Ako riešiť konflikty v rodinných vzťahoch?
Je okej ak sa somnou prestala baviť krstná kvôli tomu,že som jej neprišla na 40ku kvôli tomu, že som mala ťažké skúšky a nedalo sa mi vycestovať a zúčastniť sa? Naše vzťahy ochladli už rokmi cez koronu... no myslela som ze ma pochopí. Ospravedlnila som sa jej pred jej narodeninami ale jednoducho škola je moje priorita momentálne a nemohla som za to, že to dali na dátum den pred mojou skúškou. Doteraz sa somnou kvôli tomu nebaví, a ani nebola na žiadny sviatok ani moje narodeniny...
@vilma7 každý to ma inak
@sense ale ved kľud preco na mna utocis? Pokus o konverzáciu bol z mojej strany bolo aj ospravedlnenie tak co som mala viac spravit
@sardinka32 áno mas pravdu bolo tam viac sklamaní z jej strany za posledných pár rokov ale, tak naozaj som nemohla ist a nerobila by som to naschval...
@subartic myslieť si to môžeš, beriem, ale ja tiez niesom typ ktorý sa vie ucit niekde po ceste, a nebudem riskovať svoju budúcnosť kvoli nejakej oslave
@mandarinka555 hm okej?
@subartic mne to nevadí. Mne vadí ako sa ku mne zachovala ona, keď niečo trebalo postrazit deti alebo hocičo tak som pomohla. Zrazu pre ňu nic neznamenam
@kaktusik007 no ved..
@lilstar111 ze sa ti môj koment nepáči je ôk ale kde na teba útočim, položila som ti otázky. Ak si ju ty bola po skúške navštíviť a zablahoželať jej tak v poriadku, zjavne je tam toho viac. Ak si nebola a čakáš ze ona tebe príde tak nečakaj. Zjavne mate narušené vzťahy a ani jedna z vás netúži po náprave. Ale zhadzovať to na závisť z vysokej školy mi príde detinské.
@sense vies, ja mam dosť zle vzťahy v rodine, jedine dobre vzťahy som mala s nou ale aj ona sa zmenila a proste sme si už nemali čo povedať a proste moc sa miesala do rozvodu mojich rodičov a nerobilo mi to dobre ako ich neustále kritizovala a postupom času som si všimla ako to nie je ok. Tým ze som mala vtedy 15 tak som to moc nechápala teraz mam 21 a vnímam to inak. Musela som sa presťahovať do iného mesta a začať pracovať na sebe a neozvala sa mi ani raz. Ja som jej párkrát písala ale fakt to nebolo o ničom. Konverzácia neviedla nikde... potom som sa dozvedela ze jej manžel mojej babke povedal ze načo vôbec študujem tak áno myslím si ze to je aj z nejakej závisti... to už nie je ani môj problém a nic s tým nenarobim
@lilstar111 je to komplikovane, chyba mi to co bolo preto o tom rozmyslam... ale bohužiaľ veci co sa stali ako už niekto tu spomínal asi fakt to bolo už ako posledná čerešnička na torte pre mna a uz sa ani nechcem ja snažiť sa s ňou dat do kontaktu... nemám voči nej nenávisť ale nechcem s nou zdieľať môj osobný život
@lilstar111 tak ako vidím ty nemáš len problémy v rodine , ale aj problémy na iných frontoch svojho života.
@subartic no ocividne ma to ovplyvňuje, to je asi predvidatelne ak rodina nie je ok tak mladý dospelý človek si musí zariadiť svoj život tak aby sa mal sám dobre ale to trvá
Ja by som krstnej napísala.. "fajn, keď chces byť urazená, buď.. nemusíme sa už nikdy vidieť, aspoň vidno ako ti záleží na tom ako školu dokončím.. lebo je zrejme menej dôležitá ako oslava narodenín.. želám ti všetko dobré.."
Asi tvrdé, ale fakt ma už v poslednom čase dokážu urazení ľudia na totálnu blbosť nasrať.. mám dojem že každý druhý zacal byť strašne sebestredny čo sa vôbec nevie vcítiť do druhého..
@lilstar111 v inej téme sa nevieš vyrovnať s rozchodom a preto bilancuješ aj túto sféru svojho života , kontakt s krstnou . Ako som ti napísala že mňa si urobila jednoducho chybu že si nešla .
