Ako povedať kamarátke o nevere jej partnera?
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať,čo by ste robili vy v mojej situácii. Mám veľmi dobrú dlhoročnú kamarátku ktorá má vzťah,sú spolu rok no zistila som, že pred pár mesiacmi ju jej priateľ podviedol. Ona o tom určite nevie, nemá teraz najlepšie obdobie no ako jej kamarátka jej chcem povedať pravdu… Bojím sa však,že jej ešte priťažím alebo sa prestaneme baviť. Nechcem sa starať do jej vzťahu no ja byť na jej mieste chcela by som to vedieť. Ako také niečo povedať? Ešte chcem povedať,že ona je veľmi veľmi komplikovaná osobnosť preto mám z takejto konfrontácie obavy.
@anonym_autor no neviem, ak nemas relevantné dôkazy o jeho nevere tak je dosť mozne ze sa to otoci proti tebe
Ano ak by sme boli dobre kamaratky by som jej to urcite povedala. Tak isto by som ocakavala ze mi kamoska povie, ak by vedela ze ma moj chlap podvadza.
Ale urcite tu budes mat aj nazory "nestaraj sa". Takym zenam by urcite neprekazalo ze im chlap zahyba, polovica mesta to vie (ako velakrat byva zvykom) ale zena je za hlupanu, pretoze jej to nikto nepovie a zistuje to medzi poslednymi... Panbohzaplat za take kamosky.
Určite povedať, ak sa neskôr dozvie že si to vedela a nepovedala v jej očiach klesnes podobne hlboko ako on že si sa poza jej chrbát bavila na tom aká je "hlupana"
@anonym_autor pošli jej dôkazy anonymne
Si si na 100% ista? Mas dokazy? Od koho a ake? Priznal sa ti on? Nie je to práca niekoho, kto ich chce rozdelit? Ja by som bola velmi opatrná, hlavne, ak má ist o jednorázovu neveru.
Povedz jej to, ale len ak máš taký dôkaz z ktorého sa on nebude môcť vykecať
NIE, NIE a este raz NIE. Nestaraj sa do vztahov inych ludi a nehas co Ta nepali. Lebo z toho vyjdes ako najvacsia truba a clovek, co im skodi a nepraje. Toto je hakliva vec a narobis tym, ze jej to povies mozno viac skody ako osohu.
Ja by som to chcela vedieť a veľmi by ma mrzelo, že niekto vie, že ma chlap podvádza a je ticho
Citlivá téma. Ale určite by som si našla cestu, ako jej to povedať. Mne takto záhybal bývalý priateľ skoro 2 roky. Nikto mi to nepovedal, aj keď som niečo tušila všetci sa len usmievali že nie určite, nevedia o ničom….. ja by som určite chcela o tom vedieť. A ešte viac, pokiaľ spolu nemajú deti. Je to strata času potom.
@anonym_autor nie, nic ta do toho nie je. Nakoniec ty budes ta zla, co im rozbila vztah.
Nechcela by som kamosku co sa pravidelne so mnou bavi stretava, hovorim jej o manzelovi. Ona vie , ze ma podvadza a robi sa hlupa nic nepovie. A ked sa to prevali tak len ze “ja som to uz davno vedela”. Urcite by som s takou kamoskou ukoncila priatelstvo, ved ako jej mozes doverovat?
nedavno som videla velmi pekny film, kde kamaratka manzelky zasla za jej manzelom a povedala mu: viem o tvojej milenke, povies to tvojej zene ty sam alebo jej to mam povedat ja? Este v ten vecer sa jej priznal.
ja by som nechcela kamosku, co o tom vie a nepovie mi to. Casom sa to tak ci tak prevali a co potom? pre mna by bola dôvera uplne v koncoch.
@anonym_autor Ahoj, a si si ista,ze ju podviedol? Vies to na 100%? Neboli to len take reci co si pocula a là jedna baba povedala? Aby sa to neotocilo proti tebe. No ak si si ozaj ista a nemas ani tu najmensiu pochybnost, tak si sadnite len vy dve a nejako citlivo jej to povedz. Tiez som zastanca toho, ze ak ste velmi dobre kamosky uz vela rokov, tak rozhodne povedat-myslim,ze nikto normalny by nechcel zit v klamstve. Uvidis ako zareaguje, je mozne,ze zo zaciatku nebude prijemna k tebe, lebo to bude šok pre nu...ale myslim si,ze ked to rozdycha tak kamaratstvo pojde dalej-hlavne uz ked si si ista,ze ju podviedol tak jej povedz vsetko co vies, pripadne ak mas nejake dokazy, tak jej ich ukaz. Lebo ked uz ides s pravdou von, tak nech ju vie celu so vsetkym a nie davkovat jej to, lebo casom sa moze dozvediet,ze si vedela o niecom dalsom a nepovedala si jej a nahneva sa. Takze ked uz tak so vsetkym.
