Ako reagovať na nepríjemné komentáre od kolegyne?
Mám jednu kamarátku čo sme spolu chodili do školy, potom sa naše cesty rozišli a teraz pred pár týždňami sa zamestnala u nás vo firme. Zavolala som ju ku nám na návštevu, naše deti sa spolu zahrali, my sme si dali čaj ona kávu. Robila som chlebíčky a upiekla koláč, vyzeralo že všetko v pohode.
Pár dní na to mi povedala že nech sa nehnevám ale ona už viac krát ku mne nedôjde lebo že ja ju neviem pohostiť. Boli u nás tri hodiny a ona bola hladná, že ona je zvyknutá na švédske stoly, na ovocné taniere, pagáčiky, syry, čipsy, slané a podobné pohostenie. Že ja som jej dala "len" chlebíčky a koláč že vyzerám ako socka keď nemám ani poriadne pohostiť človeka. A že ona si všimla že cez víkend sa hlásim do práce, že som sa zmenila od školy. Že len hrabem peniaze pre seba a prečo mi nestačí výplata za týždeň prečo musím ísť aj soboty, lebo väčšina ľudí len hrabe peniaze a potom to tak aj vyzerá. Ja som ostala v šoku z toho. Najhoršie je že začala to o mne šíriť v práci a niektorý sa pozerajú na mňa s nechuťou..neviem čo mám robiť..
@anonym_autor Tak si jej mala povedat, ze Ty mozno hrabes peniaze, ale jej hrabe v hlave😉
Wtf? Normalne vysvetli kolegom co sa stalo. Jej by som sa uz neozvala. Co by som ja dala za to keby mi tetaz niekto aspon chlebicek spravi a nemusim ja 😁. Chipsy mohla doniest a otvorit. A nemusela sediet tri hodiny. Mohla odist skor.
to na rovinu napísala presne, že nevieš pohostiť? Ak áno, tak jej môžeš odpovedať, že tak v tom prípade nabudúce nie si ani ty u mňa vítaná. Môžeš byť rada, že som ťa niečím ponúkla... a čo sa týka kolegov, je na nich ako to prijmú, snáď ťa poznajú a pochopia, že "nová" sa snaží teba očierniť... čo akože chcela? bavorské korýtko? kurnik, niektoré sú ozaj bez chrbtovej kosti... ešte si kamošky podľa pohostenia bude vyberať.
napis jej ze rada prides k nej nech ti ukaze ako sa ma hostit
@mamina7070 to by aj pecene prasa spravila len aby sa pochvalila
To ako v nejakom Kocurkove, naozaj sa ludom toto deje? U mna by bola prvy a poslednýkrát a tvrdy ignor, skoncila by som s nou. Ku kolegom sa spravaj normalne a neries ju
Mnam co by som ja dala za take pohostenie .. ja som minule bola u jednej znamej oslavit statnice a na stole boli len chipsy a prosseco . Hned na zaciatku mi povedala ze objedname si nieco ja ze jasne 1-2 hodiny nic iba chipsy 3 hodina uz som nervoznela od hladu a potom som sa postavila ze som unavena😀 ale ludia ja som bola hladna jak pes doma som spasala maso s ryzou jak nikdy. Ale mne bolo strasne trapne jej povedat ved objednaj nieco uz . Ale viac uz nepojdem k nem
@anonym_autor to čo je za primadonu :D :D :D tvl slušné chovanie išlo na čunder? V živote nikdy by som si nedovolila ani sestre vytknúť že ma málo pohostila. Sa mala najesť doma, herečka. Absolútne si z toho nič nerob. Pracuj ďalej ako doteraz a ona si reklamu urobí sama. Dávam jej pár mesiacov než poletí.
absolut ghosting … vobec by som nestracala cas s takym clovekom. Co sa tyka kolegov, vobec by som sa k teme nevyjadrovala. Kolegovia zistia co je zac coskoro.
