icon

Ako reagovať na netolerantného partnera?

mica20
31. aug 2024

Dobry vecer, chcela by som sa opytat, ako by ste reagovali na situaciu, alebo co by ste si mysleli.

Pracujem na zmeny ako sestra na Novorodeneckej Jiske. Zial, dnes sa stala taka vec, na konci mojej sluzby, ked som uz odchadzala z oddelenia, zvonil telefon, kde kolegyna dvihla citujem " bude akútna sekcia dvojicky 30gt." Dnes ma nocnu na jiske moja kolegyna, ktora robi zopar rokov na oddeleni, ale nie je dlho na jiske iba zopar mesiacov. Srdce mi nedalo, a ostala som tam pri nej. Rychlo som jej pomohla nachystat vsetky pomocky pristroje, poskladat stroje na dychanie, na kanyly, infuziu, vytery a vsetko co je potrebne pri prijme, az dvojmo. Islo to rychlo, deti uz boli na svete mali ledva 900g, trebalo ich resuscitovat. Pomohla som jej ich prijat, dat na pristroje atd. Upokojila ju, deti sa viac menej stabilizovali, a tak som sa uistila ci mozem ist-ano chod. Zdrzala som sa tam 40minut po praci. Pomohla by som kazdej kolegyni. Ale k veci, medzi tym premna prisiel moj muz, ktory ma cakal volal mi 1.krat a ja som dvihla so slovami, ze ochvilku pridem pomaham kolegyni, on ze ok. Mobil som hodila do tasky, a makala. Presla pol hodina opakovane mi volal, 10 zmeskanych hovorov, spravy typu ako odchadza, nebude ma cakat, kde v pi.. som tak dlho. Ked som konecne odisla, a nastupila do auta, zacal pomne vrieskat kde som bola a preco nedviham. Vysvetlila som mu situaciu a znova krical, ci mam zato zaplatene, ze druhym pomaham a isiel si svoje. Ja som ostala ako prefackana, necakala som taku reakciu, uz som sa nezmohla ani na slova. Slzy mi tiekli, plakala som celu cestu domov, ze ja som zachranovala zivoty, a niekto tu zjape pomne, tak mal odist, ja by som sla domov aj mhd, nemam s tym problem. Ako by ste reagovali na mojom mieste? Ja niesom napr. Typ cloveka, ktory robi hned sceny ako on. Ale toto ma velmi zabolelo, absolutne netolerantny a nechapavy clovek. Sme spolu 12r. Dakujem vsetkym, kt. to docitali do konca.

Strana
z3
miska1997
31. aug 2024

@mica20 Ja len že ste úžasná žena ❤

simona92101
31. aug 2024

@mica20 uprimne?jednu mu strelila po tej sprostej papuli,poslala ho do preč,vystupila z auta a radsej sla peso..

gribka1
31. aug 2024

Tebe veľké ďakejem aj za detičky i kolegyňu. No a manžel by mal minimálne tichú domácnosť. Dosť dlho, kým by som neprišla čo s takým idiotom.

maranta_leuconeura
31. aug 2024

A kam sa tak ponahlal? Ubudlo z neho za tych 40 minut? Inak bolo by mi jasne, ze asi sa nieco zomlelo, preco si sa zdrzala a nedvihas. Skor ako hnev by som pochopila, keby mal strach.
A mas pravdu, ty si tam zachranovala zivoty, zatial co on sa asi sparal v nose a nudil, z toho bol nasraty? Smutne.
Skusila by som sa s nim porozpravat, ale nie dnes, o par dni, nadhodit to, ze ta mrzi, ako sa k tebe spraval. Neviem ci toto sa stalo prvykrat alebo sa to deje opakovane aj v inych situaciach...

luciamikul
31. aug 2024

si skvelá žena ❤️ na správnom mieste... len škoda že muž nevie oceniť čo doma má

unicornlady
31. aug 2024

Ono sa to nedá len tak vyhodnotiť.
Dá sa na to pozrieť z dvoch uhlov.

