Ako reagovať, keď manžel požičia peniaze kolegyni?
Ahojte, ako by ste prosim reagovali, ked zistite, ze manzel pozical kolegyni par tisic, bez toho, aby Vam o tom vobec povedal? Dakujem za nazor
Autorka - počkala by som ten týždeň, či fakt vráti.
Ináč, dohodli ste sa nejak s mužom do budúcna? Že také požičiavania sa budú schvaľovať vo dvojici a vopred? Či ani na takú dohodu nepristúpil?
Dohodli sa, že jej nepožičia podnikateľ, ale Tvoj muž, lebo podnikateľ mu poslal výplatu...dobrá logika🤦 No ak je to tak, tak držím palce, nech to vráti. Je mi Ťa ľúto.
dôležite, aby to vratila, ked to dal na pekne slovo, už ich nikdy neuvidiš, možno je seriózna.
preto ma napadol pomer
a kolegyna vyplatu nedostala? a ma vobec z coho vratit?
ako vlastne gazdujete ? co plati muz a co ty?
cele je to divne
a kolegyna vyplatu nedostala? a ma vobec z coho vratit?
ako vlastne gazdujete ? co plati muz a co ty?
cele je to divne
@mamina7070 mame to podelene, doteraz sme fungovali normalne...o tie peniaze mi nejde..ide mi o princip, nic viac.
ja na rozdiel od mnohých by som išla priamo za kolegyňou,ale hneď v zárodku,bez toho,aby som sa spýtala najprv muža - viem,pre mnohé divné,ale je to najjednoduchší spôsob poznania pravdy - lebo kolegyňa nebude určite pripravená.Slušne priamo by som sa jej opýtala,na aký účel jej môj manžel požičal peniaze a či má spísaný nejaký doklad o pôžičke.Ono moment prekvapenia face to face je niekedy najdôležitejší - nie každý je pohotový a nehanbila by som sa - veď si jeho žena.Na reakcie manžela by som ohľad nebrala,či by sa mu to páčilo alebo nie.Ty ani jej nemáš čo vysvetľovať,prečo si za ňou išla s touto otázkou - peniaze v manželstve sú spoločné,čiže analogicky požičal aj tvoje - toto by bolo moje zdôvodnenie.A čo si kto myslí - by mi bolo jedno.Aj u muža - takto sa negazduje a nespráva muž,ktorý je zodpovedný a manželka má pre neho istú hodnotu.Lebo pravdu povediac,aj keď nepredvídal,že to možno zistíš,takže sa môže ohradiť,že vo výpise to vidno - ale zahmlievanie je horšie ako priame klamstvo.To je ako keď niekto vysvetľuje lož slovným zvratom : " Ja som ti neklamal,len som ti o tom nepovedal,lebo som to nepovažoval za podstatné"
Ako prvé by ma napadlo, že spolu niečo mali...Neverím, že muž dá žene len tak...Kedy mu to ona asi tak vráti?
a to ze pozical taku sumu nejako nabura vas rozpocet? alebo napr dovolenku a pod?
aj mne na tom vadi to ze jedna s tebou ako s handrou nevazi si ta a este teba ponizuje ked davas legitimne otazky
Vadilo by mi to a nerozviedla by som sa preto. S muzovi by som povedala, ze si neželám aby sa peniaze požičiavali co i len na jeden den. Toto je dost velka suma aby sa nevrátila. A to ze mu vyplakáva nejaka kolegina, ma vobec nezaujima. Ze to co je? Kde je ta hranica?
Tak mu povedz, že toto sa nerobí. Mal ti dať vedieť a zároveň mať s kolegyňou podpísaný papier. Čo ak kolegyňa nevráti?
a to ze pozical taku sumu nejako nabura vas rozpocet? alebo napr dovolenku a pod?
aj mne na tom vadi to ze jedna s tebou ako s handrou nevazi si ta a este teba ponizuje ked davas legitimne otazky
@mamina7070 písala, že už nemá ...
Muži sú klamári a obrovskí. To buď rada koľko vecí ani nevieš
ja na rozdiel od mnohých by som išla priamo za kolegyňou,ale hneď v zárodku,bez toho,aby som sa spýtala najprv muža - viem,pre mnohé divné,ale je to najjednoduchší spôsob poznania pravdy - lebo kolegyňa nebude určite pripravená.Slušne priamo by som sa jej opýtala,na aký účel jej môj manžel požičal peniaze a či má spísaný nejaký doklad o pôžičke.Ono moment prekvapenia face to face je niekedy najdôležitejší - nie každý je pohotový a nehanbila by som sa - veď si jeho žena.Na reakcie manžela by som ohľad nebrala,či by sa mu to páčilo alebo nie.Ty ani jej nemáš čo vysvetľovať,prečo si za ňou išla s touto otázkou - peniaze v manželstve sú spoločné,čiže analogicky požičal aj tvoje - toto by bolo moje zdôvodnenie.A čo si kto myslí - by mi bolo jedno.Aj u muža - takto sa negazduje a nespráva muž,ktorý je zodpovedný a manželka má pre neho istú hodnotu.Lebo pravdu povediac,aj keď nepredvídal,že to možno zistíš,takže sa môže ohradiť,že vo výpise to vidno - ale zahmlievanie je horšie ako priame klamstvo.To je ako keď niekto vysvetľuje lož slovným zvratom : " Ja som ti neklamal,len som ti o tom nepovedal,lebo som to nepovažoval za podstatné"
@naniki ja este dodam, neopytala by som sa na aky ucel pozical, ale na co jej dal peniaze. Lebo ak by sa jej opytala na co pozical, vnukla by jej hned moznost odpovede
Tak mu povedz, že toto sa nerobí. Mal ti dať vedieť a zároveň mať s kolegyňou podpísaný papier. Čo ak kolegyňa nevráti?
