icon

Ako pomôcť kamarátke v núdzi?

15. júl 2025

Kamaratka ma dve deti a je tehotna. Mladsia ma 1.rok takze je s nou doma. Stala sa taka vec ze jej partner ktory pracoval na zivnost dnes spadol z lesenia a je v kritickom stave na ARE. Ak by sa aj z toho dostal tak ma poskodenu miechu nebude moct chodit. Kamoska najom nevyplateny za tento mesiac on ho mal vyplatit na konci tohto tyzdna. NEPYTAM PENIAZE!!! Pytam len radu ako jej pomoct. Peniaze jej nemozem dat som sama samozivitelka s uverom na krku takze najom jej vyplatit nemozem. Jej mama sa stara o vnuka lebo jej sestra je na protialkoholickom a sama byva s nim u znameho lebo vinou jej sestry prisla o byt.

sova7
17. júl 2025

Autorka čím viac o nej čítam tým horšie. Ona sa len spolieha že niekto všetko urobí za ňu natiahne ruku dostane narobila si nezodpovedne deti a sama je veľké decko. Od tohto ruky preč. Toto je chronicky hladac záchrany. Pričom sama nič nerobí. Daj jej kontakty na príslušné miesta a nechaj to tak zbytocne tu strácas kopu energie

karolinakr
17. júl 2025

možno jej pomožeš najviac tym, že jej zmeniš myslenie, lebo realne 3 deti a manžela na voziku s exekuciami a narastajucimi urokmi z 400eur neutiahne

anonym_15a375
17. júl 2025

Ja by som sa s takou osobou nemohla ani kamarátiť 🙈

autor
17. júl 2025

Ved to je najväcsi problem ze stale sa spolieha na niekoho. Som sa jej pytala ci sa rozpravala s prenajimatelom bytu o tom co sa stalo tak vraj este nie. Uz to mal podla mna vediet.

anonym_15a375
17. júl 2025
@anonym_autor

Ved to je najväcsi problem ze stale sa spolieha na niekoho. Som sa jej pytala ci sa rozpravala s prenajimatelom bytu o tom co sa stalo tak vraj este nie. Uz to mal podla mna vediet.

@anonym_autor nechaj ju. Ona si ani poradiť nenechá. Zbytočne k nej smeruješ energiu.

anonym_57b488
17. júl 2025

Ako moze normalna zena dobrovolne zit s ciganom v ciganskej obci, ktory ju bije, ma dlhy a nevie pouzit antikoncepciu. Nepochopim nikdy..

anonym_b23695
17. júl 2025
@anonym_57b488

Ako moze normalna zena dobrovolne zit s ciganom v ciganskej obci, ktory ju bije, ma dlhy a nevie pouzit antikoncepciu. Nepochopim nikdy..

@anonym_57b488 Tak, že normálna neni. Je to rovnaká primitívna socka ako ten cigán, veď to píše, že je z podobnej rodiny sociek a žije presne tak ako videla žiť doma. Len sa množí bez rozumu a potom naťahuje paprče, aby jej každý všetko dával, lebo ma deti. Deti, z ktorých aj tak nevyrastie nič slušné.

karolinakr
17. júl 2025

ono by sa dalo z toho dostat, i ked je to tažke, ale musela by rady posluchat, dostat rozum a krok po kroku smerom nahor, poučit sa neopakovat stare chyby
len tato nič nerieši, nepočuva, nekona a este par krat otehotnie a deti budu ma vzor z domu a pojdu po tej istej ceste
generačná chudoba..však je ešte mlada, nech si da povedať, co chce robit s chlapom s exekuciami bez bývania

karolinakr
17. júl 2025

a ty ako kamaratka maš 3nasobnu gulu na nohe riešit jej problemy a hasit, určite si jej nemalo peňazi dala
najvàčši dar pre ňu bude nový rozum
ale ak je z podobnych pomerov, ako tu baby písali, tak ne...tam neni šanca

sense
17. júl 2025
@margotka17

@sense veď v takom prípade väčšinou aj obec sa snaží pomôcť. Nech teda starosta vypíše zbierku na konkrétnu vec, teda nájom a exekúciu a Lýdia im možno prispejú.

@margotka17 tak neviem či ľudia u obce ak ich poznajú ako žijú im pomozu

autor
17. júl 2025
@karolinakr

a ty ako kamaratka maš 3nasobnu gulu na nohe riešit jej problemy a hasit, určite si jej nemalo peňazi dala
najvàčši dar pre ňu bude nový rozum
ale ak je z podobnych pomerov, ako tu baby písali, tak ne...tam neni šanca

@karolinakr Asi mas pravdu zbytocne minam svoju energiu na niekoho kto miesto toho aby sa pokusil riesit vlastnym pricinenim svoju situaciu caka nato kto jej co da. Ani majitel bytu nevie co sa stalo. Dnes vraj telefonovala na UPSVaR a vraj nedvihali. Podla mna tam ani nevolala.

margotka17
17. júl 2025
@sense

@margotka17 tak neviem či ľudia u obce ak ich poznajú ako žijú im pomozu

@sense no z obce možno nie, ale hoci kto iný by im aspoň niečo poslal. Čiže 10 ľudí po smiešnych 10 € a už je to stovka. Už len 1 € od viac ľudí je veľké plus pre takúto rodinu na nájom veľmi podstatné.

sense
17. júl 2025
@margotka17

@sense no z obce možno nie, ale hoci kto iný by im aspoň niečo poslal. Čiže 10 ľudí po smiešnych 10 € a už je to stovka. Už len 1 € od viac ľudí je veľké plus pre takúto rodinu na nájom veľmi podstatné.

