icon

Ako pomôcť manželovi prekonať abstinenčné príznaky po fajčení?

1. okt 2025

Ahojte,
Muz prestal fajcit od piatku, ma abstinencne priznaky, nespi, poti sa, boli ho hlava, je nervny a chudak musi chodit este aj do roboty.
Ja som ticho, nic mu nehovorim, nevycitam, som stastna ze s tym skoncil.

Ako mu pomoct aby to cim skor preslo? Existuje nieco? Nejaky caj ? Nieco?

Dakujem

Strana
z2
acce
Odpoveď bola odstránená
pribinak
1. okt 2025
@anonym_eb5925
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_eb5925 to mi napíše niekto kto sa schováva za anonym 🤣🤣🤣🤣🤣🤣trápna si

majka35
1. okt 2025
@pribinak

@anonym_eb5925 to mi napíše niekto kto sa schováva za anonym 🤣🤣🤣🤣🤣🤣trápna si

@pribinak ja sa napríklad neschovávam, ale vidím, že si parádne zhustneš na rýpaní a sarkazne. Také klbko nervov, čo pokazí každú diskusiu.

pribinak
1. okt 2025
@majka35

@pribinak ja sa napríklad neschovávam, ale vidím, že si parádne zhustneš na rýpaní a sarkazne. Také klbko nervov, čo pokazí každú diskusiu.

@majka35 🙈🙈🙈

majka35
1. okt 2025
@pribinak

@majka35 🙈🙈🙈

@pribinak presne toto ťa vystihuje

jana_eyre_2
1. okt 2025

Môj muž toto obdobie prekonal tak, že pil hrozne veľa vody.. pomáhalo mu to..

otilia16
1. okt 2025

Môj prestal fajčiť cez leto, prvý týždeň používal tie vankúšiky čo sa dávajú pod hornú peru. Prvý týždeň si dával také čo majú označenie dve bodky z piatich, tri krát za deň, potom si kupoval slabšie, jedna bodka z piatich. Tri krát za deň, potom dva krát a po cca troch týždňoch to zahodil úplne. Pomedzi to stále cukríky, bonpari, mentolky, žuvačky... Už nefajčí tri mesiace. Inšpiroval aj kamaráta, tak sa spoločne podporovali. Chuť na cigaretu má stále, ale drží sa. Inak ja nefajčím 5 rokov ale keď ma deti vytocia niekedy mám na male 😅 drzim palce

pribinak
1. okt 2025
@majka35

@pribinak presne toto ťa vystihuje

@majka35 a teba toto 💩💩

pipistrel13
1. okt 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce ja som prestala dvakrat,prvykrat na 3roky,druhy uz nefajcim 8rokov,ani raz som nemala abstak...fajcila som v priemere 15 denne...moj manzel tiez nefajci 8rokov,a nemal ziadne abstaky...az ma prekvapuje,ze mozu byt taketobstavy z cigariet..

felixxs
1. okt 2025

tekvicove jadierka luskat

acce
Odpoveď bola odstránená
akbara77
1. okt 2025

@anonym_autor čas...a.ako povedal môj kolega, najhorších je prvých 10.rokov;) ja som ešte tri roky ako som prestala fajčiť...furt myslela na cigu

veronika9921
1. okt 2025

Defumoxan ten reálne pomáha a neobsahuje žiadny nikotín. Najlepšie je ho objednať z Čiech (cca 30€) z online lekárne lebo tu na Sk je len na predpis (za 50€). Mne pomohol veľmi.

yosi
1. okt 2025
@pribinak

…..musí ešte aj chodiť do roboty ….no chudáčik. Nech sa ukludni. Aj malé deti v škôlke vedia že nikotín vytvára závislosť, takze telo jednoducho musí abstakom prejsť

Nech si uvari čaj z medovky, dá si magnezko, kúsok kvalitnej čokolády a ide na 2 hodiny na prechdzku, hodinu do posilky. Pohyb vyplavuje endorfíny - hormón šťastia

Držím mu palce, je to dobre rozhodnutie, ale zas po špičkách okolo neho chodiť nemusite

@pribinak To si teda na omyle. Ja fajčím viac ako 20 rokov, a rozhodne nie som závislý na nikotíne. Ja si kľudne aj bez nikotínu kúpim elektronickú cigaretu a vôbec mi to nevadí. Ja potrebujem len aby to poriadne dymilo. Na tom som závislý, nie na nikotíne

anonym_f7f7f9
2. okt 2025

Zajtra bude tyzden, co vydrzal nehulit? 🤣Dones mu malu tortu, alebo nieco co ma rad, ako motivaciu. Kup mu cigy, ktore kupoval pred tyzdnom a s blockom daj do ramiku a daj vypocet balenie *7... Za tyzden... 6€*7...42* 4 tyzdne... 168 *12m...vobec neviem, co to stoji, len strielam... K Vianociam kup za "utrzene" nejaku fajn dovcu🌴🌴🌴

mamina198
5. okt 2025

@anonym_autor veľa športu a tyčinky dru.

mooonika1975
5. okt 2025

Tak závislosť na nikotine je riadne silná, tieto prvé prekoná, ale tie ďalšie, to bude boj. Držím place.

