Ako riešiť konflikt medzi túžbou a morálkou?
Ahojte ludia.
V prvom rade chcem napisat ze niesom ziaden chlipnik, sexmaniak ci clovek bez chrbtovej kosti. Veci viem posudit ako su, som racionalny ale zaroven empaticky...o tomto som sa nikdy neradil skor odsudzoval, ale ako starnem a dostavam sa do veku kedy ma dobiehaju zivotne stereotypy a meni sa mi aj pohlad na svet a iste veci.
Mam nieco po tridsiatke, staram sa o seba, a bez nejakej samolubosti ci arogancie viem ze som sympatak. O zeny som nikdy nudzu nemal ale skor balili oni mna ako ja ich nakolko som nikdy nebol uplne za flirt na jednu noc - stale som riesil moralku, nechcel som babu zranit a tak som bol obcas zdrzanlivejsi. Mal som par vaznejsich vztahov cez ktore som preskakal az kym som nasiel moju sucasnu zenu. Sme spolu dlho a po narodeni syna (4.5 roka) sa nas sexualny zivot uplne zmenil resp. siel extremne do uzadia. Nejaky cas som to vobec neriesil (masturbacia), a potom sa to ustalilo na ''par krat do mesiaca'' (niekedy len raz).......ja sa udrziavam v dobrej kondicii, moja zena po tehotenstve uz tieto veci zanedbava, je casto unavena a viem ze jej energia je uplne ina ako ta moja a aj to chapem samozrejme z jej pohladu. Bavili sme sa o sexe, boli aj vycitky, presli sme si tym viac krat ale...je tam to ale.... Moje predstavy a sexualne tuzby sa casom vyvinuli, zacal som byt viac zvedavy, chcel by som v posteli skusit aj nieco nove... Som casto fakt nadrzany a po rozhovoroch so zenou viem ze u nej to az tak nieje, aj s tym skusanim aj s frekvenciou sexu je to biedne a ochota zmenit to je nizka.
A tu sa dostavam k podstate - poslednu dobu su uvedomujem ze sa pozeram viac po zenach. Za posledne roky som ich vnimal len ako ludske bytosti, kamaratky, kolegyne...no teraz ich zacinam vyzliekat ocami, predstavujem si co by som s nimi robil. Stale ale viem ze o zenu a rodinu prist urcite nechcem ale...ta tuzba ma prenasleduje. Minule som uz ledva odolal vydatej kolegyni na firemnom vecierku a to sla ona po mne...musel som odist. Cize uvedomujem si ze je to zle, viem a bije sa to vomne...no tuzba po vasni a sexe ma laka...ci je to tuzba po niecom zakazanom? ked viem ze doma to nedostanem?....viem ze je to klise a ze sa to riesi vsade a ze ma tu mnohi odsudia...no chcel som a rozhodol som sa poradit s Vami....dakujem za vase nazory a prispevky
@taga pointa je, že pre súčasnú situáciu je úplne irelevantné, či v 20 mal alebo nemal záujem o sex...
Tak máš len tri možné riešenia:
1. Manželka zmení prístup (dobrovoľne alebo manželská poradňa)
2. Rozvod (to ale bude najnegativnejsie pre dieťa)
3. Polygamia (za predpokladu, že s tým manželka súhlasí)
😃 Viac možností už asi neexistuje.
No chcelo by to viac spoločných koníčkov, zobrať ju na masáž, do posilky a nie ju ,,vyháňať,, samú, keď možno nemá s kým, alebo o to nestojí.. chce byť s tebou a tráviť čas s tebou.. nemyslím, že si na vine, len ju vykopať z toho stereotypu.. spoločné zážitky, spoločný relax, úprimný rozhovor a dať jej najavo, že po nej túžiš.. neobviňovať ju a nevyčítať nedostatok sexu, to ju ešte viac frustruje, ale naštartovať ju, aby zistila, že to čo žije nie je život mladej ženy, stratila sa v role matky..
Baby, ale fakt pisete debiliny. @stanulienkat
Suhlasim. Mate dvojaky meter a je to nechutne.
