Ako riešiť konflikt so svokrou a nezamestnaným manželom?
Ahojte, dievčatá, poraďte mi, čo mám robiť. Mám manžela a dvojročného syna.
Mám však problém – manžel je už rok bez práce a ja sa snažím nejako to ťahať sama, aby sme mali peniaze. Svokra je však proti tomu, že chodím do práce, vraj mám byť doma so synom. Ale ako môžem zostať doma, keď pomaly nemáme čo jesť? Dostávam rodičovský príspevok, z ktorého platím všetky potrebné výdavky, a neostáva mi ani cent. Nemôžem si dovoliť nič, ani malému kúpiť sladkosti, stále si musím požičiavať peniaze.
Môžem za to, že chcem mať lepší život? Môžem za to ze manzel nechce robiť ?
Čo by ste urobili na mojom mieste?
Ďakujem za kazdu radu
@pribinak som tu cca 5 rokou tak si myslím že za ten čas uz by bolo fajn vedeť Slovenský
@pribinak tak my sme riešenie našli ale svokra je proti tak ných ona najde riešenie ked naše jej nepasuje 😊
@martina202223 A čo má ona s tým, čo robíte?
Navrhni svokre nech ide do roboty 🤷🏻♀️ ako fakt on te tvoj as len cakal na nejaku naivku aby na jej ucet mohol zit fasa partia. Radsej si dotiahni rodicov a nejak sa ako rodina zariadte.
@martina202223 Ak mate so svokrou normalny vztah, tak by som to vyuzila a riesila cez nu, hoci zdravy vztah by mal byt taky, ze si problemy vyriesite sami s muzom, ale to nie je vas pripad.
Tak svokre povedz, ze ano, mate pravdu babka, ale co mi poradite? Vsak vidite, ze vas syn je uz rok doma, vsak nemame co do ust? Ja by som rada bola so syncekom, ale aj jest nam treba.
Jej si to nepovedala, ako sa veci maju? Lebo sice ju tam mate kazdy den a snad to ona aj vidi, ale asi jej to nedocvaklo. Co ona na to? Vsak nech posikuje syna do prace teda ona.
@martina202223 No a ake riesenie ste nasli, co sa svokre nepacilo? A ona ma ake riesenie?
A to byvate v akom dome ked z rodicaku utiahnes trojclennu domacnost?
Ja neviem prečo si tak proti svokre v tomto. Veď ma pravdu. Ty máš byť doma a starať sa o dieťa. A manžel nech ide do práce. Nie je problém tvoja svokra ale tvoj chlap
@lilitela ze pôjdem ja zatiaľ robiť a budem sa snazit aj jeho dostať do roboty
@martina202223 kopni ho do zadku nech ide do roboty alebo ho vráť mamičke. Máš na viac.
@martina202223 Ukrajina nie je krajina 3. Sveta.
Ďalšia ktora chce radu ale nechce si poradiť nijak. Mne je aj niektoré zeny ľúto, čo ti tu píšu a snažia sa pomôcť. Zbytočne.
@michelle567 nie som len neviem dostať manžela do roboty som jej vďačná za vsetko čo pre nás spravila viem ze je to jej jedine deta a vždy jemu pomáhala ale teraz ona je na dôchodku a nevie mu tak pomôcť a on stále na ňu sa spolieha však spraví mama keď nie tak spraví manželka neni zodpovedný vzdy hovori ze však nieako bude však mama pomôže mama požiča ale to tak nefunguje uz by sme my mali jej pomahat lebo nema velky dôchodok
@kitycat byvame vo svokrinom dome
@lilitela Podla mna ona vsetko dobre chape ale nechce tomu verit he to jej jediny syn
@lucia13022023 ja som sem napisala aby som sa z toho dostala , a nereagovala som nieako zle , hladam riešenie a najdem ho
Ďakujem kazdemu za radu a vážim si kazdeho názor
zda sa, ze kym vam vyslovene citelne nieco nebude chybat tvoj muz sa nerozhybe. Zacala by som tym, ze mu nedam vecere, lebo nie su peniaze a v prvom rade sa musi dieta najest. Mne to pride absurdne aby muz tak dlho doma hnil. Si v neradostnej situacii, prisla si akoby z kaluze do blata a veru moc moznosti nemas.
@martina202223 na tvojom mieste zistím na čo mám nárok ako ukrajinka, nájdem prácu schopnú uživiť mňa aj dieťa a rozvod.
@januska12323 Šak už živí ju a dieťa a aj lenivého ccta. 🤷♀️
S takým lenivcom to bude vždy trápenie. Ale očividne tiež nemáš guráž veci riešiť.
Divna tema. Manzel rok nepracuje, domacnost financne taha zena, ale vlastne zakladny problem : to nerobi dobre, mala by podla svokry byt doma, tiez nepracovat ??
@enmery ale bývanie neplatí
@yosi a ti muži sú na materskej a z dávok financujú celú domácnosť zatiaľ co ženy hnijú doma na gauči? Či co je toto za výkrik do tmy?
@januska12323 Hej,Takže čo?Ostať s ním? 🤦♀️
@martina202223 Aké riešenie ste našli a svokre sa nepáči? Ty v práci a muž na gauči?
Mňa by len zaujímalo čo robil predtým. Veď pre chlapov je roboty viac. A ešte aj na jednu zmenu. Čo pre ženy väčšinou na tri či štyri. Nech sa pozrie na úrade práce. Sú aj stránky na hľadanie práce. A odkiaľ je? Veď aj ty mu môžeš pozrieť. A hneď ho šikovať do roboty. Prečo by si zdravý chlap nič nenašiel, keď má rodinu? Takú by nehrali.
A ešte dodám jednu otázku, SNÁĎ MU NEDÁVAŠ PENIAZE?

@martina202223 No manžel by dostal ultimátum. Žiadna starostlivosť o neho, starať sa len o seba a dieťa.