icon

Ako reagovať na manipulujúcu svokru?

nika7988
6. apr 2025

Ahojte.
S manželom sme spolu 25 rokov a bývali sme neďaleko svokrovcov,čo nerobilo dobrotu,pretože sa nám skoro rozpadlo manželstvo.Svokra medzi nami robila peklo,štvala ho proti mne,manipulovala ním.(chcela aby odo mňa odišiel,bez ohladu na to ,že máme dve deti)
Mňa nemusela od samého začiatku,čo mi aj dávala najavo.Ohovárala ma a sťažovala sa na mňa kade chodila,aká som zlá,neschopná a podobne.
Po 12 tich rokoch našeho manželstva sa situácia vyhrotila tak,že sme sa kôli nej presťahovali do iného mesta,aby bol pokoj.Vytrpela som si od nej viac než dosť.Manžel trvá na tom,aby som chodila na návštevu k nej aj ja.Pre pokoj v rodine tam idem,ale na každej návšteve musím počúvať tie jej stupídne samochvály, čo ona je,ako ju len ludia chvália a podobne.A keď nechváli sama seba tak musím počúvať chvály ,akého má synáčika,(čo je môj manžel),ako sa každému lúbi,ako ho každý chváli
,ako ho majú všetci radi....a podobne.Pritom viem,že mi chce dať iba najavo,ako ma nemusí. Strašne sa v ňom vidí.Pritom má ešte dvoch synov a ani jedného z nich nepochváli.Už mi fakt lezú na nervy tie jej stupidné chvály,to sa už nedá ani počúvať.Poraďte mi,ako by ste na to reagovali.?Čo by ste jej na to povedali?

Strana
z2
ovaaa
6. apr 2025

Prestala by som k nej chodiť. Muž by mal chápať hoc jeho matka.

abcdefgh666
6. apr 2025

@nika7988 ja by som tam nešla. Ja k mojej svokre chodím len preto,že máme malé dieťa keď bude väčší nechám manžela nech ide so synom. Manžel by to mal akceptovať jednoznačne. Starej to nedôjde,tá sa nezmení

miadi
7. apr 2025

Ved pochval aj ty jej syna vyfukni jej vietor z plachiet ,

biba_18
7. apr 2025

moja svokra je rovnako manipulatívna, párkrát som sa s ňou posekala keď mala blbé reči a vyústilo to až tam že keď povedala že k nám už nebude chodiť mala som 100 chutí jej povedať že nemusí ☺️ muž našťastie pochopil situáciu, dajako to zmanažoval, ale pravdou je že sa s ňou v podstate nebavím. nič osobné s ňou nepreberám, reagujem iba nevyhnutne ako k ostatným cudzím ľuďom… tebe radím to isté - jedným uchom dnu druhým von… len tam seď a priblblo sa usmievaj, odpovedaj jednoduchými vetami ☺️

simona20201309
7. apr 2025

@nika7988 za 25r si si naozaj na to nezvykla? Naozaj riešiš po 25rokoch ze si chváli synacika? Prosím ta, bud nad vecou. Pritakavaj jej - áno mate úžasného synacika, najlepší manžel na svete. . .
Ešte nakoniec začne aj teba chváliť 😄
To sú také prkotiny nad ktorými sa nemá zmysel ani pozastaviť. Tu riešia baby problémy ako svokra hucka deti proti mame, ako berie deti na výlet bez sedačky alebo pýta späť polovicu bytu. Tvoja ma len blbé reči. Naozaj sa nad to povznes

rachel36a
7. apr 2025

@nika7988 nechodila by som tam...nech sa manžel uráža ako chce...mňa moja svokra nenavidi odo dňa kedy som sa dala dokopy s jrj synom, lebo som od neho staršia...par rokov skm sa snažila udržať korektný vzťah, po poslednej hafje a urazjsm na moju osobu som ju chytila pod krk a odvtedy tam nechodím a je pokoj...qld u nas bolo hrozne slovne urazanie, ozaj vulgarizmy ak sim jej neoritsjala a v nieckm oponovsla...nie len nejake vychvalovqnie syna alebo jej...idd tam len muz s malým

nin12345
7. apr 2025

@nika7988 no asi by som zacala naschval pred nou do nebies vychvalovat jej syna az tak napadne kym by jej nedoslo ze to robis naschval a nebolo by jej trapne. Alebo by som k nej jednoducho nechodila a manzel by to mal chapat

glorikarebeka
7. apr 2025

No mal by ju upratať tvoj manžel....