@margotka17 ak nevrati, vysudia. Tym ze to islo vez ucet. Este keby dal do poznamky pozicka, bolo by to este lepsie
@margotka17 ak nevrati, vysudia. Tym ze to islo vez ucet. Este keby dal do poznamky pozicka, bolo by to este lepsie
@liv1 strasne si naivna
nevysudi nic tak lahko, este bude mat naklady na sud a exekutora
Preboha... Drbe mu?
@liv1 strasne si naivna
@mamina7070 alebo povie ze ona mu požičala a on jej iba vrátil
Nevydiera ho? 😃
Boze baby zase nemajte scifi scenare 😃 iba som chcela vediet co by ste robili, keby to vyviedol vas muz.
@liv1 strasne si naivna
@mamina7070 ze naivna 😁. Tak viem, lebo moj brat vysudil. Ak by jej dal peniaze do ruky, to nevysudi nikdy ak by neboli svedkovia. Ale poslane cez ucet, to je jasny dokaz, plus kolegovia ak o tom vedeli
Len taka otazja, to ma muz taku dobru vyplatu ze moze po vyplate pozicat 4tis? A ked aamestnavatel vyplati mzdu tak on chudacik nema k dispiziciu 4tis. No autirka, toto snrdu dobeym vymyslom.
Len taka otazja, to ma muz taku dobru vyplatu ze moze po vyplate pozicat 4tis? A ked aamestnavatel vyplati mzdu tak on chudacik nema k dispiziciu 4tis. No autirka, toto snrdu dobeym vymyslom.
@som_realistka nema taku vyplatu vobec...kiezby to bol vymysel.
@som_realistka ved uplnu blbost mi povedal...
@liv1 no paráda, chces pomôcť a zamotas sa 🤕
veď práve preto,že ti povedal blbosti - aj to by mňa osobne vyrušovalo,že zahmlieva.AKo píšem vyššie - choď priamo za kolegyňou - slušne a bez emócií - a povedz pravdu - z akého dôvodu jej poslal takú vysokú sumu a kedy to vráti....viac netreba - ak ak ti v tom bráni,že si vyrobíš "hanbu" - na to neprihliadaj.Tvoj muž si vyrobil mega hanbu už tým,že rozhodol o spoločných peniazoch on sám bez tvojho vedomia !
veď práve preto,že ti povedal blbosti - aj to by mňa osobne vyrušovalo,že zahmlieva.AKo píšem vyššie - choď priamo za kolegyňou - slušne a bez emócií - a povedz pravdu - z akého dôvodu jej poslal takú vysokú sumu a kedy to vráti....viac netreba - ak ak ti v tom bráni,že si vyrobíš "hanbu" - na to neprihliadaj.Tvoj muž si vyrobil mega hanbu už tým,že rozhodol o spoločných peniazoch on sám bez tvojho vedomia !
@naniki ja sa s nou nepoznam..nebudem k nim do firmy chodit
Uff, neviem ako by som reagovala, ale nasralo by ma to riadne. Píšeš, že to skončilo hádkou úplne o niečom inom. O čom?
no asi by som debatu s nim skoncila, ale o tyzden by som sa vratila, ci su uz peniaze naspat... kedze ich pozical na tyzden. A nepovazoval za dolezite.. no kedze asi to bola velka cast jeho penazi, kedze dalsich 4t nema, tak by odo mna si tiez krasnu hubovu polievku vypocul. A otocil by to na mna tak ma zarobene na riadny problem doma. A to peklo, ked to kolegynka nevrati, by si neprial nik.
A ano, ako jeho zena, kedze chlap ma viditelne nadstandardne vztahy s kolegami/kolegynami, by som sa tam veru sem tam zastavila. Nevidim dovod ich nepoznat. Cloveku kolkokrat aj nahodne "doniesla som ti toto" a par pohladov na pracovisku povie viac ako milion slov. Nie som stihacka,ale doveruj/preveruj... inak ostnes za hlupanu a este s vybielenymi uctami (ano prehanam, naschval, ale kludne sa moze stat)
A asi by som nadsene ja za kolegynou nesla sa vypytovat, ale od chlapa by som trvala na tom, preco a ana co jej tolko penazi dal.

Hned by som si zrusila spolocny ucet moje peniaze by isli len na moj ucet a nedostal by sa ku nim. Tak on vezme 4000e a posle ich kolegyni 🙈 4000 ma malokto na ucte v dnesnej dobe.. ak ma niekto viac, tak ich ma odlozene na sporiacom ucte, ale teda aby ich len tak lazom plazon poslal niekomu, tak to je celkom zaujimave.
@ema22270 mame kazdy svoj