@margotka17 podstatné áno ale ako to vyrieši ich problém? Keď autorka sama napísala len sa spoliehajú na druhých a nič neriešia. Či si myslíš že sa im ľudia budú každý mesiac na život? Ono aj keď sa ona spolieha na odškodné, ona nedostane nič, nakoľko nie sú ani manzelia

anonym_161641
17. júl 2025
@anonym_autor

@karolinakr Asi mas pravdu zbytocne minam svoju energiu na niekoho kto miesto toho aby sa pokusil riesit vlastnym pricinenim svoju situaciu caka nato kto jej co da. Ani majitel bytu nevie co sa stalo. Dnes vraj telefonovala na UPSVaR a vraj nedvihali. Podla mna tam ani nevolala.

@anonym_autor dnes je nestrankovy deň..nech volá zajtra

margotka17
17. júl 2025
@sense

@margotka17 podstatné áno ale ako to vyrieši ich problém? Keď autorka sama napísala len sa spoliehajú na druhých a nič neriešia. Či si myslíš že sa im ľudia budú každý mesiac na život? Ono aj keď sa ona spolieha na odškodné, ona nedostane nič, nakoľko nie sú ani manzelia

@sense môzu takto rozmýšľať mladý ľudia, čo majú rodinu, že v prípade niečoho nezabezpečia rodinu? Áno, máš pravdu, nedá sa každý mesiac urobiť zbierka na nájom a živobytie.

anonym_b51951
17. júl 2025
@anonym_161641

To je ten 30 ročný čo spadol z lešenia v Uss?

@anonym_161641 kde si to citala prosim? Ja som nezachytila nikde ze sa take stalo a neviem to ani nájsť

anonym_161641
17. júl 2025
@anonym_b51951

@anonym_161641 kde si to citala prosim? Ja som nezachytila nikde ze sa take stalo a neviem to ani nájsť

anonym_161641
Autor odpoveď zmazal
anonym_b51951
17. júl 2025
@anonym_161641
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_161641 dakujem

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
alica110
18. júl 2025
@anonym_604da5

@anonym_autor Oni bývajú v podnajme ,keď píšeš ze najom nevyplateny?to kto pricetny im dal byt do najmu? Neverím tomu pribehu

@anonym_604da5 A co je na tom divne? Moja kamoska ma deti tiez a byvaju v prenajme. Slusni, pracujuci ludia.

alica110
18. júl 2025
@margotka17

@sense v dnešnej dobe je nezodpovedné mať rodinu bez životnej a úrazovej poistky. To fakt ešte niekto takto funguje?

@margotka17 Životné poistenie? Nič moc z neho nedostaneš.

pikachu999
18. júl 2025

@anonym_autor takej niet pomoci .

juliet86
18. júl 2025

jedenrodic.sk nech ich skusi oslovit...

margotka17
18. júl 2025
@alica110

@margotka17 Životné poistenie? Nič moc z neho nedostaneš.

@alica110 no vždy je to podľa výšky platby poistenia. Pri poistení za 5-8 € určite nebude výška adekvátna úrazu.

vanilka83
18. júl 2025

Založiť pre nich zbierku a zdieľaj na všetkých soc.sietach,skúste poprosiť celu ich rodinu o dočasnú pomoc a ak nie tak vybavujte azylovy dom pre slobodne matky s deťmi. Skúste aj ľudia ľuďom.sk a bude musieť dat dieťa,keď sa narodí predčasne do jaslí a ísť do roboty

fkata
18. júl 2025
@anonym_autor

@domkakvet On ma dlhy a exekucie nie su manzelia. Bude mat narok aj tak na invalidny dochodok?

@anonym_autor posúdi sa miera postihnutia a záleží, ake a kde má dlhy. Pomôcť môže príp. zamestnávateľ. Zrejme pôjde na PN, ak sú splnené podmienky, teda pracoval legálne, alebo na živnosť a platil si potrebné odvody - aj pre prípad PN.
Pokiaľ pracuje vo výškach, mohol by mať osobitné poistenia.
Ak nič nemá, ich blbosť.

fkata
18. júl 2025

Možno ma ukameňujete, ale ešte ak by jej vyplatili nájom, resp.by sa vyzbieralo na nájom, ale takejto osobe peniaze do ruky nedávať, uhradiť za ňu nájom.
Na odškodnenie darmo čaká, ak nebude ochotný zamestnávateľ uhradiť odškodné, sám od seba, to je súd na roky.

bielasovicka
18. júl 2025
@fkata

@anonym_autor posúdi sa miera postihnutia a záleží, ake a kde má dlhy. Pomôcť môže príp. zamestnávateľ. Zrejme pôjde na PN, ak sú splnené podmienky, teda pracoval legálne, alebo na živnosť a platil si potrebné odvody - aj pre prípad PN.
Pokiaľ pracuje vo výškach, mohol by mať osobitné poistenia.
Ak nič nemá, ich blbosť.

@fkata ja už ani tomu neverím ze pracoval legálne. A v tom prípade nedostane ani prd.

bielasovicka
18. júl 2025
@bielasovicka

@fkata ja už ani tomu neverím ze pracoval legálne. A v tom prípade nedostane ani prd.

cigáni väčšinou legálne nepracujú. Najmä takýto, co autorka o nich popisala🤦🏼‍♀️