Ako odpustiť bývalému?
Ahojte baby chcem sa vás opýtať, či mi neviete dať rady, ako odpustiť bývalému ? Je to už 9 rokov, on sa oženil, je šťastný a ja sa snažím všemožne, ale nenávidím ho. Ja viem, že to nie je správne, ubližujem iba sebe, ale neviem mu odpustiť, to ako sa zachoval, ako mi ublížil.
@ropucha6 áno občas pozriem na jeho fotky a vidím že sa má fajn. A to ma štve.
Tak ho prestaň sledovať
Ty sa zameriavaš viac na život svojho ex ako na svoj vlastný
@katkami123 ja neľutujem, ja ho nenávidím, neznášam. A neviem mu odpustiť, hoc veľmi chcem. A to ma ničí.
Asi si ho veľmi lubila, ze? Koľko ste boli spolu?
@katkami123 8 rokov, hlavne som mu verila.
Vieš, opakom lásky nie je nenávisť, ale ľahostajnosť. Pokým stále k nemu niečo cítiš, aj tu nenávisť, nie je ti ľahostajný. Proste si ho všade zablokuj, očividne ti to nerobí dobre ani občas ho pozrieť.
A ty máš niekoho teraz? Alebo v tom vztahu nie si šťastná?
@katkami123 áno mám niekoho.
@katkami123 ale ja ho nechcem späť, ja len chcem aby nebol šťastný. Viem znie to hrozne, ale tak to cítim
Ked to nevies sama, pomoze psychológ. Úplne vážne. Je to ale beh na dlhu trať a hlavne nie vždy prijemne. Hlavne, ak si uvedomíš, že ten dotyčný (u mna nie ex) je v tvojom súčasnom živote už len “postavička”, že celé je to o tebe a tvojom egu, resp. zraneniach. Lebo ta to casom úplne zacykli a ta nenávisť a neprajnost vnútorne zožerie.
A prečo sa viac nezameriaš na svoj aktuálny vzťah? Ako na ňom popracovať, aby si bola šťastná?
Prvý krok je naozaj prestať pozrat tvojho ex, ani raz za pol roka, vôbec.
Ono je toto už dlha doba, asi si dobre nespracovala rozchod, pomôže psychológ.
@katkami123 áno od dnes už viac nepozriem ako sa má. Dakujem
Ste iné povahy. Ak inklinuješ k modrej, si citlivá a dlhodobo prežívaš emócie. Melancholik? Podľa toho to berieš potom tragicky a spôsobuje ti to dlhodobo problém. Stále to vnímaš, ako by to bolo teraz. A ak by nebol šťastný, ty by si bola šťastná? To je už zlomyselnosť. Nauč sa byť vďačná aj za maličkosti. Aj za nepríjemnosti. To je už iný problém. Myslíš si, že svojho terajšieho priateľa miluješ?
@danulicek toho sa bojím, nerobí mi to dobre.
@loliki
Ako mozes na základe farby určovať niekoho osobnost. Každý je individuálny. To by sme tu mali iba 8 druhov či koľko osobnosti.
@loliki ak by nebol šťastný, mám pocit že by som bola spokojnejšia, aspoň si to myslím, neviem. Znie to hrozne, ja nie som zlý človek ale z duše ho neznášam.
Autorka...ak budeš ty skutočne šťastná,nebudeš riešiť iných ľudí.
Ani tá nenápadne chcieť,aby ten bývali bol nešťastný,bude ti to jedno.
@katkami123 Sedí mi to. Čítala som o tom.
@terezka1947 Ale ja mám pocit, že ja som šťastná.
Určite?
@terezka1947 Áno.
Myslím, ze budeš mat na duši väčšie problémy ako len nespracovany vzťah s ex. Fakt by pomohol psychológ, lebo už iba fakt, ze si sa takto emočne nezdravo upla na jedného človeka, toľké roky riešiš to iste, nie je dobrý.
@katkami123 ver mi, nemám iné problémy.
@loliki
Nie si jediná, kto o tom čítal, je to blbosť. Každý je individuálny, preto ma každý svoju nezameniteľnú osobnost, na co tu mame chvála Bohu psychológov - odborníkov, ktorí ku každému pristupujú individuálne.
Znie to naozaj hrozne. Ak si veriaca... "Žehnajte svojich nepriateľov." Dopraj mu. Modli sa za neho, aby bol šťastný. Prepáč, ale zamysli sa, ako mal s tebou vydržať? Aký má zmysel takto dlho niekoho nenávidieť. Ty máš opakovať: Chcem mu odpustiť. Ale možno ani nie je čo.
@katkami123 Teraz to tu nerieš.
Nie je to blbosť, len tomu nerozumieš.
Ja hovorím o tvojom detstve napríklad. Nie teraz. Tvoj vzťah s rodičmi a rodicia aký mali medzi sebou, to všetko ta ovplyvňuje, aj pri výbere partnerov.
@loliki čo mu mám dopriať? Veď sa má fajn...

Tak potom nemáš za čím lutovat