icon

Ako riešiť 20 rokov starú neveru manželky ešte počas randenia?

mato16
20. sep 2025

Ahojte som 20 rokov ženatý a pred časom som sa dozvedel že ma manželka podviedla ešte v čase keď sme spolu chodili. Ako by ste to riešili?

kremlicka250
21. sep 2025
@pralinka25

no ja budem jedina asi tu ale mne by vadilo ze mi 20 rokov klamala. to je celkom dost. zivot postaveny na lzi. aj ked to uz musis ty vediet ako by si sa zachoval keby ti to vtedy povedala. ci by ste spolu boli alebo nie. v podstate ti nedala moznost rozhodnut sa.

@pralinka25 mne by zase naopak viac vadilo, ze mi to po 20 rokoch povedala. Lebo mbe prave to pride sebecje po tolkych rokoch. Ak neznesiem vlastne svedomie, to bybmal byt trest za neveru... nech si vycitky vyzerie sama a nie ich prenasat na manzela, aby si svedomie ocistila.

stanislavicenka
21. sep 2025
@anonym_76c3be

@stanislavicenka nie, takého by som v živote nechcela. Ale je rozdiel mať ex a rozdiel je byť neverný vo vzťahu, či nie?

@anonym_76c3be mne to pride tak, akoby si ten rozdiel uplne zotrela.
A tvoje vnimanie moze byt na tu situaciu uplne ine, ako moje. Keby nieco take je, ani by som tu temu neotvarala

kremlicka250
21. sep 2025
@pralinka25

no ja budem jedina asi tu ale mne by vadilo ze mi 20 rokov klamala. to je celkom dost. zivot postaveny na lzi. aj ked to uz musis ty vediet ako by si sa zachoval keby ti to vtedy povedala. ci by ste spolu boli alebo nie. v podstate ti nedala moznost rozhodnut sa.

@pralinka25 ano to by vadilo aj mne. Ale viac ako to klamanie by mi vadilo, ze mi to povedala po 20 rokoch. Ze by som bola radsej, keby mi to nepovie uz vobec, lebo teraz co....ona si "ocistila" svedomie a tarchu toho prehodila na mna....aj ked s tym uz aj tak nic nenarobim. Bud to povedz hned, alebo si to vezmi do hrobu....

majkamasar
21. sep 2025

To uz je premlčane.

pralinka25
21. sep 2025
@kremlicka250

@pralinka25 ano to by vadilo aj mne. Ale viac ako to klamanie by mi vadilo, ze mi to povedala po 20 rokoch. Ze by som bola radsej, keby mi to nepovie uz vobec, lebo teraz co....ona si "ocistila" svedomie a tarchu toho prehodila na mna....aj ked s tym uz aj tak nic nenarobim. Bud to povedz hned, alebo si to vezmi do hrobu....

@kremlicka250 tak on sa na zaklade niecoho opytal priamo podla vsetkeho tak to vyklopila mozno prave preto ze je to po tolkych rokoch akoze premlcane.

kremlicka250
21. sep 2025
@pralinka25

@kremlicka250 tak on sa na zaklade niecoho opytal priamo podla vsetkeho tak to vyklopila mozno prave preto ze je to po tolkych rokoch akoze premlcane.

@pralinka25 hej ,tiez to tak berem. A urcite by som sa na zaklade toho teraz nerozchadzala ja osobne, ak to nebolo pocas manzelstva....ale tiez by ma to ranilo...to klamanie( preto by som to radsej nechcela vefuet vobec)....ale tiez zakezi, ci sa to stalonked spolu randili mesiac, ci 5 rokov...z mojho pohladu. Ake toto je tak individualne, kazdy ma na neveru uplne iny pohlad.......ale iba mozno dovtedy, pokial nie su podvedeni....to uz clovek nerozkaze, ako sa ma citit..

