Ako nájsť samú seba po strate vo vzťahu?
Som vydatá 10 rokov, pred svadbou sme s manželom chodili 6 rokov. Máme 2 deti a obrovský problém.
Už to bude skoro rok,čo sa môjmu manželi zapáčila jeho kolegyňa z práce. Pred rokom na firemnom večierku si padli do oka. Boli tam nejaké flirtíky,ale vraj nič viac. Začala to tá žena (podľa manželových slov),vraj nevedela,že má rodinu a pred pár týždňami sa mu narodila dcéra. Na jar mali ďalšiu akciu,kde môj manžel pobozkal danú osobu,ale bozk vraj nebol opätovaný a tým to tam skončilo. Dozvedela som sa to tak,že sa zmenilo jeho chovanie. Z chlapa,ktorý bol predtým pozorný sa stal chladný,cudzí chlap. Všetko mu vadilo...žiadne bozky,objatie,rozhovory,no proste nič. Telefón v ruke, úsmevy na displej a zrazu uzamknutý telefón.
Najprv zatĺkal,no po 3 dňoch sa priznal. Od tej doby sa všetko zmenilo. Boli nejaké pokusy o záchranu manželstva,dokonca aj v intímnom živote to bolo ovela lepšie,ale pamäť sa nedá zmazať a niečo mi tam stále nesedelo. Leto bolo divoké. Z mojej strany slzy, z jeho strany zábava s kolegami. Boli sme na spoločnej dovolenke,kde to vyzeralo tak,že sa všetko utriaslo a je to lepšie,ako pred tým. Ale na jeseň začal túto spomínanú ženu voziť s autom do práce. (Nechodí iba on a ona,ale ešte jeden kolega a kolegyňa,ktorý majú milenecký vzťah,hoci on je ženatý). Hovorila som mu,že ma to zraňuje,nech s tým prestane. Ale povedal,že to nič neznamená. Prešli 2 mes. a nezmenil to. Beriem to tak,že ju chce spoznať viac a chce ju mať pro sebe. Každý deň na to myslím a pozerám sa na to,ako nám krachuje manželstvo. Cítim bolesť,zradu a neskutočný hnev. Povedal mi,že ona je iná. Je usmievavá,s ňou sa neháda,cíti sa pri nej dobre a dokonca,že ju miluje.
Zmenilo nás to oboch. Ja som vraj žiarlivá fúria. Prepáčte,ale neviem sa usmievať,keď sa necítim dobre. Myslela som si,že je to len kríza,tak som do toho dala úplne všetko,len aby sme to spolu zvládli. Žiadala som ho,nech odíde,ale nechce. Že ma má rád a nechce byť so mnou za zle. A nie,namám kam ísť. Rodina o ničom nevie.
Chovala som sa úplne šialene. Cítila som,že som sa mu ,,vnucovala,,a ju som očierňovala. Vlastne som si to uvedomila,keď mi povedal,že keď ju miluje. Ona nerobí ,,nič" ,len sa usmieva a on ju miluje. Zatiaľ čo ja som kôpka nervov,smútku a zloby. Ale toto nie som ja. Ja som takáto nebývala. Verila som našej láske a zrejme si nechcem pripustiť,čo sa deje. Viete,najradšej by som sa niekde ďaleko odsťahovala a nikdy tohto chlapa viac nestretla,ale to pravdaže nie je reálne. Je tu,v tejto domácnosti a ja to mám znášať. Nejaké rady,aby som sa nezbláznila?
e ju ch
Hneď jak by som zistila ze s nou flirtoval a ze ju pobozkal tak by mal zbalené kufre. Kašli na to zbytocne sa budeš trápiť. Nájdi si niekoho kto si ta bude vážiť
Sadni si, zatvor oci a predstav si, ze od vas odisiel. Ze sa nastahoval ku svojej kolegyni. Odisiel, a len tak jednoducho za sebou zavrel dvere vasho domu.
Teraz si otvor oci, a zacni rozmyslat ako by si zacala zit v realite kde on nie je pritomny, a si na vsetko sama.
Urcite mi das za pravdu, ze zivot pojde dalej, o dieta/deti sa treba postarat.
Ako by si fungovala?
Urcite kazda z nas ma v hlave rozbehnuty pribeh s planom B, aj ked zive v pokojnom vztahu. Nehody a choroby su nevyspytatelne, a vzdy treba mysliet ako dalej v takej situacii.
