icon

Ako reagovať, keď mi priateľ nadáva a následne ma ignoruje?

Dnes o 18:29

Ahojte. Priatel mi nadava a nasledne ma ignoruje. Napriklad dnes chcela som mu pomoct vonku povedal mi ze mam ist do pi.. prec lebo mu len zavadziam. Tresol so vsetkym co mal v rukach povedal mi ze ho zo mna boli hlava a teraz ma cely cas ignoruje. Deju sa taketo situacie casto. Ked ma nervy vybuchne na mna aj ked nic neurobim a ignoruje ma. Ako by ste reagovali ????

Strana
z2
anonym_505ba0
Dnes o 20:01

@anonym_autor Pomohol som si s AI,nech je to zrozumiteľne napísané:

1.Pochody v jeho hlave (Prečo to robí?)
Vnútorný pretlak a neschopnosť regulácie: Vo vnútri je hlboko nespokojný, frustrovaný alebo má pocit straty kontroly nad svojím životom. Keď prichádza záťaž (hocijaká maličkosť vonku), jeho psychika nedokáže tlak spracovať zdravo.

Hľadanie obetného baránka: Potrebuje ventil. Ty si najbližšie, tak do teba kopne. Keď ti vynadá a pošle ťa preč, na sekundu uvoľní svoju vnútornú agresiu.

Potreba moci cez tvoje utrpenie: V chvíli, keď ťa rozplače a začne ťa ignorovať (tzv. silent treatment), zažíva pocit falošnej moci. Vidí, že na neho reaguješ, že ťa to bolí – a v tej zvrátenej logike si hovorí: „Vidíš? Ovládam ťa. Mám navrch.“
Emocionálna chudoba (Gaslighting): Keď plačeš, pre neho si „príliš precitlivená“, pretože on sám svoje emócie necíti alebo ich potláča. Označiť tvoj plač za „kino“ je len obranný mechanizmus, aby si nemusel niesť vinu za to, že ti ublížil. Zhodí to na teba.

2. Pochody v tvojej hlave (Prečo v tom ostávaš?)
Hľadanie viny v sebe: Hovoríš si: „Možno som naozaj nemala nič hovoriť, možno som ho vyprovokovala.“ Trestáš sa za jeho správanie a snažíš sa byť lepšia, tichšia, nenápadnejšia, aby bol pokoj.

Hlboká nádej na zmenu: Dávaš mu šancu za šancou, pretože si pamätáš jeho pekné chvíle. Veríš, že keď sa budeš dostatočne snažiť, on pochopí, aká si a konečne sa zmení.( Ale nezmení sa, bohužiaľ,to tu vedia všetci na MK)

Strata sebahodnoty: Tvoje slzy nie sú slabosť – je to tvoja duša, ktorá kričí, že toto nie je v poriadku. Každým takýmto momentom sa však tvoja dôstojnosť zmenšuje a ty uveríš tomu, že si nezaslúžiš nič lepšie.

Krátke zhrnutie na záver: Prečo sa nezmení a čo s tým?
On sa nezmení: Človek, ktorý necíti sebareflexiu, neprosí o odpustenie, ale namiesto toho ťa ignoruje a ponižuje, sa sám od seba nezmení. Bez odbornej terapie a hlbokej pokory to bude len horšie – výbuchy budú častejšie a tvoje sebavedomie nižšie.

Ty máš svoju dôstojnosť: Tvoja hodnota nestojí na tom, či ťa on láskavo príjme, alebo pošle preč. Si vzácny človek a zaslúžiš si pokoj, bezpečie a rešpekt, nie strach z toho, kedy zase vybuchne.

Nie je jediný na svete: Svet je obrovský a žijú v ňom muži, s ktorými sa nepláče od zúfalstva, ale od šťastia. Odísť od toxického človeka nie je prehra – je to záchrana tvojho vlastného života a tvojej duše.

anonym_6cf8ca
Dnes o 20:23

poslala by som aj ja jeho do piče. A odišla, navždy.
to si vážne myslíš že tento vzťah má budúcnosť?

anonym_492cf8
Dnes o 20:34
@futbalista27

@anonym_f8f55d ahoj prosim ta vyjadruj sa slusne na tomto fore by sa nemali pisat ziadne vulgarne slova dakujem za pochopenie

@futbalista27 vcera ti zrusili ucet, zrusia ti aj tento, kedze si zas vlezeny vsade

futbalista27
Dnes o 20:36
@anonym_492cf8

@futbalista27 vcera ti zrusili ucet, zrusia ti aj tento, kedze si zas vlezeny vsade

