icon

Ako reagovať na urážky od najlepšej kamarátky?

31. aug 2025

Ahojte, ako by ste reagovali na mojom mieste? Moja kamarátka z detstva začala mať voči mojej osobe zvlástne poznámky typu že som šetrná a žgrlavá alebo že žgrlačim peniaze aj pred inými ľudmi ale v takom negatívnom zmysle. Naposledy sme sa bavili o jednom chlapovi, ktorý bol lakomý na svoju priateľku a ona že on je lakomý ako ty.. Ja som ju už viackrát konfrontovala, že ja som finančne gramotná narozdiel od nej, lebo ona momentálne žije s priateľom, ktorý ju finančne dotuje tak sa má teraz lepšie a rozhadzuje peniaze na zbytočnosti ale to su jeho peniaze nie jej. Celé to začalo akože sranda ale mňa to uráža. Naposledy mi vonku povedala, keď som si dala iba 2 drinky, či šetrím keď viac nepijem a ja som povedala, čo bola aj pravda, že nie a na teraz mi stačí a keď budem chcieť dám si ďalší drink. Ja si práveže doprajem čokoľvek ale ak sa dá tak ušetrím.

Strana
z2
biba_18
31. aug 2025

tak proste jej to povedz, že si to nepraješ, čo jej zrazu na tebe vadí?

anna12399
31. aug 2025

Prečo jej hovoríš kamarátka ?

deti95060810
31. aug 2025

pre tie blbé reči by už kámoška nebola.

larsen
31. aug 2025

Priatelia sú rodina, ktorú si vyberáme sami. Takže, skončila by u mňa.

anonym_199a3c
31. aug 2025

A hovorí ti to len tak pre nič za nič alebo aj na to je nejaký dôvod? Okrem tých dvoch drinkov samozrejme. Asi by som sa s ňou nebavila ak to hovorí len aby ťa urazila

viestta
31. aug 2025
@anna12399

Prečo jej hovoríš kamarátka ?

@anna12399 presne to iste napadlo aj mne

autor
31. aug 2025
@anonym_199a3c

A hovorí ti to len tak pre nič za nič alebo aj na to je nejaký dôvod? Okrem tých dvoch drinkov samozrejme. Asi by som sa s ňou nebavila ak to hovorí len aby ťa urazila

@anonym_199a3c ja som jej nič neurobila, teda neviem o tom.. Len odkedy má tohto partnera, čo je to u nich talianske jeden týždeň sme spolu druhý nie tak je na tom finančne podstatne inak a kupuje napríklad šampón za 30 eur a ja som povedala že je to zbytočne drahé, alebo tenisky si kúpila za 1000 eur a podobne a ja som povedala, že ja by som toľko za tenisky nedala jedine ak by som bola v extrémnom balíku.. a takto

anonym_199a3c
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_199a3c ja som jej nič neurobila, teda neviem o tom.. Len odkedy má tohto partnera, čo je to u nich talianske jeden týždeň sme spolu druhý nie tak je na tom finančne podstatne inak a kupuje napríklad šampón za 30 eur a ja som povedala že je to zbytočne drahé, alebo tenisky si kúpila za 1000 eur a podobne a ja som povedala, že ja by som toľko za tenisky nedala jedine ak by som bola v extrémnom balíku.. a takto

@anonym_autor tak potom naozaj nerozumiem prečo sa s ňou kamarátiš, však to je mala primitívna blbka

autor
31. aug 2025
@anonym_199a3c

@anonym_autor tak potom naozaj nerozumiem prečo sa s ňou kamarátiš, však to je mala primitívna blbka

@anonym_199a3c ona taká predtým nebola, až teraz kým si našla tohto priateľa. Predtým žila normálny život s normálnymi teniskami aj šamponom

dskjhfdlkdjhl
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak nekomentuj jej nakupy, mozno potom ani ona nebude protivna😉

autor
31. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Tak nekomentuj jej nakupy, mozno potom ani ona nebude protivna😉

@dskjhfdlkdjhl Keď ona vždy zdorazňuje koľko to stálo :D

larsen
31. aug 2025

@anonym_autor Lebo si sa nechala zatiahnuť do jej hry. Ona vie, že sa ti to zdá zbytočné a drahé, vie, že to budeš komentovať. Takže sa s tebou dobre hrá a potom sa ti posmieva, že si žgrgloš.

ahhola
31. aug 2025

A musis sa s tou drblinou stretavat? Ona ma1000 € v teniskach, ty na ucte. 🤔 Obe spokojne, kazda osve😅

lindous
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor čiže aký si požičala, taký vrátila… niet sa čo čudovať, začala si ty… dohodnite sa, že v tomto sa nezhodnete a ani jedna ďalej nekomentujte finančné návyky tej druhej, snáď sa máte o čom inom baviť, keď ju nazývaš kamoškou

ovaaa
1. sep 2025

Kupuje si veci a drinky za priateľovi peniaze a nie svoje, takže nemá ani len na tvoj stupienok. Dobrá kamoška sa nechváli cudzím perím, ale kúpi drink a neuráža. Povedz jej ako to cítiš a keď v tom bude veselo pokračovať už by kámoškou nebola.

