icon

Ako riešiť 20 rokov starú neveru manželky ešte počas randenia?

mato16
20. sep 2025

Ahojte som 20 rokov ženatý a pred časom som sa dozvedel že ma manželka podviedla ešte v čase keď sme spolu chodili. Ako by ste to riešili?

mato16
autor
24. sep 2025
@marse

ked si mal nejaku indiciu, prečo si jej položil tu otázku po tolkých rokoch? prečo si to neriešil už dávno?

@marse riešil ale vždy to išlo do stratena a ja som nijak nenaliehal no teraz to proste nejak prišlo do reči a okolnosti tomu pomohli

gerrwie_girl
24. sep 2025
@pralinka25

@gerrwie_girl ublizi ako ublizi. Mne by viac ublizilo alebo by ma viac naštvalo že niekto rozhodne za mna a nedá mi možnosť vybrať si. Proste by mi prislo tých 20 rokov ako fake.

@pralinka25 a o to ide ze ked to nebudeš vedieť tak ti to neublíži 🙂. Ale chapem.

pralinka25
24. sep 2025
@gerrwie_girl

@pralinka25 a o to ide ze ked to nebudeš vedieť tak ti to neublíži 🙂. Ale chapem.

@gerrwie_girl však áno ale vidíš ono sa väčšina veci skôr či neskôr nejako prevali. Čím neskôr tým horsie

elenka.k
24. sep 2025
@mato16

@elenka.k nebudem sa rozvádzať určite len mám ten pocit taký čudný neviem ho opísať a ten prvy moment bol dost neprijemný v podstate som ok a mám jasno len mám ešte nejaké myšlienky ale to hádam prejde

@mato16 jasne, rozumiem, je to zásah. hlavne, jej to už nikdy nevyhadzuj na oči, ani keď sa opiješ napr. zmieriť sa znamená, zahodiť to navždy. Lebo otázky v hlave typu čo by bolo, čo ak ... nás len budú zožierať.

maminkadeticiek
24. sep 2025
@mato16

@maminkadeticiek šak netvrdim že nie ego je ego

@mato16 Tak proste bud velkorysy,sme len ludia.Pochhbila,ano,ale stalo sa to asi tak v praveku,ked si nebola ista ze si muz jej zivota a nakoniec si vybrala teba.Tak sa na to vykasli a neries.Fakt to uz nema ziadny zmysel,mozes len stratit,nic neziskat,len ju utrapis.Naco.Ked jej povies nevadi,odpustam ti bude ta lubit este viac,bude si ta vazit este viac a nikdy viac sa k tomu nevracaj preboha.

zuz1177
24. sep 2025

@mato16 mam kamaratku, co spravila nieco podobne. Este len zacinali chodit so spoluziakom (vekovo mali vtedy kratko po 20) a ona si este (uz popri chodeni s nim) uzila jednu noc aj s niekym inym. Ja nerozumiem celkom preco, ale ona to vtedy neriesila. Nikto nevedel ako sa ich vztah vyvinie. Dnes su spolu 15 rokov, z toho 11 rokov manzelia a maju 3 deti. Viem, ze ho nikdy viac nepodviedla, ich vztah sa vyvinul do niecoho ovela vyznamnejsie a dnes si mozu plne doverat. On ale podla mna o tom podvedeni zo zaciatku vztahu netusi. To aky mate vztah s manzelkou vies iba ty. Ak jej dokazes doverat, uz by som vec staru 20 rokov neriesila.

evkatk
24. sep 2025

Ak bola 20 rokov verná, žili ste dobre, tak čo riešiš? Máš vari obavy, že aj teraz je tak atraktívna, že by mohla byť neverná? A koniec koncov bolo to mimo manželstva. Iné je podviesť v manželstve, keď už založila rodinu (sobášom). Overil si si, je tá informácia o nevere pravdivá? Zbytočne trápiš seba, ju a celú rodinu. Ak máš deti, nezaslúžia si, aby trpeli za to, že si sa teraz dozvedel, že ťa ich mama pradávno podviedla. Zobuď sa a zbytočne nežiarli. Alebo si myslíš, že ťa s ním ešte niekedy podvedie?

mato16
autor
24. sep 2025
@evkatk

Ak bola 20 rokov verná, žili ste dobre, tak čo riešiš? Máš vari obavy, že aj teraz je tak atraktívna, že by mohla byť neverná? A koniec koncov bolo to mimo manželstva. Iné je podviesť v manželstve, keď už založila rodinu (sobášom). Overil si si, je tá informácia o nevere pravdivá? Zbytočne trápiš seba, ju a celú rodinu. Ak máš deti, nezaslúžia si, aby trpeli za to, že si sa teraz dozvedel, že ťa ich mama pradávno podviedla. Zobuď sa a zbytočne nežiarli. Alebo si myslíš, že ťa s ním ešte niekedy podvedie?

