icon

Ako pomôcť kamarátke viac sa starať o seba?

19. jan 2025

Ahojte baby, pišem radšej anonymne, neberte ma fakt zle, mám jednu super kamarátku, poznáme sa síce menej ako pol roka, ale je to úžasná baba, mám ju moc rada, no chcela by som jej pomôcť. Ona má 22, ja mám 21, no keď sme sa zoznámili, prisahala by som, že má po 30tke. Má brutálne kruhy pod očami, vrásky, mastné vlasy skoro nonstop zopnuté gumičkou dozadu, proste je vidno, že sa o seba moc nestará. Keď som jej povedala, že denne používam SPF aj v zime, klopkala si na čelo, že to je zbytočnosť. ''Problém'' je v tom, že nemala nikdy priateľa, je extrémne vyberavá (musí byť športovec, musí mať auto, ideálne vlastné bývanie...), a je z toho aj veľmi smutná...Raz ju oslovil, podľa jej slov, starší pán okolo 35tky a pozval ju na kávu. Hovorila mi o tom úplne pohoršene, že čo si o sebe ten starec myslí, ona je mladá a nepôjde nikam so žiadnym tridsiatnikom...no, kusla som si radšej do jazyka, lebo na 22 rokov by ste ju nikto netipli. Ja neviem či jej to mám nejako naznačiť, že poď, ideme si kúpiť retinol a SPF, kúpime aj korektor, pinzetu...je ale fakt skvelá a milá, no proste nedbá na svoj vzhľad, a ja fakt neviem ako jej to povedať bez toho, aby sa na mňa urazila ☹ resp takto, hovoriť jej to vôbec? neriešila by som také niečo, ale berie ozaj zle, že sa nikdy s nikým ani nedržala za ruku...okrem toho ani necvičí, je nizučká a každé extra kilo na nej vidno

Strana
z2
hederamonstera
19. jan 2025

Neviem ci by som chcela aby mi cudzia osoba daco take hovorila…poznate sa pol roka. Ale tak mozes sa jej spytat, ci to nechce skusit a uvidis jej reakciu, ale ked si klopkala na celo pri spf, tak nema o toto zaujem

miadi
19. jan 2025

Snad ma zrkadlo nechaj ju neries. Najde si k sebe niekoho podobneho ako je ona .

katkaseiner
19. jan 2025

Tymto zrejme prides o kamosku...nie pre kazdeho je to najdolezitejsie vyzerat tip top

domka222
19. jan 2025

Ja by som sa jej opýtala,či nepôjdeme spolu napríklad na kozmetiku,ku kaderníčke,aby sme si spravili babský deň.

ivik4
19. jan 2025

Nie, naozaj naozaj nic nehovor. Vlastna skusenost..
Ber ju taku aka je, hoci chapem ze jej chces dobre

zic
19. jan 2025

Super baba za vsetky prachy, ked je 35 rocny chalan starsi pan 🙂 🙂 🙂... a "co si to dovoluje" 🙂... a priatel ma mat auto a byt... vyzera byt terno

marianarem
19. jan 2025

No neviem...Ja pravdu povediac neviem, co je SPF, nenamalovala som sa ani na svoju svadbu a nemala som nikdy problem, ze by som sa nikomu nepacila. Su muzi, ktori chcu prirodne vyzerajucu zenu. Nie je kamoska skor nejako zanevreta na chlapov, nebude problem skor v jej spravani k nim?

thirstymonk
19. jan 2025

@zic Dufam, že aj pazuchy ma chlpate, nech je to topka. Ona yeti, ale k sebe 20 ročneho sexoša s lamborghini a štvorizbakom :D

thirstymonk
19. jan 2025

@marianarem V podstate opaľovaci krem.

