icon

Ako citlivo povedať kolegyni, že je problém so zápachom?

20. jún 2024

Ahojte mame taky problem v praci. Sme zmiesany muzsko zensky kolektiv. Problem je ten ze sme cely den proste spolu na izbe , nosime nemocnicne uniformy. Problem je taky ze nasa Mlada kolegyna ma mozno 26 rokov, strasne smrdi. Smrdi uplne kazdy jeden den. Smrdi za potom a cibulou proste to je taky kysly neskutocny smrad ze dookola otvarame okna. Ja niekedy musim vystupit z miestnosti a ist sa rozdychat na oddeelenie sa poprechadzat a sa predychat az ma napne. Neskutocne smrdi a vzdy trpnem ku komu si sadne v ten den. Ked mala meniny narodeniny vzdy jej dievcata do darcekov nabalili vonave sprchove gely a spreje vonavky ale nic nepomohlo. Ako jej to nejak citlivo povedat? Lebo my to uz fakt nedavame, muzi sa cuduju ze oni su muzi a nesmrdia tak ako ona. Je to velmi zle. Ona dokonca meni pravidelne tie uniformy, skoro kazdy den ma inu, ale vkuse smrdi. Nie je to šead z potu ze sme vela sa namahali pocas dna a sa spotila tak smrdi, ona smradlava uz pride hned rano do prace. Proste smrdi hned od rana. Ako na to? Uz to nedavame a kazdy sa jej hanbi to povedat. Sef jej nechce nic povedat lebo to by mala povedat citlivo nejaka zena kolegyna… Bojim sa ze ju velmi urazime.

autor
Autor odpoveď zmazal
estellas
21. jún 2024

Ja si myslím že môže mať nejaký zdravotný problém. Zdravý človek by sa tak potiť nemal.

lakebabe
21. jún 2024

@estellas veľa ľudí v dnešnej dobe ani neperie lebo šetria ani sa moc nesprchuju lebo šetria vodu. Tu si myslím ze to bude všetko dokopy

autor
Autor odpoveď zmazal
magic08
21. jún 2024

ano, presne to to znamená, oblečú opať smradľave.

oblecenie99
21. jún 2024

Ja by som určite chcela vedieť, ak ostatným prekáža môj telesný pach. Čiže áno, je to nepríjemné, ale musíte to šetrne povedať.

oblecenie99
21. jún 2024

@estellas To som si myslela minimálne o troch ľuďoch, a keď im to bolo povedané jemne, šetrne a na rovinu, tak čuduj sa svete, zo dňa na deň to prešlo. Čiže áno, môže to byť zdravotný problém, ale väčšina ľudí na tu hygienu proste kašle.

lakebabe
21. jún 2024

Áno bohužiaľ ako som písala dobra kamarátka takto šetrí a to teda nie sú nejaké socky, majú peňazí na tri životy. Ale je tak vychovana , matka zgrlos, proste sa u nich nevetra aby neuniklo teplo, perie raz za týždeň hlavne v rukách, sprchuju sa co najviac vo fitku a a na welness, šetria aj na jedle. Keď vidí ze periem veci po každom nosení sa za hlavu chytá. Vo fitku ju cítiť , lebo týždeň v tom istom prepotenom, že načo by to prala keď sa zase spoti. Keď odíde odo mňa musím dlho vetrať.
Bohužiaľ tam neurobíš nič aj keď to tým ľuďom povieš. Co z toho , ze ma značkové handry keď smrdia. Toto môže byť ten istý pripad.
Ak sa do Toho pridá šetrenie za vodu ako u nich tak to takto vyzerá

autor
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
21. jún 2024

Autorka pises: "..veď áno ja som vždy v robote navoňaná, vo vrecku mám vonavy dezinfekcny gel, Som nastriekana parfemom … Ešte pred vizitou sa prestrieknem.."
Fuj, ale toto je druhy extrem.
Uz tu bola taka tema, niektorym ludom pachne parfem viac ako ludsky pot.

