icon

Ako ho presvedčiť na vzťah?

27. okt 2023

Dobrý deň, stretávam sa s jedným chlapcom, ale len čisto kamarátsky. Píšeme si každý deň od rána do večera, o vážnych veciach aj o hlúpostiach. Párkrát som už "zavtipkovala", že ďakujem za rande, alebo že kedy si rande zopakujeme. Nikdy na to ale nereagoval. Včera sme boli von, chytil ma za ruku, pri dome ma pobozkal. Brala som to teda ako začiatok vzťahu a bola som šťastná. Dnes som mu ale napísala a pôsobil odmerane. Vyšlo z neho, že je to na neho rýchlo (poznáme sa 9 mesiacov). Že vzťah nechce, lebo má svoj pokoj, svoj režim, svoje koníčky a momentálne to necíti tak, že by sa prispôsoboval ešte aj mne. Vravela som teda, že to tým pádom nemá zmysel, lebo ja som sa zaľúbila. A nebudem sa trápiť v jednostrannom vzťahu. No ale pred chvíľkou prišiel ku mne a vraj nechce o mňa prísť. Chce to tak ako doteraz a čas ukáže. Ako to vidíte vy? Som mladá, nechcem sa trápiť, ale cítim, že aj on ma má rád.

Ďakujem

Strana
z3
andreatytler
29. okt 2023

@katkami123 Moze byt ze si ju takto pripravuje na to ze bude len na sex. Uz jej povedal ze vztah nebude a asi teraz dufa z autorka navrhne ze jej teda staci iba sex.

katkami123
30. okt 2023

Ak ti možem autorka poradiť, je to aj v kopu psychologických knihách, ale aj zo života, pre muža (nielen pre mužov, platí to všeobecne), je vzácne to, o čo musí bojovať a nie je to ľahko dosiahnuteľné. Ty robíš opak, sama sa mu ponúkaš, navrhuješ mu vzťah, vyznávaš mu lásku a neustále sa mu prispôsobuješ, čiže v jeho očiach stracaš na hodnote.
Robili rôzne výskumy a je to tak v živote do všetkým - ten istý kurz, len jedna skupina si zaň musela zaplatiť, druha ho mala zadarmo. Typni si, ktorá skupina sa viac učila a všetci absolvovali - práve tí, ktorí zaň platili. To iste spolky v Amerike na ich univerzitách, keď sa chceš do toho spolku dostať, musíš prejsť ťažkým uvítacím rituálom, ktorí ti utvoria straší členovia spolku, pritom ten rituál vôbec nie je potrebný na prijatie, ale spolky sa ho nechcú vzdať i keď mnohé skončili aj nešťastnou náhodou - smrťou. Prečo? Lebo po absolvovaní tej skúšky sú potom členovia viac lojálni spolku, členstvo v tom spolku má pre nich omnoho väčšiu hodnotu, keď sa tak potrápili… tých príkladov je milión.

Ty robíš presne pravý opak. Skaces za ním ako psík za piškótou.

libertz
30. okt 2023

zrejme nejaky chad co ma na vyber x dalsich slecien. Toto je klasika. Ale v tvojom veku je uplne normalne ze po takych ides.

minka201
30. okt 2023

@autorka Ešte mi napadlo: Spomínala si že si sa popri ňom ešte stretla aj s inými chalanmi. On o tom vedel? Ako reagoval? Žiarlil či mu to bolo jedno?

autor
30. okt 2023

@minka201 práveže vždy keď som mu to povedala a teda vedel, že som v ten večer von...tak bol odmeraný, urazený..síce mi vždy "prial"....ono raz som sa mu sťažovala na jedného chalana (totálne zle rande). Vypočul si ma a len sucho povedal "čo si čakala"...

mabenn
30. okt 2023

nema nejake traumy z rodiny, predchadzajuceho zivota a podobne? ten strach zrejme z niecoho vychadza

muchotrafka298
30. okt 2023

Podla reakcii co pises, tak on o teba ziadny zaujem nema. Lebo kedy mal, tak urobi vsetko preto, aby si sa uz s inymi nestretavala a po 9 mesiacoch snad uz vie, ze ci chce vztah alebo nie. A nie, on Ti nepraje, on Ta ma len na vyplnenie casu, tvoje city a vztahy vobec neriesi.

minka201
30. okt 2023

@autorka
Tak z tohto je zjavné, že si ťa drží len ako zadné vrátka. Nie je mu po vôli, aby si sa od neho odpútala, tak je odmeraný, keď spomenieš niekoho iného. Ale keďže o teba vážny záujem nemá, nevyvinie dostatok úsilia na to, aby sa stal tvojim partnerom. Keby ťa ozaj chcel, tak by sa s tebou prestal iba hrať, keď vidí, že ty dávaš šancu aj iným a kedykoľvek ti môže rande s iným chalanom vyjsť a na neho rýchlo zabudneš.
Tak ti radím ignorovať jeho citové výlevy o tom, ako o teba nechce prísť a ako ťa má rád. Lebo takéto držanie si ťa vo friendzone je od neho nefér a ničí ťa. Ak ťa má úprimne rád aspoň ako kamarátku, musí ťa nechať ísť.

Strana
z3