katica06
7. apr 2025

@glorikarebeka mal ale po 25r, asi tažko....mal to spraviť na začiatku nmanželstva.
Autorka vôbec nepíše ako reagoval jej kuž na ohováranie, očiernovanie. Chlap ktorý mlcky počúval že mu urážajú , nie rok ani 10r, ohováraju ženu. To ok nie jie

glorikarebeka
7. apr 2025

@katica06 áno, od začiatku to mal spraviť....predsa je to jeho žena....tak na vine neni svokra, ale muž ktorý si svoju ženu nevie chrániť

dskjhfdlkdjhl
7. apr 2025

Ked zacne chvalit Tvojho manzela, tak prehod nieco v tom zmysle, ze sa hned citis lepsie, keed vies, ze taky sikovny si vybral prave Teba a ked bude chvalit seba, tak jej povedz, ze Tvoj manzel je preto taky sikovny, ze ma taku sikovnu mamu😉 Proste s usmevom reaguj, to ju nastve viac, ako ked vidi, ze Ta to nici. Inak, za 25 rokov si sa uz mohla naucit reagovat.

mimikarol
7. apr 2025

Nechodila by som k nej. Tak ty sa kôli nej musíš sťahovať ale aj tak si k nej nútená chodiť na návštevu a hrať divadlo že je všetko v pohode? Vysvetli mužovi že sa uľaví aj jeho máme aj tebe keď s ním k nej nepôjdeš. A keď to pochopí ok, ak nie, tak nech sa s tým zmieri.

janinah
7. apr 2025

Ma tvoj muž nejaku predstavu kto a ako svokru dochova? Lebo až toto bude zaujimave....a ten čas príde ani sa nenazdáš

katica06
7. apr 2025

@glorikarebeka áno, ale len mne je divné že chlapovi je fuk že jeho žena trpí celých 12r, potom ho zrazu osvieti, súhlasí so sťahovaním aby si ochránil rodinu a potom mu je zvova fuk čo sa deje? ďaších 12r je slepý a hluchý
Alebo vymyslená téma...

hortenziaj
7. apr 2025

No k svokre chodím,aj keď ju moc nemusím,ale iba amax na hodinku a pol a párkrát za rok. A mám pokoj , ona k nám nechodí. Ale k ste spolu už 25 rokov,tak uz si si svoje odzila,deti už máš veľké,tak tam chodiť nemusíš , však ja tam len tiež kvôli deťom chodím len . Alebo prídi,10 minút posed. A potom s abud hrja na mobile alebos a choď prejsť niekde vonku.a máš pokoj

0silvia0
7. apr 2025

@nika7988 ak manžel trvá, tak ty musíš poslúchať? No ok, tak tam choď, usmievaj sa, poseď, nech si pokecá so synáčikom a choď domov. Ja by som sa do tých slovných prekáračiek neangažovala, že budem jej naspäť niečo hovoriť, ono to nemá vôbec význam, akurát jej dáš príležitosť sa viac angažovať v ohováraní. Keď už situácia pýta, že máš reagovať, tak s radosťou pochváľ. Reči sú reči a realita sa vždy ukáže sama (myslím na margo toho, či ju ľudia všetci tak obdivujú). Mne to závaňa historionskou poruchou osobnosti a s tým nič neurobíš.

