icon

Ako riešiť chúlostivý problém so zanedbanou hygienou?

27. sep 2025

S manzelom mame firmu , jeden zamestnanec zial mal velky problem s pachom potom plus usta a nohy…. Zanedbana hygiena .. mali sme teambuilding ako to budeme riesit kedze je to chulostiva tema . Zhodli sme sa na darceku hygiene - deo / sampon / sprchas / pena / pasta - atd od jednem kvalitnej bio kozmetiky. Nepomohlo . Dostaval to rok na meniny narodeniny vianoce a ked bola moznost vzdy dostaval hygienu v roznej podobe usta voda / zuvacky atd .
Nezmenilo sa nic . Bol to ostry puch ako ked obleciete nieco spotene dookola a nohy detto.

V jednej situacii ma neskutocne vytocil a ja som v zapale hnevu nanho vybehla s tym “RADSEJ SI UZ UMY ZUBY A UMVAJ SA !” Všetci dookola stichli jak sochy … on bol v soku . Aj ma to mrzelo aj nie uprimne … Manzel mi povedal ze som mohla byt jemnejsia ale inak nejak nedbal. Odvtedy ale o seba tak dba ze je to az sok …. Mam niekddy vycitky ci som nebola velmi zla :( ale dodnes som sa neospravedlnila…. Zaroven som pomohla jeho kolegom v kancli a okoliu travit cas v jeho blizkosti vo vacsej pohode

anonym_89bf8a
27. sep 2025

@anonym_autor nevieš, či nemá zdravotný problém? Mala som jednu v práci, kde sa mi nonstop na ňu sťažovali ako "smrdí jej telo aj z úst " a potom prišli sťažnosti, že asi pije, lebo cítiť s nej alkohol.
Nakoniec som ju musela zavolať a slušne som sa jej spýtala najprv, či nemá problém zdravotný a mala. Dievča sa tri krát denne sprchovala, v kabelke - ústna voda, deodoranty aj antiperspiranty, voňavky, náhradné oblečenie... Bola chorá dve diagnózy, takže nemohla za to...
Ver mi, že toto je chúlostivá téma pre každého, preto sa ospravedlň a uvidiš, ako bude ďalej.

cukroska
27. sep 2025
@unicornlady

To mi trochu príde ako ponižovanie, pripomínať mu kozmetiku a že či mu to nedošlo (ľudia často dávajú kozmetiku na sviatky a nič sa tým nesnažia naznačiť, len je to ľahký výber)

@unicornlady Súhlas. To nepotrebuje už žiadny iný komentár.

cukroska
27. sep 2025
@adri266

@anonym_autor Vsak dobre vies, ze chlapom treba polopatisticky povedat narovinu, co od nich chces. Mala si si ho hned zavolat do kancelarie a poziadat ho o zvysenu hygienu, ak pracuje v teame a nekupovat blbosti.
A samozrejme, ospravedlnit sa. Toto je take zenske vytahovat v hneve veci pod pas 😒

@adri266 ☝️👍👍👍👍

autor
27. sep 2025
@anonym_89bf8a

@anonym_autor nevieš, či nemá zdravotný problém? Mala som jednu v práci, kde sa mi nonstop na ňu sťažovali ako "smrdí jej telo aj z úst " a potom prišli sťažnosti, že asi pije, lebo cítiť s nej alkohol.
Nakoniec som ju musela zavolať a slušne som sa jej spýtala najprv, či nemá problém zdravotný a mala. Dievča sa tri krát denne sprchovala, v kabelke - ústna voda, deodoranty aj antiperspiranty, voňavky, náhradné oblečenie... Bola chorá dve diagnózy, takže nemohla za to...
Ver mi, že toto je chúlostivá téma pre každého, preto sa ospravedlň a uvidiš, ako bude ďalej.

