Ako presvedčiť partnera k zmene bývania?
Potrebujem poradit ako dalej.
S priateľom sme spolu 5 rokov, ja som nedavno dokoncila vysokú skolu. Priateľ je odo mňa starsi, prdxtym roky pracoval v zahrancii kde zarobil, a postavil dom vo svojej rodnej dedine (pozemok zdedili jeho rodičia po starych rodičoch). Mal dosť našetrené ale splaca hypo, musel si požičať aby to dokončil.
Ja som bola na internate kým som chodila na VŠ, casto sme sa vsak videli, autom to mal ku mne za nejakú hodinu. Po štúdiu som sa vrátila domov k rodičom na nejaký čas, otehotnela som, čo nebolo úplne nečakane a nezelane. Rodičia sa potešili a ponúkli mi ze mozem ostat dokedy chcem. Priatel je tiez rad lebo dieťa chcel, ale az Ked dokoncim školu. Problém nastal ked rpisoa rec na spolocne byvanie. Priateľ ma ten dom, ale je v podstate na konci dediny kde si nemám šancu nájsť prácu, a chce aby som tam isla bývať s ním. On tam síce nebyva zatiaľ, neďaleko ziju jeho rodicia, tak je skôr pri nich - pomaha okolo domu a nemusí varit. Navrhla som aby sme si aspon prenajali byt v meste ktoré je v strede medzi jeho a mojimi rodicmi, nech to je fer, ale to nechce lebo by musel dlhšie dochadzat do práce a platiť najom. Nechcem byt pri rodičoch potom keď sa narodí maly, ale nechcem ani byvat v tom dome. Cim ho presvedčiť aby sme si nasli aspoň nejaky maly byt dočasne? Alebo ostať radsej pri rodičoch v ich byte? Mám pocit že neexistuje žiadne normálne riešenie.
@anonym_0dd21e rozprávali sme sa a navrhla som že teda či by nebolo lepšie ten dom predať a by kúpil byt.. to ale ze v žiadnom prípade a akurát čo sme sa pohadali a odišiel urazený. Tak si teraz ani nepíšeme. Zostanem zatiaľ u rodičov a to fakt rozmýšľam že či má vôbec budúcnost taký vztah
@anonym_autor to je skvelé riešenie problému, on ostane vo veľkom dome sám a ty sa budeš tlačiť v malom byte spolu s rodičmi a dieťaťom
tak snáď v budúcnosti nájde ženu ktorá bude chcieť žiť v dome na dedine a nebude požadovať žiť v meste
Najlepšie pre neho by bolo keby sa ťa zbaví
@anonym_0dd21e rozprávali sme sa a navrhla som že teda či by nebolo lepšie ten dom predať a by kúpil byt.. to ale ze v žiadnom prípade a akurát čo sme sa pohadali a odišiel urazený. Tak si teraz ani nepíšeme. Zostanem zatiaľ u rodičov a to fakt rozmýšľam že či má vôbec budúcnost taký vztah
@anonym_autor nie, taký vzťah, kde ste spolu ešte ani nežili a už ste si urobili dieťa, zmysel nemá. Jeho úplne chápem, teba nie. On nechce predať niečo, čo si sám vybudoval. Ty tvrdohlavo trváš na svojom a lipneš na kávičkách a hlúpostiach. Som zvedavá, čo urobíš, keď vytriezvejú tvoji rodičia a nebudú sa chcieť starať o dve deti.
@anonym_autor len som zvedavá dokedy to bude baviť tvojich rodičov financovať teba aj tvoje dieťa. Začni sa správať ako dospelá žena a nie ako rozmaznané dieťa, ktoré dupe nohami. Nemáš reálnu predstavu ani o živote, ani o partnerstve a vyzerá to, že ani o materstve. V reálnom živote sa ti nebudú všetci prispôsobovať, lebo ty chceš. Spamätaj sa, lebo nakoniec zostaneš slobodná mamička rodičom na krku.
ta si este spravi casom dalsie dieta ,ale s inym , vsak to jej rodicia zvladnu
@anonym_autor však kúpte ten byt spolu. Pekne 50:50 , keď sa ma vzdať svojho majetku.....
@anonym_autor to dieťa bol plán, či náhoda? Lebo ak plan, tak tomu naozaj nerozumiem. Ste pohadani, nepisete si a ty cakas jeho dieta. Ja neviem, takto si skomplikovat zivot, ako keby si nemala 26 a VS, ale bola studentka strednej skoly a mala 16.
@anonym_autor no vidis a to ani nemusim byt jasnovidka,presne som ti pisala ako skoncis.
@anonym_autor prepáč, ale čo ti máme teraz poradiť? Najprv sa rieši byvanie, svadba a potom dieťa. Vy idete naopak. Si tehotná s teraz sa idete hádať o mieste na bývanie… ach jo🤨
Príde mi to s vami ako u malých detí. Ty si tehotná a byvaš u rodicov, priateľ urazený býva u svojich rodičov. Hrozné.
