icon

Môže vzniknúť vzťah bez chémie?

Včera o 15:02

Práve som sa vrátil z rande a napísala mi čajka, že to necíti na vztah, ale skôr na kamarátstvo, že necíti chémiu, čo je vlastne tá chémia tvl, všetci to vravia a nikto nechce bez toho vztah

anonym_8b647b
Včera o 15:05

Busenie srdca, motyle v bruchu.. ked nechce tak nechce

crazy_cat_lady
Včera o 15:09

Moze, mna moj terajsi manzel nepritahoval, par krat sme boli spolu vonku, ako kamarati (z mojej strany, z jeho to bola laska na prvy pohlad :D) a po case prisla z mojej strany aj ta chemia

anonym_f1dada
Včera o 15:15

No nevidi tam ziadnu vnutornu krasu. Objavi ju az po 40tke. 🙂

anonym_35c5ff
Včera o 15:15

@anonym_autor chémia rozumej fyzická krása

anonym_84ee81
Včera o 15:20
@anonym_35c5ff

@anonym_autor chémia rozumej fyzická krása

@anonym_35c5ff chemia neni fyzicka krasa, si na omyle.

anonym_35c5ff
Včera o 15:28
@anonym_84ee81

@anonym_35c5ff chemia neni fyzicka krasa, si na omyle.

@anonym_84ee81 veru je, len ľudia nemajú dosť introspekcie aby na to prišli

anonym_84ee81
Včera o 15:32
@anonym_35c5ff

@anonym_84ee81 veru je, len ľudia nemajú dosť introspekcie aby na to prišli

@anonym_35c5ff no nie, nie je. su chlapi, ktori su krasny, zenam sa pacia, ale keby si mali predstavit s nimi sex, tak ich strasie skratka. chemia je, ze to taha oboch k sebe. ze si doslova vonaju. iste, predpoklad je, ze su si aj fyzicky sympaticki, ale nie kazdy krasny chlap = chemia, aj ked sa zene pacit moze, nemusi to v nej vyvolavat ziadnu tuzbu.

mogaa
Včera o 15:46

chémia je ak ťa niekto priťahuje. Pozor priťahuje, nie preťahuje🙂 Môžeš byť akokoľvek krásny, milý, inteligentný, ale raz ak to tam nie je, tak to tam nie je,,,,

maca1984
Včera o 15:49

Chémia nie je o fyzickej kráse. Ja keď som prvý raz uvidela môjho muža, zalúbila som sa. Ja som iskrila asi jak transformátor.
Už keď sme sa dali dokopy tak mi kamoška povedala že " dpč, čo ty na ňom vidíš ? "
🤷‍♀️
Ja štastne vydatá, ona ten svoj transformátor furt nemá. 🤷‍♀️

billy_jean
Včera o 15:55

Chémia medzi dvoma ľuďmi je kombinácia fyz. príťažlivosti, vzájomného napojenia sa a toho, ako sa pri sebe prirodzene cítia. Zvyčajne sa prejavuje tým, že sa ti ten človek fyzicky páči, vonia ti, je ti veľmi príjemný, chceš byť v jeho prítomnosti aj bez konkrétneho dôvodu, rozhovor plynie prirodzene a nemusíš nič siliť. Priťahuje ťa jeho hlas, vôňa, pohľad, spôsob pohybu alebo dotyk. Máte medzi sebou prirodzené napätie a iskru, často sa smejete na rovnakých veciach. Máš pocit, že ťa priťahuje ako celok.

anonym_35c5ff
Autor odpoveď zmazal
arvin_sark
Včera o 16:17
@billy_jean

Chémia medzi dvoma ľuďmi je kombinácia fyz. príťažlivosti, vzájomného napojenia sa a toho, ako sa pri sebe prirodzene cítia. Zvyčajne sa prejavuje tým, že sa ti ten človek fyzicky páči, vonia ti, je ti veľmi príjemný, chceš byť v jeho prítomnosti aj bez konkrétneho dôvodu, rozhovor plynie prirodzene a nemusíš nič siliť. Priťahuje ťa jeho hlas, vôňa, pohľad, spôsob pohybu alebo dotyk. Máte medzi sebou prirodzené napätie a iskru, často sa smejete na rovnakých veciach. Máš pocit, že ťa priťahuje ako celok.

