Ako riešiť časté návštevy priateľových rodičov?
Ahojte baby, chcela by som poradit v jednej veci, mam snubenca, mame spolu kupeny aj byt, jeho rodicia byvaju v rovnakom meste ako my, cca 10 min autom od nas...neviem ci som nejak zaujata uz ale velmi mi zacalo prekazat ze k nam stale chodia, niekedy aj 3x do tyzdna...ja by som chcela mat po praci aj klud, pozriet si nieco, upratat ale vacsinou su stale u nas...najhorsie je ze ja ani neviem kedy pridu, iba mi to snubenec pocas dna napise ze pridu...oni uz su starsi, su na dochodku a vraj sa doma nudia...len ono je to take az komicke lebo niekedy u nas sedia v tichoati alebo sa stale pytaju na to iste lebo uz si nemame co nove povedat...tieto ich navstevy mi naburavaju velmi rezim a popravde snazim sa byt uz co najviac mimo domu...so snubencom som to preberala a jemu to tiez pride cudne ale nechce im nic povedat lebo vraj sa urazia
@maciatkolulu vždy s tebou súhlasím, máš názory, pod ktoré sa môžem podpísať ale tentokrát veru nie. To, čo píšeš, je už príliš. Mám susedu dôchodkyňu, ktorú navštevujú dcéry aj s vnúčatami každý víkend a priznala sa mi, že je to na ňu moc, chce svoj kľud a vždy sa teší, keď neprídu.
Autorka, úplne ťa chápem, veď to sa ani netesis domov. Vôbec neviem, ako ti poradiť. Čokoľvek urobíš, vždy sa niekto bude cítiť dotknutý. A na druhej strane, keď nič neurobíš, tak budeš zase ty nervózna. Mal by to utat snúbenec, veď musí vidieť, že to už je príliš.
Na odľahčenie. Rodičia mojej známej k nej chodia každý boží deň. Ale to tak, že idú hneď poobede, keď je ona ešte v práci. Čiže keď prídu s mužom domov, tak už sú tam nasackovani. A zostávajú niekoľko hodín až do večera. Jej muž už má toho plné zuby a ani sa mu nečudujem. Niektorí ľudia nemajú také nejaké prirodzené zábrany, nevidia, že sú otravni.
@fajnova tak ja sa nehadam,ja by som svoj názor povedala,tak ako viem,že minimálne zat by mne tiež povedal. Ako to vyhovuje svatke🤷? To je asi jej rozhodnutie. Ale majú to tak. A úprimne? Občas ziarlim😉. Úplne v kľude by som tu mala dcéru so zaťom ,malou,aj každý víkend. Ale to je asi tým,že ja som sa nedostala do módu penzistu,ani svatka,mám ešte školopovinné dieťa a naopak,chyba mi ten ruch dvoch detí a tak. Ale hold. K dcére sa dá iba na víkendy,alebo k nám a nikomu to neprekáža. Ja som si 100%ista,že nie sme jediní,ktorým to nevadí. Malý vyrastal so sestrami,tiež mu je smutno a malú zbožňuje. Ale to je z druhej strany. Kebyže beriem svokru ako súčasť rodiny,tak by mi doma nevadila,tobôž onko pacient. Ale brala by som ju ako súčasť rodiny. A 3x do týždňa ....naozaj by som nemala problém. To som ja. 🤷. Je zlý môj názor?
Tak ako moja dcéra nemá problém s nami, ani ja s nimi. Je u nas doma, kebyže sa čokoľvek stane a verím tomu,že by tomu bolo tak aj opačne. Človek nikdy nevie. Človek mieni....život ma naučil,že niekedy je naozaj myslieť a tvrdiť,že ja hento a toto úplne zbytocne. Lebo bude aj tak inak a paradoxne presne tak,ako by sa človek dušoval,že toto eeeee.
Ale je to aj tvoj byt. Takze sa budete musiet dohodnut na pravidlach navstev. Cez vikendy a hotovo. Ak chce s nimi byt viac, tak nech ide on k nim. Akoze sila, aby si po dni v praci nemala klud doma. Keby ste mali aspon zvlast spalnu, ale takto sa vam nasackovat do jednej izby im nie je trapne? Mne ja ta normalne luto, ked si predstavim, ze z prace doslova radsej ani nejdes domov a niekde sa ponevieras.
Musi im to povedat tvoj partner su to jeho rodicia vie ako co povedat. Ale chlapi su v tomto casto dokakani a boja sa mamke nieco povedat. Zato partnerke nabresu jedna radost za hociaku hlupost. Posmel ho aby im to povedal on nech je chlap.
@sidicek a pre ostatné,nech sa páči....
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ako-casto-by-mali-stari-rodicia-vidiet-dieta/
A keby ste sa so snubencom dohodli ze k nim prídete na návštevu cez víkend vy aby k vam cez týždeň toľko nemuseli chodiť...akoze ja by som toto nedala. Tiež chodím z prace utahana..

@danica2711 Píše, že je to AJ snúbencov byt. Čiže je spoločný.