Ako odpustiť bývalému?
Ahojte baby chcem sa vás opýtať, či mi neviete dať rady, ako odpustiť bývalému ? Je to už 9 rokov, on sa oženil, je šťastný a ja sa snažím všemožne, ale nenávidím ho. Ja viem, že to nie je správne, ubližujem iba sebe, ale neviem mu odpustiť, to ako sa zachoval, ako mi ublížil.
@katkami123 ja nemám problém s rodičmi, mám ich rada😊
Skús zamestnať myseľ, keď prídu tieto myšlienky. ísť čítať knihu radšej, len mu nepozeraj profil.
@katkami123 áno na jeho profil už nepozriem nikdy. Ďakujem
Vieš ak niekoho toľké roky nenávidís a si na neho stále upnutá, tak niekde musí byt problém, pretože toto nie je zdravé.
A to ti stačí pár klikov na profil a toľko emócií a pritom máš vzťah, tak to nie je vôbec Ok.
Presne to. Dopraj mu, aby sa mal fajn, nech je zdravý, šťastný so svojou rodinou. Nech ich Boh žehná. A dopraj mu slobodu od teba. On tu nie je preto, aby ste vy boli spolu. Ty si tomu verila, ale bolo to len v tvojej predstave. V realite, v skutočnom živote sa to nemohlo podariť. Ty si pre iného ideálna.
@katkami123 To je psychológia. Nemiešaj veci, keď tomu nerozumieš. OK?
Tak ,ked si veriaca, prave si vo vyhode, sadni do lavice v kostole,najlepsie v katolickom ,pocas omse,ak bude knaz dvihat tu palenu,(ludove sa tomu hovori tacka a za tym bude dvhat kalich ), celemu tomu ukonu sa hovori obetovanie, a poloz tvoj problen na tu patenu teda tacku ,a povedz Jezis ty sa postaraj ,ja uz nevladzem ako odpustit tomu byvalemu,ved ja chcem odpustit ,nejde mi to ,teda takto , A potom este obrat sa priamo na Boha, a povedz ....... Vsemuhuci a laskavy Boze zy milujes kazdeko clovela, aj mna , toto moje neodpustenie ti obetujem a odovzdavam cez neposkvrnene ruky Panny Marie a spajam ho s Jezisovym krizom , za tento moj problem.neodpustenia byvalemu.A uvidis co sa po case bude diat,Pan Boh ta dlho nenecha v tomto trapeni,.Potom daj vediet,ako to dopadlo.Ja casokrat, aj teraz zijem v krutych bolestiach (platnicka) neznesitelne bolesti,Vsetko mozne ,medecinske, ludove vyskusane, a bolest, ukrutna uz 4 roky, a stale moj problem odovzdavam Jezisovi hovorim ujmy sa toho ty, ,ja uz nevladzem, Ale toto je najdolezitejsie Tato formulka DENNE hovorim Velebeny a llaskavy Boze toto moje fyzicke utrpenie ti odovzdavam a obetujem cez naposkrnene ruky P.:Marie a obetujem (
Davam za rozne veci )dnes napr, ked ma zas chytil zachvat... som povedala za tych ludi, ktori do rana zomru,aby boli hodni spasu dusi,a nejak to lehsie prezivam Ked mam uz brutal zachvat,tak sa zacnem modlit za duse v ocisci a na oplatku ich poprosim ,aj aj oni za mna nech orodoju ,aby sa mi aspon zmiernili bolesti, aby so aspon este n´mohla absolvovat dalsie vysetrenia, Platnicku mam na mr dokazanu prasknutu a pretecenu cvivim aj v noci a aj dalsi problem su asi creva a tie vysetrenie sa museli oddialtit,,Mugr. uz nevedia ,ake lieky mi dat,.jedine, co mi zabera su lieky od bolesti.ja dakujem Bohu, ze aspon od bolesti.tak nech sa ti dari,lebo 9 rokov, je to uz dlho,Keby si s tymto mojim navrhom nasuhlassila ,tak uz potom le psycholok ,alebo psychiater
@loliki
🤦🏻♀️ aká psychológia, moja obľúbená farba je modrá a všade mi vždy vyšlo, ze som sangvinik. Na 80%, 20% flegmatik. Žiaden mekancholik ako tu tvrdíš.
@katkami123 Ja teba neriešim. Načo sa hádaš?
@loliki
Lebo zavádzaš
@katkami123 Nevieš o čom píšem. To ešte neznamená, že zavádzam. Keď máš obľúbenú modrú, ešte neznamená, že veštíš. Nehádaj sa.