@anonym_492cf8 ahoj dufam ze nezrusia ja uz pisem k teme tie moje odpovede mozes si precitat

earlgrey
Dnes o 20:40
@futbalista27

@anonym_492cf8 ahoj dufam ze nezrusia ja uz pisem k teme tie moje odpovede mozes si precitat

@futbalista27 Milan, zase? 🤦‍♀️

futbalista27
Dnes o 20:44
@earlgrey

@futbalista27 Milan, zase? 🤦‍♀️

@earlgrey ahoj ano ale uz pisem normalne k teme uz ziadne sportove

earlgrey
Dnes o 20:48
@futbalista27

@earlgrey ahoj ano ale uz pisem normalne k teme uz ziadne sportove

@futbalista27 Ale vieš, že teba nezablokovali kvôli športu? ale kvôli tomu, že si bol otravný. Tak sa snaž to už nerobiť, ale aj tak, keď ťa niekto znova nahlási, letíš odtiaľto.

heidi4
Dnes o 20:49

@anonym_autor boze dievca ved nic lahsie neexistuje.
Posle ma do P? Jasny rozkas, sefe. Viac netreba hovorit, vsetko jasne. V sekunde by ma nebolo a uz by ma nevidel, a keby sa nahodou cudoval, velmi pokojne v style "Uvarim dnes zemlovku, mam chut na sladke" by som mu odpovedala, ze mu nebudem predsa zavadzat a sposobovat bolesti hlavy. Velmi rada ho toho usetrim a sla by som dalej, az kym by som bola uplne ze prec. 🙂
A najma totalne pokojne. Nema ta co rozhodit, stresovat, nic zle si nespravila. To on ma v sebe bordel, jeho problem, nie tvoj.
Easy peasy. Vsak predsa nebudem niekomu zavadzat a kazit den, ci?
Nemas tazsiu otazku? 😅
Nedajboze si mu chcela ist upiect bublaninu za to ci ako inak sa da na to reagovat? "Pusinkou?" Sexom ci jeho odopieranim mu? 😅
Kks fakt nechapem tieto otazky, to akoze fakt ludia nevedia, co dalej po takom vystupe cloveka? 😁

heidi4
Dnes o 20:53
@futbalista27

@anonym_9f56d8 prepac ze som len vyjadril svoj nazor

@futbalista27 to nebol nazor, ale prosba / ziadost

heidi4
Dnes o 20:55
@anonym_8b86b3

@anonym_autor tak ako ti povedal, išla by som do pi.e. Mňa udivuje, že si toto fakt ženy nechajú.

@anonym_8b86b3 a dlhodobo 🤣🤣👌🏻 kks mne by jeden takyto "zazitok" stacil a letela by som prec od neho. Ale dobrovolne dlhodobo toto pocuvat, zazivat?? Na co?? Co jej za to platia, ci?
Ci caka, ze snad sa raz sam od seba zmeni? 😬😅
Tiez mi mozog stoji z tych bab. Ze nevedia, co maju robit. Ach.

zuzanaete
Dnes o 20:56
@heidi4

@anonym_autor boze dievca ved nic lahsie neexistuje.
Posle ma do P? Jasny rozkas, sefe. Viac netreba hovorit, vsetko jasne. V sekunde by ma nebolo a uz by ma nevidel, a keby sa nahodou cudoval, velmi pokojne v style "Uvarim dnes zemlovku, mam chut na sladke" by som mu odpovedala, ze mu nebudem predsa zavadzat a sposobovat bolesti hlavy. Velmi rada ho toho usetrim a sla by som dalej, az kym by som bola uplne ze prec. 🙂
A najma totalne pokojne. Nema ta co rozhodit, stresovat, nic zle si nespravila. To on ma v sebe bordel, jeho problem, nie tvoj.
Easy peasy. Vsak predsa nebudem niekomu zavadzat a kazit den, ci?
Nemas tazsiu otazku? 😅
Nedajboze si mu chcela ist upiect bublaninu za to ci ako inak sa da na to reagovat? "Pusinkou?" Sexom ci jeho odopieranim mu? 😅
Kks fakt nechapem tieto otazky, to akoze fakt ludia nevedia, co dalej po takom vystupe cloveka? 😁

@heidi4 Na zmierenie si treba urobit dieta.

heidi4
Dnes o 20:57
@anonym_autor

Strasne ma to psychyckky vycerpava, hlavne ked sa rozplacem lebo mi tie jeho slova strasne ublizuju a on mi povie ze co za kino tu predvadzam 😔

