icon

Ako reagovať na netolerantného partnera?

mica20
31. aug 2024

Dobry vecer, chcela by som sa opytat, ako by ste reagovali na situaciu, alebo co by ste si mysleli.

Pracujem na zmeny ako sestra na Novorodeneckej Jiske. Zial, dnes sa stala taka vec, na konci mojej sluzby, ked som uz odchadzala z oddelenia, zvonil telefon, kde kolegyna dvihla citujem " bude akútna sekcia dvojicky 30gt." Dnes ma nocnu na jiske moja kolegyna, ktora robi zopar rokov na oddeleni, ale nie je dlho na jiske iba zopar mesiacov. Srdce mi nedalo, a ostala som tam pri nej. Rychlo som jej pomohla nachystat vsetky pomocky pristroje, poskladat stroje na dychanie, na kanyly, infuziu, vytery a vsetko co je potrebne pri prijme, az dvojmo. Islo to rychlo, deti uz boli na svete mali ledva 900g, trebalo ich resuscitovat. Pomohla som jej ich prijat, dat na pristroje atd. Upokojila ju, deti sa viac menej stabilizovali, a tak som sa uistila ci mozem ist-ano chod. Zdrzala som sa tam 40minut po praci. Pomohla by som kazdej kolegyni. Ale k veci, medzi tym premna prisiel moj muz, ktory ma cakal volal mi 1.krat a ja som dvihla so slovami, ze ochvilku pridem pomaham kolegyni, on ze ok. Mobil som hodila do tasky, a makala. Presla pol hodina opakovane mi volal, 10 zmeskanych hovorov, spravy typu ako odchadza, nebude ma cakat, kde v pi.. som tak dlho. Ked som konecne odisla, a nastupila do auta, zacal pomne vrieskat kde som bola a preco nedviham. Vysvetlila som mu situaciu a znova krical, ci mam zato zaplatene, ze druhym pomaham a isiel si svoje. Ja som ostala ako prefackana, necakala som taku reakciu, uz som sa nezmohla ani na slova. Slzy mi tiekli, plakala som celu cestu domov, ze ja som zachranovala zivoty, a niekto tu zjape pomne, tak mal odist, ja by som sla domov aj mhd, nemam s tym problem. Ako by ste reagovali na mojom mieste? Ja niesom napr. Typ cloveka, ktory robi hned sceny ako on. Ale toto ma velmi zabolelo, absolutne netolerantny a nechapavy clovek. Sme spolu 12r. Dakujem vsetkym, kt. to docitali do konca.

Strana
z3
h2
2. sep 2024

Baby, vy sa neviete vcítiť do toho chlapa? On NEVEDEL, že autorka zachraňuje niekoho. Volal jej, že už prišiel a ona mu povedala, že už ide. A nešla a telefón nebrala. A vy tu z neho robíte necitlivé hovädo, ktoré jej vyčíta, že zachraňovala novorodené bábätká, ako keby to bol najhorší človek na svete. Nikto by nikomu nič také nevyčítal! Okrem toho, on sa už autorke ospravedlnil, tak je zbytočné jej písať, že s ním zabila 12 rokov a podobne.

miamaria
2. sep 2024

@mica20 Zažila som podobnú scénu s mojím mužom, kolegyňa neprišla do nočnej, vrchná má pýtala nech ostanem 24ku na oddelení, aj mužovi volala čo je vo veci, že nemá kto tu nočnú odrobiť ... Tak aj jej vykrical do telefónu, aj mne, že mi urobí cirkus na oddelení ak okamžite neprídem domov z denky atď ... Už som skoro dva roky rozvedená, ale často na to myslím, ako môže byť niekto taký sebecky

aurora33
2. sep 2024

@h2 suhlasim s tebou. Autorka mu nemala povedať že už ide. Mohla mu vysvetliť že ešte ide pomôcť kolegyni a potrvá to. A nie že ,,už idem”

fantaghiro21
2. sep 2024

@h2 ono aspoň vidno,že tu väčšina nie sú pragmatické osoby, ktoré by oddelili emócie od racionálneho zmýšľania.
Je fajn si cudzí prípad premietnuť na seba,aby sme lepšie pochopili nie len emočne druhých....

Mne sa tiež stalo,keď mi muž povedal :"o minútku som tam"
A čakala som aj viac ako 30 minút ...
Prvotné moje emócie určite neboli lubezne:"však nech mešká aj 3 hod, zoberiem si popcorn a budem čakať..."
Práve naopak.
Ja toho chlapa chápem.
Zle odkomunikovane a neprimeraná reakcia.
Muž to očividne oľutoval tak aj to je celkom fajn aknsi to vykomunikovali
Majú aspoň príklad do budúcna,ako ešte lepšie komunikovať...ale kvôli jednému incidentu sa pomaly rozvádzať,robiť z chlapa agresora ,tyrana ,no ja neviem

natiblaskova
2. sep 2024

Si úžasná, 💗máš môj obdiv 💗💗 a chlap aj keď bol nahnevaný, keď mu to vysvetlíš tak by s amal ukludnit a pochváliť ta

hellionka
2. sep 2024

Je to od Teba veľmi pekné ako si pomohla, ale mohla si povedať mužovi alebo napísať smsku predtým ako si dala mobil do tašky … máme akútnu sekciu, bude to trvať, choď domov ja prídem MHD. 5 sekúnd času a nikto sa nemusel hnevať. Treba lepšie komunikovať. Ja kebyže bez odozvy mám čakať 40 minut v aute a Ty ani nezdvíhaš … idem domov.

brendaa
2. sep 2024

@mica20 napísala by som mu že sa zdržím v práci akutny pôrod, nemusí ma čakať...
Určite ta jeho reakcia to zabolela, neprimerane reagoval ty si mala ešte adrenalín. On nemá pochopenie pre tvoje povolanie?
Nahneval sa, že si mu nedala vedieť čo sa deje, ze budeš meškať, alebo že si bola v robote zadarmo?
Si úžasná kolegyna, kašli na muža.. hádam to bude chcieť vysvetliť...

evansova
4. sep 2024

@unicornlady Mal tazky den? A to ho oprávňuje ziapat na manželku, ktora mala na meskanie dobry dovod? Take spravanie by som si vyprosila a isla domov pesi alebo hromadnou dopravou.
Nikto nema právo vylievať si zlost na inej osobe, nech bol jeho pracovny den akokolvek tazky!

Strana
z3