Ako prehovoriť manžela, aby príbuzní išli do hotela?
Ide o to že teta a dve sesternice môjho manžela(bývajú v zahraničí) prídu budúci týždeň a prespia u nás 2 noci.. povodne chceli ísť na hotel ale manžel povedal že to sa nepatrí a chce ich mat u sebe lebo ich dávno nevidel a so sesternicami má krásne spomienky z detstva bla bla bla.. mame 3 ročnú a 10 mesačne bábätko a som z toho dosť vystresovaná.. ja nemusím vyvarat a piecť lebo to aj tak robí vždy manžel keď príde návšteva ale aj tak.. niesom zvyknutá na návštevy a mam trochu sociálnu fóbiu(nie diagnostikovanú) keď raz za čas prídu svokrovci a švagriná s manželom z Bratislavy na pár hodín to ešte nejako vydržím.. aby jeho partia prišla inkl. s priateľkami/manželkami mu "dovolím" len raz ročne na Silvester ináč sa stretávajú sami.. aj ja mam matku ktorá zie v zahraničí ale keď ona príde vždy ide na hotel nechápem prečo oni nemôžu..
@gionella ja poznam opacny extrem.
Manzelia, dve deti, novy dom. Neustale u nich niekto bol, prespaval. Oslavy, grilovacky, rodina, kamosi, akcie, donekonecna.
Zrazu prasklo ze ona ho roky podvadzala. Povedala mi, ze oni sa nemali kedy ani porozpravat, islo skor o citovu neveru, ziadne velke busenie do matraca trikrat tyzdenne na hoteli. Proste zili stale s inymi ludmi, plnym domom, oslavami a oni dvaja sa tam nejako stratili jeden druhemu.
Mojho manzela by ani nenapadlo niekoho k nam volat prespavat a uz vobec nie aby sme sa kvoli tomu rozvadzali 😃 nastastie mame priatelov na urovni a nikto sa nam netlaci na noc.
Myslim, ze najvyssi cas najst si psychologa a zacat na sebe pracovat.
@babulkomale to nemá nič s priateľmi na úrovni:D
@simca06022011 z mojho pohladu ma 🤷 kazdy mame svoje zazitky...
Vôbec to nie je o tom, naložiť autorke.
Ide o to,že v tejto situácii, keď to už ten muž sľúbil, tak už by to mohla nechať tak.Nie kvôli nim,kvôli nemu by sa trebalo premôcť. Aby sa teraz nemusel cítiť trápne pred nimi.
Tiež nemám podobné návštevy rada a chápem ju,ale teraz by som to už nechala tak a snažila by som sa mužovi to nateraz neznepríjemňovať.A nabudúce by som sa s ním dohodla, že podobné návštevy nechceš.
@gionella inak pravdepodobne ty si ta druha mila zienka, vsak?
urob si poriadok s manzelom sesternice chceli ist na hotel on ich chcel tak nech sa stara
nechaj mu deti a nech sa stara a ty chod niekam na wellnes
Bežne sa stretávame s rodinnou a priateľmi. Máme len 4 izbový dom, veľkú terasu a veľkú záhradu. Takéto akcie máme všetci radi, ja rada hostím, varím, starám sa o catering 😉😊, muž ma na starosti nápoje. Takéto dni mi nabíjajú energiu, vždy sa dobre zabavíme.
Suhlasim, ze aj tak nebudu kampovat u vas a budu mat cez den program mimo. Pridu vecer pokecať a prespat. Dve noci ubehnu. Ak ti bude dlho, vybehnes s detmi von ty
@babulkomale autorka musí začať pracovať na sebe. Ok, má nediagnostikovanu fóbiu. Jej deti nebudú mať kamošov, návštevy, oslavu? Má muža, zjavne spoločenského, možno ani taká pred časom nebola, možno to prišlo deťmi. Musí s tým pracovať, dá sa to. Smer odborník.
Nie kazdy ma rad, ked navstevy prespavaju doma. Bolo tu takych tem dost. Ja to tiez nemam rada, hlavne ked su to ludia, ktorych ja nepoznam(muzovi davni kamarati/kamaratky), moji kamosi mi tak nevadia😄
Autorka, nateraz to uz vydrz, ale dobuducna sa dohodni s muzom. Nevidim dovod trpiet taketo navstevy, ak su ti neprijemne. Zaroven je to aj muzova domacnost, cize by bolo idealne sa na to obdobie vypratat. Ja tp tak obcas robim, ked si muz zavola kamaratov na par dni. Nechce sa mi pri nich obchendovat
Mne tu chyba informacia, ci maju dostatok priestoru aj pre navstevy. Ja som typ, ktory nerad prespava v cudzej domacnosti, pokial sa mame navzajom obmedzovat s domacimi, radsej prespim na hoteli. Babatko, male deti a v malom priestore, to by som nedala. To mam navstevy a stretnutia velmi rada.
