Ako reagovať na kontroverzný kompliment muža?
Ahojte. Bola som v kadernictve, dala mi teraz trosku inu farbu. A muz mi vecer povedal: Pri tomto ucese ti vynika nos. Ja som sa len zacudovala, ze nos? A on sa na to urazil, ze on mi dal kompliment a mne sa to nepaci, ze jemu sa moj nos paci. Nedal si vysvetlit, ze na taketo som ja citliva a prosto nechcem, aby mi vynikal zrovna nos. Prosto ja taketo ako kompliment neberiem. A odmietol pochopit moje pocity. Ako by ste to brali vy? V pohode ako kompliment?
@anonym_autor Kristebože... trápiť sa kvôli takejto hovadine tak, že namiesto myknutia plecom vypisujem na MK?! Spamätaj sa, autorka, lebo ho o chvíľu otráviš tak, že ti nebude mať kto vtipkovať o tvojom nose...
@danica2711 Ale ja som nad tym mykla plecom, ON z toho vyrobil konflikt a urazil sa, nie ja! A neriesim konflikt, ale len to, ci taketo typy hlasok - vynika ti nos - ine zeny by brali ako kompliment. Nic ine!
@anonym_autor Ahoj, ale on to naozaj nemusel mysliet v zlom. Pretoze kedze sama vies,ze jemu sa tvoj nos paci, tak preto povedal, ze ti vynika nos ked si dosla s novym ucesom. Asi chcel poukazat na to, ze si zvolila dobry uces, lebo to co sa mu na tebe paci este viac tym ucesom vynikne🤷♀️ Ja by som to pochopila takto a este by som sa na tom zasmiala🤷♀️ Alebo by som mu splechla naspät, ze som teda rada,ze novy uces je taky fajn a ze mi na nos moze dat rovno pusu. Autorka, beries to priliz vazne a osobne. Niektore veci treba odlahcit, vziat ako taky kompliment, na ktorom sa obaja viete zasmiat, ale to by si aj ty nemala byt ako vazna mumia, ale to proste vziat s lahkostou a vtipom jemu naspät.
@anonym_autor Ahoj, ale on to naozaj nemusel mysliet v zlom. Pretoze kedze sama vies,ze jemu sa tvoj nos paci, tak preto povedal, ze ti vynika nos ked si dosla s novym ucesom. Asi chcel poukazat na to, ze si zvolila dobry uces, lebo to co sa mu na tebe paci este viac tym ucesom vynikne🤷♀️ Ja by som to pochopila takto a este by som sa na tom zasmiala🤷♀️ Alebo by som mu splechla naspät, ze som teda rada,ze novy uces je taky fajn a ze mi na nos moze dat rovno pusu. Autorka, beries to priliz vazne a osobne. Niektore veci treba odlahcit, vziat ako taky kompliment, na ktorom sa obaja viete zasmiat, ale to by si aj ty nemala byt ako vazna mumia, ale to proste vziat s lahkostou a vtipom jemu naspät.
@motylik2559 ON sa urazil, nie ja. Mne to len neprislo ako kompliment, co som mu povedala az na druhy den, kedze po mojom zacudovani sa, sa urazil a odisiel do spalne frflajuc.
Ja sa neurazam ani, ked mi povie ( a to uz viackrat), ze mi nejak narastol nos. Neriesim to. Naozaj. Len tuto som sa zacudovala v zmysle, ze je to zvlastne, to je cele.
A riesim len to, ci je to pre vas kompliment. Takze je to take, ze pre niekoho ano, pre niekoho nie.
@motylik2559 ON sa urazil, nie ja. Mne to len neprislo ako kompliment, co som mu povedala az na druhy den, kedze po mojom zacudovani sa, sa urazil a odisiel do spalne frflajuc.
Ja sa neurazam ani, ked mi povie ( a to uz viackrat), ze mi nejak narastol nos. Neriesim to. Naozaj. Len tuto som sa zacudovala v zmysle, ze je to zvlastne, to je cele.
A riesim len to, ci je to pre vas kompliment. Takze je to take, ze pre niekoho ano, pre niekoho nie.
@anonym_autor Neviem autorka, ale toto naozaj doma riesite? Ja neviem kolko mate rokov, ale co budete robit, keby ste mali riesit ovela zavaznejsie zivotne problemy? Obaja riesite blbosti, on urazanim sa nad tvojim zacudovanim a ty, ze to riesis tu taku banalitu. Pridete mi ako dve nevyzrete deti, bez urazky.
Skoro vždy vo všetkých témach je vlastne problém niečo iné ,to je naozaj ťažké vytlačiť z tej hlavy všetko naraz von
Autorka sama neviem ako by som to brala, záležalo by celkovo od situácie. No najskôr ako obyčajnú poznámku, ako keď sa povie, že je pekný deň.
Zaráža ma ale, ako tu v poslednom čase vidím nechápavé osoby, ktoré nevedia vôbec čítať. 🙄 Nikdy neodpovedajú na otázku, príp. si totálne domýšľajú. Dohovie čím to bude. To aby si človek 10x premyslel, či sa vôbec čokoľvek opýta, lebo ho hneď znesú pod čiernu zem.🙄
Nerieš chlapa, urazil sa? tak sa aj odrazí. Asi je niečo vo vzduchu 🙈
@autumn1 Este raz - pytala som sa, ci pre vas je kompliment, ked vam niekto povie, ze vam vynika v tom ucese nos. Ja som sa na to neurazila, len sa zacudovala. Urazil sa ON nie ja, ked som sa zacudovala. A zaujima ma len to, ci je to pre vas kompliment, nic ine. Ale ok, typicky konik.