@anonym_autor ak si si na 100% istá že to urobil a ste dobre kamošky, tak ANO ANO a ešte raz ANO treba jej to povedať.
Keby ste boli nejaké známe, tak nie. Ale ste dobre kamošky a kamošky si take veci povedia.
Keby so mnou a dozvedela po rokoch, že moja kamoška také niečo vedela o mojom mužovi a nepovedala mi to, skončila by som s ňou.
@anonym_autor nie, nechcela by si to vedieť. Nikdy sa nemontuj do vzťahu iných ľudí, môžeš byť maximálne pre svoju kamaratku oporou - vždy a v každej situácii. No ak sa budeš hrať na spravodlivú, môže to nakoniec dopadnúť tak, že oni dvaja si to vyriešia a odstrihne Teba.
@anonym_autor pošli jej dôkazy anonymne
@lily246 toto je najvacsia hlupost ako narobit problemy.
Bud tu zijete v naivnej bubline alebo preco strkat nos do veci ktore ma nepalia. Zajtra alebo pozajtra budes v podobnej situacii a co potom? Zi svoj zivot nie cudzi
Píšeš, že sú spolu rok- spolu bývajú, spolu chodia?...potom, že ju podviedol pre pár mesiacmi - z toho mi vychádza raz a možno na začiatku vzťahu ?...v tom prípade, by som si to nechala pre seba...ty si jej kamarátka, nie jeho...a ...možno jej to povedal/ povie...možno spolu nebudú, ale ak jej to povieš, určite ti nepoďakuje ... ak by ju podvádzal stále, to diametrálne odlišná situácia, tam by som neváhala...
Bud tu zijete v naivnej bubline alebo preco strkat nos do veci ktore ma nepalia. Zajtra alebo pozajtra budes v podobnej situacii a co potom? Zi svoj zivot nie cudzi
@lentakyterapeut za mňa taký človek (ako ty?), ktorý by najlepšiemu kamošovi nedal vedieť, že ho žena vodí za nos, je zbytočný a takých kamošov v živote nikomu netreba. Komu by vlastne bol na čo falošný priateľ, čo sa stará iba o seba a pravdu nepovie. 🤷♀️ Tak keď chceš, staraj sa teda len do svojich vecí, maj tomu zodpovedajúcu kvalitu vzťahov s ľuďmi, ja to tak nikdy robiť nebudem.
Netreba kryť neverníka. Ak niečo vieš povedz jej to, má právo to vedieť a sama sa rozhodne ako s tým naloží.
Ty si rozhodne nič zlé neurobila ani nerozbíjaš rodinu, to urobil neverník a mal na to myslieť vtedy keď chcel byť neverný.
Pre mňa by priateľstvo skončilo, ak by som zistila, že kamarátka o nevere vedela a neprezradila mi to. To u mňa nie je priateľstvo. Ja by som nechcela byť podvádzaná a žiť v sladkej nevedomosti.
Ja mám kamosku a ta má dcéru ktorá má dve malé deti . Dostavali dom a bývajú . Majú hypotéku a jej manžel mi niekoľkokrát písal o stretko ako sa mu pacim a vzrusujem ho . Ja som ho blokla a hrajem tichého chorabaka . Nemám v plane to povedať ani kamoske ani jej dcere . Nebudem posol zlých správ že jej zať / manžel hľadá milenku . Nakoniec ja by som mohla stoho vyjst tá najhoršia .dosla o kamosku jednu druhu a ešte mne by to narobilo problemi v manželstve .
Som už raz rozvedená ex má podvádzal . Viem aké to je … vždy som hovorila môjmu ex ak má podvedies urob to tak aby som sa to nikdy nedozvedela inak je konečná … aj sa stalo …

@anonym_autor vždy sa v takýchto prípadoch riaď “nehas čo ťa nepáli” a ak jej to naozaj moc chceš povedať, tak to urob anonymne, lebo budeš za najväčšiu trúbku ty, ak to chalan nejak ukecá🙂.