icon

Ako oživiť mužské city a prejavy lásky?

30. sep 2024

Ahojte, ako vam prejavujú vaši muži lásku? Ze naozaj cítite že vás ľúbi, váži a cti si vás?
Lebo ked muž povie žene ľúbim ťa , gesta a skutky môžu byť iné. Takze ako prejav lásky "Ľúbim ťa" u mňa nie je prejav lásky no mám pocit že mam doma chladného muža :( Bez empatie a citov. Resp že asi vychladol.

Sme spolu 10 rokov, 3 roky dieťa a od vtedy akoby to šlo medzi nami dolu vodou. Ja mu kúpim v cukrárni koláčik aj mne a malému a on len pozrie na mňa, že ok. Žiadna radosť, pusa, ďakujem. Reakcia ako keby som mu ppvedala ze umyla som wc.
Na narodeniny som mu gratulovala a kúpila nový notebook . Suché "tá ďakujem" som dostala. Ked som potom mala ja narodeniny zabudol. ( Aby som bola presná nezabudol, vravela som mu, že chcem urobiť oslavu, u nás v rodine sa sviatky oslavujú)
Včera som mala meniny ani mi len negratuloval. Nie to aby som dostala aspoň čokoládu. Jemu kupujem na meniny niečo špeciálne čo ešte nemal. Alebo dostal poukaz na jazdu mustangom a skoro 1,5 roka mu trvalo kým poukaz využil ( a to som ho musela predlžovať ).. alebo do kryokomory dostal a za pol roka to nevyužil

Ale ak od neho čokoľvek chcem tak to urobí. Ked poviem že potrebujem € pošle mi ( zatiaľ netrebalo mozmo tak 1x)
Alebo sam sa opýta či mi netreba poslať. Zaplatí nákupy, malému veci, dovolenku, nevyčíta mi nič. Ani ked je doma neporiadok, ani ked nie je obed navareny, nič....on akoby je spokojný zo všetkým ako je.

No na druhej strane už pomaly čo víkend chodí do mesta s kamarátmi/ kamarátom si sadnúť aj do 2 rána ( nepije alkohol max pivo) , no ked som chcela aby sme si fakt po dlhej dobe pozreli spolu film večer, v polke mi oznámil že je unavený a ide spať.

Alebo som chcela aby aspoň raz za čas niekedy aj on uvaril obed, ale že nemá čas.lebo je živnostník.
Neupratuje, nič neodlozi, skôr po ňom je vždy len bordel ktorý ja upratujem.
Nepodakuje nepochváli ma , nedava mi komplimenty ked som pekne upravená ze ideme napr na svadbu.

Problém je na tom všetkom že nebol taký....

Teraz neviem či proste sa mám s tým zmieriť že je v podstate dobrý otec, pracuje, nefajčí, nepije, nepodvadza ale je voči mne chladný, bez emócií a citov...
Čo by ste vy robili?

Strana
z2
0silvia0
30. sep 2024

a čo si mu povedala na výtku, že sa mu nestaráš o jeho vajcia?

anketkarka
30. sep 2024

@autorka to si mu povedala aj aký názor máš na jeho ,,intímne" praktiky a predohru? Či to si má chlapec domyslieť, že Teba to nerajcuje, ale skôr znechucuje? Si viem predstaviť aký musel mať guláš, keď si mu začala motať o jazykoch lásky. 🫣 Zdá sa taký jednoduchší. Čo nepovieš natvrdo a možno v prvých troch vetách, to akoby si ani nepovedala, mám taký pocit.

autor
30. sep 2024

@jaass Na 99,99% nemá inu, je voči ženám taký že ani sa neotočí za žiadnou, kým ja sa otočím, nesleduje ani nelajkuje nikde žiadne ženy, ani na fb, IG ani na tik toku, mobil si nechá kľudne pri mne, viem heslo hoc kedy, keby prídem za ním nech mi ukáže mobil nemá problém, notebook skoro ani nepoužíva ale tiež viem heslo, rovnako aj k účtom, mailom,na aute je gps, a kolobežku čo používa vidím trasy v aplikácií, kde chodil na nej. Viem kde chodí na roboty a vie že hoc kedy s malým za ním môžeme prísť bez ohlásenia mu doniesť jedlo. Naozaj tam nemá priestor aby on ma podvádzal. To skôr mu vyčítam že ma podvádza viac s kamarátmi než by podvádzal so ženami. Navyše sám neveru odsudzuje. Už na začiatku vzťahu povedal že len raz zistí že ho podvádzam je hneď koniec a nedá tomu viac šancu. ja viem že to je možno neuveriteľné ale to maličké % mužov ktorý nemajú potrebu podvádzať existuje. Ale áno uznávam to 0,001% pravdepodobnosť môže byť,
za dalšie neurdrží v sebe tajomstvo.
SOm proti aby pil energeťáky a nepodporujem ho v tom keď povie že si chce jeden kúpiť. A keď si ho raz kupil tak smutne došiel za mnou že sa mi musí s niečím priznať že si predsa len kúpil. Alebo keď investoval naše € do /asi je to krypto nevyznám sa/ a tak prišiel že tiež sa musí priznať s niečím. Tak ak by ma podviedol/ podvádzal ani ho nemusím sledovať sám dojde sa priznať

sense
30. sep 2024

No buď je za tým iná alebo si je istý, on svoju životnú úlohu splnil, má istú ženu, upratanu domácnosť, pokračovateľa rodu, viac netreba.... Zrejme to mali aj tak v rodine...
A čo sa týka intímnosti aj to i mu povedala že ako môžeš mať chuť na intímnosti keď sú ťa celý deň nevšimne a následne povie že ma plne vajcia?

