icon

Ako riešiť manipulatívne správanie manžela?

17. feb 2025

S manželom žijem 10 rokov , máme dve deti . Problém je v tom , že si začínam uvedomovať ako môj muž funguje. Presadzuje sa na môj úkor , proste urobí niečo s čím veľmi dobre vie že by som nesúhlasila a potom čaká čo sa bude diať. Urobí to a čaká , nasleduje môj hnev , neskutočný , a on drží a čaká kedy ma to prejde . Mňa to samozrejme zhruba po dvoch mesiacoch prejde a ide sa ďalej . On dosiahol svoje , prečkal hrmavicu z moje strany a urobí to znova. Napr. požičal peniaze bratovi bez môjho vedomia, vedel že by som nesúhlasila , lebo jeho brat je bezodná jama a vrátenie je viac ako diskutabilné, vie že na to prídem ale aj tak to urobí .
Uvedomila som si to bohužiaľ teraz keď mám s deťmi , obidvoma chrípku ako hrom . Teploty išli do výšav u všetkých troch , ledva som sa vliekla a on mal odísť niekde s kamarátmi do nejakého lesa na akési chlapské pobyty, kde spia v spacákoch , kúpu sa v studenej vode a vedú prisprostalé chlapské rečí . V štvrtok ráno mu vravím že by bolo vhodné aby zostal doma , ale on mi na to že on si uvedomuje že nie je priaznivá situácia ale že ja to určite zvládnem . Normálne by bol odišiel keby som nechytila taký hnev , že som myslela že mu jednu vytnem . Chvíľu som stratila pozornosť a už som ho videla ako nakladá auto , kým ja som dávala zábal jednému decku , ktorému som namerala 39,5 a druhé mi zatiaľ ovracalo gauč . Ja na nurofene som sa potila ako krava, tieklo zo mňa . V tom návale hnevu som začala na neho kričať z okna , načo vyložil tašky prišiel domov. A presne takto by fungoval , odišiel by prišiel by a držal by ako hluchý dvere kým sa vyzúrim , hlavne že on by mal zážitok a presadil by si svoje. Bezohľadne voči mne .
Potrebovala by som ženy radu ako zastaviť takéto chovanie , resp. či máte s takýmto niečím skúsenosti .

Strana
z2
luccija
18. feb 2025

Nedozrety sebecky chlap večne dieťa...a ty by si si zaslúžila medailu, že si to vydržala 10 r.Deti sú malé, takže za tie roky čo ste boli bezdetní si si musela všimnúť, že je sebec egocentrik.A riešenie no vyskúšať napísať návrh o rozvod, lebo vyhrážanie vie, že prejde a idete ďalej do ďalšieho divadla

autor
18. feb 2025

no dievčatá , takže takto . On sa začal voči mne takto presadzovať po narodení druhého dieťaťa čo je asi tak pred 6 rokmi , druhé malo 4 mesiace keď som zistila že peniaze čo som mala odložené na plot zobral a kúpil si štvorkolku , lebo vedel že by som nesúhlasila tak to urobil takto . Alebo jedno z detí malo začať robiť šport a tam trebalo výstroj , tak vravím však keď začína stačí z bazaru , tak mi povedal že objednal z bazaru od niekoho , prišla výstroj a sa mi zdala úplne nová , mu vravím že dobre si zohnal , vyzerá ako nová a keď som upratovala tak som našla faktúru za úplne novú výstroj - lebo on chcel novú tak to urobil takto . On takto vždy so mnou doslovne vydrbe. Čokolvek vie že by som nesúhlasila tak urobí takto, na môj úkor.

minenkaa
18. feb 2025

Ja by som z tebou tiež takto vydrbala,raz by mi muž zakázal niečo kúpiť.Mate na to?Ak áno si otrasná a ak nie zle schovať peniaze keď odkladaš

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
18. feb 2025

prečo ty rozhoduješ čo sa ide kupovať

maximiliana
18. feb 2025

@minenkaa ako to zartujes? Miesto plotu si kupit stvorkolku? Nechces s tym jej exotom zacat zit ty? Rozumeli by ste si...

autor
18. feb 2025

@minenkaa tak keď dostavuješ dom , je normálne že tam plánuješ aj plot, aspoň mne to príde normálne že sú určité priority . Napríklad aby si mala oplotený pozemok ked tam máš psa alebo keď chceš pustiť deti , aby ti po pozemku nechodili cudzí ľudia. Tak keď by som sa aj ja tak chovala že vezmem peniaze a kúpim si to čo ja chcem , tak neviem ako by sme potom žili a či by sme vôbec aj niečo postavili .

autor
18. feb 2025

@minenkaa a ja nerozhodujem čo sa ide kupovať , snažím sa s ním dohodnúť. Ale on akonáhle cíti že by som nesúhlasila , tak urobí jednoducho rozhodnutie bezo mňa a nech sa aj s prepáčením poj......

minenkaa
18. feb 2025

@maximiliana Nezartujem ja osobne by som tiež radšej kúpila tu štvorkolku a behala na nej

minenkaa
18. feb 2025

No a prečo si s ním ked ti tak vadí

minenkaa
18. feb 2025

Tak som sa muža opýtala čo by bolo skôr či štvorkolka alebo plot,tak štvorkolka ,plot by počkal povedal.Tak treba si nájsť partnera s rovnakým uvažovaním

Strana
z2