Vzdy ked citam taketo temy, tak si viac a viac vazim svoju rodinu.
Mna by zaujimalo, o akom veľkom priestore sa bavíme, kde by mali u Vas prespať. Ak mate 2i byt, tak samozrejme hotel. Ak 5i dom s 2 kúpeľňami a zachodmi, kde sa nemusite tlačiť, tak by som 2 noci prežila s tým, ze stravu by zabezpečil muz a ja by som sa venovala detom.
Isto máš fóbiu, keďže na Silvestra manželovi povolis kamosov? Je to vas spoločný dom/byť? Vážne nevydržím 2 noci? Nechceš spoznať manželovi rodinu?
@majlo1234 len toto je výnimočná udalosť. Svokrovci a švagriná k nim chodia na pár hodín, mama do hotela ... Kamoši mužovi sú povolení 1x za rok na Silvestra. Predpokladám, že táto rodina je tu 1x po rokoch. Obetovať rodine 2 noci je snáď možné a zvládnuteľné.... ako som písala. Ako chce autorka vychovať deti, keď nevie pracovať so svojou fóbiou? Bez kontaktov s okolím?
No ani sa ti nedivim. Pokiaľ nemáte veľký dom s hostovskou a toaletou navyše ale nejaký klasický 3 izbový bytík tak mat 3 dospelé osoby v obývačke na sedačke a k tomu dve maličke deti tak to bude dosť ulet.
Ako nejako to už skus prežiť ale vysvetli si to s manželom. Podľa mňa ani sam nevie do čoho ide. Keď je mladí bezdetní pár tak v pohode ubytujes aj celú partiu dakde na karimatkach na zemi, ale s takýmito deťmi co plaču, potrebujú ešte poobede spat ... No neviem....
Mam sestru v zahraničí odkedy majú male deti tak spime v hotely, fakt max jednu noc u nich
Ja to nevidím ako veľký problém... Véd si naplánuj lekára, kaderníčku, kozmeticku, nechty, nech si sesternice deti uziju, minimálne tam majú otca... Každý večer s nimi môžeš 2 hodiny posediet a o 8 pôjdeš s deťmi späť....
manžel varí , pečie....si riadne zhnilá a lenivá...
@deti95060810 prečo by mala byť zhnilá a lenivá? 🤦♀️ Varí ten komu to ide lepšie a má k tomu vzťah nie? To je jedno ci on, či ona alebo sa striedajú. Väčšina top šéfkuchárov sú muži.
@tamta mame 4 izbový byt veľkú obývačku kde by prespali v tom nie je problém. Ide o to že keď myslím na to že dostaneme návštevu sa triasem na celom tele.. na svokrovcov som už zvyknutá ale aj tak som vždy nervózna aj keď len ostanú na pár hodín..
@saraxyz raz za rok je ok…
@lujza123 bábätko už prespí noc a deti sú obe neproblemove takze v tejto oblasti nie je stres.. áno už sa o tom s manželom veľa krát rozprávala a stále mi radi ísť ku psychológovi ale ja to nedokazem
No tak pokiaľ je tvoj problém iba sociofobia a stres z cudzích ludi možno by ta psychologicka nebol zlý nápad. Naučila by si sa pracovať so svojimi strachmi
Fobie a panicke ataky sú už len následky, tam sú zväčšia niekde ukryte hlbšie problémy, nespracovane traumy.
Vieš lebo aj keby sa vyhnes návšteve teraz tak príde časom nejaká iná podobná situácia...
Skus si to vziať aj z mužovej strany, máš domácnosť do ktorej si nesmieš nikoho zavolať, toto je tiež pre veľa ľudí už cez čiaru. Deti budeš mat väčšie budú si chcieť kamarátov domov zavolať... Návštevam sa úplne nevyhnes.
Je od teba veľmi pekne, ústretové, milé, láskavé...ze mu dovolíš kamarátov raz za rok. Mal by si ta viac vážiť ten drzáň a nie rodinu si na 2 dni k Vam do domu pustiť.
@mamina7070 citala si autorkin prispevok? Ved tam riadne napisala, ze minimalne o stravu sa bude starat manzel.

Pri takých malých deťoch najmä to 10-mesačné dieťa je to trochu ťažšie, ak bude prvú noc vyplakávať, tak aj samy pôjdu niečo hľadať. Záleží aj či máte väčší dom, kde by sa to dalo zvládnuť a napr. obedy si môžete aj objednať.