janickacrazy
30. sep 2024

A povedala si mu to, že tie jeho pokusy o sex a romantiku sa ti nepáčia? Že ty si to predstavujes inak? Aj si mu dala konkrétne úlohy v domácnosti, ktoré má robiť on, aby si ty nebola unavená? Lebo s takým mužom musíš konkrétne mu všetko povedať, inak neurobí nič. Ako si povedala, on ten neporiadok nevidí. Musíš mu povedať, ja idem variť obed, ty zatiaľ povysavaj detskú izbu. Ja idem s malým von, ty zatiaľ umy kúpeľňu. Proste konkrétne veci, ideálne také, ktoré zvládne. Druhá vec je, či bude ochotný, keď doteraz nič nemusel. Ale skúsiť to môžeš.

autor
30. sep 2024

@janickacrazy áno povedala ja som tym človeka čo hovorí na rovinu veci

janickacrazy
30. sep 2024

No tak potom ťa má na salame, inak to nevidím.

autor
30. sep 2024

@0silvia0 už ani neviem buď som bola ticho, alebo som sa otočila na päte a odišla som alebo som to zahovorila akosi nemám chuť na to ani reagovať. Také poznámky tomu podobné má často ale neviem naozaj či toto je akože romantické v jeho očiach a keĎ bude mať také reči tak že na neho zrazu nadržane skočím alebo čo? nepohladí ma, pusu si dávame len pri odchode do práce a z práce občas ak ideme spolu spať tak v posteli na dobrú noc si dáme bozk. Inak po citovej stránke chladný ako psí čumák :(

kp7333
30. sep 2024

chce to otvoreny rozhovor. povedz mu to presne tak, ako si to tu napisala. A hlavne nestaci mu len povedat co nema robit, treba mu zdielat aj svoje ocakavania a predstavy.

klotildabazarik
30. sep 2024

Asi rezignoval, ale neupratovala by som po nom.

betulinka1
30. sep 2024

Ved zorganizuj poradňu, ak je s tym Ok. Ten psycholog povie aj tebe co robis zle a aj jemu.

0silvia0
30. sep 2024

pri takýchto buranských rečiach netreba zostať ticho, tam treba priamu reakciu. Niečo v zmysle, že o vajcia sa mu začneš starať až potom, keď on sa začne starať o tvoje potreby a keď ťa začne konečne počúvať. Ako sorry, aj ty môžeš vypadnúť každú sobotu, nech sa on stará o dieťa a uvidíme, či po lietaní okolo dieťaťa sa ho budú držať kučeravé myšlienky aj naďalej.

melanta
30. sep 2024

Odíď niekam na víkend. Nechaj mu dieťa a choď niekam, sama, s mamou, sestrou, kamoškou. Ale úprimne - na základe toho, čo si mi odpísala, napadá mi už jediná alternatíva a to odísť - ísť k mame, sestre, kamoške, zaplatiť si podnájom na mesiac, proste odísť. Aspoň na mesiac. Povedať, že nemáš na takýto život chuť, si nešťastná, on to ignoruje, taakže ťa vlastne nepotrebuje ako partnerku a ty síce jeho potrebuješ, ale žiješ akoby bez neho, takže odchádzaš. Ak sa rozmyslí, že chce žiť ako milujúci partner a otec, nech sa ozve. Toto by som urobila ja. Samozrejme s rizikom, že váš vzťah skončí, ak ani toto ho nekopne. Ale ja by som radšej skončila, ako žiť s takýmto buranom a mentálnym chudákom. Žiješ takto, lebo to dovolíš, pretože to akceptuješ.

autor
30. sep 2024

@melanta nuž to nebude take jednoduche. Sestra rozvedena byva v podnajme sama s dietatom a jej novym priatelom, mama byva sama ale v tom byte nie je kde spat a to myslim doslova. Ani na zemi ani na gauci nie je miesto a ja mam 2,5 ročné dieťa, kamaratky také nemám ku ktorej by som vedela odísť, pretože sú to kamarátky čo majú deti, rodinu a nebudem sa k nim tlačiť logicky a narúšať im súkromie,
podnajom ---v podnajme už bývame teraz, na nájom treba depozit aspon na tri mesiace zaplatiť minimálne. Málo kde sa dá nájsť bývanie na mesiac mama sama preajíma byt. To ked už to radšej jeho pošlem na mesiac ísť bývať k rodičom tam má izbu...

