Ako riešiť klamstvá a manipuláciu svokrovcov?
Všetko prekrucaju. Deti stále pýtajú k sebe. Robia pritom čo chcú akoby som ani ja neexistovala. Dohodneme sa napríklad, že na týždeň cez letné prázdniny a keď chcem ísť po deti tak, že nie že mi tu ešte na tej chate budeme a kľudne predĺžia aj o 3 dni aj keď už máme iný program. Dcéry mi ostrihala bez toho aby sa čokoľvek opýtala proste ich len vzala a potom prišla zo slovami, že konečne sú pekné lebo mali take zamotané vlasy z domu, že kaderníčka mala čo robiť hodinu. Z domu pritom išli rozcesane. Dcérka mala krásne kučeravé prirodzene vlasy po odstrihnutí veľkého kusu jej už rastu rovné. Deti mi chodia odtiaľ zafajcene aj všetko ich oblečenie hnusné smrdí. Obaja sú fajčiari fajčia aj vo vnútri a moje deti sú predcasniatka natrapila som sa aby som ich vôbec donosila. Vôbec to nerešpektuje. Mali sme 1. sväté prijímanie. Samozrejme svokra naštvaná, že jej ich nechcem dávať išla za chrbtom a hovorila ja ju serem aj celú jej bandu. Mama platila oslavu a svokrovci sa len najedli a zobrali aj výslužku. Stále hovorili mužovi nech si zoberie ten darček s ktorým oni gratulovali lebo, že moja mater to vezme. Pritom som hovorila, že ved sa tam najedli a platilo sa za jedného 35e. A zrazu muž mi potom hovorí, že oni hovorili mojej mame, že chceli zaplatiť polovicu oslavy, že sa jej pýtali. Ona pritom o ničom nevie. A stále robia nejaké podrazy. Ja som im tam deti dávala ale ja už im neverím. Ako reagovat ?
Aha, takže ju rozmaznavajú. Dúfam, že keď bude staršia, tak dostane rozum a karta sa otočí. ja by som manželovi povedala, že deti potrebujú chodiť von medzi ľudí, mať kamarátov a takisto aj navštevovať tvoju rodinu a nielen on zoberie deti ku svokrovcom a vláčia ich ktovie kade. Ja neviem či sa toto teľa zamyšľalo nad tým, že to tak byť nemôže. Bude deťom vzdy všetko zakazovať ? Aj aby sa hrali s kamarátmi alebo isli na bicykel? A to len preto lebo treba chodiť ku babke a dedkovi? škoda, že manžel je dilino a vedenie má od hlavy iba po zadok. Ale neboj,aj na manžela raz príde. Držím palce a pamätaj, že po každej búrke vyjde slnko. Tak ver, že bude dobre.
Ty už len jedno môžeš skúsiť. Manželského terapeuta. Odporúčam mužského pohlavia. Aby ho ten tvoj rešpektoval. Najprv sa s ním stretni párkrát ty sama a všetko mu povedz. Vysvetli co potrebuješ pre fungovanie rodiny a ze potrebuješ aby niekto nezávislý potvrdil tvojmu mužovi že to čo sa u vás deje je choré. Výber psychológa je kľúčový. My sme takto boli u poradkyne a vyberal ju môj muž. Aj to tak dopadlo. Psychologička chodila okolo horúcej kaše. Nikomu nechcela "nadrzat" hoci jasne videla kde je patológia. Nič nepomohla. Ešte posrala, lebo môj muž nedostal jasnú spätnú väzbu že toto je choré. A kvôli tomu sme tam predsa išli. Môj muž naopak čakal ze psychológ povie, že ja som vadna. A hentá tapa len mlčala, potom si tam muž moze domyslieť co potrebuje počuť. Môžeš skúsiť aj pediatricke povedať, že deti sú u svokrovcov v zafajcenom prostredí a že muž sa zastáva, že či by mu to nevysvetlila pri najbližšej návšteve, ako to detom škodí.
Musíš len vydržať. Svokrovcov si nepripúšťaj, snáď ti nezáleží na názore idiotov. A na muža nereaguje, nepresvedcis ho. Nech sa vám nestupnuju hádky. Maximálne že chceš pre deti to najlepšie a toto, co sa deje, do toho nepatrí, ze ta mrzí ze ta vidí ako človeka, ktorý ubližuje detom tým, že stanovuje hranice tam, kde je to cez čiaru.
Ďalšia čo si zobrala chlapa ktorý sa neodstrihol od rodicov
No, tvoj problem nie su svokrovci ale tvoj muž. Bohužiaľ, neurobíš nič, pretoze tvoj chlap nestojí za vami ako rodinou. Keď mu nevadí, že deti sú v zafajcenom priestore, tak to potom ťažko....Je mi to ľúto.