@billy_jean To si len rozbila fyzickú krásu na drobné. To je všetko. Však ja nič proti všetkým týmto veciam, ale prečo ich skrývať za vágne nič nehovoriace pojmy ako ooo chémia. Vlastne viem však čaja mu nechce povedať, že jej vadí nejaký manier alebo má lupiny alebo dačo. Proste mu nechce povedať, že sa jej neľúbi, aby nemusela už riešiť.

billy_jean
Včera o 16:23
@arvin_sark

@billy_jean To si len rozbila fyzickú krásu na drobné. To je všetko. Však ja nič proti všetkým týmto veciam, ale prečo ich skrývať za vágne nič nehovoriace pojmy ako ooo chémia. Vlastne viem však čaja mu nechce povedať, že jej vadí nejaký manier alebo má lupiny alebo dačo. Proste mu nechce povedať, že sa jej neľúbi, aby nemusela už riešiť.

@arvin_sark chémia môže byť aj s mužom, ktorý na prvý pohľad pre teba nie je tvoj typ. Tak to bolo s mojím partnerom. Vizuálne vôbec nebol môj typ, ale keď sme boli spolu, bola tam chémia a iskry lietali a ja som si hovorila, čo to dokelu... a naopak s vyslovene pekným a príťažlivým mužom sa môžeš cítiť, že to vôbec nie je ono. Že tam všetko chýba. Je tam iba fyzická krása, ale nič viac... a to je problém.

anonym_053277
Včera o 16:34

ja som tiež nechápala čo je to tá chémia, až keď som ju skutočne zažila. a stále zažívam... stačí myšlienka, pohľad, úsmev a idem sa z neho zblázniť. a je to vzájomné

arvin_sark
Včera o 18:27
@billy_jean

@arvin_sark chémia môže byť aj s mužom, ktorý na prvý pohľad pre teba nie je tvoj typ. Tak to bolo s mojím partnerom. Vizuálne vôbec nebol môj typ, ale keď sme boli spolu, bola tam chémia a iskry lietali a ja som si hovorila, čo to dokelu... a naopak s vyslovene pekným a príťažlivým mužom sa môžeš cítiť, že to vôbec nie je ono. Že tam všetko chýba. Je tam iba fyzická krása, ale nič viac... a to je problém.

@billy_jean No dobre ženy možno tá chémia existuje. Ale so mňou ju žiadna necíti, som smutný, poľutujte ma 😢

pralinka25
Včera o 18:37

presne. chemia vobec nemusi znamenat fyzicku krasu.
ja som mala frajera ktory absolutne nebol fyzicky moj typ. ani nebol pekny v standardnom zymsle. moja mama nechapala ze co na nom vidim. aj ja som vedela ze fyzicky nie je to co by som inak povazovala za moj typ. ale chemia tam bola. je to mozno vazne o voni, kompatibilite, hlase, v gestach, pohybe... neviem.

pralinka25
Včera o 18:40
@arvin_sark

@billy_jean No dobre ženy možno tá chémia existuje. Ale so mňou ju žiadna necíti, som smutný, poľutujte ma 😢

@arvin_sark ale mat ten chemicky match je fakt loteria. nie kazdy na takeho cloveka pocas zivota natrafi. ale vztah moze byt aj bez chemie.
a nefnukaj nech z teba nevyzaruje zufalstvo.

