Ako reagovať, keď manžel požičia peniaze kolegyni?
Ahojte, ako by ste prosim reagovali, ked zistite, ze manzel pozical kolegyni par tisic, bez toho, aby Vam o tom vobec povedal? Dakujem za nazor
ved píšeš že poznáš - že je to jeho kolegyňa - tak preto...nuž ale keď nie je vôľa na tvojej strane,každá rada je márna.....ale asi pravdepodobne bojíš sa muža alebo ťa blokuje akási pomyselná hanba ísť do firmy - so slušnosťou nikdy nič nepokazíš -ale tvoje rozhodnutie
Tak čo si práve napísala o 20. 29 by som veľmi vážne a zodpovedne začala na tajno odkladať €, výpisy, doklady. Lebo nikdy nevieš a pri takomto požičiavaní a zatajovanie, môžeš veľmi zle skončiť.
Zažila som pred rokmi a preto od kedy som na Mk radím ženám mať svoju rezervu. Už sa to vyplatilo veľa ženám, lebo tisícom sa stalo že skončili s holú riťú a 2 igelitkami
@cacianka ... môžem s Vami len súhlasiť.Tiez som priznala do posledného haliera svoj zárobok a bola ochotná ho použiť na naše potreby.Nic som si neodkladala.Potom manžel šiel pracovať mimo Sk,celych 10 r.som nevidela jednu jeho výplatnú pásku, boli mesiace, keď neprispel ani korunou na syna a svoje poistky.Doslo to tak ďaleko,ze aj ked sme neboli rozvedení, musela som súdnou cestou žiadať o výživné na syna...A teraz pointa: keď som žiadala manžela,aby mi dal na platenie exekúcie/vznikla v období, keď sme sa ani nepoznali -bol ručiť "kamarátovi,,/,dal na poistky/jeho a jeho so synom/a na potreby syna, lebo sama to neutiahnem ,tak mi p.manzel povedal, že dobrá gazdiná má našetrené.Vsetko bolo spoločné/aj v období, keď manžel bol bez práce alebo zarobil menej ako ja/a zrazu už bolo jeho a moje,bez toho, aby si plnil svoje povinnosti/exekúcia,poistky,syn/
ved píšeš že poznáš - že je to jeho kolegyňa - tak preto...nuž ale keď nie je vôľa na tvojej strane,každá rada je márna.....ale asi pravdepodobne bojíš sa muža alebo ťa blokuje akási pomyselná hanba ísť do firmy - so slušnosťou nikdy nič nepokazíš -ale tvoje rozhodnutie
@naniki bojí sa mužovi zavolať na telefón, to je tiež divné. Ja nechápem jedno, človek spraví prúser a ten druhý sa ho bojí konfrontovať?!
@naniki podla mena viem, z rozpravania..osobne sa s nou nepoznam. A isto nepojdem k niekomu do prace.
Ja som sa pytala na nazor, co by ste robili vy ako manzelky..ja som si to s nim vydiskutovala, zaver je taky aky je...to ze niektora by jej pisala, isla robit poriadky do prace, neznamena ze to povazujem ja za spravne a idem to robit. Hovadinu spravil moj muz a ako sa k tomu zachoval.
ale veď píšem že je to na tebe....tak seď doma a hľadaj pravdu sama v sebe - alebo dôveruj bezmedzne manželovi a jeho - ako píšeš " blbostiam " - 6 strán popísaných a ty vlastne si k ničomu nedospela,lebo ti stačí jeho vysvetlenie.....no tak uzavri debatu a riaď sa podľa seba
a nikto nehovorí o robení poriadkov ! čo je na tom zlé, že chceš vysvetlenie ako manželka kde a načo odišli spoločné príjmy? Veď nemal tvoj súhlas a nie je to zanedbateľná čiastka
Ja pracujem v inom meste ako oni...ona je externa uctovnicka, nechodi kazdy den do prace (netusim kedy chodi)....a ona mozno netusi, ze on je vol a nic mi nepovedal..to je medzi mnou a muzom ..