@stanulienkat mal zvazit, ci mu sexualna partnerka vyhovuje pred tym, ako si zalozil rodinu. Neverim, ze tento pan zil v celibate do svadby. Ved hadam kazdy, kto sme vstupovali do manzelstva sme zvazili tento dlhodoby zavazok. Myslim si, ze rodina je zaklad spolocnosti aj v 21 storoci 🙄
@hugger a to si kde vycital?
Ja ťa chápem ja osobne by som už mala sex dávno inde a to si ťa nezastavam ,môj muž je ako ty ,čím starší tým viac zvedavejsi a chtivejši .Držím palce
@kikuska_wedge ak není uspokojená sexuálna túžba ťažko sa sústredí na iné veci
@kikuska_wedge ved mu vyhovovala, kym nezacala odmietat sex. Necitas?
@macatt ked su tu zeny vyhorete z domacnosti, druhe jej radia nechat deti muzovi a urobit si babsky den. Tu to uz je na zavadu? Tu su zrazu ine pravidla?
No, dobre ti tu nalozili 😀 Pred dietatom ste fungovali normalne? Ak ano a ona sama nevie pomenovat problem a dovod, preco nema chut, tak by fakt mala ist k lekarovi. Naozaj si s nou musis sadnut a narovinu jej povedat ako sa citis a ake dolezite to pre teba je. Nebojte sa parovej terapie. Ak odmietne vyhladat pomoc, aspon budes vediet, ake ma priority ona (a vas vztah to nebude). Ale povedz jej narovinu, co od nej ocakavas.
Za mna ti mozem povedat - vymyslanie novych veci v sexe vo faze vztahu, kde nefunguje ani zaklad je (aspon pre mna) uplny turn off. Podla mna by ste mali najst cestu spat k starym zakladom, ak ste nejake mali. Bol pre nu predtym sex vobec uspokojivy? Staral si sa o to, aby z toho mala pozitok aj ona? Toto ti mozno nikdy ani nepovedala, len sa to teraz takto prejavuje. Neviem teda, ci jej hovors o konkretnych tuzbach, ale ak ano, naozaj by som to vypustila, inak je dost mozne, ze sa tak len dostava pod este vacsi tlak lebo ti mozno nechce priamo povedat, ze nic take skusat nechce.
Ale zvysok problemu vyriesi komunikacia a odbornik, to ale musi chciet v prvom rade ona.
Neviem, preco mu tu nakladate. Sex je dolezitou sucastou vztahu a hoci to vyzera pre niektore, ze pche, sex! Tak ono to nikdy nie je len cisto o tom akte. Je to o tom, ze clovek sa citi chceny, milovany, atraktivny… je to o dotykoch, ktore tomu predchadzaju a tiez po tom nasleduju. Ide o tu intimitu, o to tesenie sa jeden na druheho, ked v nedelu poobede zmurknete jeden na druheho, ze pustime detom rozpravku a dajme quickie v kupelke… ja som zila s chlapom, ktoremu stacil sex 1-2x mesacne. A to sme boli mladi. Bolo to HROZNE!!! Proste nemal zaujem o milovanie… mohla som vselico skusat, nic! Citila som sa ako posledna škrata… vyslovene nam to narusalo celkovo vztah. Takze autor, ja ti rozumiem, ale poradit ti nedokazem.
