Ako riešiť konflikt medzi túžbou a morálkou?
Ahojte ludia.
V prvom rade chcem napisat ze niesom ziaden chlipnik, sexmaniak ci clovek bez chrbtovej kosti. Veci viem posudit ako su, som racionalny ale zaroven empaticky...o tomto som sa nikdy neradil skor odsudzoval, ale ako starnem a dostavam sa do veku kedy ma dobiehaju zivotne stereotypy a meni sa mi aj pohlad na svet a iste veci.
Mam nieco po tridsiatke, staram sa o seba, a bez nejakej samolubosti ci arogancie viem ze som sympatak. O zeny som nikdy nudzu nemal ale skor balili oni mna ako ja ich nakolko som nikdy nebol uplne za flirt na jednu noc - stale som riesil moralku, nechcel som babu zranit a tak som bol obcas zdrzanlivejsi. Mal som par vaznejsich vztahov cez ktore som preskakal az kym som nasiel moju sucasnu zenu. Sme spolu dlho a po narodeni syna (4.5 roka) sa nas sexualny zivot uplne zmenil resp. siel extremne do uzadia. Nejaky cas som to vobec neriesil (masturbacia), a potom sa to ustalilo na ''par krat do mesiaca'' (niekedy len raz).......ja sa udrziavam v dobrej kondicii, moja zena po tehotenstve uz tieto veci zanedbava, je casto unavena a viem ze jej energia je uplne ina ako ta moja a aj to chapem samozrejme z jej pohladu. Bavili sme sa o sexe, boli aj vycitky, presli sme si tym viac krat ale...je tam to ale.... Moje predstavy a sexualne tuzby sa casom vyvinuli, zacal som byt viac zvedavy, chcel by som v posteli skusit aj nieco nove... Som casto fakt nadrzany a po rozhovoroch so zenou viem ze u nej to az tak nieje, aj s tym skusanim aj s frekvenciou sexu je to biedne a ochota zmenit to je nizka.
A tu sa dostavam k podstate - poslednu dobu su uvedomujem ze sa pozeram viac po zenach. Za posledne roky som ich vnimal len ako ludske bytosti, kamaratky, kolegyne...no teraz ich zacinam vyzliekat ocami, predstavujem si co by som s nimi robil. Stale ale viem ze o zenu a rodinu prist urcite nechcem ale...ta tuzba ma prenasleduje. Minule som uz ledva odolal vydatej kolegyni na firemnom vecierku a to sla ona po mne...musel som odist. Cize uvedomujem si ze je to zle, viem a bije sa to vomne...no tuzba po vasni a sexe ma laka...ci je to tuzba po niecom zakazanom? ked viem ze doma to nedostanem?....viem ze je to klise a ze sa to riesi vsade a ze ma tu mnohi odsudia...no chcel som a rozhodol som sa poradit s Vami....dakujem za vase nazory a prispevky
Vždy bola taká? Neberie hormonálnu antikoncepciu? Ta niektorým potláča chuť na sex, keďže tam nie je ovulácia, ja som po pôrode doslova pri pomyslení ma sex mala chuť vracať, myslela som že sa to nezmení, že som ostala frigidna alebo co,ale keď som prestala kojiť a vrátila sa mwnstruacia všetko bolo zase ok, a mali sme sex každý den 😀 ani som neverila že hormóny dokážu toto urobit s človekom
@drahomirrra 🤣 ako si to opisala, mne to prislo skor smiesne... ze stretnu sa dvaja vecer pri posteli, v ruke zoznam vykonanych prac a podla toho level, co bude v posteli... 🤣 ci nic, ci kompletka 🤣
@taga 🤣🤣
@taga a este nakupny zoznam
Ja ked citam tieto nazory niektorých zien..mne je tak luto vasich muzov. Maju doma manzelku(!!!) a dobre ze nemusia posielat kolkovanu ziadost na sexovanie. Boze moj. Chudak autor. Vy by ste chceli aby sa staral 100% o domacnost a dieťa, chodil do práce, nosil peniaze, tahal frigidnu nudnu zenu na vylety a hlavne nech si ani nedovoli pozadovat sex 🤦🏻♀️. Sex ma byt bez zabran, zivocisny. Ale chlap ked si chce zasukat s vlastnou zenou, musi ju spracovavat, prehovarat, lupene ruzi rozhadzovať a zena nudne z donutenia roztiahne nohy a koniec. Desive a vôbec by som sa nedivila, keby tu nejakej komentujucej zene, manzel prave sukal vasnivu milenku. Trosku by ste si mohli otvorit ocka alebo nebyt šokované ked sa prevali nevera 🙃
