Ako reagovalo okolie na tretie tehotenstvo?
Ahojte, som v 25. týždni tehotenstva, čakáme tretie dieťa. Máme syna aj dcéru. Rodine som tehotenstvo oznámila sama. Ani jeden člen rodiny nereagoval normálne, všetci sa hneď pýtali čo nás to napadlo/či to bola nehoda/načo nám je tretie keď máme syna aj dcéru/či nemáme čo robiť... atď. Ešte aj moja mama povedala že "no to ste si pekne zavarili". Na základe toho som nikomu okrem rodiny ani tehotenstvo neoznamovala. Ale už som v takom týždni že to ľudia vidia. Kamaráti, známy, susedia, lekári či sestričky... všetci hlúpe poznámky. Včera som sedela na dentálnej hygiene a hygienička mi hovorí "nebojte sa to zvládnete takých ľudí už bolo čo nečakane otehotneli a zvládli to". Hovorím my sme tretie chceli. "Naozaj ? Fíha to Vás obdivujem to budete mať ťažké". Muž nechápe čo riešim, že mám na to kašlať ale mňa to tak mrzí. Fakt prisahám nám ešte nikto ani nepogratuloval, všetci len prevracajú očami. Sú tri deti tak moc v dnešnej dobe ?
Všetci riešia z pohľadu "ťažkej doby". A kedy bola doba ľahka? Len ludia viac spohodlneli. Nasmi rodičia nechodili do reštauracie. Vylet bol ist na zmrzlinu. Dovolenka? Ten pojem ani nepoznali. Nepotrebovali.
Dnes presny opak... dovolenka minimalne jedna. Zmrzilna bežna aj denna. Reštika? Kludne aj denne menu... a potom sa stazujeme na tazku dobu. Automaticka pračka. Jednorazove plienky... a kopa ďalšieho...
u nás to bolo ale podobne. Prve obrovska radosť. Druhe tiež. Tretie-a to ste chceli?
Stvrte-a to všetky su vaše?!
Ano naše spoločne. A keby aj boli moje tvoje naše... náš život. Naše fungovanie. Rozhodnutie...
nedaj si to pokaziť.
@anonym_9a1f70 Tak to neviem, kde žiješ. U mňa na okolí/ v práci same bezdetné ženy a muži (dávno po 30ke). Mnoho z nich deti nechce. A aj ti zosobášení majú po väčšine len 1 dieťa, viac nechcú. A tak ja s mojimi dvoma sa cítim ako mnohodetné rodina. Aj v miestnej farnosti je to podobné, väčšinou len jedno dieťa, pár rodín a dvoma deťmi a videl som len jednu rodinu s troma. Takže 3 deti (a vlastne aj 2) nie sú bežné.
@pr85 to je šialené, u nás majú vo farnosti bežne aj 5 detí, veľké rodiny.
Všetci riešia z pohľadu "ťažkej doby". A kedy bola doba ľahka? Len ludia viac spohodlneli. Nasmi rodičia nechodili do reštauracie. Vylet bol ist na zmrzlinu. Dovolenka? Ten pojem ani nepoznali. Nepotrebovali.
Dnes presny opak... dovolenka minimalne jedna. Zmrzilna bežna aj denna. Reštika? Kludne aj denne menu... a potom sa stazujeme na tazku dobu. Automaticka pračka. Jednorazove plienky... a kopa ďalšieho...
u nás to bolo ale podobne. Prve obrovska radosť. Druhe tiež. Tretie-a to ste chceli?
Ano naše spoločne. A keby aj boli moje tvoje naše... náš život. Naše fungovanie. Rozhodnutie...
nedaj si to pokaziť.
@anonym_783d0c presne, moja stará mama je z 11 detí, lde obaja rodičia pracovali na družstve, jedli len to, čo si dopestovali, dochovali. To bola ťažká doba, nie toto. Všetci sú pohodlní
nedaj si to pokaziť.
