icon

Ako prekonať bolesť spôsobenú slovami svojej dcéry?

28. dec 2024

Ahojte, napíšem v skratke. Švagriná sa rozviedla, má dve deti. Jedno 17, druhé 15 ako moja dcéra. Jej mladšia dcéra sa si priala žiť s otcom. Ich mama často strieda partnerov, o deti sa nezaujíma príliš. Rozprávali sme sa o tom s mužom a ja som povedala, že si neviem predstaviť, že by si moje deti vybrali radšej bývať u otca ako u mňa. Dokonca jej dcéra nechcela striedavku. Vtom vošla dcéra do izby a povedala, že ona by urobila to isté. A dôvod, že manžel zarába oveľa viac ako ja a platil by jej množstvo krúžkov, ktoré navštevuje, samozrejme aj oblečenie a luxusné dovolenky. Prišlo mi to veľmi ľúto lebo sa sa mojim deťom venujem od narodenia najviac ako môžem. Učenie s nimi, vodenie na krúžky, hranie sa, to všetko bolo vždy na mojich pleciach. Cítim to ako zradu od dcéry. Ako by ste to brali vy? Poprosím len slušné komentáre, žiadne urážanie. Uz aj bez toho som smutná.

Strana
z3
autor
5. jan 2025

@mandzula vnímam to podobne...

gerdusha
5. jan 2025

Tvoj muž je pako ak ho teší,že by si ho dcéra vybrala kvôli peniazom. Taka "laska" by ho fakt tešila? Resp.tesi?

autor
5. jan 2025

@simona20201309 chodím samozrejme do práce, robím v školstve a plat mám tisícku v čistom ale manžel zarába podstatne viac ako rád to pred deťmi aj mnou zdôrazňuje. V podstate robí zo mňa pred deťmi chuderku a on sa pasuje do role toho kto dopraje rodine luxus.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
5. jan 2025

@simona20201309 Este som zabudla, muž má svoj účet kde nemám prístup. Ani kartu ani ako spoludispodent. Čiže keby sa mu niečo stalo, musíme čakať na dedičské.

autor
5. jan 2025

@bimbambim a dotklo sa ta to?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
saraxyz
5. jan 2025

Nooo moja. Ešte dcére aj podakujes. V prvom rade si uvedom, kde robíš chybu. Prestaň sa obetovať a uvidíš zmeny 😉

janulka1802
5. jan 2025

Mám známu so štyrmi deťmi a po rozvode dvaja starší chalani presne kvôli tomu ostali s otcom. Tiež to nečakala, keďže od malička starostlivosť, výchova bola na jej pleciach... no, istý si nemôže byť nikto.

mery34
5. jan 2025

Deti zabúdajú. Môj 11ročný na mňa pozeral, že to naozaj do 6 rokov spal so mnou v posteli ? Čistý mamičkár... a on si to nepamätá. Kontroloval, či som v noci pri ňom a malou rukou hmatkal či som tam.
Nepamätajú si ani obdobie škôlky a veľa vecí. To, že si si to ty odrela, ona netuší. Aj keby si pamätala, tak nevie, aké je to únavné.
Skús občas pozisťovať, kam siaha jej pamäť, možno budeš prekvapená tou selektívnosťou.

simona20201309
5. jan 2025

Tak to je naozaj od neho neskutočne svinstvo. Mne to muž nedal nikdy v živote pocítiť že zarábam menej. Veď keď zarába podstate viac, nech platí všetko on. Ty si svoju výplatu polovicu odlož a polovicu min na seba a na deti. Dopraj im aj ty.... ak niečo budú najbližšie chcieť, hoc za 500e, kúp im to doslova z trucu a povedz mužovi že už ti neostalo na elektriku a stravu....
Dúfam že neplatis chod domácnosti......