mato16
autor
23. sep 2025
@kremlicka250

@pralinka25 hej ,tiez to tak berem. A urcite by som sa na zaklade toho teraz nerozchadzala ja osobne, ak to nebolo pocas manzelstva....ale tiez by ma to ranilo...to klamanie( preto by som to radsej nechcela vefuet vobec)....ale tiez zakezi, ci sa to stalonked spolu randili mesiac, ci 5 rokov...z mojho pohladu. Ake toto je tak individualne, kazdy ma na neveru uplne iny pohlad.......ale iba mozno dovtedy, pokial nie su podvedeni....to uz clovek nerozkaze, ako sa ma citit..

@kremlicka250 už mi to vlastne príde aj smiešne je to minulosť akurát mám taký zvláštny pocit ani neviem ako ho opísať no a keď ho stretnem ako by mal v očiach otázku či o tom viem či nie je to také zvláštne ale žiť sa s tým dá😁

fadama
23. sep 2025
@anonym_62095d

@mato16 to je normalne, ze si chcel vediet vsetko, ako si prisiel na taku prepac starinu?mojmu preplo zase po 20 rokoch...tak si vyber co je smutnejsie a horsie

@anonym_62095d ako preplo?

mira0611
23. sep 2025

@mato16 urcite ta to ranilo, co je urcite luto aj tvojej zeny, asi preto sa priznala teraz, mozno si myslela, ze po tolkychto rokoch ta to bude boliet menej.
Na druhej strane si myslim, ze sa jej ulavilo.
Mozno tato jednorazovka bolo najlepsie co sa mohlo stat.
1. Dosla na to, ze chce teba
2. Kedze sa priznala, asi mala vycitky a dosla na to, ze nevera nie je jej pohar vina.
Nezahadzuj kvoli 1 hlupej 20 rocnej prepitej noci, 20 rockov statneho manzelstva a vztahu.

anonym_f5fa05
23. sep 2025

Ja poznam velmi podobný pripad, ked baba podviedla chalana, keď spolu chodili. Tiez su uz pomaly 20 rokov spolu, ale manzelia len cca 10. Boli spolu vtedy este len veeelmi kratučko, ona bola mlada, tiez si vypila vtedy a stalo sa. Jemu to jasne, nepovedala, jednak nebola na seba hrda, jednak nevedela, ako by reagoval a nechcela o neho prist. Tym, ze su uz tak dlho spolu asi dobre, ze si to nechala len pre seba. Snáď sa to on nikdy nedozvie, aby nemusel toto riešiť. A nie, uz ho nikdy viac nepodviedla.

anonym_b60ca0
23. sep 2025
@mato16

@stanislavicenka jasne ja sa nemienim rozvádzať mám šťastný život dve deti nič mi nechýba je to len nová skúsenosť mal som potrebu sa opýtať ako by sa človek zachoval v mojej koži

@mato16 pocuj mne sa dtala taka vec mala som priatela. vztah nam este len zacinal a potom sme sa dlho nevideli lebo leto obaja odcestovani inde viackrat. on mi 7 dni ci 9 neodpisoval na spravy a mna v rezoete balil typek a ja som si povedala ze asi s toho zacinajuceho vztahu aj tak nic nebude a alkohol k tomu a stravila som par hodin na izbe s tymto typkom. mali sme oralny sex. a dalsi den sa mi zrazu rliatel ozval... citila som sa hrozne... nevedela som ako s tym nalozit. nalozila som s tym tak ze som sama sebe slubila ze mu bidem verna. a tak to bolo. boli sme spolu styri roky.