@anonym_783d0c napíš že dieťa má oblečenie po súrodencoch, nemá iPhone, do školy chodí autobusom a na zahraničný výlet nepôjde, tak ťa roznesú že načo máš dieťa ak sa oň nevieš postarať
@anonym_783d0c presne, moja stará mama je z 11 detí, lde obaja rodičia pracovali na družstve, jedli len to, čo si dopestovali, dochovali. To bola ťažká doba, nie toto. Všetci sú pohodlní
@anonym_9a1f70 vtedy zdravotníctvo bolo slabšie a nebolo očkovanie, tak množstvo detí sa nedožilo dospelosti
moja stará mama mala 4 deti a z toho 2 zomreli v predškolskom veku
@anonym_9a1f70 vtedy zdravotníctvo bolo slabšie a nebolo očkovanie, tak množstvo detí sa nedožilo dospelosti
moja stará mama mala 4 deti a z toho 2 zomreli v predškolskom veku
@anonym_fa2908 no dobre, deti mojej babky všetky žili a stará mama má 10 súrodencov 😃
@anonym_783d0c napíš že dieťa má oblečenie po súrodencoch, nemá iPhone, do školy chodí autobusom a na zahraničný výlet nepôjde, tak ťa roznesú že načo máš dieťa ak sa oň nevieš postarať
@anonym_fa2908 vies co neriesim uz co hovori okolie. Ucim sa resp ucila som sa dlho recyklovat. Aj to oblecenie. Ano maju zopar po surodencoch. Ale nemam problem kupit aj z druhej ruky. Nielen pre deti. Aj pre seba.
Mám dve dcéry veľa ľudí vrátane môjho otca sa dlho pýtalo kedy plánujete syna a ja v predčasnej menopauze
Takže kvalite na všetkých, je to vaša voľba a gratulujem
@anonym_3d7910 my mame 3ch, nase okolie na vychode este deti "dopraje", takze tiez som par rokov pocuvala, ci nebude k nim aj sestricka 😁
@pr85 to je šialené, u nás majú vo farnosti bežne aj 5 detí, veľké rodiny.
@anonym_9a1f70 No Bratislava je iná. Aj tak je v kostole na nedeľnej omsi dobrých 30 % dôchodcov (na omsiach cez deň tvoria možno aj 80 %). 5 člennu rodinu som naživo v Bratislave zatiaľ nevidel.
@anonym_9a1f70 No Bratislava je iná. Aj tak je v kostole na nedeľnej omsi dobrých 30 % dôchodcov (na omsiach cez deň tvoria možno aj 80 %). 5 člennu rodinu som naživo v Bratislave zatiaľ nevidel.
@pr85 No ja nechapem, ze si sa este z toho "progresivneho pekla" neodstahoval🙄🙄
@anonym_3f9db6 Práve, že takéto reakcie majú hlavne progresívni ľudia z hlavného mesta. Tu žije najviac childfree osôb, ktoré deti vnímajú ako príťaž v ich hedonistickom spôsobe života.
@pr85 Som childfree a dieta by som vnimala ako pritaz v mojom hedonistickom zivote. Preto si nijake dieta nerobim. A co je na tom? Ved nech si kazdy robi co chce, nie?
@pr85 Som childfree a dieta by som vnimala ako pritaz v mojom hedonistickom zivote. Preto si nijake dieta nerobim. A co je na tom? Ved nech si kazdy robi co chce, nie?
@anonym_03da4e Rozkrikuje sa tu, ako keby mal 8 deti. Pritom ma 2. A pri opise jeho sex.zivota v inych temach mam pocit, ze uz dalsie pokusy nebudu😆😁

@anonym_autor vôbec si s tých reči nič nerob... My máme 3 syna... Ja vek 42 a partner 46...ka mam dve dospelé dcéry a muž žiadne
. Toto je jeho prvé..ausedia nik nevedel, že máme dieta až teraz keď vidia kočík tlačiť, tak sa niekto nájde a opýta sa... Vnúčik? 😁😱... My sa len zasmejeme a ideme ďalej... 🥹.. Hlavne veľa síl. A dôležité je, aby ste boli vy spokojný a bolo všetko ako ma byt..
@anonym_62f861 toto sa mi stalo nedavno,isla som s najstarsim takmer 18r a aj s najmensim 3r a pani sa ma pyta,ze ci je to vnucik,nie ze by ste boli stara.Ja sa na nu kukam,ze nie syn.Jaj takto mate riadny rozdiel.