icon

Ako prekonať strach z manželstva?

Dnes o 08:41

Priatel ma poziadal o ruku. Viem ze by som mala byt stastim bez seba, ale nie som. Nie ze by som ho nemilovala, prave naopak, ale zo 7 svadieb ktore sme za posledne cca 3 roky absolvovali je uz 6 parov rozvedenych a v siedmom to skripe. Vacsina z nich boli predtym dlhorocne pary, ale nieco sa tym manzelstvom pokazilo. Neviem co mam robit, viem ze ked mu poviem ze svadbu nechcem, nepochopi to

Strana
z2
anonym_beb93f
Dnes o 11:07

@anonym_autor prosím ta, však sa zamysli… akože tým, že sa vzali sa niečo pokazilo? Manželstvo je rovnaké spolunažívanie ako partnerstvo, akurát je tam papier a z toho plynúce výhody pre oboch (teda mali by to byt výhody). Tie pary by sa rozišli či by sa vzali alebo nie… keď niečo neklape, manželstvo ani dieťa tomu nepomôže…

anonym_ba0370
Dnes o 11:46
@anonym_beb93f

@anonym_autor prosím ta, však sa zamysli… akože tým, že sa vzali sa niečo pokazilo? Manželstvo je rovnaké spolunažívanie ako partnerstvo, akurát je tam papier a z toho plynúce výhody pre oboch (teda mali by to byt výhody). Tie pary by sa rozišli či by sa vzali alebo nie… keď niečo neklape, manželstvo ani dieťa tomu nepomôže…

@anonym_beb93f tak ono je iné, zbaliť veci a čau. A iné je zháňať právnika, zdôverovať sa mu, napríklad aj o sexe, lebo aj nato sa pýtajú, spisovať návrh, predkladať papiere, vysporadúvat domy, byty, ísť na súd, pred sudcu, odpovedať , môže dôjsť ku konfliktu a platiť trovy súdneho konania a odmeny advokátom. Celkový tento proces môže byť extrémne vyčerpávajúci.

maryetta
Dnes o 11:52

Deti mate? Resp tie pary... ktore spominas.... mali predtym resp potom deti? Lebo to zvykne byt asi najvacsia zmena v zivote dvoch ludi.

kikusenka1
Dnes o 12:09
@kiki68

Co sa zmeni? Nic. Teda pravne ano, ale inak nic v tom vztahu nebude ine. A ludia sa casto beru na zachranu nefunkcnych vztahov

@kiki68 a doplním este si spravia aj dieta.... ktore nefunkčný vzťah úplne znefunkční

anonym_beb93f
Dnes o 12:35
@anonym_ba0370

@anonym_beb93f tak ono je iné, zbaliť veci a čau. A iné je zháňať právnika, zdôverovať sa mu, napríklad aj o sexe, lebo aj nato sa pýtajú, spisovať návrh, predkladať papiere, vysporadúvat domy, byty, ísť na súd, pred sudcu, odpovedať , môže dôjsť ku konfliktu a platiť trovy súdneho konania a odmeny advokátom. Celkový tento proces môže byť extrémne vyčerpávajúci.

@anonym_ba0370 zažila som to a nič z toho sa nedialo, nik sa ma nepýtal na intímne veci a bola to len formalita… ale súhlasím, že to môže byt emotívne a vyčerpávajúce, keď jedna strana robí naprieky a sú tam deti. Na druhej strane, rozísť sa len tak, tiež nie je také jednoduché, keď sú tam deti a spoločný majetok. Nie som nejaký bigotný zástanca manželstva, ale ako žena - matka by som ho určite zvazila akonáhle by som plánovala deti.

zmrzlinka2021
Dnes o 13:08

@anonym_autor

Podľa mňa nevidíš v ňom muža, s ktorým by si ty mohla mať kvalitné manželstvo a prirodzene sa bojíš ísť do vážnych rozhodnutí.

Väčšinou je to v podvedomí človeka. Lebo ak nie je neistota, sú ti iné päty ukradnuté.

anonym_c3056e
Dnes o 13:12
@anonym_89a972

@anonym_ba0370 a čo sa zmeni? sme manželia niekoľko rokov a teda zmenu som nepocítila v nicom

@anonym_89a972 presne, sme spolu cez 20 rokov a z toho takmer 14 manzelia a je to stale fajn. Ked sa dvaja naozaj lubia, maju k sebe uctu, toleranciu, pochopenie, spolupracuju ako team, s tym, co im zivot prinesie...co by sa malo manzelstvom zmenit?

anonym_31ac4a
Dnes o 13:15

@anonym_autor toto vôbec nie je o manželstve. Či by boli manželia alebo nie tak by to skončilo úplne rovnako. či už šťastne alebo rozvodom.
Tu ide o to ako si rozumiete ako ste k sebe úprimný a či sa na nič nehráte, lebo toto sa nedá robiť donekonečna predstierať.
A ešte keď prídu deti tak aj tie riadne preveria vzťah

marsmykkok
Dnes o 13:17

Ja by som skúsila vyhľadať psychológa-aj plateného aby to bolo skôr a prebrať s ním situáciu, takto na MK ti neporadíme na diaľku... Treba zistiť čo je za tým, či nejaká reálna obava že niečo vo vzťahu nefunguje a nemáš istotu vo vzťahu a preto ten odmietavý postoj alebo proste len či je všetko ok a napríklad si ty osoba čo proste nerada robí rozhodnutia a preto sa toho bojíš. Je jasné že ak nebudeš chcieť partner s tým ok nebude, rovnako ako keby to bolo opačne keby ty chceš a partner nie a nevieš prečo, v človeku to potom nahlodáva dôveru že ten druhý to vážne nemyslí.
Ja som za svadbu, nechápem tie vzťahy čo sú spolu aj 20 rokov od strednej školy, majú deti spoločné a sú len druh a družka. Iné ak proste ide o rozvedených 50tnikov čo už nebudú mať spolu deti a proste raz boli zobratí, ale ak takto páry mladšie nechcú ísť do svadby alebo jeden z nich je to čudné.

anonym_d7def8
Dnes o 13:18

Tak niekto musi dorovnavat statistiku rozvodovosti. Boli sme na 8 svadbach za poslednych 6 rokov, rozvod z nich zatial ziaden. Niektori uz aj deti maju (po svadbe). Dufam, ze im to tak aj vydrzi ....

kiki68
Dnes o 18:45
@anonym_579ec1

@beronsche lenže keď je vydatá a vykľuje sa z neho hajzel, tak má väčšie možnosti vymoženia financií a bývania a už nie je pre neho tak jednoduché vyprdnúť sa úplne na zabezpečenie detí a ženy v kritickom období (20 rokov 😂). Inak ja sa vôbec nečudujem, že sa mladé ženy majú strach sa vydať a mať deti.

@anonym_579ec1 Len zaroven ked on naseka dlhy, tie su aj jej dlhmi, pozor na toto, kym maju spolocne financie, maju spolocne zavazky

kiki68
Dnes o 18:48

Za mna nikto, co ma problem vo vztahu a za rok at dva boli stavy ako rozist sa, zvazovat to, hadky a dokola tie iste priciny, tak tam sa nebrat. Pockat radsej. To nie je sranda, kopec ludi ma problemy a velke, ale podme sa brat a hlavne robit deti. Co je total katastrofa potom

Strana
z2