Ako pomôcť manželovi prekonať abstinenčné príznaky po fajčení?
Ahojte,
Muz prestal fajcit od piatku, ma abstinencne priznaky, nespi, poti sa, boli ho hlava, je nervny a chudak musi chodit este aj do roboty.
Ja som ticho, nic mu nehovorim, nevycitam, som stastna ze s tym skoncil.
Ako mu pomoct aby to cim skor preslo? Existuje nieco? Nejaky caj ? Nieco?
Dakujem
@anonym_autor tiež neviem poradiť, možno nahradiť potrebu žuvačkou, ale už to je takmer týždeň, podpor ho, povedz mu, že si veľmi vážiš tento jeho krok. Držím palce
…..musí ešte aj chodiť do roboty ….no chudáčik. Nech sa ukludni. Aj malé deti v škôlke vedia že nikotín vytvára závislosť, takze telo jednoducho musí abstakom prejsť
Nech si uvari čaj z medovky, dá si magnezko, kúsok kvalitnej čokolády a ide na 2 hodiny na prechdzku, hodinu do posilky. Pohyb vyplavuje endorfíny - hormón šťastia
Držím mu palce, je to dobre rozhodnutie, ale zas po špičkách okolo neho chodiť nemusite
@anonym_autor tiež neviem poradiť, možno nahradiť potrebu žuvačkou, ale už to je takmer týždeň, podpor ho, povedz mu, že si veľmi vážiš tento jeho krok. Držím palce
@anonym_a925d1 ak myslíš nikotínové žuvačky tak to je ďalšia závislosť
Obyčajná žuvka je fajn
@anonym_autor mne pomohla aplikácia nicotine Free ja ju mám zadarmo ešte do teraz prestala som pred mesiacom fajčiť a je tam napísané koľko dni nefajcim a koľko peňazí som ušetrila a ohľadom zdravia jedno z druhým … a je tam ešte aj zadarmo taka support group ale musí vedieť po anglicky váš manžel no a tam si ľudia píšu rady a tipy mne toto najviac pomohlo a podpora od rodiny ale hlavne musí to on sám chcieť.
Obyčajné žuvačky nech žuje. Je to aj orálna fixácia(keď prestáva fajčiar fajčiť) ,mať niečo v puse,namiesto cigarety. Alebo nech chrúme orechy, mandle,uhorku, mrkvu,niečo zdravšie namiesto sladkostí 😁.
@anonym_autor spolocne prijemne/oddychove volnocasove aktivity (rozptylenie, pohyb na vzduchu, vylet, termal...)? Aby na tie abstaky nemal priestor/cas mysliet/sustredit sa.
Liek Champix.
@anonym_a925d1 ak myslíš nikotínové žuvačky tak to je ďalšia závislosť
Obyčajná žuvka je fajn
@pribinak nie, obyčajné, ani som nevedela, že nikotínové existujú, my sme obaja zarytí nefajčiari
Nič. Len nechaj ho na pokoji, neotravuj ho ničím, prejde to do mesiaca
Mne ako bývalému fajčiarovi hlavne NEHOVORIŤ o cigaretách, nepripomínať, lebo hneď myseľ pracovala na 110% a prišla aj chuť, nervozita. Ešte aj v televízii bol problém keď ukázali scénu kde niekto fajčí.
Moj muz prestal fajcit pred 6 rokmi, ked sa nam narodil syn. Isty cas pouzival nikotinive naplaste, ale ked to tak spatne rekapitulujem zvladol to super. Asi vela urobil ten novoredenec, co sme doma mali, nemal priestor zaoberat sa sebou.
Sam potom zhodnotil, ze tie fyzicke abstinecne prejavy odozneli pomerne rychlo, dalo sa to zvladnut. Horsie to bolo s tou "psychickou" zavislostou. Chybal mu ten ritual rano posediet na balkone s kavou a cigaretou a pod.
@anonym_autor naplataste z lekárne a pevna vola
@anonym_autor mne pomohlo, keď som si zhrnul viaceré negatíva:
škodí to zdraviu, ale fakt, nehovorí sa to len tak, zvyšuje to tlak, ktorý môže prejsť do trvalo vysokého
kvalita cigariet išla dole, človek cíti, že je to akési väčšie svinstvo ako pred rokmi
fajčiari sú čoraz viac obmedzovaní, dokonca aj bežné šenky už skôr zakazujú fajčenie vnútri
môžeš dostať pokutu na stanici v Nitre ak pôjdu žandári naokolo
cena išla dosť hore a ja nemienim sa smerákom skladať na haciendy
Mne to pomohlo prestať.
…..musí ešte aj chodiť do roboty ….no chudáčik. Nech sa ukludni. Aj malé deti v škôlke vedia že nikotín vytvára závislosť, takze telo jednoducho musí abstakom prejsť
Nech si uvari čaj z medovky, dá si magnezko, kúsok kvalitnej čokolády a ide na 2 hodiny na prechdzku, hodinu do posilky. Pohyb vyplavuje endorfíny - hormón šťastia
Držím mu palce, je to dobre rozhodnutie, ale zas po špičkách okolo neho chodiť nemusite
@pribinak prečo hneď chudáčik? Vieš aké je to zložité chcieť prestať fajčiť a máš pracovať niekde, kde je kopa stresu a fajčí tam každý ešte aj upratovačka s cigaretou v hube drhne podlahu? Ja som v jednej takej firme robil a musel som sa nechať vyhodiť, lebo by som začal fajčiť znovu 😅
@anonym_autor ja som prešiel na nikotinove vrecúška.
Stojí ma to tretinu ceny cigariet a vôbec nemám chuť fajčiť.
Síce som prestal fajčiť ale v skutočnosti ide len o výmenu produktu z ktorého dostávam nikotín, takže otázka ci chce úplne prestať prijímať nikotín alebo chce prestať len fajčiť.
Nič len vydržať. Už je to pár dní, tak už to bude len lepšie keď vydrzi
@pribinak prečo hneď chudáčik? Vieš aké je to zložité chcieť prestať fajčiť a máš pracovať niekde, kde je kopa stresu a fajčí tam každý ešte aj upratovačka s cigaretou v hube drhne podlahu? Ja som v jednej takej firme robil a musel som sa nechať vyhodiť, lebo by som začal fajčiť znovu 😅
@sevrin ale prosím tá …nebud dramaticky.
Hlavu mu drž. 😀
@anonym_autor Hmmm porozmýšľala by som, čo má rád, keď mu je na hovno. Ale milé slovo, podpora a ocenenie určite potešia. Napríklad - vidím ako je ti mizerne a veľmi si to cením, že sa držíš. Ak ti môžem nejak pomôcť, tak mi prosím povedz ako. Možno chce kľud a ticho, možno by naopak ocenil rozhovor, netuším. Alebo dobré jedlo na večeru. Alebo sex večer, čo ja viem 🤷. Alebo dobrý seriál v telke. (Každý to máme ináč).

Neporadim, len drzi palce. Bude to nielen obrovska uspora penazi, ale aj ten cerstvy vzduch a ziadny smrat - na nezaplatenie