@jana_eyre_2 no mne keby toto napísalo krsňa , ani to so mnou nehne . Niekto musí začať a to ten komu na otm vzťahu viac záleží . Preto si myslím že začať by mala autorka .
@subartic no, bolo by to tvoje rozhodnutie..
podľa mňa je fakt trápne urážať sa za to že niekto nepríde na oslavu narodenín, keď sa predtým ospravedlní že má toho veľa v dôležitej sfére zivota..
@jana_eyre_2 ja si myslím že mala prísť, vysoká škola nie je koniec života a išlo o okrúhliny. Tam začala konfliktná situácia. Krstnej sa to zrejme dotklo a teda prestala komunikovať. Ak autorke to chýba , musí urobiť ona krok vpred, toto čo navrhuješ je krok späť a vyostruje ešte viac tú situáciu.
@subartic je to na autorke čo urobí, ja nič nenavrhujem - píšem čo by som spravila ja.. ja mám tento rok také isté okruhliny a ak mám byť úprimná je mi fakt jedno kto mi zagratuluje.. 40budem mať aj bez toho..
Nestalo by mi za to vtierat sa niekomu komu som zjavne ukradnutá..
@lilstar111 no tak si si odpovedala mate zle vzťahy v rodine. Tak ano je to okej. Čiže vas problém nebola oslava narodenín. Tou oslavou sa ten problém uzavrel a cesty sa rozišli. Vieš pokiaľ nemáš v rodine s nikým. Dobre vzťahy možno by sa trebalo zamyslieť aj nad sebou nielen nad druhými. Tých zmeniť nemôžeš, mozes zmeniť jedine seba a svoj pohľad nanich
@jana_eyre_2 ďakujem
@sense myslím si ze som dost rozmýšľala nad sebou, keď sa mam ja zhodnotit, niesom bezcitny človek práveže často nemyslím na seba a potom na to doplacam
@sense a ano zmeniť nemozem niekoho arogantnost a to ze nie je empaticky, čiže to nechám ist a nebudem sa tým ďalej trápiť je to tak ako to je snaha z mojej strany bola. Neroztrham sa z toho keď si ma niekto neváži a nechýbam mu. Asi by som to takto uzatvorila
@jana_eyre_2 ono, ja by som to povedala aj takto ale nemám chuť do niekoho rýpať a podpichovat. Čiže moc to ani nechcem s nou riešiť ale skôr som chcela vedieť názor cudzích ľudí, takže tak
@lilstar111 urobila si chybu, chapem, ze ju to sklamalo, skus jej kupit nejaky darcek a ospravedlnit sa.
@domkakvet to urcite nie
@domkakvet z tych nazorov mam uz nazor aj ja ze, vlastne by som sa nerozhodla inak ani teraz a aj teraz by som ho urobila takto, naozaj som robila co je pre mna dobre a co musim urobit - najprv zabezpecit seba, kupovať darcek je bezvýznamné momentálne bolo to už davno
@lilstar111 vies to ze tebe sa niekto nezdá empaticky neznamená ze taky nie je. Ty máš podľa mňa prílišné očakávania a možno aj hľadáš uznanie ze ty robíš výšku a keď to nedostávas tak to obracias na závisť. Pretože aj tu ako náhle niekto nepritakava už útočí. Môj názor je obe si nesmiete svoj podiel viny a kým ona sa s tým vysporiadal ty nie. Keby áno nemáš potrebu to ešte po roku a pol riešiť. Rovnako ako aj frajera ci ex frajera.
@lilstar111 mna zaujala tvoja veta, že ,,závidia, že chodím na výšku”
To fakt?
Mne sa nechce veriť, že sa dospelý človek urazí, keď mu niekto z objektívnych dôvodov nepríde na oslavu 😅 skutočne si neviem vo svojom okolí vybaviť nikoho, kto by sa za to urazil a stalo sa to už viackrát, aj na okruhliny. Ak si jej zablahoželala a ospravedlnila sa vopred, krstná je ozaj detinská 🤭

@larrylurex snažila som sa, no bol to takzvaný small talk a cítila som, že záujem nebol tak som nechcela tlačiť na pilu