lindous
19. jan 2025

Keď bude najbližšie vyplakávať, prečo je sama, môžeš jej navrhnúť, či by nechcela skúsiť zmenu vizáže, že si môžete spraviť babský deň a lá "zmenáreň"... nie s tým, že teraz vyzerá zle, ale že by jej to pridalo trochu sebavedomia... lebo si myslím, že v to bude väčší problém ako kruhy pod očami... a ešte jej môžeš poradiť, že keď chce športovca, nech sa začne venovať nejakému športu, opäť nie s tým, že by sa hodilo dať nejaké kilo dole, ale lebo tam ho stretne najľahšie

domkakvet
19. jan 2025

Nic jej nehovor.

zic
19. jan 2025

@lindous podla toho rychleho popisu ani povahou nebude topka... skor taka staro vyzerajuca 14tka 🙂 🙂

oceanahory
19. jan 2025

Mna len udivuje, ze niekto, kto takto nedba o seba ma take vysoke poziadavky na potencionalneho partnera. 😳 To su vazne takyto ludia, ktori nemaju ziadnu sebakritiku?

tinqua
19. jan 2025

Ze good luck pri hladani partnera co v jej veku ma auto a vlastny byt...35 a starsi pan 🙈 ach...kasli na to, nie su to tvoje problémy...sme raz takto chceli spravit zmenáreň spoluziacke na strednej, taka dievcina ako popisujes, ked sme na nu vytiahli zehlicku a pinzetu zacala hystericky vrestat a nebavila sa s nami po zvysok rocnika.

marianarem
Autor odpoveď zmazal
13uzivatelka11
19. jan 2025

Ja mam tiež kruhy pod očami trocha vyditelne hádam odjakživa.. Mam extrémne citlivú pleť, takže maloktory krém ma nestipal, tak som to s makepom aj s pletovou kozmetikou dávno vzdala, keďže som v 20tich ani nemala peniaze na experimenty s drahou kozmetikou.. A teda na 30 som určite nevyzerala, často si odomna pýtali občiansky aj po 20tke 😅 po 30tke som začala používať krém, ktorý mi našťastie hneď sadol, ale stále to s tou kozmetikou neprehanam.. Takže podľa mňa každého vec, ci a akú kozmetiku používa.. Niekto sa do toho proste nevyznaju, nebaví ich to.atd

lindous
19. jan 2025

@zic autorka píše, že je inak milá a fajn... a to že povedala na 35 ročného chlapa, že je starší, no v 20tke som to aj ja tak vnímala 😅 teraz mám 28 a stále by som nechcela o 35 ročného partnera, som proste na mladších/rovesníkov 😂 áno, nároky má podľa popisu vysoké, ale myslím, že to sú len také reči o tom čo má vysnívané, keďže reálne skúsenosti nemá žiadne...

oblecenie99
19. jan 2025

@zic Tiež ma to pichlo pri srdci, mám 35 😅 alebo že vyzerá akoby mala 30, lebo ma vrásky, mastné vlasy... No dovolím si nesúhlasiť, ja som v živote nevyzerala lepšie a fit, ako v tridsiatke.
@marianarem ja som to SPF istý čas konzultovala s dermatológom, ktorý sa vyjadril tak, že to považuje teraz za úplnú závislosť, že on by tie 50tky v zime vôbec neodporúčal a nezatazil by tým tvár, že stačí, čo je napr. v makeupe, keď už... No a k tomu zvyšku, retinol a spol. V 21 to tak intenzívne riešiť? Ja som to začala používať len prednedávnom, a robila som si aj tu rutinu so všetkým, už ozaj že dobre nastavenú, ale tvár bola o ničom. Najviac mi vyhovuje paradoxne obyčajná Neutrogena Hydroboost, na umytie, aj ich gélový krém. Predtým to mohlo byť kórejské a Vichy, ordinary a spol., nevidela som vôbec ale že vôbec zlepšenie, práve naopak.

