Ako riešiť kamarátku, ktorá vráti peniaze až na pripomenutie?
Prajem pekný deň. Mám kamarátku, ktorá si odo mňa občas požičia menšiu sumu, väčšinou keď potrebuje vykryť obdobie do výplaty. Nejde o veľké peniaze a vždy mi ich nakoniec vráti.
Problém je, že takmer nikdy sama od seba. Väčšinou sa musím pripomenúť, až potom vráti.
Je mi trochu trápne sa stále ozývať kvôli pár eurám, ale zároveň mám pocit, že by si na to mohla spomenúť aj sama.
Vadilo by vám to? Alebo by ste to neriešili?
Poznáme sa dlho. Viem, že často sa kamarátstvo kvôli peniazom pokazí. To by som nechcela.
ja mám napríklad hlavu deravú. mne by si asi tiež musela pripomínať - ale o tom by si vedela, proste ja by som ti to povedala prosím pripomeň mi to ...
ale ju nepoznám. neviem ako to má ona 😒
no ja by som jej asi už nepožičala..povedala by som, že teraz nemám, alebo že potrebujem na niečo, že jednoducho rada by si jej požičala, ale sama potrebuješ..ako sa hovorí - kamaráti buďme, no dlhy si plaťme..
@anonym_autor
Nie nepozicala nebudem zobrat o moje peniaze
Uz by som jej nepozicala a ak si vypyta povedala bysom jej ze este nevratila od minula a nic by som jej nepripominala je to jej povinnost vratit a pamatat si, dat do kalendara do mobilu napr
Ak raz by som sa musela pripomenut druhy raz uz by som nepozicala.
A keď sa nepripomenies, fakt by nevrátila? Počkla by som do ďalšieho obdobia pred výplatou, hádam jej to trkne, keď bude chcieť ďalšie požičať. Ak nie, tak by som jej povedala, že mi ešte nevrátila tu predošlú pôžičku. Možno sa uvedomí. Ale úprimne, otravovalo by ma to - musieť jej to pripomínať. Nechápem takýchto ľudí, čo si takéto veci nedržia v hlave, je to trápne.
mala som jednu známu, starala o mestské mačky,kupovala som im krmivo nie v malých sumách pravidelne.Bez problémov som jej požičala,vraj vráti hneď po výplate.Niekoľkokrát som ju urgovala,nakoniec horko ťažko vrátila polovicu,zvyšku som sa nedočkala dodnes.Zrušila som ju na FB,ona opätovne posielala žiadosti........jej nedošlo doteraz,že mi stále dlhuje.
V práci som jednej požičala,tiež som to od nej musela vypytovať.
Už nepožičiavam.
Kamarátky zatiaľ nepýtali,aj keď som sama núkala pomoc,lebo som vedela,v akej sú situácii.
ja mám napríklad hlavu deravú. mne by si asi tiež musela pripomínať - ale o tom by si vedela, proste ja by som ti to povedala prosím pripomeň mi to ...
ale ju nepoznám. neviem ako to má ona 😒
@biba_18 v tomto pripade ma dotycna moralnu povinnost si pamatat (zapisat)... 🙂
pride to znova - takze nabuduce jej s peniazmi v ruke povedz. Este sa nikdy nestalo ze si mi peniaze vratila sama od seba . Tu su peniaze co potrebujes a rada ti ich poziciam ale tentokrat mi ich vratis sama od seba lebo uz odmietam s tebou hednat ako s chlpatou dekou. Je to na tebe bud ich vratis alebo nie a ak nie tak su posledne ktore kedy odo mna dostanes prosim pochop to
ja mam tiez kolegynu ktorej takmer kazdy mesiac poziciavam na konci mesiaca pred vyplatou- ale pride vyplata a za 5minut mi pipne vratena suma, nikdy som jej nemusela nic povedat. preto jej pozicma vzdy ked potrebuje
Nech si nastavi povolene precerpanie na ucte, na konci mesiaca moze ist do debetu ked jej to nevychadza. Na tvojom mieste by som uz nic nepoziciavala.
Keby mi urobila viac x, nepožičal vy som. Nemám, minula som platila som účet
@anonym_autor mám takú kamarátku požičiavala som viac krát vždy som sa musela pripomenúť. Teraz posledne chcela 10€ a už nevrátila a ani sa neozvala. A už som si povedala že stačilo.
Mám takú zásadu v živote: nikdy za žiadnych okolností nikomu nepožičiavam peniaze. Neexistuje na tejto planéte človek, ktorému by som požičala. Osvoj si túto zásadu aj ty, ušetríš si veľa problémov.
Mám takú zásadu v živote: nikdy za žiadnych okolností nikomu nepožičiavam peniaze. Neexistuje na tejto planéte človek, ktorému by som požičala. Osvoj si túto zásadu aj ty, ušetríš si veľa problémov.
@marci9 a nikdy si nebola v situacii, ze napr. ta kolegyna poprosila, ci by si jej nezatiahla obed spolu s tvojim, ze ti potom vrati? Alebo jednoducho taketo situacie, kde ta druha osoba situacne dotlaci a bolo by ti blbe ju poslat doprdele, ze nemas, lebo platis kartou a snad tych 20€ na karte ma kazdy.. alebo normalne na surovku v takych situaciach mas gule povedat, ze nie, nech si to zaplati?

Už by som nepožičala . Žiaľ ona to kazí týmto že sa sama neozve .