Je skvelé, že si pomáhala zachraňovať životy.
Potom k manželovi- nie, nemal po tebe kričať a asi si bola aj dosť unavená. Ale nevieme, či to bolo 1x (keď píšeš, že ste spolu dlho), alebo mal ťažký deň a po tvojom "o chvíľu prídem", už nezvládol, že to "chvíľu" nebola žiadna chvíľa, ale dlhší čas.

Takže ťažko takto povedať.
Lebo áno, tiež by mi vadilo, keby po mne chlap ziapal, nie som "fackovací panák".
Na druhej strane, teda nevieme, či inak je to dobrý chlap. Alebo či sa v ňom dlhšie niečo zbieralo a vybuchol.

anita6666
31. aug 2024

Pokiaľ nemáš za to zaplatené,áno,súhlasím s ním,si zbytočne premotivovana.

lilli110
31. aug 2024

@mica20 Mal by byt na teba hrdy, nestoji za tie slzy, aj ked viem, ze to zaboli. So synom som bola denne cele hodiny takmer mesiac na novorodeneckej JIS a sestricky tam boli tie najuzasnejsie osoby, ake som doteraz stretla...nevedela som si predstavit, co vsetko tato praca obnasa a mate vsetky moj obdiv a velku vdaku za vsetky tie deticky, ktorym pomahate a o ktore sa tak starate, mnohokrat ako o vlastne ❤ zachovala si sa skvelo.

anjelicek26
31. aug 2024

Boze to je debil... spravila si pravne, ani nad tym neuvazuj, si uzasna zena... nechapem, preco mu prave dnes takto rupli nervy, snad sa mu to v hlave rozlezi a ospravedlni sa fakt toto je pekne cez... niektore povolania nie su len povolania - ale proste poslanie - a partner by si tu zenu uz s tym vedomim mal brat, ze jej praca je velmi velmi dolezita... to plati pre lekarky, sestricky, osetrovatelky, ucitelky a mnoho inych... nabuduce sa dohodnite, ze ked neprijdes 15 minut po dohodnutom case, nech ide domov, ze si vezmes autobus. Nech pochopi, ze ostavas, len ked sa nieco vazneho zomlelo a fakt nemozes vtedy riesit mobil a jeho v aute.

kukuk29
31. aug 2024

@mica20 ty si super 🥰clovek na spravnom mieste .Mozno stacilo povedat ze to este chvilku potrva miesto toho ze hned pridem ...pre mna je hned 5-10 min.Mozno to ho rozculilo ale bliakat a nadavat teda nemusel ked vedel ze pomahas pri zachrane zivotov :( Skoda ze debil si to zrovna na takom anjelovi potreboval vyventilovat. 🙈🤯 Vdala Bohu za taku zdravotnicku ako si ty 🙏💪

candii
31. aug 2024

Povedala by som to čo si teraz napísala. Zachraňovala som životy a všetko ostatné je v tej chvíli vedľajšie. Viac by som sa k tomu nevyjadrila. Nesedela si a nevykecavala si sa s kolegyňami a nemáš prácu takú, že keď odbije tvoj čas páliš domov. Tvoja práca je zodpovedná a úcty hodná. A každé jeho slovo je v tej chvíli úplne vedľajšie a zbytočné.

mamamasama
31. aug 2024

Keby bolo viac ľudí ako si ty. ♥️

kristinka92
31. aug 2024

prácu zdravotníka tazko pochopí človek čo to nikdy nerobil… presne ako sa hovorí, nie je to len práca, ale aj poslanie a presne v takýchto situáciách to vidno. zatiaľ čo chlap ti povie že “naco veď to nemáš zaplatené”, ty si konala podľa svojho uváženia a srdcom