mooonika1975
5. okt 2025
@pribinak

@acce dovolím si nesúhlasiť že závislosť na nikotine je silnejšia ako na tvrdých drogách. To by asi cigarety neboli legálne

Ďalej som ani necitala

@pribinak no to teda je silná , taká ako na droge, či alkohole, účinokje skoro okamžitý, a alkohol je tiež dostupný a priam na SR žiadaný a je to teda jedna z najhorších závislosti.

nyusika
5. okt 2025

Čo najviac ho zamestnávať, nech ma vždy nejakú činnosť.
Kľudne to robte aj spolu.

nyusika
5. okt 2025
@sevrin

@pribinak prečo hneď chudáčik? Vieš aké je to zložité chcieť prestať fajčiť a máš pracovať niekde, kde je kopa stresu a fajčí tam každý ešte aj upratovačka s cigaretou v hube drhne podlahu? Ja som v jednej takej firme robil a musel som sa nechať vyhodiť, lebo by som začal fajčiť znovu 😅

@sevrin tvoj problém, že si ...

Prestať fajčiť nie je problém, problém je upratať si to v hlave.
Keď si naozaj rozhodnutý - prestaneš.
Vlastná skúsenosť - z 30-40 cigariet denne som prestala fajčiť zo dňa na deň.
Niekoľko pokusov bolo už aj predtým, ale to som ešte nebola pripravená.na to že budem nefajčiar

anonym_f7e8d2
5. okt 2025

@anonym_autor ja som mala takýchto partnerov a vždy sa k tomu časom vrátili. Stačilo, že sa stalo niečo "zlé", zapálili si a bolo. Strašne ma to štvalo lebo vždy som chcela nefajčiara ale nájsť takého plus dobrého chlapa bolo nadľudský výkon. To len taká vsuvka.
Že ak to vydrží tak to bude skvelé, ale tomu ja už neverím

rozkvet1
5. okt 2025

@anonym_autor budem zlá, ale nech si tí ľudia týmto prechádzajú sami. Oni začali fajčiť a dobre vedeli, čo to spôsobuje. Už v škôlke sa o tom učí. Ja poznám milión ľudí vo svojom okolí, ktorí prestali fajčiť, prekonali tieto abstaky, boli na seba hrdí no a zrazu z ničoho nič do toho hupli znova a fajčia snáď aj doteraz. A to boli takí hrdí a šťastní predtým. Kedysi som sa tým trápila keď sa jednalo o rodinu či blízkych lebo zväčša títo ľudia už mali zdravotné problémy, 30 roční a vysoký tlak, búšenie srdca... Dosť ma to trápilo ale keď som videla že fajčia jednu za druhou a sotva vydržia pol hodinu, tak som ich už neľutovala lebo som si tým trápením len ubližovala. Ja som to párkrát vyskúšala ale vždy som vedela kedy dosť. Ale to už bolo dávno. Takže komu niet rady, tomu niet pomoci. Bohužiaľ, jediné čo to môže zmeniť je asi to, že príde ozaj nejaký vážny zdravotný problém a vtedy sa človek uvedomí

roseania
5. okt 2025

@anonym_autor Ahoj, v lekárni mu kúp pastelky, alebo žuvačky Nicorette. Veľmi to pomáha. Mám s tým skúsenosť.

janezz
5. okt 2025
@pipistrel13

@acce ja som prestala dvakrat,prvykrat na 3roky,druhy uz nefajcim 8rokov,ani raz som nemala abstak...fajcila som v priemere 15 denne...moj manzel tiez nefajci 8rokov,a nemal ziadne abstaky...az ma prekvapuje,ze mozu byt taketobstavy z cigariet..

@pipistrel13 zrejme môžu byť aj ľudia, ktorí nemajú abstinenčné príznaky alebo to vedia fajn prekonať. Môj otec po x rokoch fajčenia prestal zo dňa na deň. V robote mu to nikto neveril, pretože tam fajčili úplne všetci. Na svoje narodeniny asi ako darček sám sebe. Odvtedy ani len náznak, žiadne nervy potenie proste nič. Zdravotný stav si sice nepolepšil (tlak), ale viac ako 15 rokov už nefajčí.

kristin18
5. okt 2025

@anonym_autor wow, dosť dobré odpovede niektoré, ale najviac ma zaujalo, keď ti odporúčali, aby mal manžel "stále čo robiť", a "nikde nebola ani zmienka o cigaretách". Prvé je reálne, druhé úplne nie, ale ja by som sa snažila vytvoriť mix. Veľmi záleží, aj od toho aký má temperament a povahu. Aké má zvyky, prípadne či je ochotný si vytvoriť nejaký nový. Každopádne, podporujem, chlapi ( aspoň z mojej praxe ) náročnejšie zvládajú straty dopamínu a všeobecne odvykanie od závislostí, ako ženy. Držím vám palce 🙂

anika2007
5. okt 2025

toto odporuca jedna bylinkarka

anika2007
Autor odpoveď zmazal
anika2007
5. okt 2025

Al to tiez odporuca

Strana
z2