Ako často vám strážia vaši rodičia alebo svokrovci deti?
deti 4-5r. a stari rodicia
ako casto vam strazia vasi rodicia alebo svokrovci deti na vikend?
a iniciujete vy alebo sa ozvu sami?
Dcera ma 5 rokov, svokra byva na vedlajsej ulici. Cca od 3 rokov u nej spi na jednu noc kazdych 6 tyzdnov, alebo raz za mesiac. Vacsinou ked niekam idu (ony, nie my s muzom 😀)- do kina, alebo nejaka vecera, oslava narodenin. A kto to navrhne? Svokra sa spyta, ci ju moze zobrat v piatok na oslavu narodenin, ja ze ok, ale prespi u teba- nech mozem ist spat a necakat na ne 😀🙈 a obe su stastne. 2 krat do roka ju berie na tyzden ku svagrovi Mamina byva daaaleko, ta decka strazi, ked pride ku nam a my mozeme s muzom na rande. Tento rok pojde prvykrat na prazdniny ku babine. Snad to zvladne.
No ja až žasnem nad odpoveďami 🙄 to len ja ako samoživiteľka mám také "šťastie" že dieťa mám stále pri sebe a som bez neho iba v práci.
Často.. keď si ich pýtajú.. väčšinou cez víkend na dlhšie (tak 3 4hodiny) alebo keď potrebujeme na nákup.. starší syn 4rocny bol so svokrovcami teraz na vikend na noc na výlete.. už si svokra pýtala aj dvojičky na noc (dva roky maju) tak v lete skúsime..
Vikend nikdy. Max nasi na par hodin raz tyzdene, ked este chcel chodit starsi. Ale uz nedavam lebo deti su zive a rodicia starsi..
Svokrovci raz do týždňa na dve hodiny, lebo chodím s mužom na karate. Niekedy svokrovci nemôžu, tak sa s mužom zariadime inak. Mame aj opatrovateľku. Svokor je na dôchodku a niekedy mi pomôže s deťmi, napr., ked musím ísť k doktorovi, tak mi ich postráži, alebo ak musím do roboty a mám doma choré dieťa. Moji rodičia bývajú ďaleko. Mama chodí za nami cca 2x do roka na dlhšie wkndy, vtedy sa mi podari s mužom ísť večer von a najstaršieho syna (11rokov) si berie v lete na mesiac ku sebe. Syn sa ku nej veľmi teší. Moj otec si berie najstaršieho syna v lete na týždeň na chatu. Inak so svokrovcami máme dobré vzťahy a často sa spolu vídame, aj s inými členmi rodiny, čas spolu trávime radi.
Na noc este nie,pokusy od svokry boli,ale starsia (5.5) nechce bez nas spat nikde a mladsia (2.5) je este dojcena nadranom..este su male..na par hodin neni problem,moja mamina ked ju popytam,hned pride,ku svokre s nimi chodi muz sam
Svokrovci nikdy a moji rodičia , už teda iba mamina veľmi často . Vždy keď môže si baby pýta
@77katarina no my s muzom podobne. Sami dvaja aspon jeden vecer, ani vikend cely nemusi byt, to sa asi nedockame
Ale zase ja vždy trpnem keď k nim idú :D pretože sa nudim :D potom na noc :D cez deň máme vždy nejaký program a buď ideme na výlet alebo tak ..ale ja si nepotrebujem od detí oddychovať keďže som mama na plný úväzok a užívam si každé hranie a programy s nimi 😍❤️
My sme 1200 km od našich a aj svokrovcov. Keď sme na Slovensku, tak sme tam všetci.spolu, takže asi tak. Tu v zahraničí kde bývame mi niekedy postrážila známe, za peniaze. Ale aj to sme vtedy obidvaja v práci.
Mama si ho berie celkom pravidelne na vikendy a aj na dovolenky ho berie, zacalia odkedy nemal plienky, prazdniny skoro kazde aj na dlhsie ako par dni. Svokra byva s nami, takze ho strazi vzdy, ked nie sme doma.
