icon

Ako pomôcť rodičom s nezodpovedným bratom?

terka776
Dnes o 08:07

Názor asi hovorí za všetko ale už mna to unavuje
Ja a moja sestra nežijeme už u rodičov dlhé roky mame svoje životy, prácu ale sem tam chodíme na návštevu ku rodičom a veľmi mna mrzí ako to majú rodičia… môj brat je len o pár rokov mladší ako ja .. od malička bol naučení a vychovávaní ako malinky chlapecek ktorý dostane všetko co chce … teraz má 23 rokov žije u rodičov berie trávu každý deň od matky pýta penize … naučili a vychovali ho zle dávajú mu stále peniaze … nemá záujem chodiť pravidelne do prace maximálny rekord co vydržal bol tizden .. včera do prace išiel dnes už nie … nič ho nezaujíma len frajerka a počítač… mama s tatou sa často kvôli nemu hádajú a keďže vypita za mesiac veľa peňazí oni sami potom nemajú nikam nechodia a pýtajú peniaze aj od nás a tým trpí cela rodina .. s domu ho asi nevyhodia nemajú na to gule ani srdce ale ako im pomôcť

Strana
z3
terka776
autor
Dnes o 10:06
@anonym_41278f

@terka776 to iste je u nas az nato ze brat ma 35...v praci najdlhsie tyzden..fajci marisku...zivia ho nasi...a ked povieme mame vyhod ho sa zbada ...noo vies on by si nieco spravil...takze ti poviem neurobis s tym nic

@anonym_41278f presne presne toto iste dome fajčí marisku klasické cigarety robota nič nevie co je reálny život a toto iste povedal tata on si niečo spraví ! Bez komentára nebudem to ja už riešiť ako písali ostatný odstrihnúť sa bude najlepšie a tak to aj urobím s našej strany peniaze už nebudú len na figu je že dom je písaný na všetkých nás troch

minenkaa
Dnes o 10:08
@terka776

@minenkaa áno každý bude mat spolu polovicu ale už vidím ako sa budeme trápiť mi s ním na staršie kolena pretože on pokial sa nezobudí nebude chodiť do prace musí sa platiť hypotéka aby to neskončilo tak že to budeme platiť mi aby sme neprisli o dom a on si bude veselo bývať no neviem co bude za x rokov ale dúfam že to dopadne lepšie

@terka776 teraz pýtajte nájom
Ak to bol dar treba pytat spat ,rodicia majú veľkú šancu ho dostať spat

anonym_041473
Dnes o 10:16
@terka776

@anonym_844908 áno o tomto sme sa dnes rozprávali zo sestrou a dohodli sa že s našej strany peniaze už nebudú pretože mi sa trápime premýšľame nad nimi a nemá to riešenie

@terka776 Ja ťa chápem. Naši to tiež nechceli riešiť. Tiež mu držali stranu, cítili sa byť zodpovední za neho. Ostatní súrodenci sme sa do toho nestarali, lebo sme vedeli, že nemá zmysel niečo rodičom hovoriť. Neraz za neho hasili manko vo firemnej pokladni, lebo peniaze prehral. Prišiel o vodičák kvôli alkoholu, potom aj o prácu. Ale rodičia ho nechceli vyhodiť na ulicu. Boli z neho nešťastní, ale stále si mysleli, že mu nejako pomôžu.

S tým nič neurobíš. Pokiaľ rodičia to nechcú riešiť, tak ostatní súrodenci nič nezmenia. V našom prípade brat mal navyše aj schizofréniu a preto to dopadlo tak, ako som písal vyššie.

anonym_3d3b57
Dnes o 10:24
@anonym_4fa848

nemá rodič povinnosť sa o dieťa starať do 26 r? tuším to ešte Mečiar vymyslel.