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
5. jan 2025

@simona20201309 nie, chod domácnosti máme rozdelený. On väčšiu čiastku

autor
5. jan 2025

@simona20201309 napríklad dcéra chcela pod stromček počítač za 2500 a samozrejme jej ho kúpil a nezabudol dodať, že z jeho výplaty.

autor
5. jan 2025

@mery34 tak on sa jej zacal venovať až keď išla na horný stupeň, čiže od od 10 rokov. Podľa mňa si pamätá len tomu napríklada taký význam. Napríklad si pamätá ako som ju bravala na ihriska, do kina, učila sa s ňou. Ale to už je minulosť a teraz nastúpil otec s tucnou penazenkou. Keďže je cieľavedomá a chce toho veľa dosiahnuť, on jej to všetko platí.

autor
5. jan 2025

@janulka1802 som z toho prekvapená, akoby tých prvých 10 rokov, čo bola všetka starostlivosť o ňu na mojich pleciach nič neznamenala. A samozrejme aj na hornom stupni som sa jej venovala, pred písomkou som ju skúšala, chodili sme do kina, na babské jazdy. Ale to zrejme nič neznamenalo.

luccija
5. jan 2025

@basska_b ani nie, že si vyberie jedného rodica, ale využije od obidvoch čo sa dá😉 a ide medzi vrstovnikov medzi "svojich" ja som písala prácu na tému správanie detí a rozvod a dopad na ich psychiku a bolo to zaujímavé.Tiez som doma nadhodila pred dcérou túto tému mala 15 r a zaujímavé odpovede😂to by som mala dve dovolenky, no to by som musela variť, lebo otec nevarí, ale zase možno by mi dával peniaze a chodila by som do foodov.Kazda mama čaká, že dieťa povie veď ja si vážim čo pre mňa robíš atď atď...to možno tak o 10 r , alebo až, keď porodí to svoje dieťa.Takze autorka teenegeri sú sebci máloktoré dieťa v tom veku je empaticke su silne zameraní na seba prejde to aj si možno niekedy večer slzu utries, ale patrí to k veku.Oni sú teraz frajeri rozprestreli krídla a neuvedomia si, že vedia slovne ranit.Vela dievčat sú tie "tatove dievčatka"
Môj muž, keď ide o dcéru stratil triezvy úsudok a nemyslím finančne, ale ak chce džús, jogurt, zošit neviem niečo je schopný vstať a ísť kúpiť aj, keby traktory padali.Takze jedným uchom dnu druhým von také reči a nič si z toho nerob.Ale občas by som jej to pripomenula🤣

luccija
5. jan 2025

Keď píšeš o tej starostlivosti vieš to deti berú ako samozrejmosť😉to, že je navarené, že s nimi ideš von, učíš sa to je samozrejmosť, lebo iné nepoznali robila si to.Ak by žili niekde na ubytovni a jedli suchý chlieb a na kino nemali a koláč by bol na narodeniny vedeli by, že sú aj také rodiny a čo majú doma nie je normal pre vsetkych.
Ale to, že tato kúpi počítač stupne v jej očiach viac ako to, že mama s ňou trávi čas a práveže ju možno "buzeruje" dohovára o poriadku, učení.
Vy ste rodina aj, keď máte oddelené účty nemalo by byť tato kúpil mama kúpila...kupili ste vy.Skor by som sa porozprávala s mužom ako dcérou, lebo svojim spôsobom ta dáva tým správaním dole.

autor
5. jan 2025

@luccija Áno, skúsim sa s ním porozprávať.

janulka1802
6. jan 2025

Nečítala som celú diskusiu. Ak inak máte dobrý vzťah, hoď to za hlavu. Zbytočne sa trápiš.

bimbambim
6. jan 2025

Ani nie. Pretože u nás aj kebyže sa rozvediem obe deti budeme vídať obaja rodičia. Máme dva byty ktoré su spojené ja by som bývala v jednom muž v druhom vždy by som ho stretla v spoločnej kuchyni 🤣alebo pred bytom keď bude vychádzať.

Strana
z3