@anonym_autor Dosť neskoro si začala premýšľať. A aj to je otázne či správnym smerom.
@anonym_autor za mna zvlastne reisienie, prva vec mala byt debata o tom, kde budete zit. TAk hadam najdolezitejsie je, kde bude pracovat zivitel rodiny, kym ty mudes RD/MD, dostupnost lekara, sluzieb, skolky, skoly... Ako chces ty teraz riesit SVOJE byvanie, ked o chvilu si na MD? mas na to?
AKA je vlastne moznost, budete s dietatom u tvojich alebo jeho rodicoch, ak sa nezhodnete na najme, alebo budete byvat osve, ako doteraz (ale bez akehokolvek spoluzitia uz cakate dieta.. samozrejme). Ja si myslim, ze ak stavia dom, nebude sa mu chciet vyhadzvoat v tejto dobe peniaze za podnajom. Za mna, ty si este nedozrela na dieta, podla toho co tu citam, otehotnela si bez akejkolvek skusenosti vo vztahu, spoluziti.. na druhej strane ocakavas, ze on spravi ako ty chces :D
@anonym_autor za mna zvlastne reisienie, prva vec mala byt debata o tom, kde budete zit. TAk hadam najdolezitejsie je, kde bude pracovat zivitel rodiny, kym ty mudes RD/MD, dostupnost lekara, sluzieb, skolky, skoly... Ako chces ty teraz riesit SVOJE byvanie, ked o chvilu si na MD? mas na to?
AKA je vlastne moznost, budete s dietatom u tvojich alebo jeho rodicoch, ak sa nezhodnete na najme, alebo budete byvat osve, ako doteraz (ale bez akehokolvek spoluzitia uz cakate dieta.. samozrejme). Ja si myslim, ze ak stavia dom, nebude sa mu chciet vyhadzvoat v tejto dobe peniaze za podnajom. Za mna, ty si este nedozrela na dieta, podla toho co tu citam, otehotnela si bez akejkolvek skusenosti vo vztahu, spoluziti.. na druhej strane ocakavas, ze on spravi ako ty chces :D
@simca06022011 nestavia dom, dom je už postavený, už v ňom pár dní bývala a vadili jej taniere a hrnce, ale navarila v nich aj zjedli
možno ešte nie je skolaudovaný a treba dokončovať
@simca06022011 nestavia dom, dom je už postavený, už v ňom pár dní bývala a vadili jej taniere a hrnce, ale navarila v nich aj zjedli
@anonym_bafa1c ked este nie je skolaudovane tak sup svadba a potom kolaudacia , bude mat aspon polovicu domu zadarmo v podstate 😉
Vies, co je na tom najsmutnejsie? To boharovne ocakavanie, ze on sa musi prisposobit tebe... ked objektivne nemas ani financie, ani byvanie a o chvilu rodis a ocakavas, ze ta "niekto" bude zivit a poskytne ti strechu nad hlavou... o chvilu budes mama a myslis stale ako velke prerastene dieta, co ocakava, ze sa "niekto" o neho postara. Som zvedava, co dietatu povies, preco ste sa s ockom rozisli a nebyvate spolu a co sa vlastne stalo... To ti nie je luto, ze to takto dopadne? 5 rocny vztah a ty sa spravas ako skolkarka, same ja chcem ja potrebujem ja som si naplanovala a ani krok neustupit. Ze muz nema na toto nervy sa ani nedivim...
@anonym_autor vyborne. Mala by si zostat v detskej izbe u rodicov a jemu daj priestor nech si do velkeho domu nastahuje normalnu zenu, ktora si vsetko zariadi podla seba a bude mat komfortne byvanie, zatial co ty budes sediet na kavicke s kamoskami a tvoje decko bude zivorit v jednej izbe u starych rodicov, lebo budes mat ledva na zakladne veci. Dobre to mas naplanovane, uz to len dodrz. Ten chlap si pri tebe znici zivot.
@anonym_bafa1c aha, ja som podla uvodneho prispevku myslela, ze este nie je dokonceny ten dom uplne... no princeznicka je to, co potrebuje vsetko mat naservirovane ako si praje :DD radsej bude u maminy sediet. Lebo si to nemoze zariadit ako len chce... :D pridem, nastahujem sa, pomenime co chcem..
podla mna ona nemala vobec predstavu o zivote, zmyslala si dieta, ved nebrani sa, a cakala ze aj ostatne vsetko je bude chlap plnit ako bude diktovat... co to je za napad bez byvania, odhody, len po stretnutiach na dialku, si urobit dieta neviem.. hlavne, ze rodicia sa tesia :DDD ako male decko
@anonym_autor obcas je lepsie zist z kratsej cesty. Ak neviete ani 1 robit kompromisy, ako chcete budovat vztah? Asi ste na seriozne vztahy este nedorastli.
