Ako riešiť agresívne správanie partnera po nehode?
Ako by ste sa zachovali keby váš budúci manžel ( máj 2026 ) šoféroval a prudko zabrzdil , lebo auto pred ním zabrzdilo prudko tiež kvôli chodcovi , ale auto za nami už vrazilo do nás, ani nie do dvojtýždňového nového auta. Samozrejme muž celý od hnevu bez seba začal nadávať tomu pomerne staršiemu pánovi 75+ veľmi vulgárne, ten sa mu to snažil vysvetliť a on do neho strčil tak že spadol na zem. Keby ho nechytím a jeden chlap po ňom nezrúkol a nevystúpil z auta ,tak ho na tej zemi aj kopne a nie raz. Nikdy som ho takéhoto nevidela kvôli jednému zasranému pokrivenému plechu . Ostatné som už vybavila radšej ja , políciu sme nevolali , ešte som pána prezrela či nemá ublížené a či sa cíti dobre. Nebola by to pre vás červená vlajka ?
Teraz ruku na srdce, naznaky v mensej miere za tych 6 rokov neboli? Museli byt....
@mircalla ruka na srdce , neboli . Keby boli , odišla by som ďaleko skôr a nezabila s ním 6 rokov.
žiadna z vás asi netuší, koľko platov bolo potrebné odložiť na kúpu auta pred rokom 1989. Ak by ste odkladali na kúpu auta dnes toľko platov ako za socializmu vaši rodičia či prarodičia, kupovali by ste v súčasnosti autá v cene 50 - 100 tisíc euro. A búralo sa aj predtým. To sa mali vodiči pri búračke navzájom pozabíjať?
@kasssiopea panebože ďalšia. 1. si žena 2. si to prečítaj ešte raz celé, už ma nebaví obhajovať názor ktorý som nevyslovila. takže ani na túto tvoju sprostú otázku odpovedať nebudem…
@anonym_a90f9c s čím si sa mala trafiť? za anonym sa schovávas ty nie ja.
@ria_sprout prepac, pomylila som si ta s inym anonymom co reagoval. Kazdopadne nikde neobhajujem reakciu autorkineho priatela ani to neschvalujem. Ale hovorit ze su to len plechy. No nie su. Na tie plechy sa vacsina z ludi riadne nadrela tak zase netreba k tomu pristupovat ako keby islo o stratenu rukavicu alebo odpadnuty gombik.
Tieto komentare zien, su to len plechy, kaslat na auto, ved sa nic nestalo...mate v garazi dalsie tri auta? Zarobite si na nove za hodinu?
@anonym_a90f9c A Ty si este nepocula o tom, ze kazde auto ma SVK musi mat PZP a teda netreba zarobit za hodinu na nove? Ze ho opravia "na ucet" poistovne vinnika, ktora preplati aj prenajom nahradneho vozidla?
@anonym_a90f9c tu sa nedočkáš pochopenia. auto je nič čo by stálo za nasratie, tu sa môžeš hnevať iba keď ti sestra nezavolá alebo mama nechce zobrať kočíkovať malé. čo tam auto…
@anonym_autor Ani cholerik? Nervak? Nic?
@mircalla nie , ale lipol dosť na svojich veciach.
@ria_sprout prepac, pomylila som si ta s inym anonymom co reagoval. Kazdopadne nikde neobhajujem reakciu autorkineho priatela ani to neschvalujem. Ale hovorit ze su to len plechy. No nie su. Na tie plechy sa vacsina z ludi riadne nadrela tak zase netreba k tomu pristupovat ako keby islo o stratenu rukavicu alebo odpadnuty gombik.
@anonym_a90f9c a keby staremu panovi naozaj ublizil? Bola by to primerana reakcia kedze na to auto sa nadrel? Tu nejde o plechy, ano, kazdeho by toto nastvalo, ale nedoviedlo by ho do stavu uplneho pominutia zmyslov
@anonym_a90f9c s porovnaním so zdravím to plechy len sú. sama som sa na auto ktoré mám nadrela, ale omnoho viac si cením zdravie. ak nevidis ten rozdiel tak to je smutne. zažila som v živote omnoho horšie situácie ako rozbité plechy a možno chápem, že ak niekto nezazil vážne choré dieťa, alebo tragickú smrť rodičov tak vidí ako najväčšiu tragédiu rozbité plechy. gratulujem autorke, že nečakala na to kým začne za nejaku chybu bit ju a odišla.
@anonym_a90f9c tu sa nedočkáš pochopenia. auto je nič čo by stálo za nasratie, tu sa môžeš hnevať iba keď ti sestra nezavolá alebo mama nechce zobrať kočíkovať malé. čo tam auto…
@biba_18 ale my chapeme ze poskodenie auta cloveka naserie. Ale odsudzujeme impulz inemu cloveku kvoli tomu fyzicky ublizit
@biba_18 hnevať? kto tvrdí že by sa nenahneval za rozbité auto. to čo tu je opísane nie je žiadne hnevanie, to je agresia. ak vieš pochopiť toho agresora, tak to asi nebude niečo v poriadku ani s tebou.