Ja nastastie zijem mimo svk a tu sa parfemuju uz iba vychodoeuropanky, rozumej slovenky a cesky.
Ak niekto pride navonany do prace, ze ho skor citit ako vidiet, je to velka hanba.

Minule som sedela v restike zacitila som stiplavy zapach parfemu a hned na to "jeee, heleee, tady maji ty ..." a bolo vidno ako sa ludia pri okolitych stoloch obzeraju, ze co to tu tak smrdi.

Parfemy do niektorych zariadeni nepatria vobec. A myslim, ze nemocnica je na prvom mieste.

lakebabe
21. jún 2024

@oliolijanka ako sorry mam prejdenu velku časť sveta a takú kravinu ze parfém už používajú iba Vychodoeuropanky som ešte nepočula.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
beronsche
21. jún 2024

@oliolijanka podľa mňa píšeš o silných, lacných a shitnych vonavkach, s ktorými to ešte dotyčná aj preženie. Tak tie fakt že smrdia.
Ale dať si parfém v primeranom množstve, tak, že neobťažujes okolie, to je predsa niečo iné..

oliolijanka
21. jún 2024

@lakebabe Ano jasne, mimo Europy neviem.
Ani v Afrike neviem, cim sa vonaju.
Pisala som o zapadnej Europe.
Ale verim, ze sa vam to zda neuveritelne, ze som poslednych minimalne 10 rokov na kolegyniach parfem necitila. Citit, ze su ciste, ked napriklad spolu pozerame do pocitaca. Vtedy citit vonu vypraneho pradla, ale vyslovene parfem len vychodoeuropanky.

oliolijanka
21. jún 2024

@beronsche Moze byt, ze tie drahsie nevtierave niekto pouziva, ale ja som to u nas v praci nikdy necitila.
Nikto tam nevonia ako ruza, tulipan alebo mandarinka. Ak niekto vojde do kancelarie, tak neciti nic ani ten co pride, ani ten co sedi v kancli.
Ani chlapov necitit za parfemom. A to nosia tmave obleky a biele kosele.
Ale neverte mi, o zopar rokov to pride aj na svk🙂

lakebabe
21. jún 2024

@oliolijanka tak nevrav všeobecne keď nemáš ani šajnu a poznáš jedinu krajinu kde žiješ.
V arabských krajinách a Dubaji je miešanie parfemov a olejov veda a to si ešte necítila ich silné parfumy. Poznám dosť domácich v niektorých z tých krajín a ani z domu nevyjdu ani muži ani ženy bez parfumov.
Nevravím ze si máš na neosprchovane smradlave telo vyliať cely flakón, ale parfumy v rozumnej miere pouziva skoro celý svet.

betulinka1
21. jún 2024

Nemoze byt chora. Vtedy nepomáha nic. Sestra mala taku na intraku. Ked som pre nu chodievala, nemohla som vojsť do izby, lebo by som sa povracala. Musela ma cakat vonku. Pricom chuda sa sprchovala rano a vecer, kazdy den si menila aj pyzamo. Len s tym proste nic nevedela urobit. Sestra to brala tak, ze je to super baba, snazila sa ako mohla ale proste je chora a tak s nou byvala dobrovolne 4 roky.

autor
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
21. jún 2024

@lakebabe Reagovala som na to, ze autorka, predpokladam zdravotna sestra, lebo ako doktorka by nemala tolko casu ohovarat svoju kolegynu na mk, sa pred prichodom k pacientovi parfemuje.
Skor ona nema sajnu, ako sa citia pacienti napriklad s otrasom mozgu, migrenou, tehotne zeny, celkovo ludia s bolestami, ktory okrem svojich tazkosti musia znasat este aj sestrickin parfem.
Alebo ini, ktori lezia na izbe s pacientami, ktorym nieco hnisa. A do toho vona "konvalinky".
Celkovo, ked pracuje v zdravotnictve, musi vediet,ze niektorych ludi citit, lebo maju zdravotne tezkosti. Uz jej to v tejto diskusii napisali viaceri a ona si tu stale honi ego na kolegyni. Uz jej to mohla styrikrat povedat za ten cas, co ju tu ohovara.