Mne osobne išla sexuálna túžba po dvoch deťoch z 200 na -5 😂 No ale snažím sa aj tak kvôli môjmu manželovi, len sa musím trochu rozbehnúť, ešte som len 4 mesiace po druhom pôrode. Rôzne veci vo svojom vnútri prežívam, ale ja sa s mužom o tom bavím, neskrývam to a snažím sa mu to aj vysvetliť. Tým chcem povedať, že pôrodom a starostlivosťou o deti sa určité veci môžu zmeniť. Na tvojom mieste by som sa s ňou o tom vážne porozprávala, aby nezaspala na vavrínoch, ako sa vraví. Sex je tiež dôležitou súčasťou vzťahu, neodsúva sa nabok, ibaže by boli napríklad vážne zdravotné problémy. Povedz jej to narovinu, možno tiež niečo prežíva a nevieš o tom. Možno je to naozaj iba žena zabehnutá v stereotype, ale musíme sa snažiť jeden druhému vo vzťahu výjsť v ústrety a robiť pre toho druhého vzťah príjemný a napĺňajúci. Ja mám tiež krásneho chlapa, je to fešák a veľmi náruživý, preto chápem, ak by som ho dlhodobo neuspokojovala v tejto oblasti, nahromadená frustrácia by mohla skončiť všelijako... 🙄 na druhej strane aj ja od neho vyžadujem napĺňanie mojich potrieb, najmä po emocionálnej stránke. Veď na to tu sme, aby sme sa snažili doplniť. Mne sa veľmi uľaví, keď je muž doma a pomáha mi, je ku mne cez deň milý, a to sa mi večer hneď všetko chce 😄 Neveru ako takú odsudzujem, radšej by som veci riešila otvorene, snažila sa to s partnerom vykomunikovať, a ak by sa to nedalo ustáť a napriek snahe oboch nelepšilo... potom už by asi boli na rade radikálnejšie riešenia. Nechcela by som byť podvádzaná, nepodvádzam, a ani som nešla za druhým, keď sme na tom boli opačne. To je môj ženský pohľad na vec 🙂
@minenkak
@stanulienkat myslite co chcete, ale treba hladat riesenie inde ako v nevere. Takto sa k rieseniu problemov pristupovat nema. Okrem toho ta nevera nic nevyriesi. Nebude stastny pan, jeho manzelka, deti ani milenka.
@kikuska_wedge niekto píše ,že nevera je dobrá
@kikuska_wedge no ved prave tu caka radu a vsetky ho tu udupavate pod zem. Chce to riesit, manzelka zrejme nema zaujem. Na riesenie problemov musia byt dvaja.
rozumiem. Myslela si že to mal zvážiť predtým ako založil rodinu s touto konkrétnou partnerkou. Tvoj príspevok vyznel v zmysle že nemal zakladať rodinu ak je pre neho fyzická intimita dôležitá.
Ale aj keby si to zvážil, a rozhodol sa že s ňou rodinu založí pretože v čase rozhodovania sa boli kompatibilní, nie je žiadna garancia že časom sa ich osobne preferencie nemôžu zmeniť. V takej situácii ak nevyvinú obojstranné úsilie na ich zladenie tak tie rozdiely budú trvalým zdrojom frustrácie jedného alebo oboch.
@stanulienkat tak to suhlasim
Nájdi si bokovku
Poznala som manželský pár, už sú obaja na pravde božej, seniori. Žili takto celý život. Ona sex nechcela, nemohla, ktovie. Celý život mal milenky, celučký. Ale manželka bola svätý grál, vždy sa vrátil domov a veľmi si ju ctil. Takže takéto problémy boli vždy a v každom storočí.
Tu skutočne velebíte manželku, aby chlap robil kompletne všetko, popri tom nosil mrte peňazí, a neviem čo všetko a aj tak vám je málo. Napadlo vám, že tá žena môže byť ten problém a skutočne jej frigidita ničí manželstvo? Akože, čo má potom urobiť ten chlap? Fakt, katastrofálny dvojitý meter na mužov a ženy a doslova sa tu dá vo fóre vyčítať, načo doma mužov máte.
Autor, ja ti neviem poradiť, možno navrhnúť manželskú poradňu. Do nevery by som nešla, kým by som skutočne nemala pocit, že ja som vyskúšala už úplne všetko. Žene povedz pravdu, že začínaš pozerať po iných ženách, ale vie to zvrátiť.
@marseillefan pointa je, ze sa nema ospravedlnovat tym, ze v 20. nechcel ublizovat zenam jednorazovkami, ked je dnes natolko chrapun, ze namiesto riesenia problemu bude ublizovat vlastnej zene - matke jeho dietata! A nie, nemyslim si, ze keby bol taky strasne dokonaly, tak by mal problem dostat svoju zenu do postele, cize chybicka tam nejaka bude, len to nam uz pan dokonaly nepovie..