Riešenie je (ako vlastne vždy) komunikácia. Ty musíš žene jemne, ale priamo a jasne povedať, že si s ňou takto nešťastný a že ti chýba intimita. Lebo sex nie je len akt zasuvania penisu, preboha. A pýtať sa na jej názor, ako to chce riešiť, aby ste boli šťastní vo vzťahu obaja. Ak jej je jedno, že si s ňou nešťastný a nemieni to riešiť, problémom u vás nie je nezáujem o sex, ale absencia lásky. Lebo keď niekoho milujem, chcem, aby bol so mnou šťastný 🤷🏻♂️
@vev82 ved ale... zena sa aj po svadbe o seba musi starat a starat sa aj o muza, vsak? A muz sa uz nemusi starat o zenu? On uz na pockanie len zo statusu manzela sexuje? Keby ten muz daval tolko pozornosti manzelke, kolko dava milenke, mozno aj manzelka by s nim rada vasnivo sexovala 😉
@taga to sa mýliš, kludne moze ostat frigidna po detoch aj ked pred tym bola viac ako aktívna. Mojej kamoske sa to stalo. Ale ona to zacala riesit, lebo jej samej to vadilo, ze nema chut na muza a zistili jej, ze je ma precasny prechod. Normalne mala uplne zle hormonálne vysledky. Nasadili jej hormony a uz funguje, ze ma lepsiu naladu, je menej unavena z deti. Takze všeličo to moze byt.
@betulinka1 faaakt? No zaujimave.. kks sa tie hormony vedia pohrat.
Treba to zacat riesit u teba doma, mate iba tento problem, alebo vas vztah nefunguje aj v inych veciach, to je dost podstatne.
@fido69 ale myslis si ze zena by odmietala pozorneho mileho milujuceho chlapa ktory sa o nu stara, ktory ju objimma, zaujima sa o nu a este je aj ako bonus fesak? nieco tam nesedi. neverim ze ak by to co poskytuje milenke poskytoval aj manzelke ze ho nechce. tam musi byt hlbsi problem. mozno aj ta milenka ma doma len chlapa ktory toto vsetko poskytuje dalsej milenke. kokos hned myslim na tie breberky co z tohoto mnozstva partnerov v mnozine vznika 😀
Ja len btw mne sa bohovsky lúbi zistenie , že existuje kombinácia charizmatický muž a modrý kôň...môj ani nevie,že také niečo je a určite by sem šiel po radu 😁
@fido69 ked sa tak uprimne miluju a sexuju mozno by bolo najuprimnejsie voci vsetkym zucasnenym dat dokopy svoj zivot a prestat to hrat na dve strany lebo ta uboha nestastna milenka ktoru zanedbava jej manzel je mozno tiez len uprimne podvadzana a tym sa nam mnozina predsa rozrasta.
ja uprimne nechapem to zanovite zotrvavanie v nefunkcnych vztahoch a riesenim to bokoviek. pride mi to ako zbytocna komplikacia zivota.
Ja ta uplne chapem. Ten sex je vo vztahu velmi dolezity. Tiez to musel mat moj manzel tazke, a to mame 2 deti. Pen nerozumiem, kde sa v tomto zasekla tvoja zena, ked uz nemate doma babatko. Ja som bola brutalne unavena asi prvy rok s obomi detmi, vela sme sa rozpravali, a mal pravdu. Bolo to pre neho ttazke. Verim, ze si spolu opat "sadnete". Este by som dodala, ze by som svojho muza pochopila, ak by mi bol v tom case neverny🤷
Az take super to nemohlo byt ani pred dietatom, ked na to kasle, vsakze.
@vev82 nudna a frigidna😂mozno to z nej dokonca ziari na kilometer a nema sestru, matku, sesternicu, kamosku, co by jej povedali rob zo sebou nieco... Teraz zistujem, ze autor nepise, co jeho nevladna zena robi, mozno ju praca odkrvi natolko, ze naozaj ken pasivne roztiahne🤔neurastenia
Ahoj, pri tomto bode , v ktorom si ty, chlap slusne oznámi svojej žene, ze ked sa toto, toto a tamto nezmení, stane sa toto, toto a toto. Kazdý má na výber.
