Ako prekonať strach z manželstva?
Priatel ma poziadal o ruku. Viem ze by som mala byt stastim bez seba, ale nie som. Nie ze by som ho nemilovala, prave naopak, ale zo 7 svadieb ktore sme za posledne cca 3 roky absolvovali je uz 6 parov rozvedenych a v siedmom to skripe. Vacsina z nich boli predtym dlhorocne pary, ale nieco sa tym manzelstvom pokazilo. Neviem co mam robit, viem ze ked mu poviem ze svadbu nechcem, nepochopi to
@anonym_autor prosím ta, však sa zamysli… akože tým, že sa vzali sa niečo pokazilo? Manželstvo je rovnaké spolunažívanie ako partnerstvo, akurát je tam papier a z toho plynúce výhody pre oboch (teda mali by to byt výhody). Tie pary by sa rozišli či by sa vzali alebo nie… keď niečo neklape, manželstvo ani dieťa tomu nepomôže…
@anonym_beb93f tak ono je iné, zbaliť veci a čau. A iné je zháňať právnika, zdôverovať sa mu, napríklad aj o sexe, lebo aj nato sa pýtajú, spisovať návrh, predkladať papiere, vysporadúvat domy, byty, ísť na súd, pred sudcu, odpovedať , môže dôjsť ku konfliktu a platiť trovy súdneho konania a odmeny advokátom. Celkový tento proces môže byť extrémne vyčerpávajúci.
Deti mate? Resp tie pary... ktore spominas.... mali predtym resp potom deti? Lebo to zvykne byt asi najvacsia zmena v zivote dvoch ludi.
Co sa zmeni? Nic. Teda pravne ano, ale inak nic v tom vztahu nebude ine. A ludia sa casto beru na zachranu nefunkcnych vztahov
@kiki68 a doplním este si spravia aj dieta.... ktore nefunkčný vzťah úplne znefunkční
@anonym_beb93f tak ono je iné, zbaliť veci a čau. A iné je zháňať právnika, zdôverovať sa mu, napríklad aj o sexe, lebo aj nato sa pýtajú, spisovať návrh, predkladať papiere, vysporadúvat domy, byty, ísť na súd, pred sudcu, odpovedať , môže dôjsť ku konfliktu a platiť trovy súdneho konania a odmeny advokátom. Celkový tento proces môže byť extrémne vyčerpávajúci.
@anonym_ba0370 zažila som to a nič z toho sa nedialo, nik sa ma nepýtal na intímne veci a bola to len formalita… ale súhlasím, že to môže byt emotívne a vyčerpávajúce, keď jedna strana robí naprieky a sú tam deti. Na druhej strane, rozísť sa len tak, tiež nie je také jednoduché, keď sú tam deti a spoločný majetok. Nie som nejaký bigotný zástanca manželstva, ale ako žena - matka by som ho určite zvazila akonáhle by som plánovala deti.
@anonym_autor
Podľa mňa nevidíš v ňom muža, s ktorým by si ty mohla mať kvalitné manželstvo a prirodzene sa bojíš ísť do vážnych rozhodnutí.
Väčšinou je to v podvedomí človeka. Lebo ak nie je neistota, sú ti iné päty ukradnuté.
@anonym_ba0370 a čo sa zmeni? sme manželia niekoľko rokov a teda zmenu som nepocítila v nicom
@anonym_89a972 presne, sme spolu cez 20 rokov a z toho takmer 14 manzelia a je to stale fajn. Ked sa dvaja naozaj lubia, maju k sebe uctu, toleranciu, pochopenie, spolupracuju ako team, s tym, co im zivot prinesie...co by sa malo manzelstvom zmenit?
@anonym_autor toto vôbec nie je o manželstve. Či by boli manželia alebo nie tak by to skončilo úplne rovnako. či už šťastne alebo rozvodom.
Tu ide o to ako si rozumiete ako ste k sebe úprimný a či sa na nič nehráte, lebo toto sa nedá robiť donekonečna predstierať.
A ešte keď prídu deti tak aj tie riadne preveria vzťah
Ja by som skúsila vyhľadať psychológa-aj plateného aby to bolo skôr a prebrať s ním situáciu, takto na MK ti neporadíme na diaľku... Treba zistiť čo je za tým, či nejaká reálna obava že niečo vo vzťahu nefunguje a nemáš istotu vo vzťahu a preto ten odmietavý postoj alebo proste len či je všetko ok a napríklad si ty osoba čo proste nerada robí rozhodnutia a preto sa toho bojíš. Je jasné že ak nebudeš chcieť partner s tým ok nebude, rovnako ako keby to bolo opačne keby ty chceš a partner nie a nevieš prečo, v človeku to potom nahlodáva dôveru že ten druhý to vážne nemyslí.
Ja som za svadbu, nechápem tie vzťahy čo sú spolu aj 20 rokov od strednej školy, majú deti spoločné a sú len druh a družka. Iné ak proste ide o rozvedených 50tnikov čo už nebudú mať spolu deti a proste raz boli zobratí, ale ak takto páry mladšie nechcú ísť do svadby alebo jeden z nich je to čudné.
Tak niekto musi dorovnavat statistiku rozvodovosti. Boli sme na 8 svadbach za poslednych 6 rokov, rozvod z nich zatial ziaden. Niektori uz aj deti maju (po svadbe). Dufam, ze im to tak aj vydrzi ....
@beronsche lenže keď je vydatá a vykľuje sa z neho hajzel, tak má väčšie možnosti vymoženia financií a bývania a už nie je pre neho tak jednoduché vyprdnúť sa úplne na zabezpečenie detí a ženy v kritickom období (20 rokov 😂). Inak ja sa vôbec nečudujem, že sa mladé ženy majú strach sa vydať a mať deti.
@anonym_579ec1 Len zaroven ked on naseka dlhy, tie su aj jej dlhmi, pozor na toto, kym maju spolocne financie, maju spolocne zavazky
Za mna nikto, co ma problem vo vztahu a za rok at dva boli stavy ako rozist sa, zvazovat to, hadky a dokola tie iste priciny, tak tam sa nebrat. Pockat radsej. To nie je sranda, kopec ludi ma problemy a velke, ale podme sa brat a hlavne robit deti. Co je total katastrofa potom

@anonym_autor prosím ta, však sa zamysli… akože tým, že sa vzali sa niečo pokazilo? Manželstvo je rovnaké spolunažívanie ako partnerstvo, akurát je tam papier a z toho plynúce výhody pre oboch (teda mali by to byt výhody). Tie pary by sa rozišli či by sa vzali alebo nie… keď niečo neklape, manželstvo ani dieťa tomu nepomôže…