Aj chápem reakciu muža, že bol nahnevaný že 40minut niekde čakal, ale po ozrejmení situácie by som sa asi veľmi rýchle uvedomila na jeho mieste, keď už vedel o čo islo, zachoval sa ako debil

althejka
31. aug 2024

@mica20 tak ono je to presne o tom, ze pre niektore sestricky je ich povolanie poslanie a nie "iba" zaplatena praca. Poznam to a tiez obcas presvihnem cas ,ked chystam cakaren pre decka. Jesitnost partnera zaboli, aj zabolela. Ale ty si kludne mozes povedat, ze si nesedela na pivku a pomohla v situacii,ktora mohla a ovplyvnila zivot . Takze hlavu hore a odpust mu jeho zlyhanie. Bude ti hned lepsie ♥️

deti95060810
31. aug 2024

ja by som vystúpila z auta a išla domov peši... ale samozrejme cez nejaké obch. centrá.
mech ho doma aj porazí od jedu...

hylary
31. aug 2024

@mica20 si skvelá ❤️

mamutka
31. aug 2024

@mica20 myslím, že si mu nemala povedať, že o chvílu prídeš, ale že sa niečo zomlelo a zdržis sa, nech sa rozhodne, či chce čakať. Lebo to si napísala mám, čo sa dialo, ale on nevedel o akútnej sekcii a nedonosenych dvojičkách. Síce vie, kde pracuješ, ale asi tam nemáte takúto situáciu každý deň.
Je úžasne, že si pomohla, dúfam, že detičky budú v poriadku.
Čo sa chlapa týka, možno mal tiež ťažký deň, chcel byt s tebou a chvíľa je pat minút asi, nie 40. Chápem, že sa naštval, ale teda vygradovala to extrémne, tiež by ma to ranilo. Určite sa o tom v klude porozpravajte

barka1
31. aug 2024

@mica20 toto bola jeho prvá reakcia tohto typu? Ak áno, s odstupom by som sa s nim o tom pobavila.
Moj exmanzel mal podobných vystupov viac než dost, aj preto je ex.

majusik1304
31. aug 2024

@mica20 si hrdinka, a tvoj muž si ťa vôbec neváži. Môj manžel by sa NIKDY takto ku mne nesprával, a keby som bola na tvojom mieste bol by na mňa hrdý. Len toľko k tomu.....

lubossi
31. aug 2024

Je to o tom koľko si necháš skákať po hlave. Ak to raz nezastavís, bude to preňho voľná línia do ďalších a ďalších scén az to príde do toho bodu ktorý popisujes. Chyba rešpekt voči tebe a nejaká tá úcta a to sa nestratilo za 40 minút, skor je to vyvrcholenie

jajanka31
31. aug 2024

Hmm ano ma pravdu nemas za to asi zaplatene ale na druhej strane uz si mohol zvyknut a resp. Ocakavat ze pri tvojej praci sa moze nieco take stat. Ja ked som mala akutnu sekciu v 33 ostal nadcas aj lekar. A nemusel. Kazdemu sa podla mna z casu na cas stane ze robi nadcas. A ovzvlast pri takychto povolaniach. Ja som najprv myslela ze si tam ostala celu noc.. ale pre 40 minut robit taky bordel ked si mu to aj vyscetlila. A k tomu islo o tak vaznu vec. Ano zivot 900g deti je velmi vazna vec a dakujem za vsetkych rodicov co zveria deti do ruk sestriciek a lekarov. Spytaj sa ho keby bol rodic on ci by to neocenil alebo keby bol rovno ten pacient. Moze sa mu to stat hned zajtra..
Osobne si myslim ze ho nastvalo uz nieco ine a toto bola ceresnicka co ho nastartovala a ak nie tak potom ma problem..