Keď ideme niekam sami s manželom. Cca 2-3 x do roka. Niekedy je to aj týždeň. A samozrejme cez prazdniny
Našu 5 ročnú si svokra vzala min.rok cez leto na noc tak 3-4x cez víkend, dcéra sa spýtala babky, takze jej iniciatíva, babka súhlasila, druhá babka minulé leto 5 dní po sebe, babkina iniciatíva. Ak potrebujeme postrážiť na pár hodín, tak svokrovci nemajú problém(bývajú bližšie) ale nie je to často a nie je to pravidelne.
ako som písala, ja som sama na dcéru, bez partnera, mne ju nemá kto postrážiť, preto som písala, že ja si oddýchnem od nej iba keď som v práci
vy ste na deti aspoň dvaja ja iba sama a poviem ti mám už za skoro 11 rokov toho nad hlavu .....,
1krat týždenne na hodinu kým spravím nákup velky
syn ma 8,5 roka asi 3 krat na jednu noc spal u mojej sestry… dcera 3,5 nikdy nespala nikde len s nami
@elizabet173 ja im verím ale skôr ide o to že mi veľmi chýbajú 😅 akože viem že to nieje dobre že som veľmi uzkostliva ale proste nedokážem to zmeniť
Vobec
Moje majú podobný vek 5 a 3 a stráženie od svokrovcov bolo presne 0 krát a od mojich rodičov tak 5 možno 6 krát za tých 5 rokov vždy ale Max tak na 2-3 hodiny. Moji rodičia ich hrozne ľúbia ale zatiaľ veľmi sa necítia byť na hodiny s nimi osamote , sú radšej keď ide aspoň jeden z nás s nimi a víkend už vôbec nehrozí to by muselo mne a chlapovi ísť o život .😒
Nikdy aj keď pred pôrodom sa išli všetci trhať 😂 teraz len moji rodičia keď musím ísť k lekárovi ale tiež sa im nedá často takže ostáva doma manžel.
Raz za rok na jednu noc moji rodičia. Iba v prípade núdze viackrát. Majú totiž už 10 vnúčat. Brat býva s nimi a sestra chodí raz do meaiaca na víkend takže ani veľmi neni kedy tam deti nechať, keďže obaja starí rodičia ešte pracujú.
Manželova strana rodiny aj viackrát za rok ale vždy vezme iba jedno dieťa nie obe a na jednu noc, čiže nehrozí nejaký romantický víkend.
Vždy to musím zariadiť ja alebo sa deti vypýtajú k nim.
Moji rodičia kedykolvek, ked deti chcu, alebo my potrebujeme. Vklude aj niekolko vikendov za sebou. Ale u nas uz velki strazia malych a my s muzom ideme aj na tyzden prec sami. A svokor vobec
@77katarina velmi náročné a smutné ☹️ viem ako sa cítiš, my nemáme už ani babky, ani dedkov, čiže sme na všetko sami...ale stále sme dvaja, musí byť tedapte Teba hrozne ťažké všetko ťahať sama 😩 mávam stavy, že mi je veľmi ľúto, že práve naše deti nemajú ísť kam na prázdniny, neuziju si starých rodičov, nemá nám kto pomôcť v ťažkých chvíľach... všetko lepime s mužom sami..prajem Ti veľa síl, aby si to zvládla, lebo je to ozaj niekedy vyčerpávajúce, keď je človek v jednom kolobehu a nemá sa ako zregenerovať. Pekný večer 🤗
Ešte nikdy 🤷
Svokor nikdy a moja mama za celý život ( mam 12 ,5 a 1 ročné deti ) raz bola u nás doma pri synovi 4 dní .a potom ešte také pár hodinové stráženie ,kôli návšteve dr ,či úradom .ale spočítané to má jednej ruke .
Nikdy neboli a ani nepojdu