Ja som reagovala na jej vetu: "...veď áno ja som vždy v robote navoňaná, vo vrecku mám vonavy dezinfekcny gel, Som nastriekana parfemom … Ešte pred vizitou sa prestrieknem.."
Cize nepisala som o dovolenkovej destinacii, aleboo krajinach, kde su zeny zahalene od vrchu po spodok, alebo dubaji plnom zlatokopiek. (Autorka to urcite pozna)

@autorka Este raz, co si nspisala: "...veď áno ja som vždy v robote navoňaná, vo vrecku mám vonavy dezinfekcny gel, Som nastriekana parfemom … Ešte pred vizitou sa prestrieknem.."

Nenapisala si, ze si strieknes na golierik, ale ze si nastriekana parfemom.
Ja som ta upozornila na to, ze je to opacny extrem, ako je tvoja kolegyna. 50% pacientom sa zdvihne zaludok z nej a 50%tim z teba. Ked idete spolu mate 100% istotu.

autor
Autor odpoveď zmazal
lakebabe
21. jún 2024

@oliolijanka 😂 ty si začala hádzať do vreca citujem parfumy na celom svete už používajú iba ženy z Východnej Európy .
1, takisto si sa aj ty v tej "východnej Európe " narodila inak sme stredná Európa nie východná.
2, milujem zabednenych Slovákov, čo cely život nevytiahnu päty z domu , presťahujú sa niekde za humno do Nemecka alebo "zapadnejsie" a po par rokoch idú opovrhovat všetkými ostatnými
3, poradím ti sadni na lietadlo a precestuj svet nehovorím o dovolenkovych destinaciach a získaš trosku všeobecného prehladu a rozhladu
Radšej budem v nemocnici cuchat vonavu upravenú sestričku ako keď som naposledy ležala v nemocnici a niektoré sestry teda mali od voňavých ďaleko

candii
21. jún 2024

No my sme mali tiež problém s kolegom. To bol extrémny smrad. Ako nejaký zmoknuty nikdy neumyty pes, keď prešiel chodbou tak len smradlava čiara za ním a smrdelo to tam pol dňa. Extrém. My sme mu to ale povedali, povedala mu to vedúca .. urazil sa a smrdel ďalej 🤣

enmery
21. jún 2024

@oliolijanka Ty si veľmi milá. Aj prudko vzdelaná. Len pripomienka, že slovo ohovárať znamená šíriť o niekom úmyselne nepravdu a klamstvá. Takže autorka tu nikoho neohovára, opísala situáciu v akej musia fungovať.

autor
Autor odpoveď zmazal
lakebabe
21. jún 2024

@candii 😂😂😂 že smrdel ďalej

jovka
21. jún 2024

To som mala aj ja , baba 30 rokov , v suknicke a od rana smrdela za potom. Žiadny antiperspirant , plus pracovnu vestu nikdy nebrala domov, a jasne pod pazuchami nasiaknutá tym puchom a raz teda uz to nešlo, koncili sne a ona berie tu toxicku vestu do skrinky a ja som uz vybuchla ," martina ,to nemyslis vazne ?! Vezmi tu vestu domov oprat , to sa uz nedá vydrzat ako smrdí! " A ona m nato ," my to mame v rodine , aj moja mama smrdi.."
Tak mi odpalilo dekel , tebe je trapne jej povedat ze smrdi jak chlap a ked to vysypes ,ona neze by ticho bola , este zahnoji takú chujovinu..tak evidentne z domu ziadne navyky.. nechcela by som byt na ich oslave :D a aj sa vydala ha

jovka
21. jún 2024

Ani sa neurazí podla mojej skúseností

oliolijanka
21. jún 2024

@enmery
Pozri do slovnika, co ohovarat znamena a nesir tu lzi, pani nevzdelana a prepac aj hlupa, lebo aj male dieta vie, co "ohovarat" znamena.

0silvia0
21. jún 2024

@jovka asi sa vydala do rovnako smradlavej rodiny🤪