@fido69 ta tvoja matematika sa mi paci🙂
Písal si, že boli rozhovory na tú tému a boli aj výčitky. Ona Tebe vyčítala čo? Keď o ženu a rodinu prísť nechceš, tak musíte skúsiť na tom pracovať obaja. Zohladniť jej výčitky a začať od seba. Ona by sa mala zamyslieť, čo by ju donútilo zmeniť postoj a trochu sa aj snažiť. Pri obojstrannej snahe by to mohlo začať fungovať.
A keď jej nestojí Váš vzťah za snahu, tak radšej choďte od seba.Život máte len jeden a keď nebudete mať potrebu to zachrániť pre niečo,tak nemá zmysel to predlžovať. Aj to dieťa musí cítiť to napätie z rodičov
Drahe zeny!...a tych par panov 🙂
Dakujem Vam vsetkym za odpovede. Tym myslim naozaj vsetkym. Aj tej pani s nickom Taga a par dalsich ktory ma nazyvaju chrapunom a roznymi dalsimi expresivnymi vyrazmi. Ono existuje taka kniha...vola sa ''Obklopeny Idiotmi''....Prosim neberte to ako urazku. Kniha povrava o par typoch ludi a o ich sposobe komunikacie a o tom ako sa rozpravat s ludmi ktori proste maju urcity druh alebo sposob komunikacie. Tym chcem povedat ze urcite to kazdy myslel dobre aj ked nezvolil najlepsie slova alebo dokonca si domyslal veci ktore som nenapisal 🙂....dufam ze tento odsek kusok napovie ze komunikovat viem...dokonca aj s vlastnou zenou 🙂
Necakal som tolko odpovedi, otazok a reakcii a tym ze som nemal cas reagovat to tu vyzera ako na zahrade o ktoru ked sa nestaram, vyrastu tam metre buriny. Ako tu niekto spominal, neviem ci som trafil spravne forum ale budis stalo sa 🙂
Videl som par naozaj velmi velmi dobrych odpovedi a zien ktore vedia citat medzi riadkami (@Barka1, @lyli246, @petronelaproki, @stanulienkat, @lenicka298, @soldi, @azzflo, 7miriam77 a tak dalej bolo ich viac ozaj...)
Bohuzial som zaneprazdneny clovek aj pracovne a ked som doma a venujem sa rodine telefon odkladam a nevenujem mu pozornost. Preto nedokazem odpisat na kazdy komentar. Kazdopadne nemam ani necitim potrebu sa branit...ja som napisal co citim nie co urobim. Samozrejme Vam tu nemozem napisat celu historiu vztahu a niektore veci su velmi sukromne pre mna aby som ich verejne prepieral. Ale par veci napisem...Moju zenu lubim. Dala mi dieta, stara sa ako najlepsie vie a ja sa snazim byt dobrym vnímavým manzelom. Samozrejme nie vsetko je idealne a tiez sme si preskakali obdobiami kedy to bolo tazsie ale ved to nas len posilni, ako sa hovori vsak. Pred dietatom sme mavali ozaj dobry a zivocisny sex, par krat do tyzdna. Ono po dietati sa to zmenilo a zrazu si clovek uvedomi ze presiel rok od porodu a mal sex par krat....resp velmi malo. Bez výčitiek poviem ze pomaham doma, viac ako iny chlapi co aj rozpravam s kamosmi a priatelmi viem porovnat. Nase dieta ma uz 4.5 roka a veci sa nepohli k lepsiemu aj ked som vela vela veci zmenil lebo som sa snazil prisposobit situacii, pomoci a vychove...moja zena je unaveny clovek vo vseobecnosti a to nepisem v zlom. Vsimol som si ze aj ked nieje vela povinnosti tak je unavena, aj ked pridem po 10 hodinovej praci domov, a vidim ze napriklad nieje poprane navarene (opat nieje to vycitka len ako v kazdej domacnosti stane sa aj u nas) tak zena je unavena...chodi spat skor ako ja, vstava neskor ako ja a je unavena....tak som naznacil ze treba zmenit zivotospravu ze predsa "jsme to co jime" (zena nepribrala extremne vela stale ma vzrusuje)...ale proste nema navyky, nesportuje, a bojim sa to nzavat lenivostou ale obcas mi to az tak pride...asi tu opat najdem prispevky na moje upalenie ale co uz 🙂....ani ja niesom dokonaly jasne aj ja robim chyby..ale tak ked vidim ze zena moja nieco odomna chce dlhodobo, snazim sa robit vec tak aby bola aspon mierne spokojna, aspon kompromis...no je to na dlho...
