Ako reagovať na neohlásenú návštevu svokrovcov?
Ahojte, chcela by som nestranný názor na našu situáciu, ktorá sa odohrala asi tak 5 minút dozadu.
Sme s manželom doma, pozeráme TV, oddychujeme. Zrazu iba cez okno počujem: "Halooo..." a pozriem sa nenápadne von oknom a tam zrazu stoja neohlásene svokrovci. Manžel iba vybehol von a vysvetľuje im, že sme ich nepozvali na návštevu a prečo teda prišli? Svokra na to reágovala, že už mesiac u nás neboli a tak sa pozvali na návštevu. Manžel im ale rýchlo vysvetlil, že keď budeme chcieť návštevu, tak ich pozveme ale takto neohlásene teda nie. Svokrovci sa urazili a odišli.
Totižto už vo štvrtok sa k nám pozývali na návštevu ale to sme zrušili, lebo máme robotu. Máme starší dom, ktorý prerábame a s manželom sme sa zhodli, že ich pozveme k nám, keď už bude trocha kľud od toho prerábania.
Aby som vysvetlila situáciu, svokra sa rada stará do všetkého ale môj manžel je v tomto neoblomný a rázne zasiahne, keď už svokra prekračuje hranice do nášho súkromia.
Myslíte, že sme sa zachovali zle, že sme ich nepozvali dnu na návštevu?
Takže keby ste vy prišli k vlastným rodičom neohlásene,urobili by vám to isté?Aj tie ostatné ženy,to fakt sa takto niekto správa k vlastným rodičom, svokrovcom?Ja sa zle cítim až za vás.
Ako rodičia sa musia ohlasovať? Keď už prišli nemohla so zdvihnúť rit a urobiť kávu a čaj ? Ano príde mi to nevhodne aj keď samozrejme mohli zavolať ale možno boli ma prechadzke a tak aa stavili
@bonboniera vy sa naozaj zakaždým ohlasujete rodičom? Ešte nikdy ste nešli napr na prechádzku a len tak sa nezastavili pozdraviť rodičov? My tak chodíme bežne a príde mi to normálne. Zazvonime, buď idú naši von alebo nás zavolajú. Chalani úplne bežne idú k našim len tak ich pozrieť
Čo by som ja za to dala, aby mi môj nebohý otec prišiel takto na návštevu. Ľudia, ktorí už rodičov nemajú by dali všetko za toto.
Každopádne, keď už tam ti svokrovci boli, nevyhodila by som ich. Sama pises, že ste pozerali iba TV. Tak pozvať ich dnu na hodinku na kávu by vás nezabilo. Aspoň ja by som sa takto zachovala. Keby nemáte čas, tak to je iné.
Keby mala svokra povahu a hrdost mojho otca, v zivote viac by k vám neprisla. Toto by som nikdy neurobila rodičom ani svokrovcom. My mame dokonca od seba kluce a kolkokrat zaklopu ale uz ani necakaju ze otvorime a otvoria si sami klucami, kt.maju. Ked k nim idem ja uz ani neklopem, rovno si otvorim. Nikdy svojich rodičov nepokladám za navstevu.
Trosku ucty a pokory.
Toto vam este karma da vyzrat. Budete chciet postrazit vnucata...
@avanka nie nikdy. Lebo nemusí byt doma, môže mať návštevu, môže byt na odchode alebo neviem, môže si dávať vaňu 😄. Ale teda ani nebývame pri sebe takže sa do tých končín nechodím za normálnych okolnosti prechádzať.
Tak neohlásené návštevy nemám rada, ale rodičov som nikdy neposlala preč a ani svokrovcom by som to nikdy nespravila. A môj manžel tiež nie. Aj ja by som sa na ich mieste urazila. Je iné, ak by ste boli niekde na odchode, alebo niečo, ale ležať doma pred telkou a poslať rodičov preč je pre mňa už dosť cez čiaru.
Fuuuu tak toto je na mňa silná káva. Keby ma syn takto vyhodil, cítila by som nesmiernu ľútosť a hnev...a viac by ma tam neuvidel. To aj svoju mamu vyhadzuješ spred dverí? A odkedy sa rodičia musia na návštevu pozývať? Preboha, to čo ste za ľudia, keď vlastných rodičov dokážete vyhodiť spred dverí?
Stále platí,že keby mi syn povedal:keď budeme chcieť návštevu,tak vás pozveme,takto neohlásene nie-tak to veľmi zabolí,to sú silné slová.
Všelijak sa to dalo urobiť,ale toto pekné nebolo.
Vždy sa dá nájsť spôsob. A tobôž k vlastným rodičom.
Čo je toto za doba,že deti si tak jasne vyhradzujú právo na presný čas s rodičmi,čo smu, nesmú.
To sú také hrdinske reči,kedy ešte rodičov máte.
Raz nebudú...a budete tie odmietnutia ľutovať.
Nepoviem,keby bol nejaký problém...ale vstat od telky a vyjsť von povedať,choďte preč,to je silná káva.
Ak sa to stalo prvýkrát, pozvala by som ich dnu, urobila kávu a stanovila si pravidlá, že nie je vhodné prísť takto neohlásene. Najmä, ak váš program bol o ležaní na gauči pred telkou…
Ak sa to opakuje pravidelne aj napriek vašim upozorneniam, tak by som už zakročila a ask im tiež dala takto jasne najavo, že nie.
