Ako nájsť silu odísť zo vzťahu plného podozrení?
Ahojte, ani neviem, čo vlastne od tohto príspevku čakám. Asi sa len potrebujem vyrozprávať a dostať to zo seba von. Nakoľko nemám žiadnych vlastných kamarátov – iba tých, ktorých má môj manžel – nemám sa komu zveriť.
Prečo som zostala sama?
Na začiatku vzťahu bol môj vtedy ešte priateľ neskutočne žiarlivý. Ja, zaslepená láskou, som sa vzdala všetkých priateľov a kamarátok. Viem, bola to obrovská chyba, no teraz to už nemám ako zmeniť. Odsťahovala som sa dosť ďaleko a kvôli nemu nemám ani žiadne sociálne sietie. Stratila som akýkoľvek kontakt s ľuďmi z mojej minulosti.
Všetko išlo veľmi rýchlo:
zoznámenie na internete, spoločné bývanie, prvé dieťa a svadba. Náznaky, že to nebude ružové, tam boli už vtedy. Keďže som si ale predtým prešla vzťahom s tyranom, bola som vďačná aj za to, čo sme mali. Prekonávali sme lepšie aj horšie obdobia. Potom som otehotnela druhýkrát – narodil sa nám vytúžený syn (má teraz pol roka) – a vtedy sa to začalo rapídne zhoršovať.
Život ako cudzinci v jednom dome
Rok bez sexu:
Už mi to naozaj veľmi chýba. Povedzme si na rovinu – neverím, že zdravý chlap dokáže takto dlho vydržať bez sexu.
Podozrivé "nákupy":
Aj preto mi príde neskutočne zvláštne, že v poslednej dobe začal veľmi často chodiť na dlhé nákupy. Domov sa však vráti s prázdnymi rukami a s výhovorkou, že nikde nemali to, čo práve potreboval. Nemám v rukách priamy dôkaz, že chodí za inou ženou (alebo ženami), ale tá intuícia tam proste je.
Oddelené spálne:
Nezdieľame spoločnú izbu. Čas by sa dal nájsť aj cez deň, lenže my spolu netrávime absolútne žiadny čas.
Ignorancia a vyhýbanie sa:
Často ho za celý deň ani poriadne nevidím, akoby sa mi zámerne vyhýbal. Naša komunikácia prebieha prevažne už len cez SMS správy.
Počas druhého tehotenstva mi navyše zistili vážne zdravotné problémy. Aby sme predišli komplikáciám a mohli spolu intímne žiť, lekár určil, že musí ich na vyšetrenie aj on. Myslíte, že tam išiel? Samozrejme, že nie. Aj preto mám pocit, že o mňa jednoducho nemá záujem.
Telefón a horká pravda
Urobila som vec, ktorú sama odsudzujem, ale zo zúfalstva som mu pozrela do mobilu. Našla som tam správy s kolegyňou – písali si, ako pôjdu na kávu, na výlety, a to presne v čase, keď som ja s deťmi nebola doma. Keď som sa ho na to pýtala, zapieral. Keď som mu tie správy ukázala, jeho reakcia bola, že on nič zlé neurobil a ja som tá najhoršia, lebo som mu liezla do súkromia.
Aby toho nebolo málo, cez náš spoločný Facebook (ktorý máme kvôli škôlke) si začal vyhľadávať "ľahké" ženy, ktoré si tam robia reklamu na OnlyFans. Najviac ma zaráža, že sú to typovo presné opaky mňa (staršie, plnoštíhle blondínky). Myslí si, že to nevidím. Najprv som tie vyhľadávania mazala, no už som si z toho začala robiť screenshoty. Sama však neviem, čo s tým robiť a dokedy to takto sledovať.
Mám strach odísť
Uvedomujem si, že najlepšie by bolo z tohto vzťahu odísť, no mám obrovský strach:
Kam ísť s deťmi?
K rodičom síce môžem, ale tlačili by sme sa tam s deťmi v jednej malej izbe.
Financie a logistika:
Ísť do podnájmu by znamenalo okamžitý nástup do práce, no netuším, ako by som to s deťmi (jedno má len pol roka) zvládla.
Moja povaha:
Som typ človeka, ktorý nedokáže len tak spáliť mosty a odísť, hoci viem, že mi to psychicky neskutočne ubližuje.
Keby som mala okolo seba aspoň nejakú oporu, priateľov, ktorí by mi pomohli... no nikoho okrem rodičov nemám.
Zažili ste niektorá niečo podobné?