Ahoj autorka, rada by som upresnila, ze s mužom mate obaja a JEDINÍ DVAJA rodičovské práva a povinnosti. Teda rozhodujete o deťoch vy a len jedine vy (ako čítaš, nevidíš nikde zmienku o starých rodičoch 😊) a zároveň, keďže mate tie práva pol na pol, mali by ste vážnejšie rozhodnutia prijímať za súhlasu toho druhého. To znamená, aj a hlavne to, komu a na koľko presne zveriť deti. Keď sa dohodne týždeň a jeden z rodičov na predĺžení nesúhlasí, druhý by to mal rešpektovať a vykomunikovať to so svojimi rodičmi. Zasahovať do fyzickej integrity detí inými ako rodičmi je neprípustné (hovorím o osteihani vlasov a o hádzanie do fontány podgurazenym širším príbuzným). Z toho vyplýva, ze po opakovaných výzvach na napravu, ak nápravu neurobili a Teba ako rodiča neakceptujú, máš právo deti im nezverovat.
Treba prestrihnút pupočnú šnúru.Matka je manželka a tu nič.
Aký ste mali program v tom čase, keď svokra predĺžila pobyt?
Na rady "konaj" tu namiesto toho aby si konala len ďalej vypisuješ ďalšie a ďalšie negatíva, hoci sa na ne nikto nepyta ...neviem ci si aj ty celkom OK. ...poviem to expresívne a samozrejme v prenesom slova zmysle, jasne ze to naozaj nemas urobiť 🤪..tresni po stole a povedz to na pravom mieste. ...dosť, nalejme si čistého vína...a nie tu vyplakavat v očakávaní ako ta tu budú všetci ľutovať, lebo sama vidíš, že to tak nie je ....a tak to stupnujes len pridávaním ďalších negativ. KONAJ, VYDISKUTUJ SI TO NA PRAVOM MIESTE S PRISLUSNYMI OSOBAMI. Maj tam napr. aj svojich rodičov aby to bolo z oboch strán vyvážené
Nemusíš sa hádať s manželom. Len my povedz, že "nie, deti tam nepôjdu, lebo tvoji rodičia ma nerešpektujú." Viac to nerozvadzaj. Len to opakuj ako kolovrátok. Kľudne spíš všetko, čo spravili proti tvojej vôli, alebo bez tvojho vedomia, na papier, prípadne, kedy ťa zhodili ako neschopnú matku (lebo oni si myslia, že vedia lepšie, aj keď ty si to nemyslíš) a to mu môžeš vždy strčiť pred xicht, keď bude namietať. Ale nenechaj sa vytočiť a nehádaj sa. Keď dvíha hlas, povedz mu, že sa nemusíte o tom hádať, že neustúpiš. Hotovo. Pokojne a dookola. Až kým sa mu do tej gebuľky nedostane, že mamička u vás nevelí.
Akože možno hnusná rada ale dala by som mužovi ultimátum že ak nechá svojich rodičov aby vám ničili manželstvo tak si podáš o rozvod lebo už nevládzeš
@nin12345 inak, to by ich tak ľahko rozviedli, keby islo len o veci, ktoré by sa dali odkomunikovat (teoreticky) a sú v tom manzelstve male deti? Nemusí tam byt nejaký vazny dôvod, že by manžel nejako vedome nicil rodinny zivot?
Trosku s nimi bojujes aj ty, nielen oni s tebou. Preco ini boli na oslavu na prijimanie pozvani a dedko s babkou nie? Inak by som ti ppovedala to co ostatni tu v diskusii, len toto mi prislo zvlastne...
Preboha su to tvoje deti a nikdy by som ich nedala na take miesto, aby som nebola iata ze budu v bezpeci a ano moja d era nebola bezomna nikde a ani nechce byt . Len 1 den bola bezomna a to som bola na operacii a to sme si volalu az do vecera kym zaspala a ma 6 rokov a nikdy by ani nesla niekde kde by jej nebolo dobre. Treba to zarazit a hotovo.
Nedala by som deti ani nahodou
Trosku s nimi bojujes aj ty, nielen oni s tebou. Preco ini boli na oslavu na prijimanie pozvani a dedko s babkou nie? Inak by som ti ppovedala to co ostatni tu v diskusii, len toto mi prislo zvlastne...
@jumama boli pozvaný hovorili, že neprídu. Pýtali sme sa niekoľko krát. Nakoniec sa v ten deň po prijímaní rozhodli, že idu. Podľa mám to nebolo fér keďže sa na osobu pre jedného platilo 35e. Jasne, že sme im nedržali miesto, keď hovorilo že naisto nepôjdu.
Nikdy by som ku deťom ani starším nepustila fajčiarov, ani starých rodičov. K nim by nikdy do vyfajčeného prostredia nemohli prísť. Jeden dedko bol fajčiar a keď prišiel na návštevu, čerstvo umyl zuby a celý čas nezafajčil. Preto aj odišiel oveľa skôr ako musel. Nezafajčil ani na dvore. Rešpektoval však deti a aj keď mal svoje, fajčil iba vonku a tiež ho svokra donútila umývať zuby po príchode dnu. Ale fajčiť v blízkosti detí je neľudské, nielen škodlivé. Asi tie vnúčatá veľmi nenávidia, keď vedome im fajčením škodia. Väčšinu nádorových ochorení si deti "naočkujú" v útlom detstve od fajčiarov z radov blízkych. Tie sa potom prejavia prvý krát až po 40-ke najčastejšie po 60 -ke. To sa už vtedy zabudlo na hlavného vinníka tej choroby - fajčiara, ktorý podnietil tej osobe rakovinu.

ze sa s takymi ludmi vobec bavis...