Ak si neodpustila za 9 rokov, tak to uz bude tazke. Ty s tou nenavistou zijes a len tak zo dna na den ju vyhnat preč, nepôjde. Podla mna ti pomôže len človek, ktory ta urobi stastnou, musis sa uprimne zamilovat. Drzim palce
fuha. toto je fakt ze zle. uz len ked si veriaca tak cez vieru by si mala odpustit. tak sa skus pobavit s knazom alebo co.
inak ty vedome v sebe krmis tu nenavist. zivis ju a ona len rastie. zaoberas sa nou a nechces ju vedome pustit. drzis sa jej.
z pohladu viery a ludskosti ako takej vobec nerozumiem ako mozes stavat svoje stastie na tom ze niekto by trpel a bol nestastny.
viem ake je to ked niekto velmi ublizi. zazila som si to. sice nie od partnera ale to nie je podstatne.
ludia preziju rozne bolesti a traumy ale 9 rokov o je uz sakra moc. ak si sa s tym nevyrovnala doteraz sama tak jednoducho potrebujes bez urazky pomoc. uz len voci tvojmu partnerovi to nie je fer ze furt riesis byvaleho. aj nenavist je emocia. mala by si sa sustredit na ine emocie ked si vo vztahu.
ak ti tak ublizil tak nie je vlastne dobre ze si sa ho zbavila a mozes zit iny lepsi zivot? lebo takto to vyzera ze ta nenavist nie je uplne jednoznacna. venovat tolke roky niekomu koho nemusim svoje emocie mi pride strasne neuzitocne.
ja by som bola stastna ze som sa zbavila niekoho kto mi ublizil a nemusim ho riesit. nech je kde chce a robi si co chce. kludne nech je happy ale hlavne nech mi da pokoj. ci?
ak by si ho vtedy lubila, nenavist by si necitila a devat rokov tieto zle pocity, skus odbornu pomoc
Necitala som ostatne ale jednoducho mas problem s tym, nie ze je stastny, ale ze je stastny “S INOU” v com si horsia .Musis sa vysporiadat s tym ze kazdy mame ine potreby a vnimanie a city. To co niekomu vyhovuje nemusi druhemu.
A to ze mu “neprajes”, treba si len zvedomit a pracovat na sebe. Mozno tato vlastnost sa ukazovala aj v niektoych inych situaciach a prave preto ta mohol nechat. Pracuj na sebe. Odporucam meditacie spolu cvicenimˇ Prides na ine myslienky, urobis nieco pre seba a posunies sa v myselni 😉🍀🌸
Ako vies,ze sa ma fajn? Z fotiek to nezistis. Mnohi ziju nestastne a pritom maju soc.siete plne usmiatych rodinnych fotiek,je to taka iluzia. Keby som sa tolke roky zozierala,tak by som uz davno isla ku psychologicke a vypocula si nestranny nazor a vysvetlenie. Mozno ti vnesie pokoj do duse uz jedno sedenie. Vyskusaj to. Ved takto sa zit neda,aby clovek stale myslel na to a prial si,aby bol niekto nestastny.
@katkami123 Posielam Ti link na štúdium. Je to trošku zložitejšie, ako si to myslíš, ale o to zaujímavejšie. Keď niečomu nerozumieš, naozaj za tým nemusíš hľadať mágiu. Skôr si myslím, že veľmi málo poznáme seba, ale hrnieme sa do vzťahov s veľkou sebaistotou, že s niekym len tak ľahko budeme tvoriť šťastný pár. https://i.pinimg.com/originals/c7/12/ee/c712ee1...
https://i.pinimg.com/originals/31/a4/ce/31a4ce0...
Ja ta sudit nebudem. Tiez som bola v podobnom rozpolozeni, aj ked nie tak dlho, ako ty. Ja som nedokazala odpustit svojnu otcovi za mnohe zranenia, urazky a utrpenie, ktore vsetkym naokolo sposoboval, vratane mna. Som tiez veriaca a tak som to riesila aj s knazom. A vies co? Tento mudry clovek mi povedal jednu vec...ze nemozem zmenit, co mi ten clovek urobil, ale mozem zmenit seba. Ze nenavist, ktoru citim, je iba moja a vlastne nema s nim nic spolocne. Z toho dovodu ju mozem zrusit iba a len ja, len ja mam nad nou kontrolu. A ze jedine Boh mi moze dat silu na to, aby sa mi to podarilo. Zaroven knaz dodal, ze cesta k odpusteniu je niekedy dlha, ale musime ju absolvovat, lebo nenavist je kotva, ktora nas taha ku dnu a skodi jedine a len tym, ktory ju pocituju.
Mne navyse(paradoxne) pomohla empatia, nieco co moj otec nikdy nemal. Ja sa vsak na rodiel od neho dokazem vcitit do jeho pocitov a aj ked nesuhlasim s jeho cinmi, chapem, kde pramenia, rozumiem, ze on ako nedokonaly clovek nema schopnost niektore veci zvladnut. Vo svojej podstate je to tiez extremne zraneny clovek.