jumama
31. aug 2024

Chapem, ako strasne sa musis citit. Tvoja praca je nesmerne dolezita, krasna, je to poslanie.
K tvojmu muzovi len tolko - hnal ho hnev, v hneve vyriekol veci, ktore zrejme ani nemyslel vazne. Mal by sa ti ospravedlnit. Neviem, ci je toho schopny.
Jeho hnev narastol do obrych rozmerov, lebo nemal vsetky informacie.
Mozes mat navrch a odpustit mu, vysvetlit mu, ze ti je to luto, ze nebol cas na dvihanie telefonov a aj on, ak je normalny, ked vychladne, vstupi si hadam do svedomia.
Hnev je emocia, ktora cloveku dava strasne vela energie, a ked ju nevie usmernit, tak to je ako vybuch sopky, nicive pre cele okolie.

zobaka
31. aug 2024

on sedel v aute? ani moj nema trpezlivost na cakanie, najma ak tiez nedvihnem, lebo nepocujem zvonenie, ked viem, ze sa zdrzim radsej poviem, ze pojdem mhd a v klude

emka530
Odpoveď bola odstránená
rorino
31. aug 2024

@mica20 zaslúžiš si veľké "dakujem" za tie detičky.Muz by ťa už za tie roky mal poznať a pri tvojej práci dupľom,že môže nastať krízova situácia.Ked vychladne všetko mu to povedz,v kľude už bez emócií z oboch strán.Hadam pochopí a hádam ho naštartovalo to 40 minútové zdržanie.Keby si robila niekde v obchode,tak padne,zavrieť,zamknes a ideš domov.Drzim palce,nech si to vyjasnite.

kristinapetronela
31. aug 2024

Zavolala by som kolegyni či u nej môžem spat .všetko by som jej povedala ... Je to chuj tvoj muž

moonlight1210
31. aug 2024

Asi by som mu vynadala, ze sa moze hanbit.
Ze tam sa pomaha a zachranuju sa dve predcasne narodene novorodenata a on sa zduva a ziape, lebo sa milostpan zatial 40 minut nudil vonku v aute a kukal do mobilu.

Blbecek.
Mal by byt vdacny, aku ma zenu. Sebec neotesany.

vilma7
31. aug 2024

A tvoj manžel nevie na akom.oddeleni pracuje?
Keď by sa ukludnil, tak by som sa ho opýtala, co mal ten cirkus znamenať a ze kvôli čomu?
No naštval by ma teda poriadne , keď sa správa ako debil.

fantaghiro21
31. aug 2024

Ja chápem aj jednú aj druhú stranu.
Prednejšie je určite zachrániť život a pomôcť novej kolegyni....
V telefóne si vravela "o chvíľu prídem" čo znamenala pol hodina (ak nie viac)...chyba nastala v komunikácii,možno stačilo napísať rýchlu sms po tom, čo si sa rozhodla ostať pomôcť.
napriklad:" Na nočnej je ťažká akútnu sekciu,nova kolegyna by to nezvládla, zdržím sa, pomôžem jej...a viac telefón by som nebrala do rúk...
Ak ste boli dohodnutí,že muž pre teba príde, napísať nech nechodí,zobrala by si si taxík,či šla iným spojom....
Vybuchol neprimerane

Ja to ale len beriem z toho nepodstatného hľadiska,keď mi tiež muž niekedy niečo sľúbil,vyše hodiny meškal ,tak som bola teda dosť vytocena ,nabrusena ,s horúcou hlavou....
Ja si myslim,že už keď hucal , nadával,tak si to uvedomil,ego mu to nedovoli priznať si neprimeranú reakciu .Bol však urazený,napaprceny ,keď miesto chvíľky bola pol hodina ak nie viac ...

h2
31. aug 2024

On reagoval určite neadekvátne, ale ty si mu tiež mohla povedať, že sa zdržíš dlhšie a nie, že už ideš a pritom ťa 40 minút nebolo. Mne by na jeho mieste už išli hlavou katastrofické scenáre, že sa ti asi niečo stalo, keď píšeš, že už ideš a teba nikde, telefón neberieš...

Strana
z3