@cacianka ... môžem s Vami len súhlasiť.Tiez som priznala do posledného haliera svoj zárobok a bola ochotná ho použiť na naše potreby.Nic som si neodkladala.Potom manžel šiel pracovať mimo Sk,celych 10 r.som nevidela jednu jeho výplatnú pásku, boli mesiace, keď neprispel ani korunou na syna a svoje poistky.Doslo to tak ďaleko,ze aj ked sme neboli rozvedení, musela som súdnou cestou žiadať o výživné na syna...A teraz pointa: keď som žiadala manžela,aby mi dal na platenie exekúcie/vznikla v období, keď sme sa ani nepoznali -bol ručiť "kamarátovi,,/,dal na poistky/jeho a jeho so synom/a na potreby syna, lebo sama to neutiahnem ,tak mi p.manzel povedal, že dobrá gazdiná má našetrené.Vsetko bolo spoločné/aj v období, keď manžel bol bez práce alebo zarobil menej ako ja/a zrazu už bolo jeho a moje,bez toho, aby si plnil svoje povinnosti/exekúcia,poistky,syn/
@viera012345 ten moj geroj ex tiež nenosil výplatu, lebo musel zaplatiť nejaké výdavky, lebo ešte neposlali na účet, lebo požičal kamošovi , lebo lebo lebo. vždy nejaké rozprávky, až mi praskli nervy a rozviedla som sa. v procese rozvodu bol nezvestný nejaké 4 roky, často u nás zvonili policajti v civile aj uniforme, chodilo mu mrte pošty, potom aj od exekútorov, polície, nič nepreberal, ani rozviesť nás nechceli - že ho ,mám hľadať, Ja ? ked ani policajti ho nevedeli ?! Takmer 4 roky trval rozvod. A potom blomba na byt - jeho polovicu, 3 exekúcie. takto sa mu pretočili hodnoty a preplo mu po pár rokoch a ťahalo sa to. a ja od nuly, doteraz -takmer 25r od rozvodu problémy s bytom.
@viera012345 ten moj geroj ex tiež nenosil výplatu, lebo musel zaplatiť nejaké výdavky, lebo ešte neposlali na účet, lebo požičal kamošovi , lebo lebo lebo. vždy nejaké rozprávky, až mi praskli nervy a rozviedla som sa. v procese rozvodu bol nezvestný nejaké 4 roky, často u nás zvonili policajti v civile aj uniforme, chodilo mu mrte pošty, potom aj od exekútorov, polície, nič nepreberal, ani rozviesť nás nechceli - že ho ,mám hľadať, Ja ? ked ani policajti ho nevedeli ?! Takmer 4 roky trval rozvod. A potom blomba na byt - jeho polovicu, 3 exekúcie. takto sa mu pretočili hodnoty a preplo mu po pár rokoch a ťahalo sa to. a ja od nuly, doteraz -takmer 25r od rozvodu problémy s bytom.
@cacianka 🙈
@cacianka strasne. 😔
No ja by som teda do prace nesla ani za kolegynou. Ani to tiez neriesila cez telefon. Nie je nad osobny kontakt. V telefone clovek nevidi a nepocuje vsetko. Nie to vobec nie je vhodne. Za mna si to autorka urobila dobre. Drzim palce nech sa prachy vratia. Ale neviem kedy a ci by ma preslo nasranie
No ja by som teda do prace nesla ani za kolegynou. Ani to tiez neriesila cez telefon. Nie je nad osobny kontakt. V telefone clovek nevidi a nepocuje vsetko. Nie to vobec nie je vhodne. Za mna si to autorka urobila dobre. Drzim palce nech sa prachy vratia. Ale neviem kedy a ci by ma preslo nasranie
@pralinka25 👍 este je panko urazeny...strasne sme sa pohadali.. mna nastvala celkovo jeho reakcia, kaslat na "jeho"peniaze.
@viera012345 strašné
A ako ste to vlastne vyriešili? Uzavreli?
A ako ste to vlastne vyriešili? Uzavreli?