@anonym_4fa848 nemá povinnosť sa starať do 26 r
má povinnosť do času, kým dieťa nie je schopné samo sa živiť

ak dieťa skončí školu a je zdravé tak už je schopné samo sa živiť, to že je lenivé nie je dôvod si niečo nárokovať od rodičov

anonym_645cac
Dnes o 10:27

@terka776 váš otec tiež nie je ok, keď matku necháva samu s bratom a keď vie, že ju už udrel. Asi otec čaká, že sa niečo stane. Ono sa to vyrieši možno aj samo, keď brat prizabije matku a pôjde do väzenia, len či nebude neskoro.
Váš otec je za to zodpovedný, ako chlap by mal mladého vysotiť z domu a prestať ho financovať. Keď má mladý osprostený mozog trávou, už vie ako si rodičov omotať okolo prsta a oni mu to žerú, tak tam neporiešiš nič.
A akým spôsobom rodičia žiadajú peniaze od teba a od sestry? Plačká mama do telefónu a sťažuje sa?

terka776
autor
Dnes o 10:31
@anonym_645cac

@terka776 váš otec tiež nie je ok, keď matku necháva samu s bratom a keď vie, že ju už udrel. Asi otec čaká, že sa niečo stane. Ono sa to vyrieši možno aj samo, keď brat prizabije matku a pôjde do väzenia, len či nebude neskoro.
Váš otec je za to zodpovedný, ako chlap by mal mladého vysotiť z domu a prestať ho financovať. Keď má mladý osprostený mozog trávou, už vie ako si rodičov omotať okolo prsta a oni mu to žerú, tak tam neporiešiš nič.
A akým spôsobom rodičia žiadajú peniaze od teba a od sestry? Plačká mama do telefónu a sťažuje sa?

@anonym_645cac nie nemusí ani plakať napíše či jej nepožičiame peniaze lebo nemá.. mama s otcom už majú svoje roky už sú starý a slabý na to aby haranta prevychovali otec pride domov raz za mesiac takze nemá ako ustrážiť mamu a nevie co sa deje doma keď tu nieje myslím si že keby mamu prizabil bolo by to to posledné v jeho živote a bol by kľud len ja a sestra mame tiež strach aby sa niečo take nestalo

terka776
autor
Dnes o 10:34
@anonym_041473

@terka776 Ja ťa chápem. Naši to tiež nechceli riešiť. Tiež mu držali stranu, cítili sa byť zodpovední za neho. Ostatní súrodenci sme sa do toho nestarali, lebo sme vedeli, že nemá zmysel niečo rodičom hovoriť. Neraz za neho hasili manko vo firemnej pokladni, lebo peniaze prehral. Prišiel o vodičák kvôli alkoholu, potom aj o prácu. Ale rodičia ho nechceli vyhodiť na ulicu. Boli z neho nešťastní, ale stále si mysleli, že mu nejako pomôžu.

S tým nič neurobíš. Pokiaľ rodičia to nechcú riešiť, tak ostatní súrodenci nič nezmenia. V našom prípade brat mal navyše aj schizofréniu a preto to dopadlo tak, ako som písal vyššie.

@anonym_041473 no ten môj brat nič take nemá len sprostu hlavu myslím si že nemá na to si zobrať život aj keď otec sa toho boji preto ho nechcú vyhodiť von aby si potom niečo nevycitali do konca života .. mrzí mna že aj ty si si týmto musiel prejsť a hlavne stratu brata

anonym_645cac
Dnes o 10:38
@terka776

@anonym_645cac nie nemusí ani plakať napíše či jej nepožičiame peniaze lebo nemá.. mama s otcom už majú svoje roky už sú starý a slabý na to aby haranta prevychovali otec pride domov raz za mesiac takze nemá ako ustrážiť mamu a nevie co sa deje doma keď tu nieje myslím si že keby mamu prizabil bolo by to to posledné v jeho živote a bol by kľud len ja a sestra mame tiež strach aby sa niečo take nestalo

@terka776 keď obaja pracujú, ešte nebudú takí slabí a starí, možno do 60-ky majú, však? Len sú vynervovaní a strhaní z vlastného syna. Keď otec robí ako kamionista, asi bola výchova detí a domácnosť celé roky len na matke a takto to dopadlo. Pohovorte si hlavne s otcom, keď je na cestách, môže telefonovať a preberte to s ním, nemôže manželku takto nechať samu na všetko.

terka776
autor
Dnes o 11:10
@anonym_645cac

@terka776 keď obaja pracujú, ešte nebudú takí slabí a starí, možno do 60-ky majú, však? Len sú vynervovaní a strhaní z vlastného syna. Keď otec robí ako kamionista, asi bola výchova detí a domácnosť celé roky len na matke a takto to dopadlo. Pohovorte si hlavne s otcom, keď je na cestách, môže telefonovať a preberte to s ním, nemôže manželku takto nechať samu na všetko.