anonym_89a8a5
Včera o 18:59
@arvin_sark

@arvin_sark a co ked jej vadi jeho slovnik? Co ked jej vadi to, ze nie je s nim o com sa porozpravat? To s fyzickou krasou nema nic spolocne. Chemia je aj to, ze sa s clovekom citis prijemne, vies sa s nim rozpravat, zasmiat. Dokonca viete spolu aj mlcat ale TEN pocit tam je. Chemia je TEN pocit, nie to, ze sa na neho dobre pozera. Co z pekneho hrnca, ked je prazdny?
Napriklad u teba by ma odradzal vyraz caja. Ja viem, ze sa to niekde pouziva, ale pouziva ho urcity typ ludi a mne by toto na chlapovi vadilo aj keby bol stelesneny Adonis, pretoze to slovo prezradza obsah toho hrnca

beronsche
Včera o 19:03

@anonym_autor no, nepáčiš sa jej, nepriťahuješ ju. Akurát to zabalila to krajších slov.

bjnr
Včera o 19:05

To, čo Vás teraz pravdepodobne štve, nie je len konkrétne odmietnutie. Je v tom aj bezmocnosť. Hneď na úvod si povedzme rovno to, čo znie medzi riadkami, „chémia“ je v modernom randení čarovné zaklínadlo, na ktoré sa svaluje všetko. Keď niekto povie, že ju necíti, zvyčajne to neznamená, že nefunguje fyzika. Znamená to len to, že mozog rýchlo vyhodnotil, že sa mu nechce investovať energia do hlbšieho spoznávania. Váš mozog teraz reaguje na klasické odmietnutie frustráciou, pretože hľadá logiku tam, kde vládnu emócie a subjektívne nastavenie druhej strany. Skúšate racionálne dešifrovať niečo, čo je v tejto chvíli iba skratkou pre „nie som pripravená/ochotná sa s tebou zapojiť“. Keď sa toľko pýtate, čo tá „chémia“ vlastne je, v skutočnosti sa bránite prijatiu faktu, že iskra nemusí preskočiť obojstranne, a to nie je vaša chyba ani váš nedostatok. Je to len realita dvoch rôznych svetov. Keď vám niekto ponúkne „kamarátstvo“ po prvom rande ako útechu, nemusíte na to kývnuť zo slušnosti alebo preto, aby ste zostali v hre. Ak primárne nehľadáte novú kamošku do partie, ale partnerku, toto priateľstvo z núdze vás bude len potichu vyčerpávať. Skutočná intimita nevzniká z povinných iskier na počkanie, ale z bezpečia a ochoty byť spolu videný. Ak druhá strana hneď na začiatku hovorí, že tam niečo chýba, ušetrite sa vyjednávania o vlastnej hodnote. Chémia sa totiž nedá vyargumentovať, nevynúti sa a nie je to vysvedčenie vašich kvalít. Niekedy je omnoho väčším prejavom úcty k sebe samému povedať „Rozumiem, vďaka za úprimnosť, ja hľadám niečo iné“, a zatvoriť dvere tam, kde vás nechcú otvoriť naplno. Chémiu neviete vyrobiť správnou technikou. kôr si všímajte: „Je mi s touto ženou dobre? Som pri nej viac sám sebou, alebo sa celý čas snažím podať výkon?“ To je oveľa užitočnejšia informácia než spätné analyzovanie každej vety po rande. Keby ste prestali čakať, kým vám druhá strana schváli vašu hodnotu a príťažlivosť, čo by ste dnes museli vo svojom prístupe k zoznamovaniu zmeniť? Prestaňte hľadať vzorec v cudzích pocitoch a pozrite sa na tie svoje.

anonym_35c5ff
Autor odpoveď zmazal
anonym_35c5ff
Včera o 19:15
@anonym_89a8a5

@arvin_sark a co ked jej vadi jeho slovnik? Co ked jej vadi to, ze nie je s nim o com sa porozpravat? To s fyzickou krasou nema nic spolocne. Chemia je aj to, ze sa s clovekom citis prijemne, vies sa s nim rozpravat, zasmiat. Dokonca viete spolu aj mlcat ale TEN pocit tam je. Chemia je TEN pocit, nie to, ze sa na neho dobre pozera. Co z pekneho hrnca, ked je prazdny?
Napriklad u teba by ma odradzal vyraz caja. Ja viem, ze sa to niekde pouziva, ale pouziva ho urcity typ ludi a mne by toto na chlapovi vadilo aj keby bol stelesneny Adonis, pretoze to slovo prezradza obsah toho hrnca