@anonym_89bf8a to ma mrzi , pytala som sa kolegov aj na to ako prve ci tam nie je stitna zlata nieco s pecenou … nie nemal zdravotne problemy on je velmi vesely aj dobry clovek to nemozem povedat maximalne zodpovedny ! Nuz … len je aj z dediny 1,5 h od mesta tak neviem ci nie aj to urobi svoje

anonym_eecf7d
27. sep 2025

Príde mi, že nemáš naozaj výčitky a skôr si myslela, že ťa tu potľapkáme ako si vlastne dobre spravila a vyriešila si problém. Keďže teraz už nesmrdí, môžeš začať rozmýšľať ako ho ponížiš, keď ťa vytočí najbližšie.

minenkaa
27. sep 2025

Si šéfka,ty to máš riesit a nie hádzať to na podriadených alebo že nemáš čas
Ako šéf si musíš vždy nájsť na zamestnancov a ich žabo-myšie vojny

autor
27. sep 2025
@anonym_eecf7d

Príde mi, že nemáš naozaj výčitky a skôr si myslela, že ťa tu potľapkáme ako si vlastne dobre spravila a vyriešila si problém. Keďže teraz už nesmrdí, môžeš začať rozmýšľať ako ho ponížiš, keď ťa vytočí najbližšie.

@anonym_eecf7d vobec som necakala chvalu skor vase riesenia situacie co aj kazda pisete . Ja som celkom spokojna lebo viem ze aj druhykrat by som tak konala

autor
27. sep 2025
@minenkaa

Si šéfka,ty to máš riesit a nie hádzať to na podriadených alebo že nemáš čas
Ako šéf si musíš vždy nájsť na zamestnancov a ich žabo-myšie vojny

@minenkaa uz sme riesili aj kradeze jedla z kuchynky z chladnicky . A do toho 1200 veci naozaj podstatnych

minenkaa
27. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa uz sme riesili aj kradeze jedla z kuchynky z chladnicky . A do toho 1200 veci naozaj podstatnych

@anonym_autor proste je to tvoja práca ,práca s ludmi je ti najhoršie čo môže byt ,vždy treba všetko hneď na začiatku ,rázne a slusne vyriešiť

senta_sofia
27. sep 2025

@anonym_autor ocividne si trafila, ked to zabralo. Kose s kozmetikou mu nedocvakli. Nemyslim si, ze to treba viac riesit.

anonym_a0a42a
27. sep 2025
@ivik4

Mozno aj odide, uvidis . Ale chudak no

@ivik4 Tiež mi ho prišlo aj ľúto, že ho takto strápnili a ponížili. Bolo to maximálne neprofesionálne, neľudské takýto prístup. A nechce sa mi veriť, že to neriešili normálne ľudsky a hlavne diskrétne.
Čo očakávajú od zamestnancov, keď sami nevedia riešiť veci ľudským prístupom. A kozmetika bola za mňa úplne strop .
@anonym_autor

zuzubb007
27. sep 2025

Vysoká inteligencia naozaj, prepáč vy ste majitelia firmy? no úprimne otrasné správanie, kupovanie tony kozmetiky a podobne je riadne trapne, keď človek smrdí, jemne ste si ho mali zavolať a spýtať sa len jeho medzi očami či nemá zdravotný problém, a , že teda ho cítiť a preco a že nech trošku dbá o to, hanbila by som sa na tvojom mieste chodiť aj medzi ďalších zamestnancov, tu si predviedla aká v skutočnosti si, jednoduche riešenie to malo

danieli
27. sep 2025

Ze si si upratala…stane sa, asi 2x som v zivote v zufalstve ci bezmocnosti na niekoho takto razne vybehla a vazne pomohlo, cize, mozno realne je zvyknuty na taketo absolutne priamociare az prikazove jednanie, netusim aku mal vychovu detstvo, ale su aj ludia, ktori to potrebuju takto pocut, presne v tejto forme prikazom hlasno priamo, az to je pre nich signal aha naozaj teraz raz a navzdy…ano v spolocnosti kde sa vyjadrujeme jemne a chodime po spickach, zaobalime myslienku a vsetci chapu je to cez ciaru, zvlast ak si nadriadena, ale tuto myslim, by ste ho neskor mohli akurat prepustit, ak by to inak neslo a o rok dva tri by sa dozvedel preco vlastne cez niekoho tretieho…no lebo nebolo toho, co by mu to po lopate prikazal…

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
27. sep 2025
@unicornlady

To mi trochu príde ako ponižovanie, pripomínať mu kozmetiku a že či mu to nedošlo (ľudia často dávajú kozmetiku na sviatky a nič sa tým nesnažia naznačiť, len je to ľahký výber)