Myslím, že kolegyňa ho len využíva, našla dilina na ktorého sa vie v práci obrátiť, ísť na obed a kto ju vozi do práce, robí to veľa žien, včera som to sledovala zrovna na obede, ako sa kolegyne chichotali vyfúkané od kaderníčky a klipkali očami a mladší kolega im obed zaplatil.. žena vie využiť svoje zbrane pre svoj prospech a urob to aj ty, buď milá, láskavá, rozumná.. kolegyňa je prešpekulovaná a len si potrebovala niekoho omotať, kto jej v práci bude po ruke..ako bolo spomenuté, nebude jej ,,voňať,, chlap s dvomi deťmi a kopne ho do r.. keď príde nejaký nový a rovnako sprostý kolega🤗 a bude len na tebe čo s ním potom urobíš.. drž sa🩷
však sa aj ty len usmievaj ... nad jeho poznámkou že si nemá čo obliecť do práce lebo je všetko špinavé , na prázdnym tanierom pred ním položeným . Však mu povedz že nič nerobíš len sa usmievaš. Rovno mu povedz že dvere má otvorené , kedykoľvek môže odísť alebo sa ho opýtaj kedy sa teda sťahuje.
Je potrebné zrušiť možnosti A alebo B , nech mu zostane iba B, čím viac bojuješ tým je to horšie , niekedy je dobe sa odtiahnuť a nechať veci tak , riešiť seba , ešte raz seba a seba.
Problém je možno aj ten,že sme nikdy iného partnera nemali. Od strednej sme spolu. Obaja sme boli zásadne proti takémuto chovaniu v partnerstve. Bola som presvedčená,že my budeme spolu navždy. Takúto zradu som nečakala.
@terezka1947 Ja s tebou suhlasim,presla som si tym.ked som sa dozvedela ze tu je niekto iny bola to pre mna mega rana,deti vsetko sa mi zrutilo ako domcek z kariet,ani raz som nerobila zcenu.na co??zbytocne vsetko sa tym zhorsi.Chces chod,tvoje rozhodnutie,tvoje nasledky.je to ovela lepsie.preplakala som vela noci,ale nedala som najavo.Sme od seba,deti mam ja je nam uzasne.naozaj skvele je tomu 4roky
neda sa mi odpovedat priamo autorke neviem preco,tiez sme boli odmlada spolu 20rokov.ale aj ked nie sme zastancami tychto veci stat sa to bohuzial moze.mohlo sa to stat aj tebe ze zrazu niekto taky ti pride do zivota.neohajujem ho ,bola som na strane ako ty
@petruska12 viem,snaď preto,že sú tam city to bolí ešte viac.
autorka - len mi povedz kde sú teda jeho city voči tebe ? Evidentne tento problém s citmi on nemá ,hádže si ich jedným smerom druhým smerom . Ty si pevný bod taká istota, preto si toto dovolí .
@subartic city voči druhej osobe (tej dotyčnej) som myslela.
ale stále platí to čo som napísala. Kde sú city jeho voči tebe ?
Našiel by si zbalený kufor,s kópiou vypísaných rozvodovych papierov,hrdosť a sebaúctu žena!veď sa netýkraj.
On nechce odísť? Aké milé od neho 😬 jasne, doma full servis a v robote usmievavá kolegyňa, komu by sa už chcelo odchádzať 🤷♀️ vie, že ti ubližuje a opakuje to. A vedome. Takze bud poradňa a zmena pracoviska alebo rozvod. Zblázniť sa z toho nemusíš, ale toto zožieranie ťa zožerie.
Vies, to je problem pri tych prvych vztahoch. Statistika hovori, ze muzi podvadzaju najviac do veku jedneho roka svojich deti. Je to aj preto, ze su si tymi zenami uplne isti. Su to velke dospele trdla. (Moja vsuvka). Je mozne to este prekonat, ale velmi velmi tazko. Siruacia je zlozita, ale ked chces nieco skusit alebo zaroven nechces z toho vyjst aby si nestratila samu seba, urob radikalne zmeny. Uz som to tu par krat radila.
1. Zacni mu davat deti a odid z domu. Aj vecer, aj hocikedy na dlhsie. Kavicka, nechty, nakupy, cvicenie.
2. Bud stale usmiata, ked budes odchadzat aj prichadzat. Snaz zo seba urobit najlepsiu verziu samej seba. Upravena, krasna, zaujimajuca sa aj o ine veci ako deti a domacnost, nestaraj sa o neho, nepytaj sa ho na nic, nevnucuj sa mu, nedotykaj sa ho. Zacni si s niekym pisat (aj s kamoskou) a rob to co on, vyskerena na mobil. Je to tazke. Je to sviiinsky tazke. Ale tvoj chlap sa zachoval otrasne a ty mas sancu z toho vyjst ok, alebo nejakym zazrakom to zvladnut. Ale uprimne neverim ze spolu nic nemali. Ak sa uz tak fyzicky odtahoval, neverim ze len pusa bola. Dala by som mu ultimatum na zmenu prace ak sa ma manzelstvo udrzat a ak nie, zacala by som praktizovat separovanie kludne aj v spolocnom byvani. Prestala by som mu robit akykolvej servis. Ale stale mila a usmiata. Vypohodena. Akoze tazka pretvarka, ale zachmurena, hystericka, ziarliva, smutna, nahnevana, taka zena ani muz sa nikomu nepaci. Ukaz mu co moze stratit, o co moze prist. Bud hrda. Hovor o tom ze sa vratis do prace, nech zacne premyslat ako si to v praci vybavi ked budete mat striedavu starostlivost (aj keby si ju nechcela, ale ved nech premysla. Chlapi si naivne myslia ze zenu nechaju s malymi detmi a oni si budu uzivat). Bud selma v zenskej koži 😉, nebud napadna aby ta neprekukol. Drzim palce. Ale faktom je, ze x rodin to ustalo, no uvidis ako to nakoniec dopadne.