@evkatk zrejme si to nepochopila ale beriem aj toto je názor

mato16
autor
24. sep 2025
@zuz1177

@mato16 mam kamaratku, co spravila nieco podobne. Este len zacinali chodit so spoluziakom (vekovo mali vtedy kratko po 20) a ona si este (uz popri chodeni s nim) uzila jednu noc aj s niekym inym. Ja nerozumiem celkom preco, ale ona to vtedy neriesila. Nikto nevedel ako sa ich vztah vyvinie. Dnes su spolu 15 rokov, z toho 11 rokov manzelia a maju 3 deti. Viem, ze ho nikdy viac nepodviedla, ich vztah sa vyvinul do niecoho ovela vyznamnejsie a dnes si mozu plne doverat. On ale podla mna o tom podvedeni zo zaciatku vztahu netusi. To aky mate vztah s manzelkou vies iba ty. Ak jej dokazes doverat, uz by som vec staru 20 rokov neriesila.

@zuz1177 lenže ono sa to všetko ľahko povie ja chápem že je to dávno mladosť alkohol blablabla jasné šak som racionálny človek nejdem sa rozvádzať mám dom deti aj strom som zasadil som spokojný ale ten pocit tá náhla zmena otočka kotrmelec a tie myšlienky niečo nové nepoznané

pralinka25
24. sep 2025
@mato16

@zuz1177 lenže ono sa to všetko ľahko povie ja chápem že je to dávno mladosť alkohol blablabla jasné šak som racionálny človek nejdem sa rozvádzať mám dom deti aj strom som zasadil som spokojný ale ten pocit tá náhla zmena otočka kotrmelec a tie myšlienky niečo nové nepoznané

@mato16 presne. Ono sa to ľahko povie ale myslím si ze s každým by to zamavalo a bude treba cas to spracovať.

barbie2023
24. sep 2025

Podľa mňa ten vzťah počas randenia má inú váhu ako po 20 rokoch. Takže už to nerieš. Zamrzí to určite,ale ten vzťah kvôli tomu ničiť čo bolo pred 20 rokmi keď ste len randili,je čisté bláznovstvo.

damianadam
24. sep 2025
@mato16

@mato16 je úplne prirodzené, že ste nahnevaný alebo sklamaný. A je len na vás ako sa rozhodnete. Ale 20 rokov je veľmi dlhá doba na to aby vám žena dokázala, či jej môžete veriť alebo nie. S vekom prichádza aj iný pohľad na situáciu. Ja by som teraz tiež neurobila kvantum veci ako do 20ky. Súdiť by sa mal človek len v danú chvíľu, vy sa hnevate na ženu ktorá už dávno nie je

pralinka25
24. sep 2025
@damianadam

@mato16 je úplne prirodzené, že ste nahnevaný alebo sklamaný. A je len na vás ako sa rozhodnete. Ale 20 rokov je veľmi dlhá doba na to aby vám žena dokázala, či jej môžete veriť alebo nie. S vekom prichádza aj iný pohľad na situáciu. Ja by som teraz tiež neurobila kvantum veci ako do 20ky. Súdiť by sa mal človek len v danú chvíľu, vy sa hnevate na ženu ktorá už dávno nie je

@damianadam lenže tu nejde len o ten jednorazový podvod a to tu takmer nikto nezohľadňuje. Tu ide o 20 rokov klamstva. A vo chvíli kedy si ho brala a dávali si sluby bola situácia iná ako si on.myslel. ano nevera je dávno preč. Ano ľudia sa menia a vyvíjajú to je vsetko pravda. A tiež je pravda ze pravdepodobne naozaj svoj čin ľutuje cele tie roky a nic také už neurobila. Jasne ze ničiť kvôli tomu život a vzťah by bolo dosť nanič ale zas akoze mávnutím rukou s úsmevom povedať láska nevadí som úplne v pohode tiež nie je správne ak on v pohode nie je. Podľa mňa by si to odzit sam v sebe mal a aj by sa mali o tom porozprávať. Jeho pocity sú reálne tu a teraz. Tam sa nemiesa len ta nevera ale x iných súvislosti prelinajucich sa do súčasnosti. To nie je jedna ohraničená vec z praveku.