Reakcia úplne cez....mozno vypustiť zopár stiplavych slov, ok, pochopím. Ale sotit slabšieho človeka na zem, ked on sám mu nijak nevyhrozuje, nenadava je úplne dno. Za mna je slaboch, lebo sila človeka sa prejavuje aj v sebaovladani.
Asi 2 mesiace dozadu som riešila buracku do môjho auta, starsia pani mi nedala prednosť. V aute bol aj jej manžel a ten jej tak nadával chudinke, ja som vôbec neriešila co mam s autom ale pána manžela, nech sa ukludní a nehulaka po manželke, ci sa nevie kontrolovať. Mne jej bolo ozaj ľúto, ze s takým hovädom musí žiť !
Bide rad ak nanho ten pan nepoda trestne oznamenie.Keby toto spravil mne ja by som nanho trestne oznamenie podala.
@anonym_5cb433 to odsudzuje každý. ide o to akým spôsobom
ja som presvedčená na 100 % že by ho bol kopol a nie raz , ale som ho ja chytila a hlavne zareagoval , resp, sa spamätal až na riadne zhuknutie toho chlapa.
Ešte v aute domov hromžil a nadával , ani nejdem písať ako lebo to je nepublikovateľné. Na druhý deň som sa zbalila a odišla som ,máme spolu byt na polovicu , hypotéku , tak teraz to musíme vysporiadať. Rodina do mňa hučí , že však nič sa nestalo a toľko sme boli spolu , svadbu máme mať v máji ( mali sme mať ). Ono aj to ako to pokračovalo ďalej len mi ukázalo že by to s ním nebolo jednoduché, ako som odišla tak vymenil zámok , všade ma blokol, takže mi znemožni prístup do vlastného bytu. Jediné čo som mohla urobiť prísť so zámočníkom , otvoriť dvere , pobrala som si zvyšné veci , elektroniku ktorá bola moja , riady a hrnce čo boli moje, jednoducho všetko čo mi patrilo, zámok som vymenila a jemu hodila kľúče do schránky. Dočasne bývam u rodičov ale od nového roka idem do podnájmu na druhom konci mesta.
@anonym_autor Ahoj, no velmi sa cudujem tym co obhajuju tvojho partnera🤦♀️🙄 Ako ano, to ze by mu povedzme vynadal, budis, jasne to sa este pochopit da. Ale Sotit stareho dedka tak,ze spadne??? To je ozaj cez ciaru! Nech by mal v sebe hnevu kolko chcel, tak ma sa vediet ako dospely clovek spravat a svoje tlaky vediet potlacit a nie si to "vybit" do dedka pre boha! Tiez sme nieco obdobne zazili, ale ten moj uplne v pohode vystupil, ano videla som,ze ho to stve, ale napriek tomu, sa tej pani za nami co do nas naburala najprv opytal, ci je v poriadku...ano toto je normalna reakcia. Potom ked zacali diskutovat, trocha aj zvysil hlas, ale videl aj na pani,ze ju to moc mrzelo,ze jej slzy isli, tak jej viac nenakladal, dosli policajti, spisali co mali a cez poistovnu sa doriesil zvysok. Neviem si ani predstavit, ze by na nu vrieskal ako nepricetny a este by ju sotil,ze by spadla. A toto bol stary dedko, si predstav,ze by po jeho soteni tak nestastne padol, ze by si nieco dolamal😒 Je irelevantne, ci je auto nove alebo starsie, dolezity je ludsky zivot, a to ci vsetci zucastnení ostanu v poriadku (aj ked ano moze to nastavat, ze nove auto, pochopitelne, ale nie tak do mačky,ze ublizim dalsiemu, ked sa inak z tej havarky nestalo nastastie nikomu nic).
Tieto komentare zien, su to len plechy, kaslat na auto, ved sa nic nestalo...mate v garazi dalsie tri auta? Zarobite si na nove za hodinu?
@anonym_a90f9c ak ma niekto na nové auto, ma aj na jeho poistku. Prípadne to kryje poistka vinníka (ak to nie je dotyčný), tak kde je problém?
@ria_sprout prosím môžeš mi citovať kde som napísala že ho chápem? alebo si reagovala na niečo kde som to písala? ďakujem
@ria_sprout prosím môžeš mi citovať kde som napísala že ho chápem? alebo si reagovala na niečo kde som to písala? ďakujem
@biba_18 už v prvej tvojej reakcií vyjadrujes chápanie jej partnera. a sama vidíš na aký tvoj komentár reagujem.