@anonym_autor sorry si totálne hlúpa
@tilly pol hodku je mesto ale autom, nie pešo. Plus ja nemám auto ani vodičák, celý život zijem v mestach, kde som ho nepotrebovala. V Tom dome som bola aj dlhší čas u priateľa a teda upratovanie tam trva oveľa dlhšie ako v 3i byte. Sú tam oveľa väčšie miestnosti + schody. Všetko je tak zariadené tak divne stroho, vidno že tam žije muž. Nebol tam schopný kúpiť normálnu sadu tanierov a hrncov, sú tam len kadejaké veci čo od rodičov doniesol. Nie je tam detská izba zariadená a on to sám nespraví, nezozenie. Ja nemám chuť sa do toho púšťať lebo tam nechcem bývať. Začarovaný kruh
@anonym_autor tak načo si rozčapala nohy prebohaaaaa bez ochrany 😂 😂😂😂😂😂
@anonym_autor vyborne. Mala by si zostat v detskej izbe u rodicov a jemu daj priestor nech si do velkeho domu nastahuje normalnu zenu, ktora si vsetko zariadi podla seba a bude mat komfortne byvanie, zatial co ty budes sediet na kavicke s kamoskami a tvoje decko bude zivorit v jednej izbe u starych rodicov, lebo budes mat ledva na zakladne veci. Dobre to mas naplanovane, uz to len dodrz. Ten chlap si pri tebe znici zivot.
@konikkon aj ja si myslím. Len rodičia budú časom nešťastní a to dieťa to tiež nevyhralo. Tuto slečna potrebuje ku šťastiu len mesto a kávičky jej to nedôjde do tej hlávky a chlapec dlho sám nebude. Len jej rodičia budú mať dve deti na krku ešte na dôchodku a jeho rodičia vnúča ani neuvidia, lebo princezná sa bude mstiť, že ju chlapec nechal zbuchnutu, plus budú mať hanbu na pol dediny.
@tilly moja mama ma 53 rokov a nikdy vodičák ani auto nemala, lebo žije v meste. Otec auto má, to stačí. Ja si neviem predstaviť byť odkázaná na jeden veľký nákup v meste týždenne kde má priateľ vezme autom. Prechádzky po okolo minimálne, kamarátky žiadne. Socialne kontakty 0 bodov. Potom prácu keď budem hľadať tak zas dochádzanie, este k tomu to najbližšie mesto je veľmi biedne na Tom s prácou. Ale mám si pokaziť život lebo on postavil dom tak teraz sa bude všetko točiť okolo toho.
@anonym_autor toto si si mala preberat v hlavke, pred tehotenstvom. ci si si myslela, ze dom si len tak stavia? pre srandu aby sa nan pozeral, niekde z panelaku, lebo ty nechces dochadzat, mama vodicak nepotrebovala.. :D tebe sa to nezda trosku mimo, toto tvoje zmyslanie? kopa ludi do prace dochadza. Plus tebe ostava roky, aby si si to nacvicila, kedze predpokladam, ze budes s dietatom doma, nebudes ho daval pol rocne do jasiel... ale teda ano, ak nevies fungovat, takto , je lepsie odist z kratsej cesty a nerobit vrasky ani chalanovi a jeho rodine, ani sebe a tvojej rodine. Mne osobne je luto len dietata, pretoze to na hlupost rodicov doplati, tak ci tak.. bud bude mat nekompletnu rodinu a rodicia si to dieta budu pohadzovat, alebo bude mat rozvadenu domacnost :D
@anonym_autor no byť tvojím rodičmi tak ta prefackam
Princezná za pár mesiacov zistí, čo to je niekomu sa prispôsobiť. To nebude žiaden kompromis, to bude úplné prispôsobenie sa človeku, s ktorým sa nebude dať vyjednávať a pri ktorom nepomôže odúvanie sa ani dupanie nohou 🤣
Ešte nech si posníva o pohodovych posedeniach pri kávičke s kamarátkami, čoskoro ju realita oplieska…
@anonym_autor no byť tvojím rodičmi tak ta prefackam
@anonym_3caf24 žiaľ, tu vidno, že výchova zlyhala….
@anonym_autor napisala som ti už predtým, ze skončíš ako slobodná matka s dieťaťom u rodičoch. Len ďalej tlač na pílu.
Ale na druhej strane, aspoň budeš mat (snad) priestor na tie tvoje kavicky s kamoškami, ktoré sú tvojou prioritou no.1.
@anonym_autor kolko ste spolu? O com ste sa zhovarali, hovorili ste vobec o buducnosti? Ved ti muselo byt jasne, ze ked stavia dom, bude chciet v nom byvat a nebude si snad prenajimst byt niekde v meste...

Autorka, tak ako? Porozprávali ste sa? Dohodli ste sa na niečom?