Ako často návštevy starých rodičov po narodení?
Ako často by ste dovolili návštevy svokrovcov po narodení vnúčatka aj potom do budúcnosti ? Proste nastaviť nejaké “pravidlo” krajšie povedané dohodnúť sa.
Ide o prespavanie v 3 izbovom byte vždy by to bolo na víkend piatok sobota nedeľa.
Muž pracuje každý druhý víkend , čiže 2 vikendy v mesiaci pracuje a 2 má voľné , čiže raz za mesiac mi príde veľa lebo z dvoch voľných víkendov pre nás ako pre rodinu by nám oni zobrali jeden a my by sme mali tiež len jeden čo mi príde blbosť.
Raz za 2 mesiace by bolo fajn ale to už asi ofrflú že malého jediného vnuka vidia malo , čo myslite vy ? Chcela by som to nejak aj striedať že by sme chodili sem tam aj my k nim ale raz za mesiac určite nie lebo nemienim sa z dvoch víkendov deliť ešte aj so svokrovcami , čo by ste navrhovali len tak pre zvedavosť ?🙂
@deborahzelenkava ty mas so svokrou zlu skusenost a na zaklade toho si do jedneho vreca hodila vsetky ostatne ... vratane seba samej ... lebo aj ty raz budes.. ale cuduj sa svete su aj dobre svokry,co sa nestaraju ,su mile staroslive a vedia poradit a pomoct a zaroven sa nevtierat .. vzdy sa da dohodnut ... ty si zial jedna z tych otrasnych neviest ,ale to neznamena,ze vsetky su take ako ty .. na svete su aj rodiny co maju dobre vztahy a v laske vychovavaju aj deti .. smutne,ze nie kazdy to zazije
@janinah odstrelis sa pre nevestu ako ja? Preco, lebo niesom ochotna mat 6 dni v mesiaci all inclusive hotel pre svokrovcov v trojizbaku? Toto nie je iba priestor ich syna ale aj moj. Kto sa sem chce nasackovat, musi sa dohodnut AJ SO MNOU nie len s manzelom. Takto to nefunguje. Uz sme rodina ja a manzel. Ostatni su na druhej kolaji. Mam pravo povedat nie na manzelovu navstevu a on ma pravo povedat nie na moju navstevu. Ak tento princip nechapes, tak si rovnaka ritovlezka ako ine svokry ktore nechapu, ze dospeli syncekovia uz maju vlastny zivot.
@deborahzelenkava ja sa od dnes začínam modliť, aby som nedostala do vienka takú nevestu ako si ty.
@anna_anicka83 Nie, je to ani tak, o vzťahoh, ako o tom , ako to každy jednotlivec citi a ako sa ciťi , v takychto situaciach. Lebo, ja mam svoju rodinu velmi rada, tešim sa že ich uvidím, že spolu pokecame, ale vecer, keď odchádzaju, pada zo mňa veĺký balvan. Jednak preto, že ja som hyperzenzityny introvert a jednak preto, že sú hrozne hlučny. Ja, sa týždeň zotavujem z takychto navštev. A to podotykam, budem mat peťdesiať rokov, vsetky rodinne oslavy a hostiny som robila v mojej domacnosti a na dóvažok opatrujem svoju ťážško zdravotne postihnutu maminku.Každá takato návsteva mi naruši denny harmonogram, ktory ma autorka, taktiež s malym bábatkom.
@deborahzelenkava Nečudujem sa, že nevychádzaš so svokrou. Pôsobíš ako totálny egoista a generál, len ja a ja zase ja. Manžel asi potichu šúcha nohami, lebo bude zle. Smutná rodina. Idem sa ja modliť, nech toto nedovlečú synovia domov.