@unicornlady to určite nie je ako ponižovanie. S prepáčením, že on šikanuje ostatných kolegov svojim pachom, to je v poriadku? Mňa tiež vrcholne vytáčajú ľudia, ktorí sa neumývajú a smrdia a nech mi nehovoria, že sa sami necítia. Máme tiež jedného v práci tak. To hneď cítiš rozdiel či sa ten človek spotil nedávno alebo či chodí pernamentne zatuchnuto smradlavý lebo sa neumýva

anonym_89bf8a
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_89bf8a to ma mrzi , pytala som sa kolegov aj na to ako prve ci tam nie je stitna zlata nieco s pecenou … nie nemal zdravotne problemy on je velmi vesely aj dobry clovek to nemozem povedat maximalne zodpovedny ! Nuz … len je aj z dediny 1,5 h od mesta tak neviem ci nie aj to urobi svoje

@anonym_autor možno im nepovedal, že má zdravotný problém aj u nás to dievča nikomu nepovedala až mne.
Nájsť príčinu je ťažké, veľa robí aj čo zje, stres a teplota...

anonym_38dc3a
27. sep 2025
@sasa1310

@unicornlady to určite nie je ako ponižovanie. S prepáčením, že on šikanuje ostatných kolegov svojim pachom, to je v poriadku? Mňa tiež vrcholne vytáčajú ľudia, ktorí sa neumývajú a smrdia a nech mi nehovoria, že sa sami necítia. Máme tiež jedného v práci tak. To hneď cítiš rozdiel či sa ten človek spotil nedávno alebo či chodí pernamentne zatuchnuto smradlavý lebo sa neumýva

@sasa1310 šikanuje? Trochu silné slová. Už ste ho slušne poprosili o zvýšenú hygienu? Slušne, vecne, bez posmeškov? Či len ohovárate za chrbtom?

anonym_e191ea
27. sep 2025

@anonym_autor hoci si mu povedala pravdu, ale dosť neprofesionálne. A ešte k tomu si asi dosť výbušná. Mala by si s tým niečo robiť, očividne to riadiť nevieš a nemáš na to

wolf_
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
27. sep 2025
@anonym_38dc3a

@sasa1310 šikanuje? Trochu silné slová. Už ste ho slušne poprosili o zvýšenú hygienu? Slušne, vecne, bez posmeškov? Či len ohovárate za chrbtom?

@anonym_38dc3a Nie, nie sú to silné slová. Šikanuje svoje okolie svojim pachom. Človek by mal byť ohľaduplný aj voči svojmu okoliu. Či ty by si sedela s niekým v jednej kancelárií, kde už len pri vstupe by ťa nadrapovalo. A v zime pekne - 10 byť pri otvorenom okne, lebo by si v tom smrade nevydržala. Bola by si slušná hej? No chcem ťa vidieť. V lete ťa môže aj šľak trafiť, buď ti bude horúco alebo príjemne s klímou pri zatvorenom okne.
Väčšinou sú to ľudia, ktorí smrdia roky a všade, takže nie iba v práci sa o tomto dozvedia, že smrdia. Určite mu to povedal aj niekto iný. Len to jednoducho ignorujú. A áno, bolo povedané najprv hygienickými darmi, so slovným upozornením nech ich aj používa. A samozrejme aj slušným upozornením. Nepomohlo. Pomohlo až upozornenie, že bude musieť odísť zo zamestnania. Aj to ako tak. Koncom týždňa už to začína byť zlé vždy

viestta
27. sep 2025
@anonym_autor

Jasne , ved mali sme stretnutia s ludmi z ich kancle . 8 su v jednej . Nevedeli ako a vsetci navrhli tie dary velkej honosnej kozmetiky. Urobila som po voli kupila . Vsetci to citili ale oni chudaci najviac . Aj ja som bola v uzkych tam vela toho nevyhras bud priamo lebo obklukou co ? Prosim zvys hygienu. Neumyva sa ani nebude . A ten hnev ma premohol

@anonym_autor ked sa mu ospravedlnis, tak sa ospravedln vecne, kratko za svoj nevhodny komentar. Nic viac uz nepreberaj. A uz vobec nevytahuj ani hygienu, ani kozmetiku. To uz by bolo fakt trapne

sissy27
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_805129 ale prosim ta niesme v MŠ . Normalne kolega kolegovi povie sorry bracho pachnes jak tchor umy sa .