@anonym_645cac áno skôr vynervovaný mama je ur pomaly rok na nemocenskej ma zdravotné problémy otec nemôže byt viac doma lebo tu sa peniaze potrebuju keď on toľko peňazí vytiahne a nedá sa tu vizit s výplaty do výplaty kvôli nemu
Tata neverí tomu že by mame viacej ublížil takze celé zle

anonym_645cac
Dnes o 11:24
@terka776

@anonym_645cac áno skôr vynervovaný mama je ur pomaly rok na nemocenskej ma zdravotné problémy otec nemôže byt viac doma lebo tu sa peniaze potrebuju keď on toľko peňazí vytiahne a nedá sa tu vizit s výplaty do výplaty kvôli nemu
Tata neverí tomu že by mame viacej ublížil takze celé zle

@terka776 tak v tom prípade počkať, kým budú rodičia na dôchodku, a budú pekne všetci traja spolu doma sedieť na starom gauči a z dôchodkov budú živiť synáčika.

anonym_4009a9
Dnes o 12:35
@terka776

@minenkaa áno každý bude mat spolu polovicu ale už vidím ako sa budeme trápiť mi s ním na staršie kolena pretože on pokial sa nezobudí nebude chodiť do prace musí sa platiť hypotéka aby to neskončilo tak že to budeme platiť mi aby sme neprisli o dom a on si bude veselo bývať no neviem co bude za x rokov ale dúfam že to dopadne lepšie

@terka776 Rodičia mali prepísať dom iba na vás dve, brata mali vynechať. On vás nemá ako ani vyplatiť. O dom sa nebude starať a vy ho ani nebudete môcť vyhodiť, lebo tam bude mať podiel. Jedine súdnou cestou a to je vždy na dlho. Ešte si môže narobiť dlžoby a dom pôjde do exekúcie a vy to budete musieť riešiť.

anonym_645cac
Dnes o 12:42
@anonym_4009a9

@terka776 Rodičia mali prepísať dom iba na vás dve, brata mali vynechať. On vás nemá ako ani vyplatiť. O dom sa nebude starať a vy ho ani nebudete môcť vyhodiť, lebo tam bude mať podiel. Jedine súdnou cestou a to je vždy na dlho. Ešte si môže narobiť dlžoby a dom pôjde do exekúcie a vy to budete musieť riešiť.

@anonym_4009a9 presne tak, keď už prepisovali za svojho života, mali prepísať len na dcéry. Takto im zbytočne komplikujú život, aj keď rodičia asi dúfajú, že synáčika osvieti a stane sa z neho normálny človek. A finančnú pomoc v budúcnosti by som týmto podmienila, ok, požičiam ti (aj keď viem, že nikdy nevrátite), keď prepíšete dom len na dcéry. Lebo takto im dávajú na krk neschopáka, s ktorým sa budú sestry trápiť ešte xy rokov.

namornicka
Dnes o 12:50
@anonym_645cac

@terka776 tak v tom prípade počkať, kým budú rodičia na dôchodku, a budú pekne všetci traja spolu doma sedieť na starom gauči a z dôchodkov budú živiť synáčika.

@anonym_645cac to len bude od nervov rozbijat zariadenie domu, ked uz realne nebudu mat z coho platit jeho chlast a travu ……

anonym_645cac
Dnes o 13:06
@namornicka

@anonym_645cac to len bude od nervov rozbijat zariadenie domu, ked uz realne nebudu mat z coho platit jeho chlast a travu ……

@namornicka aspon ho budu musiet konecne riesit, ked teraz neriesia a chovaju si ho ako exota v klietke

Strana
z3