icon

Ako riešiť financie vo vzťahu?

14. mar 2025

Ahojte. Mam priatela cca 2roky, nebyvame spolu a nemame ziadne zavazky. Sem tam ku mne chodi, ostava aj na noc napr. cez vikendy (ja k nemu velmi nechodim, dovod nie je podstatny). Vzdy, ked ma prist, tak idem na vacsi nakup, navarim atd. Robim to casto aj kvoli sebe, varenie ma bavi a tiez sa chcem ukazat ako dobra gazdinna.
Zacalo mi to ale v jednom smere prekazat - na potraviny nic neprispeje. Jedlo objednavame malokedy, snazime sa setrit.
Niekedy mam pocit, ze ked pride, "vyzerie chladnicku". Ranajky 4 vajcia, obed vyvar + pecene maso, nejaka vecera a pomedzi to samozrejme kopa ovocia, potom povyjeda cipsy alebo nejake sladke hluposti. A bum, po jednom vikende skoro cely nakup v prdeli.
Ako to mam odkomunikovat? Nechcem od neho pytat peniaze, citila by som sa trapne keby mu dokladujem blocky. On sam od seba ide na nakup len raz za mesiac/dva.
Inak financne poblemy nemame. Ked sme vonku, casto pozyva on, ale obcas aj ja (ideme tak cca 60/40). V podstate ine financne otazky zatial neriesime.

Nechapte ma zle, lubim ho a inak mame krasny vztah a iny problem nevidim. Ako mam ale vyriesit tento problem? Je mi to velmi nekomfortne (lebo sa samozrejme citim ako sebestacna a sikovna gazdinna, ktora doma vzdy vsetko ma). Ale toto vyzieranie ma uz fakt nebavi.
Co ma robit?

Strana
z3
lanka999
15. mar 2025

mna zaujalo skor to preco vobec nechodis k nemu? vadi ti jeho matka alebo nemaju radi oni teba? lebo to moze byt podstatne, je sice pekne ak ti nieco sem tam zaplati ked ste von niekde ale ty mu to moja mnohonasobne vracias spat mne by to vadilo. Povedala by som mu to priamo lebo chlapom len priamo lebo inak to nepochopia. Za prve urcite by som mu nevyvaradala od vymyslu sveta nevypekala bud jedno alebo druhe nic honosne a ak uz, tak nejaky obycajny obed pri ktorom nestravim hodiny pri sporaku, navarim, ale s tym, ze mi nieco k tomu prispeje alebo aspon umyje riad. Za druhe ak ti nieco vadi hned to treba odkomunikovat s frajerom uvidis podla jeho reakcie ci za to stoji, pretoze 2roky je dlha doba na to, ze sa stretavate len tak ako dajaki pubertiaci. Kolko mas rokov z to takto mas? Preco nebyvate spolu ak na to mas podmienky? By si si ho hned vyskusala videla by si ci ten vztah niekam smeruje ako to s tebou mysli 🙂

Strana
z3