diewcatqoo
7. apr 2025

Ja som sa naucila na take reci reagovat tak, ze sa chvalim aj ja alebo ked sa niekto stazuje, stazujem sa aj ja. Kludne si aj vymyslim nieco a robim to v style, ze ked ty to, tak ja 2x hento. Proste na hrubu dieru, hruba zaplata. Zistila som totiz, ze tych ludi to strasne irituje, ak sa niekto iny chvali/stazuje tiez a svojimi chvalami/staznostami ich predci. Takze s tym prestanu hned. Kedysi som tiez pocuvala so sklopenymi usami a ti ludia len isli a isli a isli a mna to uz fakt nebavilo, bolo to trapne. Teraz kludne skocim do reci a zacnem aj ja a uz potom vidim, ze im to je neprijemne a snazia sa debatu ukoncit. Skus.

biba_18
7. apr 2025

@diewcatqoo 😂 to je super postup ... to musím vyskúšať dakedy ...

mnamko
7. apr 2025

@nika7988 povedz,mila svokruška po 25 rokoch mi nemusite hovoriť aka ste a ani akeho mam muža

nika7988
autor
7. apr 2025

@katica06 viem,že sa to druhým ťažko chápe.Jeho neosvietilo.Povedala som mu: buď odtialto odídeme spolu alebo pôjdem sama z deťmi.

nika7988
autor
7. apr 2025

@0silvia0 No ona kopletná urcite neni.Ale máš pravdu,na hrubú dieru hrubá záplata.Keď sa bude debilno vychvalovať alebo svojho syna,pritom sa tvári jak postihnutá,tak presne takým spôsobom potvrdím jej chváli.To pochopí dúfam hneď.

katica06
7. apr 2025

@nika7988 bola som si takmer ista, že napíseš takúto odpoveď. Mala si si dupnúť už skorej a vii krát...
Je tu milión tém o svokrách, ale podľa môjho subjektívneho názoru máloktorá si vytrpela toľko čo ja od mojej, lebo nás neničila len nepríjemními skutkami a slovami ale aj finančne. Podstatný rozdiel medzi mnou a tebou je fakt že môj muž sa má zastal. On si uvedomil to, že čo robí svokra nie je normálne.Hoci je rok a pol pod zemou asi 10rokov som ju nevidela a ani deti k nej nemuseli nasilu chodiť.
Kým si toto tvoj muž neuvedomí budeš trpieť...

abcdefgh666
7. apr 2025

@janinah prečo by ju mal niekto dochovat?smer dD alebo opatrovateľka. Aj u nás v rodine to tak bolo že stará mať ktorá bola neznesiteľná išla do domova a tam dožila. Za cca päť rokov možno raz išli pozrieť vnucata

nika7988
autor
7. apr 2025

@janinah tak toto už máme vyjasnené,ak ju bude chcieť dochovať,prosím nech ide,je to jeho mama,ale ja sa o ňu nepostarám,mala si to ona uvedomiť keď mi ubližovala.

nika7988
autor
7. apr 2025

@mimikarol on sa ma nikdy nezastal,pýtala som sa ho prečo si ma nezastaneš keď vidíš že ma neprávom obvinuje,jeho odpoveď bola ser na ňu,ale keď je s ňou dobre že jej nevlezie do prdele.Aj keď sa stará vychvaluje alebo jeho,sedí tam jak teľa a vôbec mu to neni trápne.

katica06
7. apr 2025

@nika7988 prepáč ale s takýmto by som nebola a dupľom by som mala deti

nika7988
autor
7. apr 2025

Ženičky ďakujem za vaše reakcie a odpovede,teraz budem adekvátne reagovať na tie jej stupídnosti.Bude riadne zaskočená.

mimikarol
8. apr 2025

@nika7988 tak sa zastaň sama seba. Jednoducho povedz že končíš a nebudeš k nej chodiť a hotovo. Vybavená vec.

0silvia0
8. apr 2025

@nika7988 skús pri tom vychvaľovaní povedať niečo v zmysle: ale to sme už 100x počuli, poďme sa rozprávať o niečom inom.

nika7988
autor
8. apr 2025

@0silvia0 aj toto je dobrá rada,vďaka.

Strana
z2