Ako reagovať na nečakajú žiadosť vzdialenej príbuznej?
Príjemný večer prajem,
ozvala sa mi istá osoba, vzdialená príbuzná. Táto osoba mi nikdy nikdy nezavolala ako sa mám, keď prišla do nášho mesta, nikdy nedala vedieť. Udržiavali sme "gratulačný vzťah" na FB.
Zrazu mi zatelefonovala, že ona potrebuje zistiť jednu informáciu, nakoľko pracujem v úrade. Podotýkam, že pri telefonáte sa ani nespýtala, ako žijem ja. Zostala som zaskočená, s otázkou v mojom vnútri: "má ona chrbtovú kosť" ?
Nemienim jej nič zisťovať. Ak by ešte náhodou volala pre odpoveď, ako na ňu reagovať ? Aby som jej nastavila trošku zrkadlo.
Ďakujem
@anonym_autor davno davno som robila v štátnej sprave a taketo telefonáty som mala vzdy od kamosiek, znamych. Moja odpoved bola vzdy nie. Nelustrujem ani nezisťujem ani nejdem za kolegyňou sa opýtať…. Po case ich to prestalo bavit. Spravidla som im povedala, ze ja vidim iba svoju agendu, dalej ma system nepusti. Nebola to sice pravda ale ludia nevedeli co vidim a co nie 🤪.
@anonym_autor Tak jej to takto povedz.
akoze ja tomu nerozumiem.... tieto situacie sa mi stavali bezne, dokonca sa mi zvykli stazovat aj uplne mne cudzi ludia na uradnicke postupy na inych pobockach... a co som robila? vypocula ich, vacsinou to co hovorili kolegovia vyhodnotili spravne (rovnako to spomina aj autorka, ze kolegovia pouzili z toho co pocula od znamej standardny postup) - vtedy som ja nahodila klasicky asertivny pristup a dotycnemu som vysvetlila, ze podla info, co hovori, kolegovia postupovali spravne a proste je to takto a narok na to a to nie je. ALE - realne sa mi stalo, ze boli pripady, kedy to kolegovci na inej pobocke vyhodnotili zle - vtedy ak sa mi nieco nezdalo som si vypytala dokumenty od klienta, s tym ze sa na to pozriem blizsie - a ak som realne zistila, ze to je spravene chybne, tak potom som sla za nadriadenym a ten to uz riesil dalej --- a ano, bolo to riesene samozrejme aj s ludmi, co to dovrzali - avsak uz mimo mna.

@anonym_autor mna hlavne prekvapilo ako zdoraznujes ze nebudes zhanat informacie lebo sa ozvala len ked nieco potrebuje. Toto by vobec nemalo hrat ulohu, mas pracu kde sa informacie nevynasaju a je jedno ci je vychcana mrcha alebo naj kamoska. Takze ma zarazilo ze o tom vobec uvazujes.
@tykat Pozri sa, písala si tu, že Ty si tiež na úrade neuspela. Že si sa musela obracať na právničku. Takže Tvoje odpovede považujem, ako odpovede ukrivdenej osoby. Ale to sú Tvoje vnútorné príkoria, ktoré ja tu nevyriešim. Zato, že Ty si vyhrala spolu s právničkou ešte neznamená, že teraz sa bude priklepávať všetkým všetko. Keď nespĺňa podmieky. Pravidlá a postup práce ešte stále nezrušili. Takže sa prosím do mňa nenavážaj a nesnaž sa mu to zhadzovať paranoidnými argumentami, na ktorých skutočne nie je kúsok pravdy. Tvoja domienka nerovná sa skutočnosti.