@subartic no,neviem. Za poslednú dobu som ich trochu cítila,ale nebolo to ono. Pred nesiacom sme pozerali film,kde jeden chlap lúbil 2 ženy. A ja som na to reagovala,že aká blbosť,že to sa nedá. A on,že čo keď áno. To mi bolo také čudné a potom som sa ho neskôr opýtala,že ako to myslel,že. A povedal,že lúbi aj mňa,ale aj k nej niečo cíti. Tak som na neho začala tlačiť,nech ju prestane voziť. Presne som sa toho bála,že ju chce bližšie spoznať a že sa zalúbi. A stalo sa. Ale neverím,že sa dajú lúbiť dve ženy. Možno ku mne cíti už len zvyk a ku nej tú skutočnú lásku.
Ale predstavte si to,že ona bola podvedená svojim manželom a to 3x. Takže sa pekne posťažovala môjmu mužovi a on z toho išiel zrejme do kolien.
Najprv som si myslela,že je to len pobláznenie. Pretože je tých žien vo firme viac. Sú to cudzinky. A viac z nich už pobláznilo hlavu ženatým mužom a oni svoje ženy opustili. Jeden váha- tiež má 2 malé deti.
Vraj sú to veľmi zlate baby. Ale presne ako to tu bolo vyššie spomenuté. Keď chce žena niečo dosiahnuť,tak to dosiahne a tieto na to idú veľmi rafinovaným spôsobom. No nie a nie to vysvetliť tomuto chlapovy.
podla mna ona ho len vyuziva. a podla tvojho posledneho prispevku to asi robia vsetky tam za urcitym ucelom. vyborne fakt. co je slepy?
no rovnako sa lubit nedaju. jedno bude zamilovanost taka ta cerstva. to nie je skutocna laska. a to druhe bude asi zvyk plus vas spaja spolocna minulost zazitky deti ... nehovorim ze k tebe nic neciti. skor to prebili take tie prvotne motyle v bruchu. neverim ze je to z jej strany uprimne. je to mrcha ale presne taku by som mu priala. a tebe niekoho lepsieho.
No to je riadne zapeklita situacia, tazko radit, neviem ako si na tom financne, ale ak nemas kam odist, musis nabrat silu a premoct sa, zacni sa venovat IBA sebe a detom, pekne sa namaluj, oblec, usmievaj sa, tvar sa pokojne, ale jeho pri tom uplne ignoruj. Navar iba pre seba a deti, oper iba sebe a detom atd. Uplne ho odstrihni zo svojho zivota, takeho chrapuna v nom ozaj nepotrebujes. Odkladaj peniaze a ked budes citit, ze prisiel ten cas, tak podaj ziadost o rozvod. Tu uz nie je co zachranovat bez ohladu na to, ci ta zenska ho naozaj chce alebo ho len vyuziva. Sam sa musi popalit, aby zistil, co stratil. Ty si urobila maximum a mas moj neskutocny obdiv za to. Ale musis uz nabrat odvahu a nenechat zo seba robit handru.
Tvoj muž si tebou musí byť strašne istý, keď nemá problém ti do očí povedať, že ju ľúbi. A ty ho stále miluješ, trápiš sa a dúfaš. On to vidí, ako sa oňho trasieš a tým mu dávaš do rúk absolútnu moc nad tebou. S tým by si mala okamžite prestať. V posledných dňoch tu vidím vo viacerých diskusiách nielen žien, ale aj mužov, že muži sa skrátka preberú, začnú ľutovať a zachraňovať vzťah, až keď si uvedomia, že tú ženu reálne strácajú. Potom sú zrazu schopní dobrovoľne ukončiť iný vzťah, bojovať o svoju ženu, sľubujú a robia možné aj nemožné. Lebo ona už netoleruje ich nezáujem, neveru, či všetko to, čo ona od nich celé roky chcela a oni nerobili. Lebo ona už urobila rozhodnutie. Kým budeš na chlapovi visieť s psími očami, bude sa k tebe ako k tomu psovi aj správať. Ja viem, že ľahko sa radí, keď nie som v tvojej koži, ale ak nemáš žalúdok na to, aby si ho rovno vyhodila (čo by podľa mňa malo najlepší efekt, proste "liečba šokom"), tak sa s ním aspoň porozprávaj s tým, že si o vašej situácii rozmýšľala a rozhodla si sa, že nechceš a nebudeš ďalej žiť s mužom, ktorý miluje inú ženu a trvaj na tom, aby ti povedal, ako to chce riešiť. Ak bude chcieť čas na rozmyslenie, tak na to nepristúp.
