Ako prekonať strach z oznámenia rozvodu?
Ahojte, keďže ešte nemám odvahu oznámiť muzovi ,že sa chcem rozviesť, píšem anonymne.Ako ste to vy oznámili? Ako prekonať ten strach.Rozvod po 20 rokoch.Nemame si uz čo povedať, radšej ziadnu debatu nezačinam aj tak skončí,že on je ten najmúdrejší,.Mame dceru v puberte a tiež to vnima,ze neni u nas pohoda.Nespime spolu vôbec.Dovod- impotent.
mas kam ist? zbal sa povedz mu,ze to uz nefunguje a ze si podala o rozvod a chod... ak potrebujes maj tam kamaratku alebo niekoho ako moralnu podporu alebo ak mas podozrenie ze by mohol byt agresivny ....
A uz si mu niekedy nieco naznacila? Neskusali ste ptoblemy riesit? Ma tusenie, ze vas vztah konci? Mas premyslene buduce fungovanie, zivot, financie, byvanie?
Čoho sa bojíš? Ty už nemáš viac čo stratiť.
Vo mne rozhodnutie zrelo 3 roky. Ked som sa pevne rozhodla, už som sa nebála. Rozhodnutie mi dalo obrovsku silu.
A to bol moj ex aj agresivny. Slovne a raz aj fyzicky.
Posli mu smsku 😃
najprv sa presťahuj a potom pošli smsku.. 🙂 ale važne teraz
Čoho sa presne bojíš? Máš sa kde odsťahovať? Ak áno, tak sa najskôr odsťahuj a potom mu to oznam, alebo mu nechaj list na stole, keď budeš odchádzať. Keď spolu nespite, tak asi si je vedomý, že ten váš vzťah veľmi neklape.
Mojej kamaratke dodali odvahu deti, dcera uz dospela a syn cca 12r. Najskor to s nimi riesila a sami jej povedali, ze to mala urobit uz davno. Deti to vnimaju velmi intenzivne ked to doma neklape. Bol velmi prekvapeny, ze sa k tomu odhodlala, ale zachoval sa ako chrapun a zubami, nechtami sa nechce vzdat majetku, ktory ani nepotrebuje.
Vás vzťah je už mŕtvy keď spolu nespíte .Normálnemu človeku trkne, že taký vzťah je neudržateľný a je otázkou času kedy skončí.Mozno s tým aj počíta a samému sa mu uľaví.Maloktorý muž rieši nefunkčný vzťah lebo však gazdinú treba, keď už riešia väčšinou je za tým nová žena..Takže pekne v klude bez obáv by som sa s ním porozprávala.
Autorka
To, že ma manžel zdravotny problem, za to nemôže.
Tvoju flustraciu bez sexu, plne chapem. Ak "si sa snazila", ťahala ho na sex (da sa riešiť napriek impotecii) a on odmietol, rezignoval, tak velmi zle, to pokafral.
Ak si nemala zaujem ani ty sama pre napravu v sexe niečo urobiť, či ak si mu impotenciu vytkla, hoc zo srandy... tak si tiež spoluvinna na krachu.
Za to, že spolu nekomunikujete, resp. neviete spolu komunikovat, tak to je problém 🙁. Pokial je pravdou, ze komunikuje s tebou, ale nezaujima sa o teba ako ženu, partnerku a konci to "zabitim" rozhovoru z jeho strany, tak je snob 🙁
Že spolu nespite, spite oddelene, je v háji, za to si mozete sami 🙁
Nesudim, neobhajujem, len ludia ci casto neuvedomia, i svoju chybu vo vztahu...
Je to vas vztah, vase problémy, len je smutne, ked sa vztahy rozpadavaju, casto z hlúpich chýb oboch partnerov 🫤
Ako povedať?
Normalne, ste partnery...
Vztah neznamená vlastniť jeden druheho, neznamená musieť byť jeden s druhy...
Ano, smutne, ked je koniec, zazili ste spolu i vela pekného, máte spolu krásnu dcéru, takze ziatne výčitky jeden druhemu... V klude si povedat, ako to citiš, co citis k nemu... Proste povedat uprimne, ze nemas nikoho, ale nič k nemu už necítiš, ze už to psychicky nedávaš... Ze sa nechces rozist v ziadnom pripade v zlom, pretoze nie je zly chlap, nikdy ti neublizil... Ze si si nasla byt a chceš byt proste sama...
Autorka
Ak si rozhodnuta, najskor si zariad prenajom, pretože po tom rozhovore by bolo najlepsie odist a aspon tyzden sa nevidieť, nekontaktovať, vychladnúť.
Potom sa dohodnut a prist si po zvysne veci (ci uz by doma bol alebo nie).
Je ine sa rozchadzat kôli nasiliu, nevere a ine, keď je chemia v prdeli a idete od seba pretože jeden vo vztahu nič necíti. Troška sa treba na vec pozriet i z partnerovho pohladu, ani jeden rozchod nie je easy, bolí a zabolí to oboch...
Hlavu hore, ziadne obvinovanie, ziaden strach, tak ako ste sa prvy krat stretli, vztah budovali, vo vztahu ste obaja i teraz, je to medzi vami (sobasny list vztah nezaruci), takze si medzi sebou musite povedat i teraz. Vzdy ste boli a i ste vo vztahu roznocenní 😉
Drž sa a žiaden strach 😉
Pravda bolí, ale nie je hriech...
Ja môjmu som nič nepovedala. Podala som ziadost o rozvod ,zrusila som mu trvalý pobyt a dovi dopo, odchod k mamičke. Potom som precitala litanie od jeho rodiny ako veľmi to ja budem lutovat ale prežila som to a bolo to najlepšie rozhodnutie. 👌
Ďakujem,no ide o to ako začať rozhovor.S
byvanim veľký problém, žijeme v zahraničí a tu nieje také jednoduché zohnať bývanie.
ja by som skôr riešila bývanie a následne rozvod, vlastne Ti vadí jeho prítomnosť, či si myslíš že rozvodom sa vyrieši bývanie?

A v com je problem, ked sa bojis?
Bol by agresivny?
Snazil by sa ta obratom o vsetko pripravit?
Ohovril by ta vsade?
Doviedol by si domov novu zenu a ubytoval ju v spalni?
Vyhodil by ta obratom z domu/bytu a vzal ti kluce? A zamedzil pristup k tvojim veciam?
Ked chces rozvod a predist komplikaciam (nakolko sa da), tak zhodnot, coho sa obavas a zacni sa zariadovat dopredu.
Podaj ziadost az vtedy, ked si pripravena komplikacie eliminovat na minimum (kolko sa da).
Ak sa obavas problemov, urcite to neries sposobom, ze ziadost podas, a az potom zacnes riesit dosledky. Alebo dohody s muzom, ako podelite majetok, atd.