@anonym_autor mas volbu, ostat alebo odist. Ty si z nejakeho nepochopitelneho dovodu volis to prve. OK. Vsak mozes, preco by si nemohla.
Rozhodla si sa vsak ostat, tak sa necuduj a znasaj to, ked vies, aky je. Proste znasas dosledky svojho rozhodnutia, co ti nie je na tom jasne? TY si sa rozhodla, TY si ostala, TY sa dobrovolne vystavujes tomu cloveku. Vsak nikto ta snad nenuti. Tak pytaj sa seba, preco a co dalej. Ty si sa do tej situacie dostala a ostavas v nej.
(Rozumies tej rovnici, co ti chcem povedat?)
Co si priviazana k radiatoru??

futbalista27
Dnes o 21:00
@earlgrey

@futbalista27 Ale vieš, že teba nezablokovali kvôli športu? ale kvôli tomu, že si bol otravný. Tak sa snaž to už nerobiť, ale aj tak, keď ťa niekto znova nahlási, letíš odtiaľto.

@earlgrey no dufam ze ma uz nikto nenahlasi ale ved tebe sa so mnou dobre pise vsak

marca12
Dnes o 21:00

@anonym_autor Poslala bu som ho do tej pi...ja a to navzdy. Zena,maj uctu k sebe. Ty sa vobec nemas rada,ked s takym chujom marnis cas.

earlgrey
Dnes o 21:01

Raz! Len raz by ma poslal niekto do pi.... tak by som tam odišla už navždy. Nestrpím vulgárne vyjadrovanie, sama tak nerozprávam a netolerujem to ani od partnera.
Prečo si vlastne s ním? má vtáka zo zlata?

earlgrey
Dnes o 21:02
@futbalista27

@earlgrey no dufam ze ma uz nikto nenahlasi ale ved tebe sa so mnou dobre pise vsak

@futbalista27 🤣 mne sa dobre píše s každým 🤷‍♀️

futbalista27
Dnes o 21:09
@earlgrey

@futbalista27 🤣 mne sa dobre píše s každým 🤷‍♀️

@earlgrey oki aj mne tiez a odkial si z ktoreho mesta

anonym_f8f55d
Dnes o 21:10
@futbalista27

@anonym_f8f55d ahoj prosim ta vyjadruj sa slusne na tomto fore by sa nemali pisat ziadne vulgarne slova dakujem za pochopenie

earlgrey
Dnes o 21:19
@futbalista27

@earlgrey oki aj mne tiez a odkial si z ktoreho mesta

@futbalista27 Z KE z KVP 🤣

futbalista27
Dnes o 21:22
@earlgrey

@earlgrey wau to naozaj no super ale naozaj ci si robis srandu teraz

heidi4
Dnes o 21:23
@earlgrey

@earlgrey tak toto je uz na rande, lidicky! 😁 Nahody neexistuju👌🏻👌🏻🤣 ide vikend, bude slnecno, hmm, idealny timing :D (isto to prezije nejak, ze uz nie si panna 🤭😅🤣)

earlgrey
Dnes o 21:24
@heidi4

@earlgrey tak toto je uz na rande, lidicky! 😁 Nahody neexistuju👌🏻👌🏻🤣 ide vikend, bude slnecno, hmm, idealny timing :D (isto to prezije nejak, ze uz nie si panna 🤭😅🤣)

@heidi4 ale mám dieťa 🤔

heidi4
Dnes o 21:24
@earlgrey

@heidi4 ale mám dieťa 🤔

@earlgrey ups. Tak to si si posrala 😬😅

earlgrey
Dnes o 21:25
@futbalista27

@earlgrey wau to naozaj no super ale naozaj ci si robis srandu teraz

@futbalista27 vážne vážne, ak ma chceš vidieť, tak oproti poliklinike v Bille pracujem 🤷‍♀️

earlgrey
Dnes o 21:25
@heidi4

@earlgrey ups. Tak to si si posrala 😬😅

@heidi4 Tiež si myslím 🥹😓

futbalista27
Dnes o 22:17
@earlgrey

@futbalista27 vážne vážne, ak ma chceš vidieť, tak oproti poliklinike v Bille pracujem 🤷‍♀️

@earlgrey super ano jasne ze ta chcem vidiet poliklinika je dole billa trosku vyssie oproti kostolu

futbalista27
Dnes o 22:19
@earlgrey

@heidi4 Tiež si myslím 🥹😓

@earlgrey super takze sa mozeme zoznamit to znamena ze si slobodna

earlgrey
Dnes o 22:23
@futbalista27

@earlgrey super takze sa mozeme zoznamit to znamena ze si slobodna

@futbalista27 Nie som slobodná 😁

Strana
z2