Autorka, a nebude mať kamoška nejakú depku, alebo niečo podobné? Skôr by som išla tým smerom, ak je to teda také biedne s ňou . Je dobrý nápad aj ten babský deň a LA zmena vizáže (jneď som si spomenula na tie komédie z raných milenialnych rokov, čo babe dali dole strojček, okuliare a rozpustili vlasy a potom bola už za kočku a všetci ju chceli 😅).

viestta
19. jan 2025

Dobrej kamaratke sa nenaznacuje, dobrej kamaratke sa to povie na rovinu. Ak ste fakt kamosky, nie len zname, tak by to mohla prijat bez problemov. Naznacovanim edosiahnes nic, vobec jej to nemusi docvaknut

balerina2025
19. jan 2025

preco ju riesis? to ta tak velmin trapi?

autor
19. jan 2025

dakujem za odpovede, musim povedať že ten napad s tym, že navhrnem kozmetičku, resp beauty den, znie dosť fajn!

luccija
19. jan 2025

Nič by som jej nehovorila

autor
19. jan 2025

@oceanahory ano uplne seriozne, vidi v okoli taketo pary kde holka (riadna kočka) ma namakaneho podnikateľa, a stanovila si, že to chce tiež...plus videla nejaké videá o manifestácii tak sa rozhodla nepoľaviť zo svojich vysokých nárokov, lebo verí, že svoj cieľ dosiahne...

kitycat
19. jan 2025

Zase sa sem niekto prisiel pochvalit 🙄

autor
19. jan 2025

@balerina2025 riešim to, lebo ju mám rada, a je na nej vidno že je smutná z toho, že nikoho nemala...ja mám vzťah vyše troch rokov, a keď nejak spomeniem (čo sa snažím sama od seba nespomínať), že sme boli na wellness (keď sa pýta, čo som robila cez víkend), tak je proste vidno že je smutná...aj mi už viackrát spoemula že ''joj aj ja by som chcela aby ma niekto ľúbil'' a podobne a proste vždy len tak smutne hľadím

ivangeline
19. jan 2025

Nič jej nehovor. Stačí svedčiť svojim životom. ;) Žena je krásna, keď je dobrá, láskavá, usmiata, v dobrej nálade… jednoducho, keď miluje život a ľudí.. Nemusí s maľovať ;D … ja som krásna aj bez toho. ;P

cukroska
19. jan 2025

Ak je naozaj "dobrá kamarátka "povedz jej to slušne. Veď kanošky si také bežne hovoria a navyše v takom veku .Ak bude chcieť pomôž jej. Ak nie nerieš. Nie každý si potrpí na vzhľad.

sissy27
19. jan 2025

Ja by som to neskryvala za nejake “pod, kupime si retinol”, ale keby mi zacala fnukat, ze este nemala frajera a ze chce vysportovaneho chlapa, tak by som sa jej spytala, kedy naposledy bola vo fitku a co tam robila? Janka, snivas o zabezpecenom sexosovi? Ale taki neletia na mastne vlasy, zanedbanu plet a ovisnuty zadok, musis mu aj ty mat co ponuknut. A teda ocakavat rovesnika s bytom, autom - nie ze by taki neboli, ale vzdy ide o mladikov “povolanim syn” a ti teda naozaj nestoja o spotene sede mysi. A bud sa urazi alebo sa spamata 🤷‍♀️ ja by som to riskla, nebudem nikomu balit 💩 do celofanu a prezentovat ako salonku.

miriamzba
19. jan 2025

A čo keby si ju pozvala k sebe na babsku hodinku, spolu si spravite nechty, dáte si balzam na vlasy, masku na tvar, potom si ich spolu upravíte, pritom si pokecate, niečo fajn a zdravé si zobnete. Možno ju to nenapadne, nemá návyk, nevie ako... 🤷‍♂️ a takto ju inspirujes.

nika_val
19. jan 2025

@oceanahory áno su..pretože dnes je internet plný motta Sebaláska a máme sa mať rady také aké sme
A potom vidíš v meste babu veľkosť xxl v priesvitných legínach a crop tope 🫣 pretože sebaláska
A myslím že aj toto bude ten prípad
Autorka: nič jej nehovor, nedopadne to dobre 🙂

Strana
z2