mato16
autor
24. sep 2025
@pralinka25

@damianadam lenže tu nejde len o ten jednorazový podvod a to tu takmer nikto nezohľadňuje. Tu ide o 20 rokov klamstva. A vo chvíli kedy si ho brala a dávali si sluby bola situácia iná ako si on.myslel. ano nevera je dávno preč. Ano ľudia sa menia a vyvíjajú to je vsetko pravda. A tiež je pravda ze pravdepodobne naozaj svoj čin ľutuje cele tie roky a nic také už neurobila. Jasne ze ničiť kvôli tomu život a vzťah by bolo dosť nanič ale zas akoze mávnutím rukou s úsmevom povedať láska nevadí som úplne v pohode tiež nie je správne ak on v pohode nie je. Podľa mňa by si to odzit sam v sebe mal a aj by sa mali o tom porozprávať. Jeho pocity sú reálne tu a teraz. Tam sa nemiesa len ta nevera ale x iných súvislosti prelinajucich sa do súčasnosti. To nie je jedna ohraničená vec z praveku.

@pralinka25 nooo celkom som v sebe objavil svoje iné ja až som sa zlakol seba sameho😁 zrazu som chcel vedieť do posledného detajlu všetko a neviem prečo bolo jej to nepríjemné no v tom momente ma to nezaujimalo asi som jej to chcel dať vyžrať alebo nejaké krátkodobé pomätenie mysle teraz mi to príde komické

pralinka25
24. sep 2025
@mato16

@pralinka25 nooo celkom som v sebe objavil svoje iné ja až som sa zlakol seba sameho😁 zrazu som chcel vedieť do posledného detajlu všetko a neviem prečo bolo jej to nepríjemné no v tom momente ma to nezaujimalo asi som jej to chcel dať vyžrať alebo nejaké krátkodobé pomätenie mysle teraz mi to príde komické

@mato16 tak vraj je tato reakcia bezna aspon co som takto citala. aj tu ked to pisali mnohi pisali o tom ze tiez to takto mali.

natalka81
24. sep 2025

@mato16 chodili ste spolu, mala o 20 rokov menej, ber to ako fakt a vôbec to neries.
Keď teraz ste spolu OK tak už to nezmenis. Každý máme nejakú minulosť a každý sme si prežili svoje.
Nechápem naozaj načo vyťahovať 20 rokov staré veci. Načo je toto dobre neviem

mato16
autor
25. sep 2025
@natalka81

@mato16 chodili ste spolu, mala o 20 rokov menej, ber to ako fakt a vôbec to neries.
Keď teraz ste spolu OK tak už to nezmenis. Každý máme nejakú minulosť a každý sme si prežili svoje.
Nechápem naozaj načo vyťahovať 20 rokov staré veci. Načo je toto dobre neviem

@natalka81 to že to nechápeš to nerieši ten môj pocit už je to vonku a to je fakt ja sa cítim zle a to je skutočnosť tá situácia je moja mňa sa týka a tomu pocitu neviem rozkázať

damianadam
25. sep 2025
@pralinka25

@pralinka25 neviem, ja sa na to pozerám trošku inak. Urobila jednu chybu a rozhodla sa to zatajiť lebo sa bála, že o neho príde. Príde mi oveľa väčšie svinstvo zahodiť teraz 20 rokov života za jeden prešľap z mladosti. Všetko vymazať len pre jednu jedinú noc. Popravde nechápem ani ju načo mu to vešala na nos. Každopádne to, že je teraz sklamaný je prirodzené. A to že to musí spracovať taktiež. Už je len na nich či sa dohodnú, že to bude minulosť ktorá sa nezmení a oni sa budú pozerať na to dobré čo im tých dvadsať rokov prinieslo alebo všetko spadne, opustí ju a každý si pôjde svojou cestou. Len vzťahy nie sú iba čierno biele. V každom je niečo a tváriť sa ako je každá žena verná,svojho manžela v ničom neklame, nemá žiadne tajomstvá je smiešne.
Niekedy takýto prešľap možno zapríčiní práve to, že človek si uvedomí to čo mal a o čo môže prísť a o to viac sa bude snažiť už nikdy žiadnu chybu neurobiť.