V kazdom pripade, sex je jedna vec, moja nadrzanost a predstavy taktiez....rodina city laska je druha vec. Ja viem ze zeny to spajaju a kolko krat mame krasne dni krasne obdobia, a pridem a vela krat som odbity...unava, boli ma toto tamto, nemam chut (ja viem Taga ja jej tu chut musim urobit 🙂 ).....a tak dalej...pochopte aj z mojej strany je uz nejaka rezignacia...mna zena doma nikdy necakala s opatkami a silonkami aj ked som jej povedal ze ma to velmi vzrusuje. Na zaciatku ma (sorry za vyraz) ale fajcila jedna radost, teraz uz nie...je to narocne popisat ja som len chcel ako keby vidiet nazory inych,...jeden sa mi pacil ze pockat kym ju prejde ta unava z materstva. Uvidim co sa udeje
A nemôže tam byť zdravotný problém, keď je stále unavená? Mne, keď chýbalo železo, únava bola príšerná, stále by som spala.
Možno je za tým naozaj zdravotný problém, to železo, hormóny, štítna žľaza. Mohla by ísť na odber krvi.
Druhá možnosť je vyhorenie.
Možno ju zdeptali vlastné myšlienky. Možno vníma, že pribrala, nie je so sebou spokojná, čo ju deptá ešte viac, a kvôli tomu nemá energiu s tým niečo urobiť.
Možno vníma, že sa okolo teba motajú iné ženy, to ju zranilo a zablokovalo voči tebe.
V prvom rade musí chcieť ona. Riešiť únavu, riešiť zdravie a svoju chuť. Keď ste mali rozhovor, nikdy sa neskúsila zamyslieť, ako by sa jej tá chuť zvýšila? Ona sama. Či to berie ako fakt, že to tak je a netrápi ju to? Uprímne si myslím, že je to začarovaný kruh. Nemá v poriadku hormóny (dôvodov môže byť jednoznačne viac) a tým že ich ,,nenabudí" milovaním, ani ich v poriadku mať nebude.
Ono to milovanie má vplyv aj na zdravotnú stránku. Ty to potrebuješ tiež pre zdravie a ona tiež. Ty ju ľúbiš. A ona podľa mňa neľúbi ani samú seba, a potom nevie ľúbiť ani Teba natoľko, aby pracovala na vašom vzťahu. Tam je úplný koreň problému.
Ty môžeš v tomto len apelovať na jej zdravie a skúsiť využiť menšiu únavu v čase po menzese a väčší súlad hormónov v čase jej ovulácie. Ale dračica z nej asi ani tak nebude. Mňa by len zaujímalo, že podľa nej čo je dôvodom na takú extrémnu zmenu. Nemyslím apetítu, ale snahu starať sa o váš vzťah. Či ani pred dieťaťom ste nič pre vzťah nerobili a teraz vás to dobehlo? Lebo to že robíš v domácnosti je starostlivosť o domácnosť, nie o vzťah.
pani manželka je doma t.j. nepracuje? , upadla potom do stereotypu domácnosti, fakt, že sa jej ani nechce zapnúť práčku, zas ten istý deň, dieťa, bordel, varenie, chlap. Je možno aj na zvážení preventívna prehliadka u lekára...
mne sa sebavedomie a chuť do osobného života vrátila, až keď som nastúpila do práce po MD, bola som v kontakte s ľuďmi ( po pravde pozdvihne ženu aj lichotenie kolegov mužského pohlavia), obliecť sa, plány, aj keď cinkla výplata... A povedala by som, že je to záhul stíhať všetko, ale cítim sa lepšie a aj intímne chvíľky sú najlepšie aké sme kedy mali 🙂

@macatt Aj ja by som rada videla jeho odpovede a väčší vhľad do situácie. Ale zase sa nesmej - aj tu na koníku vidíš, ako to ženy vnímajú a že mnohé skutočne mužovi ten sex poskytujú ako odmenu a skutočne aj za domáce práce. Veď to je desivé.