isis234
24. sep 2025

Premlčané. K čomu je to dobré? Minulosť nezmeníme. Žime teraz. V prítomností.
Komunikujete spolu? Dôverujete si?
Kto ti povedal o jej nevere? Je to isto pravda? Niektorí vedia prekrútiť fakty.
Možno že teraz máte pekný vzťah a niekto vám to závidí. Chce vás poštvať proti sebe. Nedovoľ to!
Ľúbte sa

gerrwie_girl
24. sep 2025
@pralinka25

@pralinka25 no vidíš. Ja si napríklad myslim, ze ked uz človek podvedie, tak to nema priznávat. Naozaj. Načo je to dobre? Komu to pomôže? To sú len take keci ze sa uľaví a podobne. Jedine co sa stane je ze to ublíži tomu druhému.

derdia
24. sep 2025
@mato16

@anonym_9d9c6f
@anonym_62095d celé tie roky som mal indíciu ktorú som ignoroval a nedávno som jej položil otázku no a zrejme ju to škrelo tak to vybalila hneď mi docvaklo pár vecí som si pospájal a vlastne ani neviem či ma to prekvapilo horšie je to že toho človeka poznám aj stretávam a teraz sa cítim jak paroháč keď ho stretnem

@mato16 vieš ženy, ked spravia chybu, maju dosť vlastných výčitiek.. Nepotrebujú ešte dostať aj od toho ktorého milujú....
Mozno to bol úlet, nechala sa uniesť... 20 rokov stará vec ma takú hodnotu akú jej ty das teraz v tomto čase... Mozes jej z lásky odpustiť, a jej sa uľaví, alebo zničiť všetko čo ste vybudovali... Rozhodni sa pre dobro alebo pre zlo... Zlo je vŕtať sa v tom, co prinesie len skazu, tebe aj ostatným... Alebo to odpustiť a nechat to vy minulosti kam to patrí... Nie je výhra vyhrať, ale výhra je odpustiť!!A ked odpustís vtedy ukážeš svoje vlastné srdce a to kým si. To ze ju teraz ukamenujes nemá s láskou nič spoločné...a môže to naozaj zničiť všetko dobre co mate... A presne to chce knieža tohto sveta. Zničiť všetko krásne...klamstvom ze to je správne a spravodlivé... Nie....najväčšia moc je v odpustení....

anonym_65ef23
24. sep 2025

Určite by som bol sklamaný. Dôvera by bola 0bodov. Som na také veci citlivý, čiže by som to znášal ťažko. Odpustiť by som odpustil určite, keďže to bolo dávno ale trvalo by to dlhšie

ivec16
24. sep 2025

zacinajuci vztah, mozno vahala, mozno to vtedy este nemala upratane v hlave, vybrala si teba, vysiel si z toho ako vitaz, bol si a si lepsi kedze je s tebou…

jumama
24. sep 2025

Za tych 20 rokov je uz kazdy z daneho trojuholnika niekto uplne iny, povahou, nazormi, vyzretim. Ano, mas odlozene prezivanie, lebo si sa to dozvedel teraz, ale nesud to dnesnymi ocami. Ten druhy je mozno tiez zahanbeny cele tie roky, mozno si mysli, ze uz davno vsetko vies 🙂 Aspon ja si to nepredstavujem tak, ze ked sa z blbosti nieco taketo stane, ze je ten druhy na koni, ze sa citi byt cimsi viac ako ty...

marse
24. sep 2025

ked si mal nejaku indiciu, prečo si jej položil tu otázku po tolkých rokoch? prečo si to neriešil už dávno?

moonlight1210
24. sep 2025
@mato16

@kremlicka250 už mi to vlastne príde aj smiešne je to minulosť akurát mám taký zvláštny pocit ani neviem ako ho opísať no a keď ho stretnem ako by mal v očiach otázku či o tom viem či nie je to také zvláštne ale žiť sa s tým dá😁

@mato16 to zalezi od teba, ci sa na neho budes pozerat pohladom: viem o tom vasom ulete, a je mi to srdecne jedno, kamo.

Tak isto sa da na to pozerat bud: dostal som zvysky po inom.

Alebo: mohla si vybrat a vybrala si mna.