@anonym_89a8a5 To som použil prvý krát v živote lebo ho použil autor 🫣 Ja skôr neviem konverzovať. Ide to zo mňa ako z chlpatej deky. Ani nie som veľmi vtipný, hlavne na prvom stretnutí s neznámym človekom. Minule mi jedna slečna povedala, že ju mrzeli tie chvíle ticha. Fakt si asi pripravím témy na budúce.

anonym_89a8a5
Včera o 19:18
@anonym_35c5ff
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_35c5ff no vidis, a aj to moze negovat tu chemiu co by mohla byt. Sice si mozno na pohlad fajn, ale ked sa neda s tebou ani normalne porozpravat, tak na co sa dalej snazit? Popracuj na tom aby si vedel konverzovat, zaujat konverzaciou. Nemusis konverzovat o lakoch na necty, na to maju baby kamaratky, s ktorymi to preberu, ale ked si niecim zaujimavy, mas zaujimaveho konicka, pracu tak mozes s porozpravt o tom. Niekedy zaujme hoc aj rozpravanie o suhvezdiach, len nech to je zaujimava DEBATA a nie, ze dievca z teba doluje odpovede ako ucitelka zo ziaka pred tabulou

tilly
Včera o 19:28

Bez chémie by to mohol byť najkrajší a najbohatší chlap na svete, nič by z toho nebolo.
Chémia alebo iskra tam musí byť. To je to úvodné namotanie sa, z čoho je potom láska. Nemá to nič s krásou ani vonkajšou ani vnútornou.

michaela329
Včera o 19:36

Chémia je sexuálna príťažlivosť, ženy sú v tomto smere komplikovanejšie ako muži a obvykle ak to tam nie je, tak to nemá cenu siliť.

anonym_ce8acb
Včera o 21:16

@anonym_autor U nas to vzniklo casom, teda..z.mojej strany... Ale on v tom bol o dost skor..len som o tom nevedela ( alebo moznonskot nechcela vediet).

podvody
Dnes o 04:16
@tilly

Bez chémie by to mohol byť najkrajší a najbohatší chlap na svete, nič by z toho nebolo.
Chémia alebo iskra tam musí byť. To je to úvodné namotanie sa, z čoho je potom láska. Nemá to nič s krásou ani vonkajšou ani vnútornou.

@tilly áno tak, to je tá láska, zalúbenosť, namotanosť a také veci. Baba je k jednému odmeraná a druhému zobe zbruky (lebo je tam chémia). Ja to v ženách neviem síce vyvolať, ale vidím to na druhých.

anonym_429bba
Dnes o 04:22
@podvody

@tilly áno tak, to je tá láska, zalúbenosť, namotanosť a také veci. Baba je k jednému odmeraná a druhému zobe zbruky (lebo je tam chémia). Ja to v ženách neviem síce vyvolať, ale vidím to na druhých.

@podvody ty citis chemiu pri bufetoch a vo vyvarovnach. Ostan tam a zenam daj pokoj. Ziadna si nezasluzi take ponizenie aby ju ostatni videli s takym sasom ako si ty.

moonlight1210
Dnes o 04:24

@anonym_autor neciti potrebu byt v tvojej blizkosti co najviac. Neciti tuzbu, aby si ju drzal za ruku, objal, pritulil, ci pobozkal (a to ani ak ste nejaky bozk absolvovali - dokonca prave vtedy si mohla uvedomit, ze jej to s tebou nic nehovori. Ze pri tom vlastne nic neciti.). Nevie si s tebou predstavit travit intimne chvile. Ani o tom nerozmysla.

Ale inak si fajn, da sa s tebou poprechadzat, pokecat, je o com. Da sa s tebou zaujimavo travit cas. Ale nepritahujes ju.

To znamena “nemame chemiu”.