@elviku11 nijako..nic zle nespravil podla neho
@cacianka och :(, čo si nepožiadala o zrušenie BSM za trvania manželstva?
@jakubrianka pred rokmi to bolo dosť ťažké dosiahnuť, ale požiadala. Súd prebehol dosť rýchlo, aj bez neho. Rozvod trval dlllllho
Ano uplne ti rozumiem. Ten princip a sposob ....
@jakubrianka dostať právne rady bolo ťažké, boli dosť drahé a ja som nemala vysoký príjem ( kultúra), nefungoval internet a takéto možnosti ako máme napr teraz aj tu na MK. Rozdelenie BSM bola vtedy neznáma ,rarita. Aj preto sa snažím v tomto smere poradiť ženám , aby nedopadli ako ja, aby mali svoju hrdosť aj nejaké povedomie o finančných možnostiach
Tiez patrim k tym, co pomerne ochotne pomahaju 🙂 Vypocujem, polutujem, rozmyslam ako by som vedela pomoct. Tiez som peniaze poziciavala. Obcas aj tak, ze o tom manzel nevedel. Vzdy som ale pozicane peniaze dostala spat. Potom si manzel urcil, ze ak chcem pozicat, musi o tom vediet a suhlasit s tym. A neskor sme spolu pozicali mojej kolegyni vsetky peniaze, co sme mali, vtedy do cca 100 tis. SK. Vratila trochu neskor, lebo cakala na predaj bytu a vyplatenie penazi. Nemam v tomto smere negativne skusenosti. Ale som rada, ze dnes uz odo mna nikto peniaze pozicat nepyta. Uz by som zrejme nepozicala. Mozno aj tvoj manzel chcel pomoct. Myslel, ze tyzden rychlo ubehne a peniaze budu nazad na ucte. A mozno sa len nechcel pohadat a nakoniec pocut vsetko to, co si mu teraz vykricala.
Raz pozicia a zrusenie BSM? Wau, to je sila.
Raz pozicia a zrusenie BSM? Wau, to je sila.
@jasoni ...ja mam v tomto smere najnegativnejsie skusenosti, neviem, ci by to vôbec niekto pochopil
bože ženy , ja by som bola štastná keby to bolo LEN 4 000 eur . Môj vtedy ešte manžel požičal v priebehu jedného roka asi 70 tis eur, kde 45 tis sme už nikdy nevideli a zvyšných 25 tis som vytĺkala ja od jeho brata a otca. mal svoj účet kde mu chodila výplata , mala som od neho kartu keby bolo treba ale nemala som prístup k obratom . Muž ktorému požičal sa hodil do osobného bankrotu , firmu hodil do likvidácie . A to bol len začiatok , to čo nasledovalo potom .. úplne mu preplo . On sám nerád na to spomína , je po liečení a zatiaľ sa drží šlape ako hodinky.
ako to dopadlo autorka ? vratila to do tyzdna?
@mamina7070 to je super, že niekto sleduje kedy ten týždeň ubehol :D
@mamina7070 ono je to viac zamotane
ako zamotane? tak zjavne nevratila

Mňa tak najlepšia kamoška oklamala pred mnohými rokmi, že majú nedoplatok na elektriku ale je to omyl. Vraj musia najprv zaplatiť a potom reklamovať...čo mohla byt pravda. Bolo to vo výške mojej výplaty. Dala som jej len do ruky. Sľubovala, že vráti. Neozyvala sa, potom ze jej priateľ mi domov donesie. Zdrhla na druhú stranu republiky. Priateľ mi nedvíhal telefony. Zavolal mu môj brat z utajeného čísla. Kamošky priateľ sa priznal, že peniaze nemá a priateľka sa odstahovala za pracou. Nakoniec som bola za jej rodičmi a zistila som, že priateľ gambler a splacali dlhy veriteľom. Rodičia mi zaplatili za ňu.
Malo to ešte dohru, že mi ex-kamoska zavolala a vynadala, že prečo som do toho zatiahla jej rodičov 😂. Od vtedy sa len pozdravime, keď sa náhodou stretneme po dlhom čase na ulici.