Ako ste našli silu odísť a ako ste vyriešili situáciu s takým malým bábätkom?
Podvádzal vás partner takýmto štýlom?
Ďakujem za každé prečítanie a radu.
@anonym_1c9ba4 nebol to muž v uniforme? Lebo aj ex bol uniformovany, tento je tiež a aj jeho kolegovia čo počúvam od ich žien majú podobné správanie
@anonym_autor Akože už dosť, áno nosil uniformu!
@anonym_autor Akože už dosť, áno nosil uniformu!
@anonym_1c9ba4 asi sa mi potvrdzuje - uniforma=diagnóza
@rozculena áno. Platím jedlo a drogériu pre všetkých. Varím, periem, zehlim pre všetkých (rozumej 3 jedlá, nakoľko on neje to čo ja so starším dieťaťom+prikrmy). Upratujem v domácnosti iba ja, nakoľko mi povedal, že on pracuje vonku a nebude upratovať v dome. Lenže v zime vonku nepracuje a ani vtedy neupratuje. A keď sú dni, že nestíham všetko upratať, resp dom nie je podľa neho a jeho matky dostatočne reprezentatívny, tak mi za to nadáva, namiesto toho aby zdvihol svoj zadok z gauča a pomohol mi aspoň s niečím. Naozaj už začínam byť z tohto všetkého veľmi psychicky vyčerpaná
@anonym_autor Prosím ťa nesnaž sa nám nahovoriť, že takto sa začal správať až po druhom decku. Načo si si s ním urobila 2 deti? Normálna žena by s takým hovädom nežila ani týždeň.
@anonym_autor Prosím ťa nesnaž sa nám nahovoriť, že takto sa začal správať až po druhom decku. Načo si si s ním urobila 2 deti? Normálna žena by s takým hovädom nežila ani týždeň.
@marci9 no po druhom sa o dosť zmenil
@anonym_1c9ba4 asi sa mi potvrdzuje - uniforma=diagnóza
@anonym_autor Takže máme to potvrdené. Francúzski vedci zistili, že uniforma = diagnóza. Testovali náhodnú vzorku uni*Formovaných a zistili, že im môžu pokojne zmeniť predponu na sú de*Formovaní na hlavičku.
@anonym_autor Takže máme to potvrdené. Francúzski vedci zistili, že uniforma = diagnóza. Testovali náhodnú vzorku uni*Formovaných a zistili, že im môžu pokojne zmeniť predponu na sú de*Formovaní na hlavičku.
@anonym_1c9ba4 😂
Prečo si muži takí..... Pip... Ok nebudem komentovať otrasné chovanir. Prevp každý pomaly tyra ženu odborné nacistického chovanie.
No. Podľa indícií môže mať niekoho.. Mobil.. Nakupy kde nič nekupi Tom je snáď jasne. Muži ochhhh. Planuj odchod
@anonym_1c9ba4 😂
@anonym_autor A čo, nech sa na mňa urazí kto chce, čo chce. Som muž a podľa mňa je to tak, poznám ich zopár a viem čo robia. Ale uniformu nenosím 😂 😂
tiež som skončila vo svojej detskej izbe ktorú som opustila po svadbe. Rodičia ma prichýlili aj spolu s dieťaťom. Boli sme tam dlho, kým sme sa neodsťahovali do svojho.
@rozculena ja v podstate tiež ľutujem každý jeden deň, že neviem v sebe nájsť tú silu a odísť. Od ex ani neviem ako sa mi odísť podarilo. Proste som sa jedno ráno zobudila a tým, že idem. Kým bol v robote, som si zbalila všetky veci a odišla som. To teraz urobiť nemôžem
@anonym_autor mala si aj dieťa? alebo si bola sama? S deťmi sa odchádza omnoho ťažšie.
@anonym_autor mala si aj dieťa? alebo si bola sama? S deťmi sa odchádza omnoho ťažšie.
@anonym_c93c10 nie, našťastie s ex sa nám nedarilo
Ak sa ti dá ísť k rodičom radšej choď a buď v tej jednej izbe.Toto čo si písala tak asi z 90 tich percent mám doma to isté

@anonym_autor toto som si hovorila aj ja a potom som ľutovala,že som sa nerozviedla skôr
@rozculena ja v podstate tiež ľutujem každý jeden deň, že neviem v sebe nájsť tú silu a odísť. Od ex ani neviem ako sa mi odísť podarilo. Proste som sa jedno ráno zobudila a tým, že idem. Kým bol v robote, som si zbalila všetky veci a odišla som. To teraz urobiť nemôžem