anonym_30963e
25. sep 2025

Po 20 rokoch by som neriešila. Veď sa meníme. Ja som bola tiež neverná ešte počas chodenia, pred 25 rokmi, ale odvtedy sekam dobrotu. A ani si neviem predstaviť, že by som muža podviedla. Ostatných mužov ani nejak nevnímam. Max ako kolegov alebo rodinných kamarátov, ale nie ako materiál na sex alebo vzťah. Mám milion rôznych chýb a robím milion blbostí, ale jedným si môže byť môj muž istý, mojou vernosťou. To, že som urobila blbosť pred 25 rokmi, neznamená, že som sa nezmenila

mato16
autor
25. sep 2025
@anonym_30963e

Po 20 rokoch by som neriešila. Veď sa meníme. Ja som bola tiež neverná ešte počas chodenia, pred 25 rokmi, ale odvtedy sekam dobrotu. A ani si neviem predstaviť, že by som muža podviedla. Ostatných mužov ani nejak nevnímam. Max ako kolegov alebo rodinných kamarátov, ale nie ako materiál na sex alebo vzťah. Mám milion rôznych chýb a robím milion blbostí, ale jedným si môže byť môj muž istý, mojou vernosťou. To, že som urobila blbosť pred 25 rokmi, neznamená, že som sa nezmenila

@anonym_30963e otázka je či o tom tvoj muž vie ak nie ako by sa cítil ak by sa to dozvedel?

iv1rozali
25. sep 2025

Tak asi keď ste spolu chodili ...to je čas kedy sa ešte len spoznávate. Po čase zistila, že si ten pravý a nehľadala ďalej. Buď rad, že si vybrala Teba a zbytočne sa netýraj....k čomu je to dobré?

anonym_30963e
25. sep 2025
@mato16

@anonym_30963e otázka je či o tom tvoj muž vie ak nie ako by sa cítil ak by sa to dozvedel?

@mato16 hmmm. Ani neviem. Tuším sa to riešilo. Už si to nepamätám. Podstatné je, čo je teraz, nie čo bolo vtedy. Prečo by mal riešiť čo bolo v minulosti a ešte tak davnej minulosti. Veď som už úplne iný človek a on tiež. Ja som tiež našla pohľadnice od jeho ex v časoch, keď sme už boli spolu a žiarlila som vtedy, na ňu. A čo. Neriešim. Máme iné problémy.

pralinka25
25. sep 2025
@anonym_30963e

@mato16 hmmm. Ani neviem. Tuším sa to riešilo. Už si to nepamätám. Podstatné je, čo je teraz, nie čo bolo vtedy. Prečo by mal riešiť čo bolo v minulosti a ešte tak davnej minulosti. Veď som už úplne iný človek a on tiež. Ja som tiež našla pohľadnice od jeho ex v časoch, keď sme už boli spolu a žiarlila som vtedy, na ňu. A čo. Neriešim. Máme iné problémy.

@anonym_30963e to je take vtipne ze ziarlila na pohladnice ale co tam po nevere ta bola davno neva. zrovnat neveru s pohladnicami ... a ano ono sa to uplne v pohode berie ked si to urobila ty a nie naopak. teba vykolajili papieriky ako by si brala keby mal s nou sex se vsim vsudy?jasne teraz napises pohoda ale tazko.

anonym_30963e
25. sep 2025
@pralinka25

@anonym_30963e to je take vtipne ze ziarlila na pohladnice ale co tam po nevere ta bola davno neva. zrovnat neveru s pohladnicami ... a ano ono sa to uplne v pohode berie ked si to urobila ty a nie naopak. teba vykolajili papieriky ako by si brala keby mal s nou sex se vsim vsudy?jasne teraz napises pohoda ale tazko.

