icon

Ako odmietnuť bozkávanie na lícach bez urážky?

10. jún 2025

Možno budete hovoriť, že som divná, ale nenávidím to. Keď sa gratuluje, či zoznamuje, proste tie klasické príležitosti, pri ktorých vás dotyčný/á pobozká na líce a očakáva to isté. Neznášam to a je to pre mňa osobne prekročenie mojej intímnej zóny. Potrebujem "priestor", zdravý odstup. V rodine sme medzi sebou toto v živote nerobili a som za to vďačná. Okrem partnera to naozaj nechcem. Ako dať najavo dotyčnému alebo hlavne dotyčnej (keďže viac skúseností mam v tomto so ženami), že to nechcem? Napríklad gratulujem podávam ruku alebo mne sa gratuluje a dotyčná už ide ku mne...

Strana
z2
lana_b
13. jún 2025

Ja som ako dieťa robila to, že som si tie líca rukou utrela. Moja rodina si to už pamätá, tak to zvyčajne nerobia. Od cudzích si to neviem predstaviť a kamaráti to tiež nerobia. Sú samozrejme isté situácie, keď je to považované za vhodné, napr gratulácie na svadbe (mojej), kde som to vydržala. Pokiaľ sú to ľudia, ktorých budeš vídať častejšie, normálne by som im to oznámila, že si to neželám. Rovnako aj cudzím ľuďom, tam mi to príde duplom nevhodné.

bambulka224
15. jún 2025

Súhlasím. Ja sa tomu tiež vyhýbam. Ale keď to je nevyhnutné, tak dávam len líco na líco.

Strana
z2