icon

Ako oddychujú vaši muži?

16. jún 2025

žienky moje, muž príde z roboty - vzdy podla neho unavený. sadne - lahne do obývačky a roluje facebook. Ked niečo poviem, tak on vraj robil. Ja tri deti, kazdy den nakup, navarit, poprataťť a on nič. ako oddychuju vasi muzi

vilma7
16. jún 2025

Ako? V noci ked spia alebo ked môže potiahne aj ráno, keď má napríklad poobedne smeny.
Kef má čas, venuje sa svojmu hobby, to je pre neho tiež relax, drevené 3D puzzle.
Na FB neroluje IG ani nema...na nete je len ked niečo hľada a potrebuje kúpiť.

tykat
16. jún 2025

Aktivne sportuje tj.pride z prace a min.3x do tyzdna je do vecera na ihrisku. Cita knihy, pozera telku.
Ale moze si to dovolit, decka su uz dospele a domace prace mame vsetci podelene.

galganka
16. jún 2025

Pri počítači. A ja vedľa na gauči s knihou. Ideálne sa to dopĺňa. 😆 Prípadne, ak to má byť aktívny oddych, ideme na výlet.

tina1549
16. jún 2025

a pri prvom a druhom dietati oddychoval ako? :D

felycity
16. jún 2025

ked príde po dennej tak už veľmi nerobí, ale ak potrebujem pomôcť, pomôže, inak pre neho je oddych práca okolo domu, či si ide zabehať alebo moja maličkosť ho zaúkoluje , ja mám skôr problém ho zastaviť a donútiť si sadnúť ( tu si uvedomujem,že mám veľké šťastie, že je taký aký je)

mane01
16. jún 2025

Zaukoluj ho. Ine nepomoze. Treba zaviest rozpis kto kedy vybera deti, kto ich kedy vozi na kruzky. Kludne mu tam daj nakup, zoznam mu mozes urobit (lebo si taka skvela zenuska). A kuchynsku sluzbu treba tiez zaviest. Moj tiez ma, byvame v byte. Bol schopny sediet na gauci a pozerat ako padam na hubu a este byt nespokojny, ze co mi to tak dlho trva, ze vsak sme si chceli pozriet film. Hodili sme reč a nastavili povinnosti. Ako malemu decku, ja viem, ale on to tak chcel 🤷🏼‍♀️. Chvilu trvalo, kym sa rozbehol. Lebo on si to predstavoval, samozrejme, ako Hurvinek valku. On si myslel, ze varit, to je ako v telke. Postavis sa k linke a tam vsetko v mistickach nachystane. Prvy sok bol, ze musi ist najskor nakupit. Potom si to nacistit, pripravit a po veceri este aj upratat. No a ja mam odvtedy cas chodit behat.

lucia13022023
16. jún 2025

Oddychuje tým, čo ho baví. Čiže chodí do fitka, na volejbal.. Reálne si ľahne večer o deviatej, keď dieťa spi, je všetko upratané a porobené na druhý deň. Rovnako aj ja.

michellia
16. jún 2025

Myslis oddych, ked pride z prace? Vacsinou si spolu sadneme a dame si kavu, malokedy sa pusti telka, zvacsa sa len tak povaluje, ale to nie dlho. A potom sa ide nieco robit. Ziadne taketo zabijanie casu sa u nas nekona.

lenkakravcova
16. jún 2025

Však aj ty si porob cez deň čo potrbuješ (ako on v práci) a večer sadni k nemu a skroluj tiež. 😃

vkatush
16. jún 2025

Skrolluje videá na záchode, posiela mi ich a ja si ich potom v noci pozriem, keď mám čas ja 😂

Ale inak príde z práce, buď pracuje okolo domu, veci v domácnosti (môj je vadný kus čo poupratuje, poskladá šaty, poumýva podlahy, kúpeľňu, kuchyňu,... dokonca bez opýtania/požiadania) alebo hneď berie malého, nech si porobím ja, čo treba, prípadne si oddýchnem. A ja zase večer malého, nech on môže ísť cvičiť, to je jeho naj oddych.

Nepoznáme pojem mužské/ženské práce, nikto nikomu nerobí slúžku, a ani pojem "postrážiť dieťa". Obaja sa staráme o domácnosť aj deti, sme rovnako rodičia aj "spolubývajúci".

kaca222
16. jún 2025

Oddychujeme spolu ako rodina, čiže buď ideme na prechádzku, na bicykel, prípadne vezme syna a idú spolu niečo kutiť na záhradu. Keď je veľmi unavený, ľahne si na zem do herničky a nechá po sebe jazdiť kamióny.
Občas má migrénu, to leží na gauči so zavretými očami a prežíva

ivik4
16. jún 2025

Fitko, kava v meste, sem tam playko a vecer niekedy film . Ale robime skoro vsetko spolu niektore dni. A ano tiez sa obaja vela krat vyvalime na gauc s mobilom v ruke na hodku ked potrebujeme oddychnut 💁🏻‍♀️

januska12323
16. jún 2025

Tiež si odrob 8 hodín a potom sadni na gauč.
Čo bude na večeru? Neviem ja som si už odrobila.