Ze ku tebe voacej nepride? Bych povedala, ze samozrejme, chapem, respektujem a tesim sa z toho. Plus by som podotkla, ze ja sa nechodim najest na navstevy. Inak NO COMMENT. U mna by nebola viac vitana…
Dobre pre teba, nech uz nechodi taka striga😄 mna musia ako niekedy ohovarat ked drbnem na stol pistacie vino a vybavene 🤣 ale my mame navstevy niekolkokrat do tyzdna tak niekedy pohostim viac samozrejme ale niekedy nemam co.
Neverim, ze toto je realne 🤦🏼♀️ zas nejaka vymyslena absurdnost…uz to tu zacina byt az smiesne.
bola hladná? však sa mala najesť doma pred návštevou a nie že potom je nenažratá na návšteve. kašli na ňu.
inak tiež by ma zaujímalo ako podľa nej vyzerá pohostenie návštevy. také že podľa nej.
Neverim, ze toto je realne 🤦🏼♀️ zas nejaka vymyslena absurdnost…uz to tu zacina byt az smiesne.
@milanemila tak blbcov máš dosť... takže kľudne aj reál
Prečo by to malo byť vymyslené, naozaj sa mi to stalo a bola som z toho v šoku. Doteraz nikto nemal problém s ničím u nás na návšteve.
Aj ja často chodím ku kamarátkam a k rodine na návštevu a aj keby nedali nič na stôl mne by to nevadilo, veď tam idem kvôli ľuďom pokecať a nie vyjedat ich.
Koláč a chlebíčky, mňam 😂 mne by to úplne stačilo, aj keby si volala na oslavu a nielen na zdvorilostnú návštevu, ja neznášam prezieračky, len za to, že si na návšteve, ja koľkokrát niekde prídem, tak si len vypijem pohár vody a možno kávu a som spokojná, že som v dobrej spoločnosti. A bola by som rada tiež, že niekto iný robí za mňa víkendy, nemusím ísť ja do práce 😉 vôbec by som tie ohováračky neriešila, ak by to pred tebou zase spomenula, tak ju odbila v zmysle, že neboj sa, ja ťa už nebudem pozývať, že ty nie si zvyknutá na to, že za normálne pohostenie a dobrú spoločnosť nedostaneš ďakujem, ale ohováranie a kritiku.
Nehovorím že j j kolegovia viac veria ale už pozerajú na mňa tak divne, aj keď nič nepovedia ale vidím ich výraz tváre. A soboty robím kvôli tomu aby som prilepšila k výplate, to vie každý, že mám malé deti a väčšinou som na ne sama.
mali sa najesť doma a nie chodiť na návštevu hladní. pozvala si na návštevu, nie na obed či večeru, to by bolo iné. to ona je socka, a kľudne jej to povedz pred kolegami, keď sa potrebuje chodiť kŕmiť s celou rodinou k niekomu cudziemu, či nemá doma čo jesť ? príživníčka to je !
a ty sa netráp, hádam máš rozumných kolegov, poznajú ťa dlhšie a vedia aká si. ak máš nejakú kolegyňu bližšiu, opýtaj sa jej, čo sa deje a slušne sa vyjadri, že nemáš potrebu na bežnej návšteve chystať 7 chodové menu. a ak sa niekomu nepáči alebo nestačia ako olovrant chlebíčky a koláč ku káve, nezaslúži si ani kúsok suchého chleba a pohár vody.
to je teda fakt krava korunovaná, tfuj !
Nehovorím že j j kolegovia viac veria ale už pozerajú na mňa tak divne, aj keď nič nepovedia ale vidím ich výraz tváre. A soboty robím kvôli tomu aby som prilepšila k výplate, to vie každý, že mám malé deti a väčšinou som na ne sama.
@anonym_autor ktovie, čo tú tvoju kolegyňu žerie... myslím si, že chlebíčky a koláče to nebudú.
Btw. koláč a chlebíčky je super pohostenie.
Ja osobne sa na navstevu nechodim najest 🤣 vyzera to tak ze mala kritiku dopredu pripravenu. Neries, sama sa ukaze…teraz ukazuje prstom na teba, potom bude inde. Je to krava.

@anonym_autor to co za exota?
Neboj sa, kolegovia ťa poznajú dlhšie a nedajú na reči nejakej “novej”