Cize pre mna bolo klucom pochopenie a Boh, ktory mi otboril oci a dal silu, aby som sa dokazala oslobodit. Lebo kym v sebe pestujes nenavist k cloveku, znamena to, ze ma nad tebou este vzdy moc (a to len preto, ze mu to ty dovolis)
Odpustit? Asi tak,chcem mu odpustit. Hotovo. Ide sa dalej.
Autorka, odpustenie nie je vec pocitov,ale rozhodnutia.Proste sa rozhodneš, že odpúšťas. Nepríde teda okamih, v akom pocitos nejaky vnútorný pocit, že "tetaz som ti absolútne odpustila" a svet bude ružový.
Druhá vec je ze ty si naštvaná hlavne preto, ze on je šťastný, a nie s tebou. To nie je láska, to je zranené ego. Hnevá ta, že ty si nebola tá vyvolená, že s inou dokázal si založiť rodinu že "iná" vzala tvoje miesto, to, co malo podľa teba byť len a len tvoje. Akoby si mala na neho právo iba ty a ak nie je s tebou, tak nemá čo byť spokojný a šťastný
No a nevieš to prehryznut, že je. Bohužiaľ, to tiež je iba vecou tvojho rozhodnutia. Psychológ ti v tom môže pomôcť, ale tiež ti nedá zázračnú tabletku ani nezamava prutikom a hups, už si spokojná a odpustila si.
Všetko je len na tebe, a hlavne na tvojom rozhodnutí.
Ved kasli na neho, nech sa ma ako chce. Zi svoj zivot a uzavri minulost. Pravdepodobne si sa k nemu nehodila, preto hladal inu a je s nou spokojny. Zial, aj to sa v zivote stava. Ty mas tiez niekde svoju polovicu, ale ak sa budes stale vazbit na neho, tak ju nenajdes a budes sa utapat v ziali dalej. To co mas Ty voci nemu, nie je nenavist, ale zavist. Tak naozaj, ako Ti radia, odstrihni sa, nesleduj ho a uvidis, ze sa pohnes spravnym smerom
9 rokov niekomu priat nešťastie ?
Nepoviem,keby to bol čerstvy rozchod, ale skoro dekadu v sebe živiť zlosť,neprajnosť a kontrolovať socialne siete ako žije?
Vo svojom zivote,si uz mohla byt niekde inde. Mas natolko nudny zivot,ze riesis zivot ineho?
Mozno kvoli tomu si nestastna ty lebo PRAJES 9 rokov nestastie druhemu. Ved to je cele zle.
Si povedz,ze zomrel a uz jeho zivot neries, nesleduj a posun sa dalej.
No nepíšeš koľko ste spolu boli, či máte dieťa, čo sa stalo medzi vami že ste sa rozišli, keď je niekto citlivejší a úprimne miloval tak keď ho ten druhý nejak zradí tak je ťažké zabudnúť alebo odpustit. Hlavne ak ste ten vzťah brali vážne a dali ste dotoho všetko. To človeka zamrzí. No 9 rokov je ozaj veľa, predpokladám že na neho nemyslíš každý deň, ale chápem že občas ti na neho vybehne nejaká spomienka a ty sa iba utvrdiš v tom že ho nenavidis. Úplne tá chápem, ja som bola tiež v dlhodobom vzťahu, tiež som sa po rozchode nevedela cez to preniesť možno aj 2 roky má to držalo, a to som už aj mala parrnera v tom čase, no občas sa ti vynoria take spomienky a začneš nad tým premýšľať. No potom to samé odznelo, mne pomohlo to že som toho človeka odstrihla zo života, neviem čo snim je doteraz a to už je tomu zopár pekných rokov nazad. Čiže podľa mna aj chybu robíš v tom ak ho máš niekde na sociálnej sieti alebo vyhladavas o ňom informácie cez ľudí atd, vtedy tá to bude stále držať. Ty si ho musíš vymazať zo života a ísť ďalej, niekedy to inak nejde aj keby sme chceli možno pri tom človeku ostať aspoň ako nejaký kamaráti alebo známy v dobrom, ale niekedy to tak nejde. Veľa šťastia
ty by si mu mala odpustit nie kvoli nemu, ale kvoli sebe, to je podstatne, aby si sa ty citila lepsie a po tolkych rokoch si ale myslim, ze si s tym sama neporadis, ze budes potrebovat nazor a pohlad psychologa
Praj a bude ti dopriate. Ak mu prajes nešťastie , tak zjavne si nešťastná sama. Možno preto tie myšlienky a pocity

@loliki
Ako sa dá byt aj veriaca aj veriť vo výklad farieb? Ja len ze to je proti 1. Božiemu prikazaniu. Rôzne veštenia a povery…