@deborahzelenkava prepac ale ty evidentne nechapes, ze existuju aj manzelstva, kde ani jeden z manzelov nema problem s navstevami rodicov, v zivote by som manzelovi nepovedala nie na navstevu jeho rodicov, su to jeho rodicia, najblizsia rodina (okrem mna a nasho syna), zrkadlis svoje zle vztahy do celej tejto diskusie, lebo skratka nechces/nevies/nemozes pochopit, ze (verom), ze vacsina rodin to ma inak a samozrejme plati, ze sa treba respektovat a treba respektovat svoje potreby nazvajom, kazdopadne velmi smutna by som bola, ak by mi pri normalnych a korektnych vztahoch syn s partnerkou povedali, ze mozem vnuca vidiet raz za dva mesiace sobotu 12:00 az nedelu 10:00 🤷♀️ ale potom sem isto radi napisu komentar ako sa stari rodicia nezaujimaju, dnes asi tazko vyhoviet 🙂
@mimimoje preco? lebo mam rada hranice a vzajomny respekt? No a ja ti taku nevestu rada doprajem. Nechapem ako nechapete co som napisala. Ze vy nenavstevujete iba svoje dieta. Vy navstevujete svoje dieta + inu dospelu osobu, s ktorou vase dieta zije a ma pravo na sukromie presne do takej miery ako vase dieta. Preto je sedlacina len tak prist zaklopat alebo len tak sa nanominovat na prespavacku bez toho, aby ste dali priestor mladym sa dohodnut. Ten byt je intimna sfera synacika aj jeho zeny a ona ma pravo vas tam nechciet. To je taky problem pochopit? Toto nie je detska izba. Toto je sukromna zona pre vas uplne cudzej osoby.
Toto si prosim vytlacit a povinne dookola citat, kym sa zase nasackujete k syncekovi bez opytania nevesty.
@deborahzelenkava nie,nie preto,že má neubytujes u seba,ale preto,že prskas,zazeraš,nenávisť z teba cítiť na sto honov,nepoznáš ani zamak veci ako pokora,úcta,tolerancia,kompromisy...
Som nachylna veriť,že tvoj chlap odstavil vlastnú matku,len aby mal s tebou pokoj ...a zopakujem len jedno...nikdy nehovor nikdy...a tým s tebou debatu končím
@zuzanockamt Manzel je rovnaka papula ako ja a je to super, pretoze si vieme kazdeho upratat, kto nas nerespektuje v nasom vlastnom dome.
Asertivita je super vec. Skus to niekedy 🙂
@deborahzelenkava presne ako píše @janinah - slová ako sedlač v spojitosti s tvojou rodinou hovoria za všetko.
@deborahzelenkava Nuž ľutujem ťa. Takto žiť, s nenávisťou je smutné. Snáď takéto monštrum nám nikdy do života nevstúpi.
@janinah Muz odstavil matku z vlastnej vole. A nielen on. Aj jeho surodenci ale ano, urcite to vies lepsie ako ja. Ty si tam bola a vies ake to bolo.
Ale zas tvoje prispevky pravidelne citavam, ty si mimo vo viacerych temach a nechapes, co ti tu piseme. Uz vela zien ti to tu napisalo. Nasackuj sa k neveste, nezabudni im drzat sviecku. Takto to take tebe podobne svokry robia. 👍
Aspon mate 3 izby.
My mame dvojizbak a idu k nam svokrovci prosim ta od piatku az do pondelka.
My k nim nemozeme lebo maju garzonku a na zahradu ich ja v lete chodim s nechutou lebo tam maju iba studnovu ladovu vodu a latrinu 🙄
Ale su v pohode, prezijem to, nemam na vyber.
A moji chodia na otocku z este vacsej vzdialenosti
No takze autorka, mas tu pohlady svokier, ktorym nevadia natrepat sa do trojizbaku a obrat vas o vikendy. Lebo vsak my sme monstrum a hrozne zenske, lebo chceme sukromie s nasimi manzelmi. Nechapu a nechcu pochopit, ze ich syn ma uz vlastnu rodinu.
V kazdom pripade odporucam slusny, ale dorazny rozhovor. Ak to nepomoze, tak raznejsi. Alebo nech im to vysvetli manzel. Inak budes mat hentaku janinah v spalni aj pri vyrobe druheho dietata 😉
Taketo dlhe prespavacky urcite nie kazdy mesiac, raz za 2 mesiace akurat
@deborahzelenkava toto si už prehnala...si sebecká,namyslená a hlúpa.
Raz na to doplatiš a potom si na mňa spomeň.
Karma je zdarma.
Maj sa.
