Ako naznačiť partnerovi túžbu po sobáši počas tehotenstva?
Dobré ránko všetkým..idem si k vám po radu. Neviem ako partnerovi naznačiť,že je čas sa zosobášiť, nakoľko som tehotná. Sme spolu 3 roky, spoločné vychovávame moju dcérku. Pred nedávnom,sme zistili,že som tehotná vtedy aj povedal,že sa budem brať čo najskôr.
Prešiel mesiac a ani slovom sa nezmienil o sobáši.
Je pravda,že máme dosť rušné obdobie,hádky na dennom poriadku väčšinou z mojej strany,úplne všetko mi vadí ( hormóny) 😁
Ale aj tak si myslím,že by bolo na čase sa niekam pohnúť..ale on je ticho a ja neviem ako túto tému začať?
Nejaké rady ?😉
@minenkaa Prečo je to hlúpe?
@belllinka čo je normálne na tom,napríklad ty kazde dieta ma iné priezvisko,to keď bude ďalší chlap ,dalsie decko ,zas iné priezvisko .Nebolo by praktickejšie mať meno po matke a ta by mala svoje priezvisko cely zivot
Veď v dnešnej dobe sa len rozvádza a rodia sa deti v každom novom vzťahu
Nenaznačovať. On už sa vyjadril, že sa budete brať čo najskôr. Čiže nejaké romantické požiadanie o ruku nečakaj, správaj sa, ako keby to už prebehlo a začni vybavovať svadbu, ako keby to už bola hotová vec.
@belllinka čo je normálne na tom,napríklad ty kazde dieta ma iné priezvisko,to keď bude ďalší chlap ,dalsie decko ,zas iné priezvisko .Nebolo by praktickejšie mať meno po matke a ta by mala svoje priezvisko cely zivot
Veď v dnešnej dobe sa len rozvádza a rodia sa deti v každom novom vzťahu
@minenkaa takže jej vlastne navrhuješ nevydávať sa, alebo teda vydať sa, ale nechať si svoje staré priezvisko a také dať aj dieťaťu, áno?
@belllinka matka nieje taký istý rodič ako otec,potom prečo priezvisko po otcovi ak sú rovnocenný rodicia
@minenkaa myslela som to tak, že aj on má právo povedať, že chce, aby bolo priezvisko po ňom. Je to proste na dohode. My sme sa dohodli, že bude mať mužove priezvisko lebo je kratšie a jednoduchšie. Moje treba hláskovať a vysvetľovať, keď ho niekomu diktujem
@minenkaa myslela som to tak, že aj on má právo povedať, že chce, aby bolo priezvisko po ňom. Je to proste na dohode. My sme sa dohodli, že bude mať mužove priezvisko lebo je kratšie a jednoduchšie. Moje treba hláskovať a vysvetľovať, keď ho niekomu diktujem
@belllinka Ja som to pochopila ,ja píšem len o tom že by to bolo jednoduchšie ,pri dnešnom stave manželstiev a robenie deti
Keď už si tehotná nič nenaznačuj a priamo sa opýtaj. Ako si to myslel so svadbou? A prestaň svoje nervy hádzať na hormóny lebo si ťa nezoberie vôbec.
A co tak vecer keddieta zaspi sa opytat normalne po slovensky, kedy teda urobime tu svadbu? koho pozveme? podme vybrat termin.🤷🏼♀️
Prečo to chceš naznačovať nenápadne...tak hádam keď spolu žijete, čakáte spolu dieťa, tak sa o tom prirodzene môžete normálne porozprávať
Inak prečo je pre teba sex uplne v pohode a rozprávanie o svadbe to nie
Muzom sa nenaznacuje, muzom sa to hovori priamo. Do hlavy ti nevidi ani vlastny chlap, zasadnou zalezitostou vo vztahu je komunikacia, tak ju zacni trenovat. Ak si uz tehotna, je fakt najvyssi cas.
prečo potrebuješ NAZNAČOVAŤ? Veď to povedz na rovinu, po prvé je to chlap, na naznačovanie kašle/nepochopí ho, po druhé najlepšie a najjednoznačnejšie je jednať otvorene a úprimne
@modrahruska ako môže mať zena iné priezvisko ako jej dieta
@belllinka na to mala mysliet predtym ako zacinala novy vztah, ale aj to sa da vyriesit.
@minenkaa to sa teraz pytas vazne?? Ak ano, tak napriklad tak, ze dieta bude mat priezvisko po otcovi. Vela chlapov berie ako samozrejmost, ze aj ked su nezosobaseni, dieta sa bude volat po nom. To by som ja nikdy nedopustila, ake ako si kto vyberie, tak ma.
@belllinka na to mala mysliet predtym ako zacinala novy vztah, ale aj to sa da vyriesit.
@minenkaa to sa teraz pytas vazne?? Ak ano, tak napriklad tak, ze dieta bude mat priezvisko po otcovi. Vela chlapov berie ako samozrejmost, ze aj ked su nezosobaseni, dieta sa bude volat po nom. To by som ja nikdy nedopustila, ake ako si kto vyberie, tak ma.
@modrahruska no veď to ,že to berú ľudia ako samozrejmosť a tie blbe zeny s tým nič neurobia a dovolia to
"Je pravda,že máme dosť rušné obdobie,hádky na dennom poriadku väčšinou z mojej strany,úplne všetko mi vadí ( hormóny) "
Myslim, ze si ho vyplasila a chce pockat, ako sa to bude vyvyijat.
A pokojne si moze mysliet, ze ho pokladas uz za "lapeneho vtacika", poisteneho (kedze cakas jeho dieta) a zacinas sa prejavovat, aka realne si. Ze doteraz si hrala formu.
Chod za nim priamo a spytaj sa. V najhorsom sa dozvies nejake neprijemnosti o sebe, preco zakolisal.
Len skus nevybuchnut.
V lepsom pripade sa dozvies, ze stale planuje, len mu nenapadlo, ze ta musi priebezne informovat a uistovat. Lebo jemu mesiac od vyjadrenia nemusi pripadat tak dlha doba, ako tebe.
@modrahruska Čo tým myslíš, že "na to malamyslieť" pred vzťahom?

@belllinka pytam sa ako môže
@minenkaa čomu nechápeš? Napríklad tak, že dá dieťaťu priezvisko po partnerovi