spongebob1
1. sep 2025

Taketo sa stanu zeny, ked si najdu zamozneho priatela, ktory ich dotuje. Myslim, ze je slaby odvar oproti kamaratkinmu frajerovi, ktory do nej mesacne naleje 6000E. Ona sa zmenila, ale chvalabohu ja reagujem vetou...super...a frekvencia chvalenia sa znizila. 🤣
Ona ma srdiecko dobre, no proste sa potrebuje pochvalit. Zazili sme spolu vela, nebudem predsa koncit kamaratsvo, ked jej momentalne " prepina." Vsetkym dnom je jedneho dna koniec.

anonym_02ec11
1. sep 2025

@anonym_autor ved sama priznávas ze si sporliva, píšeš to hlavne v tej poslednej vete. Tak kamarátka ti hovori vlastne len pravdu.

anjelicek26
1. sep 2025

No jo ty jej zas zdoraznujes, ze je to zbytocne drahe, tak ona ti na oplatku, ze zgrlosis.... proste mate uplne iny postoj k peniazom, mozno ste fakt jedna extrem na jednej a druha na druhej strane... ako pise @spongebob1 niekedy je jednoduchsie povedat - to je super a ideme dalej a neist do nejakych hlbsich diskusii ked je tema peniaze pre vas problematicka momentalne... snad viete toto nejako elegantne obijst, nie?

summer23456
1. sep 2025
@spongebob1

Taketo sa stanu zeny, ked si najdu zamozneho priatela, ktory ich dotuje. Myslim, ze je slaby odvar oproti kamaratkinmu frajerovi, ktory do nej mesacne naleje 6000E. Ona sa zmenila, ale chvalabohu ja reagujem vetou...super...a frekvencia chvalenia sa znizila. 🤣
Ona ma srdiecko dobre, no proste sa potrebuje pochvalit. Zazili sme spolu vela, nebudem predsa koncit kamaratsvo, ked jej momentalne " prepina." Vsetkym dnom je jedneho dna koniec.

@spongebob1 preboha, to na čo sa dá minút 6000€/mesačne?

sevrin
1. sep 2025

Tak jej odpovedz, že momentálne nemáš frajera, ktorého peniaze by si mohla rozhadzovať na chlast. Možno jej to dopne hneď, možno po piatom drinku.

liv1
1. sep 2025

Podla mna ak komentujes jej nakupy, vadi jej to a toto je vysledok. Nekomentuj jej drahe nakupy, dopraj jej a ona asi prestane mat blbe poznamky.

luciaruz
1. sep 2025

By som jej povedala: "Nie, nie som zgrlava ale nechať sa živit je maximálne pod moju sebauctu! Kolko mas našetrené pre pripad, ze nenájdeš blbca, co ta bude živit? Moja mila, to tebe tu chyba zakladna financna gramotnost. Myslieť na zadne vratka."
Ak by to nepochopila a stzale by narážala na lakomost, skončila by som s ňou. To, čo vás spájalo ako kamošky, je uz davno pasé

foxie95
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak možno skús niečo ako, jej super, som rada, že si si kúpila niečo, čo sa ti páči 🙂 alebo wau, pekne... Alebo super, že sa to tak darí, prajem ti to... Akože ani ja by som 30€ za šampón nedala a za botasky už pri 50€ váham... Ale načo to vešať na nos niekomu inému? Keď by ti ukázala nejaké šaty, čo sa ti nepáčia, tiež by si jej povedala "fuj také by som si nikdy nekúpila"? Proste nekomentuje ty jej peniaze, ceny ignoruj, nebude možno ani ona tvoje. Aj keď takéto kamarátstvo 😂 to mi naozaj príde ako zo základnej školy 😂 ja mám peračník za 100€ bebeeee a tvoji rodičia sú chudobný, lebo máš iba za 10 od Číňana 😂

janababana
1. sep 2025

@anonym_autor ak sa sprava v tejto oblasti takto, asi ani v inych nebude odlisna. Pre mna ludia s podobnym spravanim su toxicky a najlepsie vzdy bolo, ked som ich viac nestretla.

derdia
1. sep 2025

@anonym_autor no hovorí ti to preto lebo ju iritujes..za to ze vieš hospodáriť... A ze ona nevie. Tak to ukazuje ako tvoju chybu... A vysmieva sa tomu. Spytaj sa jej normlane ze oruweco to robí aze keď ma s tebou problém nech to povie na rovinu.

nyusika
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty komentujes jej nakupy...ona komentuje tvoje.
ste rovnake.

ozaj, mozu pit alkohol osoby mladsie, ako 18 rokov ?
lebo neverim, ze tato tema nie je dalsia z fejkovych skolackych tem

romiada
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tuším to povedal Werich : kto sa hada s blbcom dlhšie ako minútu, tak potom sa hádajú blbci už dvaja . Tak sa podľa toho zariaď .

ivik4
1. sep 2025

No vidis tak ty sa nestaraj do toho co a za kolko ona kupuje. Povedz ok a nekomentuj
Vsak ste rovnake

anonym_75a556
1. sep 2025

Ja by som jej nakupy vôbec nekomentovala. Naco. Je to jej vec. Ty si v duchu pomyslí čo chceš, je pravda ze to je zbytočnosť a lepšie sú tie peniaze na úcte..ale na to tiez príde až keď ju opustí pre mladší model.

anonym_4b8ac2
1. sep 2025

Závidi ti...sama ma prd. Mne sa tiež v praci smiali že šetrim ked som si nechcela objednat obed, ktorý by som aj tak hodila do koša lebo mam HIT Ked som im povedala že mam na účte 100 000 tisic smiech ich prešil.

Strana
z2