Alebo: on svojich “100 eur” jednorazovo prehajdakal, a ty si tych istych “100 eur” spravne investoval a zarobil majetok (lebo mas viac ako 20 rokov dobry vztah a rodinu).

To je na tebe.

hroma
24. sep 2025
@mato16

@mato16 ako s nou nalozit?

Su 2 cesty, ak ju lubis, chces zotrvat v tomto manzelstve, neries, nepitvaj sa v tom. Ked ho stretnes, mal by si sa citit “navrch”, lebo teba ma za muza, a doteraz si jej muzom.. nevymenila ta..

Druha, kludne ak mas chut nezit v tomto manzelstve, nelubis ju, pitvaj sa v tom, az kym sa vase cesty nerozidu..

Tiez by aj ona mohla vyhrabat na teba par veci, nikto nie je dokonaly.. moze ti vytknut ze si nedal 10€ do bitcoinu pred 15r a teraz ste mohli byt milionari 🤣….

beronsche
24. sep 2025

@mato16 nijako.. kvôli hlúposti z mladosti chces zahodiť 20r spoločného života?

maminkadeticiek
24. sep 2025

Neriesit.Ale to ego co,ego nepusti a zvalujeme to na "doveru".Ok,znic vam zivot,maj sa.

hanaxxx
24. sep 2025

Ja by som s tym nic nerobila, ak vas vztah bol za tuch 20 rokov dobry, nemas ziadne ine podozrenie a vies s tym zit, tak to nechaj tak. Jedine druhe riesenie je rozchod a to asi nechces.

elenka.k
24. sep 2025

@mato16 tak, ak sa ti priznala, spýtaj sa či to spravila aj počas vášho manželstva, ak nie tak nechaj to plávať, ak sa nechceš rozvádzať, máš deti tak ti ostáva sa nad tým iba povzniesť a nezostáva ti nič iné iba jej veriť, viem je to ťažké ...

pralinka25
24. sep 2025
@gerrwie_girl

@pralinka25 no vidíš. Ja si napríklad myslim, ze ked uz človek podvedie, tak to nema priznávat. Naozaj. Načo je to dobre? Komu to pomôže? To sú len take keci ze sa uľaví a podobne. Jedine co sa stane je ze to ublíži tomu druhému.

@gerrwie_girl ublizi ako ublizi. Mne by viac ublizilo alebo by ma viac naštvalo že niekto rozhodne za mna a nedá mi možnosť vybrať si. Proste by mi prislo tých 20 rokov ako fake.

alzbetka2011
24. sep 2025
@mato16

@mato16 vieš čo, kašli na to, on si to možno ani nepamätá 🙂

damianadam
24. sep 2025
@mato16

@pribinak možno len chcem počuť názor iných ľudí sám neviem ako s tým naložiť

@mato16 Urobila chybu a ľudia robia chyby. 20 rokov je dosť dlhý čas na to aby si vedel či ju miluješ alebo nie. Je to minulosť z ktorej sa asi poučila keďže na inú neveru si neprišiel

damianadam
Autor odpoveď zmazal
mato16
autor
24. sep 2025
@elenka.k

@mato16 tak, ak sa ti priznala, spýtaj sa či to spravila aj počas vášho manželstva, ak nie tak nechaj to plávať, ak sa nechceš rozvádzať, máš deti tak ti ostáva sa nad tým iba povzniesť a nezostáva ti nič iné iba jej veriť, viem je to ťažké ...

@elenka.k nebudem sa rozvádzať určite len mám ten pocit taký čudný neviem ho opísať a ten prvy moment bol dost neprijemný v podstate som ok a mám jasno len mám ešte nejaké myšlienky ale to hádam prejde

mato16
autor
24. sep 2025
@maminkadeticiek

Neriesit.Ale to ego co,ego nepusti a zvalujeme to na "doveru".Ok,znic vam zivot,maj sa.

@maminkadeticiek šak netvrdim že nie ego je ego