@anonym_autor tak ale MY nevieme ako vyzeráš ani ako si vyzerala so starým účesom, či by sme to na tvojom mieste zobrali kompliment. Možno máš nos ako uhorku medzi očami a vtedy by to asi ako kompliment nikto nezobral, možno ho máš skôr menší, nenápadný a potom by to mohol byť kompliment. Nepočuli sme ani jeho tón z ktorého sa dá vela zistiť. Každopádne ide o zmenu vlasov nie o rhinoplastiku, pochybujem, že ten účes urobil markantný rozdiel. Každopádne neviem aké veľké začudovanie to mohlo byť, až sa nato urazil.
@anonym_autor nerieš somariny sú to somariny
@anonym_autor ah zena, paci sa mu tvoj frnak tak nehubuj a tes sa z toho 😃
a keby povedal: Pri tomto ucese ti vynikaju oci.. to by si brala ako kompliment alebo nie?
Podla mna máte úplne ine problémy ako kompliment nosa. Otáča všetko proti tebe a robí z teba debila a to si povedala len pár viet z iných situácií. Posuva tvoje hranice tolerancie.
Ja by som po takomto komplimente okamžite utekal robiť anketu na Modrého koníka.
A spýtal by som sa:
1. mám to chápať ako urážku? Uveďte mi aj náležitú reakciu.
2. mám to chápať ako čiastočnú urážku? Uveďte aj náležitú reakciu.
3. mám byť vďačná za kompliment? Ak áno, uveďte dôvod.
4. mal poukázať na nejakú inú časť tváre, len nie na nos, na ktorý som citlivá? Ak áno, na ktorú?
5. vydrží náš vzťah takéto traumy? Uveďte približný odhad jeho trvania.
@anonym_778613 ja sa pre nos netrapim,za ten sa mi nik neposmieval, to skor kvoli okuliarom a ze som v detstve bola silnejsia, nie tucna, ale ani nie chuda, taka na hranici tucnoty.
Jemu sa moj nos paci, ale povedal to takym stylom, ze ja som sa zacudovala a on sa na to urazil.
A nevie pochopit, ked uz to teda riesil, ze pre mna toto kompliment nie je. Ked povie, paci sa mi tvoj nos, tak to ako kompliment beriem. Ale, ze vynika.. no.. tak preto vznikla otazka, ze keby vam chlap povie: " S tymto ucesom ti vynika nos", ci to beriete ako kompliment alebo vam je to divne ci dokonca sa urazite vy. U nas sa urazil on, ked som sa zacudovala.
@anonym_autor tvoj chlap je divný,keď sa urazí na to,že ty sa čuduješ
@anonym_autor ukáž foto, ohodnotíme nos, účes, aj farbu, proste všetko.
@anonym_autor máš 10 rokov a hráte sa s bratom na manželov? Či ako... Lebo ak si dospelá žena, tak tvoj muž by si mal hľadať inú s krajším nosom
Ja by som po takomto komplimente okamžite utekal robiť anketu na Modrého koníka.
A spýtal by som sa:
1. mám to chápať ako urážku? Uveďte mi aj náležitú reakciu.
2. mám to chápať ako čiastočnú urážku? Uveďte aj náležitú reakciu.
3. mám byť vďačná za kompliment? Ak áno, uveďte dôvod.
4. mal poukázať na nejakú inú časť tváre, len nie na nos, na ktorý som citlivá? Ak áno, na ktorú?
5. vydrží náš vzťah takéto traumy? Uveďte približný odhad jeho trvania.
@orisker 💪🏻😀😀😀
Uzatvaram debatu, pre niektore to kompliment je, pre niektore je to divny kompliment, cize suhlasia so mnou. Kazdopadne s muzom sme si to vydiskutovali a vsetko je ok.
@anonym_autor no takto, bez fotky nosa sa dalej nepohneme 😃
A popravde, asi nepoznam zenu ktora by chcela aby jej vynikal nos.
@anonym_autor co sa tebe samej na tebe nepáči, to on zbožňuje. Pochopila?
@anonym_autor Obaja ste divny,ked sa viete cudovat a urazat za taketo malichernosti. Mne by to bolo jedno ani by som to neriesila.
@anonym_autor ďalšia čo robí z komára somára. Večer už by som ani nevedela že niečo také povedal.
Pre Boha žena, povedal prvú blbosť čo mu prišla pod jazyk … Nemá to nič spolocne s Tvojim účesom ani s Tvojim nosom ..

@anonym_autor za "zacudovanie" sa nikto neurazí. Musela si nejak ináč reagovať, a preto sa urazil.
@bielasovicka naozaj som sa len zacudovala. Lenze on je schopny vyrobiť konflikt za uplne banality tam, kde iny to berie ako normalnu vec. Ja sa neurazam ani za to, ked mi kolkokrat pri telke povie, ze mi nejak narastol nos. Neriesim to, lebo ani neviem, ako na to reagovat. Ale toto nie je tema.
Mna len zaujimalo, ci je pre ine zeny toto kompliment alebo nie.