Ja musim drzat bonton a vidite . Vybuchnem a som priamociara a trochu drzo to vyznie

@anonym_autor povedat niekomu “radsej si umy zuby a umyvaj sa” nie je ani nahodou priamociarost, ale ubohost. Nevies riesit problem, nevies komunikovat, tak urazas a ponizujes a to je absolutne nepripustne. Dva roky ci kolko si sa k problemu nevedela postavit nijako normalne, slusne, aktivne, ludsky, manazersky, len si mu podstrcila balicek kozmetiky a este ocakavas ovacie, lebo bola draha 🙈 a tie vyhovorky na horoskop - ty si fakt na hlavu. To ti aj on moze povedat “sorry ja som takto narodeny, ja na sebe nebudem pracovat lebo to nemam vo hviezdach” a vybavene.

tiezjedna
27. sep 2025
@anonym_autor

@lindous ja som v znameni leva v cine drak ascendent baran😅 uz nepopracujem vela na niecom . Bud spokoj a ze si krotka .

@anonym_autor ja som tiež levica, tiež firma, a takto by som situáciu nikdy neriešila. Čo ti bránilo zavolať si ho medzi 4 očami a povedať mu veci narovinu? Ponúknuť mu riešenia osobne, a nie aby sa do toho zapájal celý kolektív?? Ty nie si lev, ty si drama queen...

autor
27. sep 2025
@tiezjedna

@anonym_autor ja som tiež levica, tiež firma, a takto by som situáciu nikdy neriešila. Čo ti bránilo zavolať si ho medzi 4 očami a povedať mu veci narovinu? Ponúknuť mu riešenia osobne, a nie aby sa do toho zapájal celý kolektív?? Ty nie si lev, ty si drama queen...

@tiezjedna Vidíš , aj takí sme 😀ale musim uznat , nie je nikdy nuda a uz teraz ani smrad.

anonym_99a0af
27. sep 2025

Keďže som takých ,,voňavých kolegou'' mala aj ja ,konkrétne kolegina a jeden kolega,no hrozne niečo okolo nich čo i len prejsť,tak veľmi dobre viem tak žiadne žiadne kozmetické balíčky ani jemne náznaky nefungujú.
Za mňa si spravila dobre,a hlavne je že to malo efekt.

lucia13022023
27. sep 2025

Ty kks mat nevyzretu šéfku ktora bude po mne rucat lebo sa nevie kontrolovať a zhadzuje to na konštelácie hviezd. Radosť s tebou pracovať

tiezjedna
27. sep 2025
@anonym_autor

@tiezjedna Vidíš , aj takí sme 😀ale musim uznat , nie je nikdy nuda a uz teraz ani smrad.

@anonym_autor chybami sa človek učí, tak snáď si z toho vezmete niečo obaja😉

olivia1092
27. sep 2025

@anonym_autor
Vedúci zamestnanci vašej úrovne by nemali pracovať v žiadnej sfére... Zaujímavé,že riešiť problém medzi 4 očami je náročné, ale pred publikom to ide omnoho ľahšie. Snáď iné oblasti riadenia vám idú lepšie, ale zase, kto dáva darčeky k narodeninám,meninám a iným sviatkom v práci 😄?
@anonym_autor

anonym_99a0af
27. sep 2025
@lucia13022023

Ty kks mat nevyzretu šéfku ktora bude po mne rucat lebo sa nevie kontrolovať a zhadzuje to na konštelácie hviezd. Radosť s tebou pracovať

@lucia13022023 už si zažila takých smradlavyxh kolegou''?
Ja áno,a preto viem že tam žiadne diskrétne náznaky nezaberajú.
Tam to treba len povedať nepriamo na plné gule.

autor
27. sep 2025

Ďakujem vam baby každej jednej za vyjadrenie či ste suhlasili alebo nie cenim si vaš čas 😊 nič prijemného toto riešiť a verím , že žiadna z vas toto nezažije ani ako vedenie ani kolega