@pralinka25 o tých pohľadniciach som vtedy nevedela, tie som našla teraz. Žiarlila som na ňu. A on to vedel a tie pohľadnice si nechal. Ale to je teraz jedno. Je to dávna minulosť. Veď sme boli deti vtedy. Je to 25 rokov! Už sme všetci niekde úplne inde
Žiadne papieriky ma nevykolajili, našla som, prečítala som, odložila som. Ani som nič nehovorila.
A keby som zistila, že sa vtedy spolu vyspali, alebo to ešte chvíľu ťahali, neriešila by som. Čo by sa zmenilo? Nič.

anonym_835847
4. okt 2025
@anonym_76c3be

@mato16 ak ho stretávas, čo je podľa mňa úplne hrozne, tak by som si overila, či to náhodou nepokračuje tých 20 rokov... Aký mala dôvod na neveru? Ale u mňa by skončila, aký charakter dokáže tajiť neveru 20rokov a vklude sa ti pozerať do očí... Ak máte aj deti, urobila by som testy. Ale je na tebe ako s tým naložis. U mňa by skončila na plnej čiare a dôverovať by som jej nedokázala. Ktovie koľko takých uletov mala, na ktoré si sa náhodou neopýtal

@anonym_76c3be to nemyslíš vážne

anonym_76c3be
4. okt 2025
@anonym_835847

@anonym_76c3be to nemyslíš vážne

@anonym_835847 myslím to úplne vážne, by si sa čudovala čo za ľudí chodí po svete, ale veď kľudne si zi v tom že si za*ebala len raz 🤣

kremlicka250
5. okt 2025
@anonym_76c3be

@anonym_835847 myslím to úplne vážne, by si sa čudovala čo za ľudí chodí po svete, ale veď kľudne si zi v tom že si za*ebala len raz 🤣

@anonym_76c3be jemine, trochu vela filmov pozeras...to ako teraz aby moj sucastny manzel nikdy nestretol mojich byvalych, tak sa treba prestahovat z krajiny aby si nahodou nemyslel , ze deti su ich, nie?
Predpokladam, ze tvoj drahy ma spoved pod prisahou, ked pride o 10 min neskor ako slubil....ano, ludia su rozny...ale mne viac "zvlastna" prides ty, ako jeho manzelka...ale uprimne, ako ty dokazes existovat vo vztahu, ak mas taketo zmyslanie? Ved ja by som sa zblaznila, keby mi maju ist v hlave taketo scenara ....

anonym_76c3be
5. okt 2025
@kremlicka250

@anonym_76c3be jemine, trochu vela filmov pozeras...to ako teraz aby moj sucastny manzel nikdy nestretol mojich byvalych, tak sa treba prestahovat z krajiny aby si nahodou nemyslel , ze deti su ich, nie?
Predpokladam, ze tvoj drahy ma spoved pod prisahou, ked pride o 10 min neskor ako slubil....ano, ludia su rozny...ale mne viac "zvlastna" prides ty, ako jeho manzelka...ale uprimne, ako ty dokazes existovat vo vztahu, ak mas taketo zmyslanie? Ved ja by som sa zblaznila, keby mi maju ist v hlave taketo scenara ....

@kremlicka250 toto ale nebol jej bývalý ;) ak by bol, nenazval by to neverou. Nepozerám veľa filmov, takýto párik žije rovno vedľa mňa..

kremlicka250
5. okt 2025
@anonym_76c3be

@kremlicka250 toto ale nebol jej bývalý ;) ak by bol, nenazval by to neverou. Nepozerám veľa filmov, takýto párik žije rovno vedľa mňa..

@anonym_76c3be takze teraz podla tvojej statistiky, kazdy kto v mladosti podviedol partnera, tak to s nim taha dalej a dokonca aj taji otca...vyborne...;)
Keby sa mam riadit tym, co akysused kedy urobil za cely moj zivot, tak som slobodna do konca zivota.

anonym_76c3be
5. okt 2025
@kremlicka250

@anonym_76c3be takze teraz podla tvojej statistiky, kazdy kto v mladosti podviedol partnera, tak to s nim taha dalej a dokonca aj taji otca...vyborne...;)
Keby sa mam riadit tym, co akysused kedy urobil za cely moj zivot, tak som slobodna do konca zivota.

@kremlicka250 veď v poriadku, každý si myslí o tom svoje, neviem prečo sa potrebujes o tom baviť ďalej . Pekný deň ti prajem 🤗