@anonym_a90f9c A Ty si este nepocula o tom, ze kazde auto ma SVK musi mat PZP a teda netreba zarobit za hodinu na nove? Ze ho opravia "na ucet" poistovne vinnika, ktora preplati aj prenajom nahradneho vozidla?
@kasssiopea a ta oprava z pzp je na pockanie? To auto netreba odviest do servisu? A potom nasledne pre neho netreba zase ist? Su to starosti. Dost otravne hlavne ak su zavinene inym. A viac nebudem na nikoho reagovat.
@kasssiopea a ta oprava z pzp je na pockanie? To auto netreba odviest do servisu? A potom nasledne pre neho netreba zase ist? Su to starosti. Dost otravne hlavne ak su zavinene inym. A viac nebudem na nikoho reagovat.
@anonym_a90f9c ako bitka vyrieši, alebo urýchli opravu auta? či preventívne mali vinníka utratiť aby nespôsobil v budúcnosti ďalšiu nehodu?
@ria_sprout v mojej reakcii píšem že by som bola nahnevaná. kde som písala o jej partnerovi?
No, vôbec neviem, ako by som sa zachovala v tej chvíli. Určite by som ratovala uja, aby mu neublížil, lebo by mal problém, ktorý by určite nechcel, keby sa dedovi niečo stalo. Červená by to bola určite, ale asi by som hneď neutekala. Môj muž je pomerne kľudný človek, ale už som stála medzi ním a iným chlapom, aby si nevyrobili problém. Nikdy nevieš, kedy aj úplný kludas buchne.
Čo by bola u mňa úplná červená je to, ako sa zachoval po tvojom odchode. Tu sa ukázal v plnej kráse.
@biba_18 Kontext je jasný: otázka bola o červenej vlajke násilia. Reagovať na to pochopením hnevu partnera, aj nepriamo, znamená relativizovať agresiu. To, že si to nenapísala priamo, na tom nič nemení.
empatizuješ s agresorom, nie s napadnutý pánom
ja som presvedčená na 100 % že by ho bol kopol a nie raz , ale som ho ja chytila a hlavne zareagoval , resp, sa spamätal až na riadne zhuknutie toho chlapa.
Ešte v aute domov hromžil a nadával , ani nejdem písať ako lebo to je nepublikovateľné. Na druhý deň som sa zbalila a odišla som ,máme spolu byt na polovicu , hypotéku , tak teraz to musíme vysporiadať. Rodina do mňa hučí , že však nič sa nestalo a toľko sme boli spolu , svadbu máme mať v máji ( mali sme mať ). Ono aj to ako to pokračovalo ďalej len mi ukázalo že by to s ním nebolo jednoduché, ako som odišla tak vymenil zámok , všade ma blokol, takže mi znemožni prístup do vlastného bytu. Jediné čo som mohla urobiť prísť so zámočníkom , otvoriť dvere , pobrala som si zvyšné veci , elektroniku ktorá bola moja , riady a hrnce čo boli moje, jednoducho všetko čo mi patrilo, zámok som vymenila a jemu hodila kľúče do schránky. Dočasne bývam u rodičov ale od nového roka idem do podnájmu na druhom konci mesta.
@anonym_autor si rarita na mk. 90% nema odvahu odísť. Chvalabohu ze ste nemali deti. Velmi dobre si urobila a nerob si starosti s vekom. 33 je nic. Drž sa 🙂
No neviem, aj my sme už mali podobnu nehodu len nebolo auto nové a bol tam ešte aj jeleň a muž nebol nastratý ale behal hore dole, či každý je v poriadku
@ria_sprout dovolím si citovať: “ja osobne neznášam bitkárov, dokonca ani hulvátov, ale reálne si nemyslím že bývalý partner autorky chcel deda kopať. to je všetko čo si o tom myslím…” koniec citátu. takže sa budem opakovať - nevkladaj mi myšlienky ktoré si si sama vyfabulovala, ja ich nebudem obhajovať…
@ria_sprout dovolím si citovať: “ja osobne neznášam bitkárov, dokonca ani hulvátov, ale reálne si nemyslím že bývalý partner autorky chcel deda kopať. to je všetko čo si o tom myslím…” koniec citátu. takže sa budem opakovať - nevkladaj mi myšlienky ktoré si si sama vyfabulovala, ja ich nebudem obhajovať…
@biba_18 stala tam autorka, ktorá s ním bola 6rokov a vyhodnotila to opačne ako ty. ty si žena, ktorá môže súdiť len z jedneho textu na internete si dovolíš súdiť jej úsudok.
žasnem ako nedokážeš priznať svoju pokrivenu reakciu a stále ju obhajujes.

Teraz ruku na srdce, naznaky v mensej miere za tych 6 rokov neboli? Museli byt....