autor
30. sep 2024

@0silvia0 nič sa neboj ak by som ja chodila po večeroch von (ani nie je skym všetky kamarátky majú malé deti ) tak by s tym nemal vobec problem sam povedal že ked checm nech idem aj ja von

autor
30. sep 2024

@betulinka1 som uz k tomu naozaj blízko

melanta
30. sep 2024

Tak sa začni pripravovať na ten odchod. Odkladaj každé euro, aby si si nasporila na ten depozit. Hľadaj pre dieťa škôlku, nech v 3 rokoch resp. čím skôr ide do škôlky a ty do práce. Prípadne choď do práce už teraz a z rodičáku zaplať škôlku a šetri na odchod. Pretože ak nič nerobíš, len sa sťažuješ, tak vlastne žiješ tak, ako chceš. Ak chceš žiť inak, musíš aj reálne konať. Na všetko, čo sme ti tu napísali, máš argument, prečo to tak je, prečo to tak musí byť a prečo sa niečo nemôže urobiť. Tak budeš buď riešiť veci alebo len rozprávať. Choď na mestský úrad, informuj sa na podmienky nájomného/obecného bytu. A odkladaj peniaze.

autor
30. sep 2024

@kp7333 už sme taký rozhovor maly v máji otvorený a dlhy všetko ...ale fakt všetko som mu povedala len nevidím zmeny z lepšiemu

autor
30. sep 2024

@melanta ja pracujem z domu, do jaslí chodil ale bol tak často chorý že už aj dr povedal aže nech ho nedávam do kolektívu nejakú dobu, išlo leto mal byť zdravý
OD 4.8. mal pravdepodobne cierny kasel z dovolenky, a do teraz mava aj nočné aj denne zachvaty kašla kedy lapá po dychu, Plúcny lekár v tomto období s poškodenými plúcami mu neodporúča kolektív pretože veľmi rýchlo by teraz chytil buď zápal plúc alebo inú detskú kolektívnu šmakocinu takže musí byť doma kým kašel neprejde čo podľa plúcneho lekára môže trvať 4-6 mesiacov. Nie som ten typ čo sa sťažuje a nič neurobí to vie aj môj ex, že viem dôjsť do fázy z ktorej už nie je cesty späť a odídem, Ale som zas človek ktorý sa snaží problémy riešiť a dávam šancu ludom na nápravu. Bez boja neodchádzam a nevdzávam sa. Ak uvidím že to naozaj nikam nevedie že ho nevystraši ani to že ho vykopnem z bytu k rodičom ,že zvažujem rozvod vtedy viem že je naozaj koniec. On ma zas smalým bez € nenechá aj keby mal platiť nájom za nás bude a on by odišiel k rodičom bývať. V tomto zas nie je také hovado. Len je proste ku mne ako kus ľadu a toto je podľa mňa najväčší problém

rozculena
30. sep 2024

....." Vie ze som unavená tým koľko behám celý deň okolo maleho, v noci x krat je hore, o všetko sa starám sama, a ešte aj pracujem popri tom, po večeroch. Nesnaží sa mi to doma odlahcit pomoct aby som mala večer aj chuť a náladu na intomnosti. Namiedto snahy ma odbremenit radšej vrta do mna ustipacne a ma narážky na sex. Keďže dlho nič nebolo skrz moju únavy vyčerpanosť, aj sklamania z jeho chovania..."
". Je dobrý chlap"

toto si ešte raz prečítaj
a ešte raz
a ešte raz
Už ti to došlo? TOTO je dobrý chlap???

nevenka
30. sep 2024

A jeho rodicia ako zili/ziju? Ako sa otec sprava k mame?

kremlicka250
Autor odpoveď zmazal
autor
30. sep 2024

@nevenka no... Čo som si ich začala všímať viac tak k sebe pred nami neprejavuju city, ale zas chápem že v súkromí môžu. Ale svokor aj pomáha doma, aj navarí, koláč upečie, vnukovi sa veľa venuje ( svokra iba hračky kupuje a venuje mu minimun času)
Keď mala teraz svokra narodeniny tak svokor zistil čo by chcela a všetci sme sa na darček poskladali. Keď má svokor narodeniny tiež sa mu skladáme všetci.
Dnes som zistila cez fb že napríklad jeho kamarátovi blahožela v ten deň keď má sviatok aj k meninám aj k narodeninám. Mne pred rokom ani 5 dní po narodeninach negratuloval, a včera na meniny tiež nie.

mantilka
Autor odpoveď zmazal
mantilka
2. okt 2024

Rodičia ho nenaucili podieľať sa na domácich prácach. Celkovo jeho správanie je nezrelé.
Tu pomôže len psychológ. Skús ho nahovoriť na muža psychológa. Kamoškin muž chodí k psychológovi a veľmi im to pomohlo. Muž sa začal správať zrelšie. Väčšina muzov neberie ženy vazne, keď niečo povedia. Skôr sa riadia radami mužov.
Tento stav čo popisujes sa nedá dlhodobo ustat, konaj kým ešte je vôľa z oboch strán...lebo keď príde úplne vyhorenie, nič proti tomu nemôžeš. Evidentne tvoje reči si nezobral k srdcu...potrebuje niekoh na usmernenie.

Strana
z2