My sme s detmi chodili v sobotu doobedu plavat, teda by som cinkla svokrovcom a oznamila im, ze nech dojdu prosim az na obed, lebo doobedu mate kruzok a kazdy druhy/treti/lubovolny vikend sa nasackujete vy k nim, aby si uzili vnucatko a spoznalo aj ine prostredie a mesto🤷♀️
@monikkatt Magnézko užívam pravidelne, nemaj starosť. Reagovala som na tvoj útočný komentár o tom, že fúria chce diktovať, koľkokrát môžu svokrovci prísť na návštevu. Pritom autorkinmu mužovi vadia ich trojdňové návštevy tiež. Tak aby si raz nedopadla tak, že tvoja návšteva nebude vadiť tvojej neveste, ale tvojmu synovi.
Nedhapem preco u vas musia spat, preco obcas nepridu aj cez tyzden, sviatky, volne dni.
@janinah vieš čo ? veľmi dobre ti napísala ! ty si tu na koni veľmi známa svojim svojským až zvláštnym postojom a vyjadrovaním. OK, tvoj názor, ale aby si takto útočila kvôli názoru niekoho iného , je úbohé, aj od teba. daniela nehucká autorku proti svokrovcom, ale píš svoj názor ako dať vzťahy a návštevy do rovnováhy, a hlavne ich nechce apriori autorka tejto diskusie ale začal s tým jej manžel, že ako môžu mať nejaký víkend voľný iba sami pre seba ako rodina, súkromie, intimitu. narhli tu aj že nemusia svokrovci sa dotrepať už v piatok večer, spať tam dve noci ale navigovať ich aby prišli až v sobotu.
to že ty si mala svokru dobrú , alebo si ty sebecky myslíš že aká si super svokra, ked sa môžeš a chceš hocikedy nasáčkovať k svojmu synovi a neveste, lebo som matka a gdo je vác, napovedá dosť o tebe. karma je zdarma, aj na teba to platí. spomeň si na to, ked sa doserie manželstvo tvojmu synovi. aj kvôli tebe.
maj sa
Mne príde úplný ideál raz mesačne od soboty rána do nedele. Raz-dva krát do roka kľudne aj na celý víkend. Ako im to povedať? Úplne normálne a ideálne dopredu. Budeme radi keď budete chodiť častejšie ale iba na jednu noc aby sme mali priestor aj my ako rodina.
@janinah a ešte drobný detail - debora nehuská autorku úplne proti svokrovcom, 14:29 a 14:30 navrhla kompromis, nie dve noci, nie od piatku.
ale 1 noc, dva dni.
ty si ku svojim nevestám chodievaj koľko chceš, ale nenúť iných aby skakali podľa teba.
ty sa pasuješ ako veľká kresťanka, len škoda že si ideš ako píla a nerešpektuješ názory a nastavenie iných. To je tá pravá kresťanská láska .... hmm, u teba absentuje, alebo je veľmi pokrivená
jop, rozpisy pre návštevy, a potom o dva-tri roky si tu môžeme prečítať "som na deti sama, rodičia a svokrovci mi vôbec nepomáhajú".
nech im to povie muž,nie ty.
@tamitamitami to je rozumný názor,
znižiť prespávačky, ale veď vynahradiť sa dajú aj nejakým spoločným pobytom na pol cesty, nejaká chata, penzión, wellnes raz za čas a trochu na dlhšie. veď dva volné víkendy, jeden sa natasia jeho rodičia, ten druhý jej rodičia, tak kedy bude mladá rodina žiť aj svoj život ? nie každá rodina má cirkusové vzťahy, že musia byť spolu, navštevovať sa každý druhý deň, žiť na kope, nie každá rodina má také možnosti alebo záujem, nie každá rodina býva blízko , za rohom, kedy by sa mohli starí rodičia stretnúť s vnúčatami cez bežný týždeň a tak by mali obe strany víkendy voľné.
veľa ľudí žije v ďalekom zahraničí, stovky a tisíce kilometrov ďaleko, niektorí sa nemôžu stretnúť ani raz do roka, a kto na nich nadáva akí su hnusní ?

@janinah Ona nevychadza ani s jej vlastnymi detmi, ani susedmi. Ale ty to vies urcite lepsie ako ja. A ano odstavila som ju, aby som si zachranila manzelstvo na zaciatku a dobre som urobila. Jedine co lutujem, ze som to neurobila este skor.