@pralinka25 viem presne čo sú zač. Pekne prešpekulované mrchy. Hovorila som mu,že sa nechávajú lutovať u chlapov,aby ich získali sú milé,usmievavé. Každý po takom partnerovy túži. Ale keď spolu bývate xy rokov,tak to nie je len o pekných chvílach. Prídu aj ťažšie chvíle,ktoré treba zvládnuť,ale vo dvojici. Nahnevalo ma,keď mi povedal,že sú to milé baby,oni nechcú rozbíjať rodiny. Tak aj ja budem spávať so susedom,ale nechcem mu rozbiť rodinu. Asi to urobím len tak pre ,,upevnenie" ich vzťahu.
Autorka, robíš chybu, keď sa snažíš muža presvedčiť, keď sa mu snažíš otvoriť oči, keď máš síce dobré argumenty, ale on ich nechce počuť. Z jeho pohľadu si ty tá, čo ho otravuje a niečo od neho chce, ktorá je nervózna a v strese (kto by nebol, keď manžel miluje druhú ženu), kým ona je milá, príjemná, usmievavá... Ona ho chváli, obdivuje, flirtuje s ním, kým ty mu vyčítaš, plačeš, prosíš a zakazuješ. S tým musíš prestať. To nie že nikam nevedie, ale ešte naopak: oddiaľuje to tvojho muža od teba a utvrdzuje ho v tom, že ty si tá zlá žiarlivá fúria, kým tá druhá je taká milá!
@h2 Hypošku platí on. Predať dom nechce,že nech potom zostane deťom. Odísť tiež zatiaľ nechce a vraj nás nechce nechať bez peňazí. A aj kôli synovi,lebo začiatkom leta som ho poslala preč,čo sa aj pobalil,že ide k rodičom,ale syn začal strašne plakať,tak zostal. Pravdaže si je istý,lebo keď som sa aj hocijako snažila,že už nebudem riešiť,tak sa začal snažiť,mojkať a tak a ja som vždy podlahla. Prosite som bola v tomto úplne slabá. A stále sme vykotvili pri tom istom. Hovorila som mu,nech ju nevozí. Najprv povedal,že nech chvílu počkám,ale na čo? Prišlo mi to ako zalepenie úst. A už bola hádka na svete,lebo to neviem pochopiť. No nie,neviem.
@h2 to ja viem. Viem,že ho to odrádza a že by som to robiť nemala,ale je to sakra ťažké.
aaale co myslis ze keby zil s nou tak by boli stastni az do smrti? Ved to je jasne ze ona ma vietor vo vlasoch, Tvoj chlap ju chce na rukach nosit atd atd. ale keby spolu zacali zit tak by mu zovsednela ako kazda to som si 100% ista … a na toto existuje jedine riesenie ktore ho prefacka a preberie z agonie … ked Ty pozberas zvysky svojej sebaucty, na neho sa vykasles a zacnes hladat zas samu seba … ver mi ze by Ti do par mesiacov klopal na dvere !
Univerzálna rada na to neexistuje. Jasne, ze sa usmieva, nemusi s nim zit. Ze sa nehádajú 🙈🙈🙈 toto su take hlupe výhovorky. Ved ten chlap ti ubližuje. Posli chlapa, nech ide za nou a ty zacni zit podla seba. Nie je to jediny chlap na svete.
@moonlight1210 👏👍👏

Urob tak ako ti to tu píšu. Nechaj deti mužovi niekedy doma, nech už trénuje na striedavú starostlivosť a ty vybehni s kamoškou vonku, do fitka, na nechty. Nemusíš si hneď hľadať milenca, to nie. Mentálne sa od neho odpútaj, prestaň sa o neho starať, venuj sa sebe. Možes mu napr. navrhnuť, nech si nájde byt a odsťahuje sa.
Buď sa uvedomí čo všetko domá má, alebo nie a rozvediete sa. Nasilu ho držať nemožeš.
Jasné že tá nová je vysmiata. Nemá doma deti a užíva si jeho pozornosť. Ale ten úsmev by ju rýchlo prešiel keby mu začala variť, prať a starať sa o jeho deti.