sense
16. jún 2025

Môj si po práci ľahne len keď vstáva o tretej do práce. Inak podľa času ide na bicykel, behať alebo na nákup alebo sa aspoň prejsť do lesa. Včera bol napr pohľadať paličky do lesa k rajčinam a povysával a poumyval byť, ale mal volno, v sobotu 60km na bicykli. Dnes doobeda pred prácou sa učil a hľadal hotel na dovolenku, poskladal plný kôš ponožiek

Ak chodíš do práce tak oddychuj a správ len deťom , ak nechodíš, keď príde z práce povedz že ti už padla a ideš oddychovať .
Ono je to v podstate jedno ako to majú iní, keď tebe nevyhovuje to ako je to u vas

kiki68
16. jún 2025

Moj je v zahrade vacsinou, alebo v garazi. Tam si robi svoje projektiky. Vacsinou nejake habadury pre tu zahradu. To je jeho. A ano sem tam je ako kocur na gauci, ale sak kazdy sa niekedy rad usadi na gauc a nic nerobi

evcagabi
16. jún 2025

😅 rovnako ale dietatu sa venuje teda dostatocne a telefon berie do paprce az po tom, co sa mu povenuje. do toho nechce aby som ho obskalovala, ked je treba poupratuje, nerobi si zo mna sluzku, som spokojna 😅

vladuska17
16. jún 2025

Moj muž keď pride z práce, odloží veci a ide rovno do krčmy...
Niekedy bere aj deti na kofolu, ale stale sa mu snažím dohovoriť, aby ich zobral radšej na ihrisko. Že tam majú aspoň dáký pohyb.
Ale on už je taký ufrflaný starúch, takže mu doprajem aj trochu "oddychu" v spoločnosti našich veselých detičiek. No cez prázdniny si to kompenzujeme vyletikmi a deti dávame do tabora, takže su spokojné obe strany😁

standusina
16. jún 2025

Serial a sport. Vela sa hybe, tym sa samozrejme aj ventiluje. Ale zase musim povedat, ze je mi aj napomocny. 🙏

patrikjames
16. jún 2025

Je rozdiel keď pracuje v ťažkom priemysle alebo robí ITečkara kde vstane 7:30 z postele

radacak
16. jún 2025

Tak môj teda len tak ,, spí,,alebo ešte zvykne pozerať na tv (YouTube) videá.. história a tak
Môj nemá FB ani ig

louise
16. jún 2025

záhrada, hokej, spolu na prechádzke, v bazéne...

yoginka231
16. jún 2025

Z takým partnerom si neviem úprimne predstavit žit 🙂 Môj je aktívny a sám navrhuje že podme sa prejst, podme von s týmito kamošmi, podme do sauny atd. Deti nemáme ale nemyslím si že sa to zmení.

thirstymonk
16. jún 2025

Ja neoddychujem. Len čo dorobím na PC, beriem kelňu hladidlo a pokračujem vonku. Tento rok nám vyšlo zatepľovať. Popri tomu hocikedy zoberiem dieťa do kočiara spať pod lešenie (obrazne povedané, fakt ho nemám tak, že na neho kydá lepidlo zo steny, nebojte sa). Oddychovať budem v hrobe. Moja životná filozofia.

thirstymonk
16. jún 2025
@patrikjames

Je rozdiel keď pracuje v ťažkom priemysle alebo robí ITečkara kde vstane 7:30 z postele

@patrikjames Robim "itečkara" a o 7:30 už rozmýšľam nad obedom. Každé ráno budíček o 4:30 (prvý) a 4:40 (druhý a posledný)... Kým deti vstanú do školky, mám polovicu roboty dňa hotovú. Potom deti richtujem do školky, zašikujem ich, pokračujem. Skončím na PC, obliekam monterky, robim ďalej. Barak sa sam nezateplí a tie grule do zeme tiež neposkákali samé. Ani sa samé nepolieva, ani sa samé nekosí... 🙂

lujza123
17. jún 2025

Rovnako ako ja, šport, večer nejaký film, mobil, kniha …
Mame fyzicky náročnú pracu tak po práci spravíme len to nutne k prežitiu, domáce prace ked mame voľno

Ja by som hentak nikdy nežila, že ja všetko a muž oddych. Nikdy. Verím v to ze ľudia sú si rovní, čierny, biely, muži aj ženy. Ze každá práca je dôležitá, či je platená alebo iba doma.
Neznášam ľudí ktorí vedome žijú na úkor druhých, ktorí nemajú empatiu a súcit, myslia len na seba a svoje pohodlie, sú lakomí a sebeckí. Za mňa najväčší hnus v partnerstve je ľahostajnosť voči tomu druhému, voči svojim deťom.

mon8060
25. jún 2025

Môj muž neoddychuje, nevie to... niekedy si oddýchne keď má voľno,je sám doma, pusti si seriál. Teraz ale stále niečo rieši, vybavuje s novým bývaním, vidím že neoddychuje vôbec. Stále sa snaží byť aj s deťmi a so mnou av hlave tristo veci 😁

jesenzima
25. jún 2025

Môj muž oddychuje iba keď spí. Inokedy na to nemá čas, resp.aj keby ten čas mal, tak si nájde nejakú činnosť, alebo je s deťmi ... Ale my celkovo doma nie sme typu "ľahnem na gauč a oddychujem" 🤷