Ak ste mali iné plány a boli ste už takmer na odchode, tak by som ich tiež otočila, ale s ospravedlnením, že už máte iný program a že nabudúce nech sa ohlasia…
Jemine 😱
Akoze pozvat ich na polhodinovu kavu by Vas nezabilo ked uz tam boli
Ja z duse nenavidim navstevy ale rodicov ci svokrovcov ,vlastne nikoho by som uz nevyhnala
@kepassa ja by som tiež už neprišla a to nie som tvrdá povaha. Ale toto by mi tak veľmi ublížilo, že by som to asi neprekusla. Správala by som sa k nim slušne, vždy by som ich rada privítala. Ale pozvanie by som slušne odmietla. Nebola by som viac zvedavá, ako žijú. A kľudne by som ľuďom povedala, prečo tam nechodím, keby sa ma pýtali.
A ešte dve veci ma zaujímajú. Či by bol mladý pán taký borec, ak by nebola zenuska doma. Dosť by to vysvetľovalo.
A ďalšia vec, čo sa tu už mnohé pýtali. Vyhodila by si aj svoju mamu takto jak poslednú chuderu?
@wolf_ nehovorím o káve. Nie,veľakrát ich naozaj len medzi dverami postiskam a pobozkam. Som rada, že sú tu,s nami,že ich mám. Aj naši,keď chodia zo záhrady okolo nás, vždy mi mamina len zaklope na balkón. Keď neotvárame,vola. Neviem,no..máme asi iné vzťahy.
Každý robí ako chce. Áno,manzelovym rodičom sa ohlasujeme, nakoľko bývajú ďalej a oni sú veľmi aktívni dôchodcovia,tulaju sa po horách,takže nie vždy sú doma. Ale keby prišli kedykoľvek,s radosťou prerušime akúkoľvek činnosť a budeme sa im venovať. Nič nie je dôležitejšie ako rodina a najbližší. Raz tu nebudú a potom budeme len snívať o takom zaklopani.
Sedeli ste na riti pred telkou - to fakt vam bolo zatazko otvorit dvere a ponuknut im pohar vody?? A tvoj muz je extra kkt, ked si vlastnu matku od dveri vyhodi.
Ano, pre niekoho je to neslusne ak pride neohlasena navsteva, ale to ako sa zachoval syn voci matke, to je extrem. Mohol s rodicmi chvilu posediet a popritom im slusne vysvetlit, nech sa nabuduce objednaju na audienciu.
Inak my sa s rodicmi navstevujeme tiez viac-menej neohlasene a uz vobec sa necaka na pozvanie, plus mame navzajom kluce. Kolkokrat mi len mama zavola, ze mi nechala v kuchyni nieco… u nas ziadny problem. Fakt si neviem predstavit, ze by mi vlastna mama povedala pri dverach aby som odisla, ze ma nepozvala a ked ma bude chciet vidiet, tak mi sa ozve. A rovnako to plati opacne…a svokra je muzova mama, takze ma rovnake miesto ako ta moja.
@bonboniera keď teba syn či dcéra vyhodia spred dverí ako psa, potom napíš, ako ti to padlo.
O vôbec, kde berieš to pravidlo, že rodičia sa musia ohlasovať? Oni nečakajú 3 chodovémenu a 4 druhy zákuskov. Chcú len vidieť deti, príp. vnúčatá ak sú. Preboha, však sú to rodičia, najbližší ľudia, naši keď idú okolo vždy sa zastavia, aké pozývanie, ohlasovanie, cítiš sa veľkou pani sa mi vidí.
10 koňov by ma uz do vášho domu nedostalo 🤣 syn roka fakt tvoj muz
že sa urazili ich vec, ale asi to tak malo byt inak by nepochopili , že aj vy mate narok na oddych a klud
zrejme manžle vie že ked mamu nestopne bude horšie
nerieš, je to ok, oni sa odrazia , ked nerešpektuju tak čo narobíš
Ty a manžel ste sa zachovali ako mamlasy. Na mieste svokrovcov k vám už nikdy neprídem ..choré takto sa chovať k vlastnej rodine pritom sama píšeš že ste sedeli pred tv..chorá doba toto. Dúfam, že aj vaše decká vám zavru dvere pred nosom.
Keby si mala v sebe kúsok slušnosti ktorú vyžadujes od svokrovcov ponúknes im aspoň kávu a chipsy. .a ich syn totálny trkvas.
Áno,myslím,že ste sa zachovali ako blbci...hranice sa dajú určiť aj slušnou priamou komunikáciou,priznávam,nemám rada prepadovky, ale rodinu by som nevyhodila z pred dverí,pekne pozvala dnu,ponúkla a medzi rečou...radi vás vidíme,ale nabudúce zavolajte,aby ste nechodili zbytočne,ak by sme neboli doma ...a to je všetko...🤷 Veď počkajte,ešte vám budú svokrovci dobrý, keď budú vnúčatá✌️
Poznám takého psychopata, ktorý aj vlastnú mamu vyhodí. Podľa mňa je to hrôza 🙈

@luczach 👍
@wolf_ 👍