@mane01 napisala si to krasne! Ale presne to iste a este omnoho viac potrebuje prave ta zena! U zeny sa sex zacina v hlave a nefunguje to tak, ze pride domov muz, povysava a za odmenu caka pri posteli... ak ju nedokaze objat, pobozkat, byt k nej mily, proste ukazovat jej tu lasku MIMO POSTELE tak nemoze cakat, ze ona zapne nejaky zazracny gombik a bude mu na pockanie davat lasku V POSTELI!
A nie, vyhananie zeny von, alebo do fitka aby so sebou nieco robila,to nie je dokazovanie lasky..
Ja keď chcem môjho ,,odmietnuť,, tak ho pošlem spať a vymýšľam si, že chcem dopozerať niečo atd…a aj tak sa preberie a aj keď sa otočím chrbtom mi to nepomôže😀 a jasne, že sú dni, že sa mi nechce, ale začne škrabkanie chrbátu, masáž chodidiel a nechám sa prehovoriť🤗
Asi sa chlapi necháte rýchlo odbiť, alebo sa pýtate, či bude sex? A čakáte na odpoved? Utečie? Alebo ako Vás partnerka odmieta? Potrebujem poradiť 😂
@taga S napĺňaním emocionálnym potrieb súhlasím. Čo sa týka starostlivosti o telo, udržiavanie sa v kondícii, je to v prvom rade otázka zdravia. Za druhé, naozaj nás to robí pritazlivejsimi pre opačné pohlavie. Ak sa jeho žena naozaj zanedbáva, ako autor píše, žije stereotypným životom, len mobil v ruke a telka, tak si moze gratulovať, že svojho muža ešte stále priťahuje.
@grof_monte_christo ano, s tym plne suhlasim!
Nepamatam si, spomina autor, ze by on chodil niekam von, na vylety, turistiku, fitko, plavaren, ja neviem hocico - preco netaha so sebou aj ju potom? Ved aj to je prave ten sposob naladit sa na jednu vlnu - spolocna energia, zazitky, atd.. ja mam taky pocit, ze tuto autor si zije svoj zivot a od zeny caka ze na pockanie bude zhava.. a ze jej prave chyba vsetko to okolo..a tam mozno bude pes zakopany
@taga A možno je pes zakopaný úplne inde. A síce v tom, že žene sa nechce nič, len kysne doma, nemá náladu na nič, na pohyb, na zážitky, apropo, ani na ten sex s mužom.
A potom poradíš čo? Ak je ozaj muž ten, ktorý je v práve? Aj keď vidno, že si extrémne zaujatá. Ja teda doma po mužovi ako duracelka ozaj neskáčem, ale tiež nemusí na mňa ísť tanečkami, ako keď sme mali 20, hladkať, bozkávať, škrabkať, vysávať, riady, hento toto, pomaly celovečerné predstavenie mi zahrať, aby sme mali sex, preboha, však sme dospelí ľudia. Záleží mi na ňom, tak sa premôžem. Často x doslova. A verím, že baby tu to majú veľmi podobne.
@taga podla mna ty citas uplne iny prispevok. Aky chrapun???? Ake ublizovanie zene? Ved sem napisal a ziada riesenie. Okrem osocovania a cudnych odpovedi si mu nic realne neporadila. Len hejty. Keby ju volal von so sebou, zas by si hejtovala, ze preco by mala ist s nim, ci je nesvojpravnna a preco nemoze ist sama von. Tebe cokolvek napise, tak na vine je zasadne len on. Cokolvek napise, nikdy nie je dobre.

@stanulienkat wow, ty si teda riadna drzka.
Okrem toho ze si ma dourazala, sprav tri kroky dolava alebo doprava, lebo si stojis na kabli a asi si absolutne nepochopila o com pisem...
Nie, neda sa vytrtkat do zasoby, ale za to nebudem chlapa chvalit ,ze ooo super, ze v 20 si o sex nemal zaujem, ked si mohol, tak chod si teraz uzit kde chces, co tak potom, ze mas zenu... to je nejake osptavedlnenie? A vies co, asi by si sa mala aj najest, ocividne ti nieco chyba, lebo prskas ako prskavka na silvestra.