Ako reagovať na neohlásenú návštevu svokrovcov?
Ahojte, chcela by som nestranný názor na našu situáciu, ktorá sa odohrala asi tak 5 minút dozadu.
Sme s manželom doma, pozeráme TV, oddychujeme. Zrazu iba cez okno počujem: "Halooo..." a pozriem sa nenápadne von oknom a tam zrazu stoja neohlásene svokrovci. Manžel iba vybehol von a vysvetľuje im, že sme ich nepozvali na návštevu a prečo teda prišli? Svokra na to reágovala, že už mesiac u nás neboli a tak sa pozvali na návštevu. Manžel im ale rýchlo vysvetlil, že keď budeme chcieť návštevu, tak ich pozveme ale takto neohlásene teda nie. Svokrovci sa urazili a odišli.
Totižto už vo štvrtok sa k nám pozývali na návštevu ale to sme zrušili, lebo máme robotu. Máme starší dom, ktorý prerábame a s manželom sme sa zhodli, že ich pozveme k nám, keď už bude trocha kľud od toho prerábania.
Aby som vysvetlila situáciu, svokra sa rada stará do všetkého ale môj manžel je v tomto neoblomný a rázne zasiahne, keď už svokra prekračuje hranice do nášho súkromia.
Myslíte, že sme sa zachovali zle, že sme ich nepozvali dnu na návštevu?
Podla mna nic zle ste nespravili. Ked moji rodicia alebo svokrovci, ci hocikto iny chce is ku nam na navsetu musi zavolat, ci napisat. Kym my neudobry ze kedy mozu tak nemju chodit ku nam. Je uplne jednoduche zavolat predtym ako sa knam vystartuju ze nam zavolaju ci mozu prist. Ked daco potrebuju, ci majuvproblem mozu prist hocikedy , ale aj vtedy kludne mozu zavolat dopredu ci sme vobec doma
áno zachovali ste sa škaredo voči rodičom
zober si to z opačnej strany
páčilo by sa ti to keby tak reagovali?
mohla si im to kľudne doma vysvetliť
toto nieje slušné jednanie s rodičom 🌹
Nemám rada neohlásené návštevy ale byť na mieste svokry, tak v tomto prípade odchádzam s plačom😞
Ja by som rodicov (svojich a ani priatela) prec neposlala.
Ale je to vas zivot, vas dom a vase rozhodnutie
mate odvahu 🤪🙈 ak sa pobodne veci deju castejsie, resp. ak sa k vam pozvali par dni po tom, co ste ich odmietli pozvat vy, urobili ste dobre. svokrovci sa nevedia spravat a musia pochopit, kde su hranice.
Ano zachovali ste sa zle
@princezna_bosorka mesiac sa nevideli..to je ok? Rodičov nevidieť mesiac?
Haló ľudia, asertivita a REŠPEKT zase nula bodov? V prvom rade svokrovci majú rešpektovať ich, keď im dali na známosť, že na návštevu ich pozvú keď uznajú za vhodné. Prečo autorka s mužom majú trpieť návštevu (a jej jedno, kto to je) keď tá návšteva nerešpektuje ich? V živote som k nikomu neprišla neohlásene, je to neslušné oveľa viac ako normálne asertívne povedať, že nie, teraz sa mi to nehodí.
@dannieja moj svokor sa urazil na 3 mesiace, ked som mu Slušne povedala ze navsteva cez pracovny den doobedu sa mi nehodi. Tiez je jeden z tych čo nerešpektuje naše želania... Ale ako sa urazil tak sa aj odurazil kedze chce vidiet vnučku...už po tomto sa už sam našťastie nepozyva ku nam....
@dannieja samozrejme, že rešpekt je dôležitý.
Ale aj dobré vzťahy. A odmietať návštevu vlastných rodičov, "lebo sa mi to nehodí".. nuž, z toho až kričí, že tam dobré vzťahy nebudú. Čo vlastne aj autorka nepriamo priznala.
Tak keď už, tak je to celé veľmi smutné a to bez ohladu na to, kto je tam toxickým človekom.
Inak tu sú veľmi často reakcie, ktoré naznačujú, že ľudia majú chladné, odmerane rodinné vzťahy a vždy mi napadne, čím je to spôsobené..
A ty si myslíš že my máme čarovnú guľu vedieť ako to máte v rodine? Tak si mala hneď prvý príspevok napísať viac ..tam si nespomínala že ste sa na dvore rozprávali , ale že manžel ich poslal preč.
Tak uznaj. Napíšeš najprv tak a potom po 5 stranách že je to preto a preto ... A su taký a hentaky..
Sranda,spomínam na tému,kde babka povedala,že nemôže mať vnúča,lebo pozerá seriál,či niečo také ...a to bolo peklo. 🤣🤣🤣🤣Zaujímavé,také rozdielne názory,na skoro rovnakú situáciu. Babka nemá čo cumiet do tv a pekne skočiť a venovať sa,lebo nemá čo na práci,neviem,ako by dostala naložené,kebyže jej decka s vnúčatami zazvonia na dvere a ona to všetko otočí,lebo.... To by bola bosorka,čo už nikdy neuvidí vnúčatá a basta.
Nerozumiem, že v dnešnej dobe mobilov ešte existujú neohlásené návštevy. U nás v rodine fungujeme tak, že aj ráno alebo v priebehu dňa zavoláme, že ideme tam a tam na nákup/niečo vybaviť, stavíme sa cestou na polhoďku na kávu, budete doma? Veď to nie je také zložité. A buď povedia áno, budeme doma, zastavte sa alebo nie, niečo máme v pláne, nebudeme doma, sme rozbití-oddychujeme. A nikto sa neuráža a rešpektujeme sa. Nehovorím, že sa treba hlásiť týždeň dopredu, aby som upratala, naplánovala a navarila 4chodový obed a slávnostnú večeru. V pohode stačí dať vedieť 1-2hodiny dopredu.
@elis248 to je super že sa u vás z rodiny nikto neuráža. Svokor sa urazil na 3 mesiace, keď sme mu slušne povedali, že navšteva sa nam nehodí. Odvtedy ho vôbec nemusím...
ja mám vlažný vzťah so svokrovcami, ale nikdy v živote by mi nenapadlo otočiť svokrovcov, ani hocijakú inú návštevu, od dverí preč 🙈 Keď som bola na rodičáku stalo sa mi, že som išla s malou preč a prišla svokra...tak pre mňa samozrejme, že som zmenila plány. Normálne nechápem, ja prídem k mame či k sestre do bytu, hrnce, chladnička a pod. sú pre nás bežne dostupné. Ani by ma napadlo, že rodičia sú návšteva
Mohli ste im aspoň kavu spravit 🫣

Autorka a jej muz slusne povedali svokrovcom, ze sa im teraz navstevy nehodia.
Svokrovci prisli aj tak, nerespektujuc ich ziadost.
Autorka a jej muz si stali za svojim a poslali svokrovcov prec.
Preco maju autorka s muzom respektovat svokrovcov, ked ich svokrovci nerespektuju?
Ps: ja by som ich zavolala dnu ale bola by som nastvana. Keby mna svokrovci poziadali, nech tento vikend nechodim, tak k nim v nedelu nepridem neohlasena. Asi maju nejaky dovod, preco nechcu navstevy.